I luv evrything about ..... I luv evrything about .....
PAKAT MARI BERGAMBAR DENGAN "LUKISAN 3D"

PAKAT MARI BERGAMBAR DENGAN "LUKISAN 3D"

PAKAT MARI BERGAMBAR DENGAN "LUKISAN 3D"
Melihat dan bergambar dengan gambar-gambar 3D yang seakan-akan hidup. Anda pasti teruja dengan hasil-hasil karya di Muzium Negeri Kelantan

Harga Tiket
Harga Kanak-Kanak ; RM4.00
Harga Dewasa RM6.00
Lokasi : MUZIUM NEGERI KELANTAN
Tarikh Buka : 15 FEB - 15 APRIL 2020
Jam : 9 PAGI -10 MALAM
Aktiviti ; 
Pertandingan Melukis & Mewarna Sempena TMK2020 
Pertandingan Tangkap Gambar Paling Kreatif 
Bergambar Bersama Maskot 
Karikatur Percuma Kepada Pengunjung Bertuah 
Bengkel Melukis Karikatur Percuma 
Cabutan Bertuah Persembahan Buskers
Booth Jualan

Kesenian Membuat lawatan di sini memang sangat menyeronokkan. Lukisan 3D yang ada disini juga menarik. Jika ingin lebih seronok, datang bersama rakan-rakan yang sporting untuk bergaya dan berlakon bila bergambar. Anda juga boleh membawa keluarga. 

Tips posing untuk setiap gambar dan sudut untuk mengambil gambar juga disediakan. Mohd Khairi MegaTransformasi Timur Tourism Malaysia Kelantan Paling penting sekali, anda harus datang sini dengan batery phone atau kamera yang penuh untuk bergambar ya!
Hi Tea & Pool Side di Grand Renai Hotel Kota Bharu

Hi Tea & Pool Side di Grand Renai Hotel Kota Bharu

Selamat Hari Minggu. 
Selamat Hari Jumaat.
Dah hujung minggu ni, nak buat aktiviti apa bersama keluarga? Takkan nak duduk rumah tengok televisyen sahaja ... Mestilah kena ada aktiviti barulah tak bosan. Haa, buat anda yang tak tahu nak pergi mana untuk menghabiskan cuti hujung minggu, saya sarankan ke The Grand Renai Hotel pada waktu petang bagi mengisi slot hi-tea&pool. 

Hi Tea@Poolside ini Bermula Jam 3petang-6petang. 
Buffet Hi Tea berharga RM28 sahaja untuk dewasa manakala RM10 untuk kanak-kanak (5 hingga 11 tahun) 
Pelbagai hidangan makanan dari ringan hingga mengeyangkan. Kalau ada datang setiap minggu pasti anda dapat membezakan makanan. Every week ada menu yang baru/berubah-ubah. Semua hidangan sedap sedap. Orang dewasa mahupun kanak kanak pasti berselera lebih lebih lg penat bermain air. 
Hi Tea di The Grand Renai Kota Bharu ini berada di tingkat 8. Jom cuba walau pun sekali! 
Tapi rasanya akan datang berkali kali. Petang ni ada sesiapa free?
Pulut Seri Kata (Sekaya)

Pulut Seri Kata (Sekaya)

