I luv evrything about ..... I luv evrything about .....
Program Xplorasi Kemerdekaan Minda Part 1

Program Xplorasi Kemerdekaan Minda Part 1

Episode 1

Program Xplorasi Kemerdekaan Minda.

Sempena Hari Kebangsaan Ke 63.

Anjuran Kelab Belia Kampung Baru Pak Hussin dgn Kerjasama Pejabat Belia Dan Sukan Daerah Pasir Mas

Kami berkumpul di Stesen Kereta Api Pasir Mas seawal pukul 3pagi lagi. 

Siap beli tiket semua duduk rehat kejap layan ngantuk. Kereta Api pun sampai la dalam pukul 4:35 pagi macam tu. 

Semua peserta angkat barang2 masuk kereta api dan kereta api pun gerak la dalam pukul 4:40pagi. Masuk je kereta api terus cari tempat duduk dan terus lelapkan mata. Pada pukul 7:00 tersedar dan terus solat subuh dalam kereta api tu. 

Dalam pukul 7:40pagi kami sampai di Stesen Kereta Api Dabong.

Sampai di Stesen kereta api Dabong peserta bawa turun barang2 dan kami sempat la bergambar 2,3 keping kat situ. Duduk sekejap je ada van datang ambil kami untuk ke tapak Perkhemahan di Stong Hill Resort. 

Perjalanan dari Stesen kereta api Dabong ke Stong Hill Resort sekejap sahaja dalam 15minit.

Setelah semua pesta sampai di Stong Hill Resort, kami semua pun pakat gotong royong memasang khemah. Siap semua pasang khemah dalam pukul 10:30pagi. Lepas siap semua. Kami pun relex relex la dulu. Dalam khemah tu....

Tunggu di Episode Ke2. Kami mendaki Gunung.....Penuh dengan cabaran.


Western Talam di Holiday Villa Kota Bharu

Western Talam di Holiday Villa Kota Bharu

SET TALAM WESTERN

Lihat sendiri berapa banyak makanan yang dihidangkan dalam satu talam. 

Makanan western di Holiday Villa Hotel & Suites Kota Bharu memang sangat-sangat ‘recommended’.  Terdapat 4 pilihan SET.

Kami memilih SET C :
Set ini boleh dinikmati oleh 3-5individu. 
hidangan “talam” adalah pilihan yang terbaik.

✅Siraman sos lada hitamnya atas chicken chop dan lamb chop yang banyak.

✅Keenakannya ditambah pula dengan siraman cheese & maiyonis kombinasi yang sangat serasi ke atas fries.

✅Garlic bread yang digandingkan dengan sup cendawan soup juga hidangan menyelerakan kerana ia boleh dihirup begitu.

Set C yang terdiri daripada :
2X Lamb Chop
1X Chicken Chop
1X Chicken Grilled

Side Dishes ;
Spaghetti Bolognese / Cabonara 
Meatball
French Fries
Coleslow
Mushroom Soup & Garlic Bread
Salad
Cheese Sauce
Black Papper Sauce

Pendek kata dengan nilai RM45, anda dapat menikmati segala-galanya dalam satu hidangan. Setiap orang yang berkongsi talam dapat merasa semua jenis makanan dihidangkan dengan menghabiskan masa bersama keluarga dan rakan.
Memang berbaloi- baloi dan memberikan penjimatan yang berganda.
Bagus kan, kan...

Untuk sebarang pertanyaan & tempahan boleh hubungi di talian :

www.wasap.my/60189033446/TalamSet
www.wasap.my/60189622350/TalamSet
www.wasap.my/60134424854/TalamSet

#holidayvillakotabharu
#wakafcheyeh
#talamset
#dinner


Cendol Pulut Tapai in KOTA BHARU

Cendol Pulut Tapai in KOTA BHARU


Cendol merupakan salah satu menu minum petang yang paling popular di kalangan orang kita. Petang-petang sedap juga kalau anda pekena cendol bersama laksa. 

