I luv evrything about ..... I luv evrything about .....
Warung Oren Tempat Sarapan Pagi di Kubang Kerian, Kota Bharu

Warung Oren Tempat Sarapan Pagi di Kubang Kerian, Kota Bharu

Alhamdulillah rezeki awal pagi. Semoga Allah mempermudahkan segala urusan warung oren 🥰🥰

Semoga Noraidah Abd Kadir sentiasa dalam Lindungan & Rahmat Allah.

Rata rata yang datang pasti akan datang kembali sebab memang betul padu!

My favourite semestinya roti mozza beef & sardine. Bila ke sana, kdua dua menu ni wajib lah.

Nasi nasi bungkus pun banyak & kuih muih pun banyak pilihan...
Nampak semua sedap belako.

* Thanks akak sbb belanja kami sarapan pagi ini..

Resepi Jagung Cheese Leleh

Resepi Jagung Cheese Leleh

JAGUNG CHEESE LELEH!

Bahan-bahan

Jagung

Susu cair 

Susu pekat 

Air secawan

Butter

Cheese

Gula n garam sckup rasa


#jagungcheese #jagungviralcheese #kongsiresepi #cheeseleleh #resepimudah


 

ICED LATTE BUY 2 @ RM 11 SAHAJA!!!!! Save RM5

ICED LATTE BUY 2 @ RM 11 SAHAJA!!!!! Save RM5

Pencinta kopi. Jom Esok!! Bermula jam 12.30 tengah hari.

SPECIAL ESOK 11.11.2020 PROMOSI untuk ICED LATTE. Beli 2 pada harga RM11 sahaja
(jimat RM5)
Kurang gemar kopi? Mereka juga ada menyediakan minuman lain seperti Mango Fraze dan Chocolate Frappe.
Cake jenis mille crepe merupakan salah satunya yang ada di sana. alaaa ado macam macam jenis cake deh. semua sedap sedap.
bikin rambang mata!
Jamin. tak rugi ahh keluarkan pitih untuk makan makan di sana.
Kak Pah Nasi Dagang Pantai Batu Burok Terengganu

Kak Pah Nasi Dagang Pantai Batu Burok Terengganu

Kalau duk di terengganu mesti nak cari dagang untuk bersarapan pagi. Berlambak orang jual nasi dagang kt sini.
Kali ni nak cuba makan nasi dagang kak pah di   Medan Selera pantai batu buruk.
Kedainya di buka seawal 7 pagi. Kalau nak makan sini tak yah runsing sebabnya layan diri jadi tak perlu lah menunggu lama.

Nasi dagang disaji dengan gulai ikan tongkol dan acar timun
I like it, harap u like it. Hehe

Kak Pah Nasi Dagang Batu Burok ni juga pernah di terjah oleh team jalan-jalan cari makan TV3. 

Alhamdulillah, moga bisnes Kak Pah berkembang maju dan murah rezeki, amin.

Address: Gerai no 30, medan selera Pantai Batu Buruk, 20400 Terengganu, Malaysia
#nasidagang #kakpahnasidagang #pantaibatuburuk #terengganu #jjcmterengganu #jjcmtv3 #tourismindustry #tourismmalaysia #tourismterengganu #nasidagangmokkiter #amazingterengganu #BeautifulTerengganuMalaysia #sarapanpagiterengganu

 

 iPhone 12 Series Launching. Tak ada pengecas lagi.

iPhone 12 Series Launching. Tak ada pengecas lagi.

iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro and the iPhone 12 Pro Max.

5.4″ iPhone 12 mini
64GB – RM3,399
128GB – RM3,599
256GB – RM4,099

6.1″ iPhone 12
64GB – RM3,899
128GB – RM4,099
256GB – RM4,599

6.1″ iPhone 12 Pro
128GB – RM4,899
256GB – RM5,399
512GB – RM6,299

6.7″ iPhone 12 Pro Max
128GB – RM5,299
256GB – RM5,799
512GB – RM6,699

iPhone 12 and 12 mini didatangi 5 colours – blue, green, black, white and red. 
Manakala  iPhone 12 Pro and Pro Max,tersedia dengan colours graphite, silver, gold dan pacific blue. 

Buat pertama kalinya, Apple tidak lagi menyertakan pengecas dan plug di dalam kotak. Macam mana tu?

Pada masa ini, iPhone 12 dan 12 Pro sudah disenaraikan di laman web Apple Malaysia tetapi mereka belum lagi tersedia. Di negara AS, Australia, UK dan Singapura, pre-order untuk siri iPhone 12 Pro akan bermula pada hari Jumaat 16 Oktober ini dan akan tersedia pada 6 November. 

Mini iPhone 12 dan 12 akan dikeluarkan lebih awal dengan pre-order bermula dari 16 Oktober dan 6 November.
Jeti Pulau Duyong Terengganu

Jeti Pulau Duyong Terengganu


Pemandangan dah cukup best, tapi macam mana pula dengan makanannya? hurm...