Pulut Seri Kata (Sekaya)
Juadah Rasmi Negeri Seri Indah (SERENDAH) Sekebun Bunga. Memberi kebaikan kepada badan, perasaan dan fikiran. Kenapa?
Pulut ; Amino asid mencerahkan kulit (fizikal)
Triptophan menerbitkan rasa ketenangan (emosi)
Melatonin ; penyebab mengantuk (merehatkan minda dengan cukup tidur)
Santan ; Asid Laurik (pembekal tenaga segera)
Forsforus kuatkan sendi/tukang
Telur itik ; Vitamin A
Karotenoid ; Kesihatan Mata
Anti-Oksidan ; mencegah radikal bebas, meningkatkan sistem imun badan & menguatkan gigi/tulang.
Vitamin E ; meningkatkan metabolisme bagi mengelak virus.
Nisse keghek (Nira Kelapa)
Kalsiun, Zat besi & Potasium ; meningkatkan metabolisme, seimbangkan elektrolit, nyah racun, bakar kalori
Cengkih ; mencegah pembekuan darah, elak stroke
Flavanoid ; anti radang. Aromanya penghalau nyamuk & penyegar bau nafas.
Credit ; zanazanzaly
Lapisan Bawah
500 gm beras pulut
300 ml santan pekat
300 ml air
2 sudu kecil garam halus
Sedikit minyak masak - jika guna santan kotak
Cara cara: Rendam pulut sekurang kurangnya 4 jam. Basuh bersih dan toskan. Kukus dengan semua bahan di atas selama 25 minit. Loyang dialas dengan plastik wrap dulu, jika mahu terus menggunakan loyang yang sama. Apabila pulut masak, gaul rata rata. Tekan dalam loyang. Taburkan sedikit tepung gandum.
Lapisan Atas
5 biji telur itik (guna telur ayam kampung)
4 biji telur
4 keping gula melaka (saiz sederhana)
1 helai daun pandan
3 kuntum bunga cengkih - di ketuk sedikit
1/4 sudu kecil garam halus
Cara-cara :
Satukan telur dan bunga cengkih dan dipukul ringan. Ketepikan.
Masak gula melaka dengan sedikit air dan daun pandan sehingga gula larut.  
Tuang ke dalam adunan telur, gaul rata dan masukkan sedikit garam.
Tapis dan tuang ke atas lapisan bawah dan kukus semula selama 30 minit dengan api sederhana.  
Angkat dari pengukus dan sejukkan. Tengok permukaannya yang berkedut kedut itu.
Seperti juga kuih akok yang permukaannya memang berkedut.
Chua Signature Kopitiam. (Halal Food)

Chua Signature Kopitiam. (Halal Food)

Saya yakin anda pasti akan bersetuju jika kami katakan yang negara kita merupakan syurga makanan! Kaya dengan berbagai jenis makanan dari berbilang kaum yang kena dengan citarasa ramai, harganya juga berpatutan, bukan?
Datang ke sini kalau order kuey teow memang tak kena beb! Pagi pagi makan makanan panas yang baru digoreng memang A lah! Nasi goreng pun ada. Sepinggan cuma berharga Rm5 sahaja. Chua Signature Kopitiam. (Halal Food)
Jalan Zainal Abidin, Bandar Kota Bharu, 15050 Kota Bharu, Kelantan. Dibuka dari jam 8pagi sehingga 2.30petang. Dibuka setiap hari kecuali Isnin.
H Elite Design Hotel Kota Bharu

H Elite Design Hotel Kota Bharu

H Elite Design Hotel AG-G-09, 
Alwaqf@Tunjong, Jalan Kuala Krai, Kota Bharu, Kelantan, 16010, Malaysia, 
03-7724-4368 

H Elite Design Hotel menawarkan restoran, kolam renang luaran serta pusat kecergasan dan lounge berkongsi di Kota Bharu. Antara kemudahan di hotel ini adalah kaunter penerimaan tetamu 24 jam dan perkhidmatan bilik, serta WiFi percuma di seluruh kawasan penginapan. 

Penginapan ini menawarkan kelab kanak-kanak, pusat perniagaan dan simpanan bagasi untuk tetamu. Pilihan bilik di H Elite Design Hotel termasuk: 
 Double Twin 
Triple 
Quadruple 
Suite 
Bilik BBasic 

Hotel ini menawarkan sarapan kontinental atau bufet. 
Kota Bharu Mall berada 6 km dari H Elite Design Hotel, manakala Pusat Membeli-belah Billion terletak 7 km jauhnya. Lapangan terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra yang berjarak 15 km dari penginapan ini. 

Kemudahan Tempat meletak kereta percuma 
WiFi percuma
Makanan &a minuman 
Meja penyambut tamu 24/7 
Aktiviti dan hiburan Pusat kecergasan 
Kolam renang luaran 
Kolam renang luaran (sepanjang tahun) 
Kolam renang atas bumbung 
Kolam renang dengan pemandangan 
Tuala pantai/kolam renang 

Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com