Nak makan cendol di Kota Bharu wajib singgah di Cendol Tepi Bomba. 
“D'Family Selera Cendol pulut Tapai Special di Kota Bharu”

Dijamin Sedap! Betul betul menyegarkan tekak. Rasa gula melaka (nisey) yang cukup terasa bikin ramai customer yang mencubanya jatuh cinta!

Benda sedap mana boleh makan sorang sorang. Mesti ajak kawan-kawan.

Mohd Khairi MegaTransformasi Timur
Kelateku
Coffee Talk Cabaran dan Strategi Kewangan Pasca PKP.

Coffee Talk Cabaran dan Strategi Kewangan Pasca PKP.

Masih ingat Cakna Kewangan Summit 2020 yang berlangsung selama tiga hari pada pertengahan Jun yang lepas? Pelbagai perkongsian dan tips kewangan daripada 27 orang speaker hebat, pakar dari pelbagai bidang.

Sesi Coffee Talk kali ini kita bawakan seorang anak muda yang merupakan Founder Cakna Kewangan Tuan Nik Mohammad Izzul Azfar, bagi mengupas topik yang sangat menarik, tentang Cabaran dan Strategi Kewangan Pasca PKP.

Antara topik yang akan dikupas adalah :
1) Mindset & matlamat kewangan
2) Sumber pendapatan pelbagai (Multiple stream of income) 
3) Pengurusan kewangan yang ideal
4) Pelaburan jangka masa pendek serta panjang
5) Perlindungan & pewarisan harta

Terhad kepada 50 tempat sahaja, mengopi santai sambil mendengar tentang ilmu kewangan dan membina rangkaian (networking) sesama kita.

Berminat? Boleh terus berhubung di talian

013-9814757 (Akim) 
013-9593003(Ahmad)
017-9784787 (Wan)

๐Ÿ“ฒ www.instagram.com/projekpaseto

#kdmec #projekpaseto #coffeetalk #coffee #pockettalk #kotabharu #kelantan #kotabharukelantan #financial #finance

Kafe Kampung Dusun by EllyFood Citarasa Thailand

Kafe Kampung Dusun by EllyFood Citarasa Thailand


Kafe Kampung Dusun
“Pelanggan selesa, pelanggan bahagia”.

Ellyfood citarasa thailand
Sesiapa nak makan NASI air golok /NASI khomok /kerabu Maggi/pulut ayam/pulut mangga/colek ayam /roti SANGKAYA.. 
Jom singgoh makan makan kat sini!
Kedai start buka isnin jam 3.30ptg.
Lokasi kedai: Kafe Kampung Dusun, 101 Jalan Dusun Muda , 15200 Kota Bharu, Kelantan
#kafekampungdusun
#ellyfoodcitarasathailand
Roti SANGKAYA di hidang bersama Kaya pandan yg dibuat sendiri Tanpa menggunakan Bahan pegawet Dan ๐Ÿ’ฏhomemade.
Dengan pemilihan roti yg terbaik menjadikan dia lembut dengan citarasa sebenar!!!
Citarasa sebenar,Rasa pasti berbeza !
Harga : RM 5

Siam Kerabu maggie.. menggunakan 2pack Siam Maggie berlaukan sotong Dan udang galah.
Harga : RM9

Mee Udang Galah Lubok Jong

Mee Udang Galah Lubok Jong

Tak tahu nak makan kat mana? Nak makan?
Tak payah pening pening duk pikir. Terus ke Mee Udang Galah.

Udang galah segar-segar, Harga berbaloi & makan pun sedap.
Pilihan Menu :
✅ Mee Rebus
✅ Mee Goreng
✅ Nasi Goreng
✅ Tomyam
✅ Ladna

Yang specialnya (Side Dish) Udang Goreng Manis. Memang padu bohh!! ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป
Lokasi ๐Ÿš—
Kampung Berangan, Lubok Jong
Highway ke Rantau Panjang
Kedai sebelah kiri, sebelum simpang masuk ke Hospital Lati.

Mee Udang Mak Long
Whatapp - 01119986338
Waktu operasi 12pm-10pm

#jelirosengoti #meeudang #makanpuaspuas


Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com