Drawbrige Kuala Terengganu atau Jambatan Angkat

Drawbrige Kuala Terengganu atau Jambatan Angkat

Jambatan Angkat Kuala Terengganu.
Salah satu tempat pelancongan baru di Kuala Terengganu.

Terletak di Kuala Terengganu, Jambatan angkat ini menghubungkan Muara Selatan Pusat Bandaraya dan Muara Utara Seberang Takir (Kuala Terengganu – Kuala Nerus) sejauh 638 meter.

Kenapa dipanggil Jambatan angkat? Ia kerana jambatan ini boleh diangkat di pertengahannya untuk memudahkan laluan kapal-kapal besar.

InsyaALLAH next trip datang lagi untuk layan view macam ni. Hehe..

#tourismterengganu
#tourismmalaysia
#tourismindustry
#beautifulterengganumalaysia
#terengganudrawbridge



Nasi dagang atas tol (NDAT TERENGGANU)

Nasi dagang atas tol (NDAT TERENGGANU)

https://fb.watch/1G2sYFn_qb/

Mula beratur : 6.57 pagi. Long queue.
Ready makan makan di meja: 7.40 pagi. Sitting to enjoy a breakfast.
The queue is worth it! Please try it!
Jom ke NDAT (7.00 pg - 11.30pg)
Waze :
Nasi dagang atas tol 1 (kg atas tol)
Nasi dagang atas tol 2 (Padang negara)
Alamat : 1318, T101, Kampung Pengkalan Setur, 20050 Kuala Terengganu, Terengganu
Awok-awok gi doh ke Pasor Payang 2 Terengganu tuuu?

Awok-awok gi doh ke Pasor Payang 2 Terengganu tuuu?

Pertama kali berkunjung ke Pasar Kedai Payang Baru. Ada apa di Pasar payang?
Pasar Payang Baru sangat kemas, selesa dan bersih. Macang macang ade.
Untuk pengunjung luar, memang senang nak cari barang. Pelbagai pilihan Kain Batik Sutera dengan corak corak yang terkini, Tshirt kanak kanak dan dewasa dengan identiti Terengganu tp sayangnya tak beli shelai pun. haha. Cenderahati tu ada macam mana jadi rambang mata untuk dipilih, kami amik 3 ekor patung penyu pelbagai size. Toys yang sangat2 gebu dan cantik. Sesuai sebagai koleksi peribadi anak² dan semua penyu ada tertulis tulisan TERENGGANU dibhgian belakang badan...
Pintu masuk belakang mengadap muara sungai Terangganu. Bila sampai di sini perut pun tidak kelaparan. confirm terisi dengan kekenyangan.
Meh pakat mari belako. Best Sokmo!
InsyaALLAH repeat untuk ke sini lagi.

Bersarapan Di NDAT (Nasi Dagang Atas Tol) TERENGGANU. Nasi Dagang + Tea beng Ombak Rindu

Bersarapan Di NDAT (Nasi Dagang Atas Tol) TERENGGANU. Nasi Dagang + Tea beng Ombak Rindu

Kami dari Kotabharu, bertolak jam 4.10pg. Behenti sembahyang subuh di Masjid. 7pagi sudah beratur di Nasi Dagang Atas Tol(1)
Dah ramai beratur panjang. Kemungkinan 6.30-6.45pagi orang ramai mula beratur&menunggu. Maklumlah hari minggu, Jumaat.
Alhamdullilah, kerusi plastik juga tersedia, tiada alasan lengguh lengguh kaki. Hehe.
First time kami sekeluarga datang makan di sini.
NDAT ini jadi bualan di facebook jadi kami mengambil kesempatan untuk mencuba juga lah. Banyak pengusaha nasi dagang disini. Tepuk dada tanya selera. Mana nak pegi, waze sahaja.
Nasi dagang ni Menu sarapan tradisional Terengganu dan menu wajib makan lah kalau ke sini. Kalau kelantan pun sama jea. Nasi dagang&Nasi Berlauk.
Nasi dagang Terengganu mempunyai kuah rempah yang berbeza tetapi seakan-akan kari. Acar timun juga disediakan untuk melengkapkan hidangan ini.
Di NDAT(Nasi Dagang Atas Tol) Mereka asingkan Ikan Tongkol dengan kuah Nasi Dagang. Kuahnya pekat likat.
Kalau air pulak famouse dengan Air Teh Ais Ombak Rindu. Ianya adalah seperti teh ais yang biasa tetapi ianya menjadi unik kerana ianya ditarik sehingga buih melimpah. Bagi pendapat husband, Biasa biasa sahaja. Hurm..
Tak dapat bagi pendapat sendiri sbb diri sendiri minum air suam sahaja. Hehe.
Anda jangan risau tempat parking luas&tempat makan pun ada konopi soo tak panas la beb. Hari hujan pun selamat. Boleh enjoy makan! Haaaaa sebut hujan baru teringat, Payung pun disediakan okey ketika beratur.
Jom ke NDAT (7.00 pg - 11.30pg)
Waze :
Nasi dagang atas tol 1 (kg atas tol)
Nasi dagang atas tol 2 (Padang negara)

Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com