I luv evrything about ..... I luv evrything about .....
DRAMA BAND Lagu TERBAIK untuk Minggu 1 Muzik - Muzik Semi Final 2019

DRAMA BAND Lagu TERBAIK untuk Minggu 1 Muzik - Muzik Semi Final 2019

Drama Band Dinobatkan sebagai lagu terbaik untuk minggu pertama.



Mana satu persembahan favourite?











Nora Dan Ramlah Ram sebagai Artis Jemputan Minggu Pertama Muzik Muzik Semi Final 2019



30 buah lagu bakal berentap di pentas Muzik-Muzik 34 Separuh Akhir (SFMM34). Persaingan 30 buah lagu bagi merebut 12 tempat di pentas Anugerah Juara Lagu 34 (AJL34) Saingan ini bermula 5, 22 dan 29 November ini. 
Dihoskan oleh Sherry Al-Hadad dan Haziq Hussni. 
Muzik-Muzik 34 Separuh Akhir (SFMM34) bersiaran secara langsung pada setiap hari Jumaat, pukul 9.00 malam di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam, 

30 buah lagu yang layak adalah hasil undian peminat sebanyak 40% dan penilaian juri profesional sebanyak 60% di carta Muzik-Muzik 34. 
Kesemua lagu ini akan dinilai oleh 7 juri profesional yang akan menentukan siapa bakal bertanding di pentas AJL nanti. 

Persembahan Muzik-Muzik 34 Separuh Akhir (Minggu pertama, 15 November 2019)
  1. Drama – Drama Band
  2. Ku Bersuara – Ernie Zakri
  3. Tiada Dirimu – Shila Amzah
  4. Mencuba – Sufian Suhaimi
  5. 123 – Khai Bahar
  6. Satukan Rasa – Siti Nordiana & Khai Bahar
  7. Terlalu Memuja – Wany Hasrita
  8. Hatiku Milikmu – Siti Nordiana
  9. Bidadari – Ismail Izzani
  10. Aku Yang Bersalah – Usop
  11. Kepuraanmu – Luqman Faiz
Persembahan Muzik-Muzik 34 Separuh Akhir (Minggu Kedua, 22 November 2019)
  1. Anta Permana – Dato’ Sri Siti Nurhaliza
  2. Rampas – Akim & The Majistret
  3. Pujaan Hati – Adira
  4. Sumpah – Naim Daniel
  5. Paku – Araa Johari
  6. Kisah Cinta Kita – Hafiz Suip
  7. Teguh Setia – Muna Syahirah
  8. Ragaman – Faizal Tahir
  9. Pedih – Sarah Suhairi
  10. Bekas Kekasih – Tomok
  11. Lembah Kesepian – Haqiem Rusli

    Persembahan Muzik-Muzik 34 Separuh Akhir (Minggu Ketiga, 29 November 2018)
    1. Dinda – Kugiran Masdo
    2. Peneman – Hazama The Penglipurlara
    3. Bimbang – Marsha Milan
    4. Tetap Kamu – Amylea x Megat
    5. Pudar – Indah Ruhaila
    6. Sumpah – Aina Abdul 
    7. Bangun – Aman Ra
    8. Alyah – Jutaan Purnama
    BEEBUNVIRAL SEDAP dan SANGAT PUAS HATI

    BEEBUNVIRAL SEDAP dan SANGAT PUAS HATI

    Bee hives mini buns with butterscotch sauce & pumpkin seeds.
    “Lembut, Gebu & Lembut”
    #beebunviral 

    Sesiapa yang berminat boleh hubungi @dyna_lycyouze 
    Meme bare jadi!! Kalau tak jadi @dyna_lycyouze tak jual deh. Kalau tak jadi ann pun x minat nak beli.
    Kalau cam gini rasanya roti beebun memang confirm nak repeat order! Palingg cepat esok boleh order deh. DM jah @dyna_lycyouze. Layanan tiptop. Reply slauh! 
    Tera la pok pok mung!!!
    Sesiapa yang berada di Rantau Panjang, Bachok, Gunong, Ketereh, Melor. Jangan Runsing ya. Dari sumber yang boleh dipercayai, sesiapa yang berminat boleh contact agen ye.

    Kawasan Kota Bharu Boleh hubungi Dynna di Talian www.wassap.my/60129495775 atau ke IG : https://www.instagram.com/dyna_lycyouze/
    🔘SALOR to RATA PANJE www.wassap.my/60169193781 
    🔘KETEREH-MELOR & sehala dgn nya http://www.wassap.my/601125561626 
    🔘BACHOK-GUNONG-KANDIS www.wassap.my/601117864538
    🔘WAKAF CHE YEH area www.wassap.my/60179655642

    Bagi yang di luar Kelantan iaitu di Kuala Lumpur boleh juga mencuba roti ini melalui J&T
    BeeBun ni tehe 7Hariii duk luar tanpa naik kulat u olls ..


    Cik B Salted Egg Salmon VS CIMI Salted Egg Fish Skin JOFLIM

    Cik B Salted Egg Salmon VS CIMI Salted Egg Fish Skin JOFLIM





    Cepat2 grab guys apa tunggu lagi!
    krap krap makan Salmon Salted Egg. Makan begitu sahaja. Ianya sebagai jajan. 
    Kalau anda dalam kereta, mengalami kesesakan jalan raya. Haaaaa itu lah masanya anda makan. hehe. Kalau orge kelate oyak 'ralik' weh makey bendo ghoni.
    Sebotol ni boleh makan beberapa kali juga lah. Mama ann punya cikb salmon skin dah hbis...Anda dah try ke belum? Boleh beli dengan agen agen atau ke HQ Dato' Vida.
    Salmon Skin SALTED EGG 
    Normal -RM38(180gm) 
    Jumbo RM 58(280gm) 

    Salmon Skin SPICY TOMYAM 

    Jumbo RM 60(280gm)

    Bak Kata Dato' Sri Vida : 
    SEDAP TAK TERKATA..
    KULIT IKAN BERSALUT SALTED EGG ..
    RASA SALTED EGG YG LAZATT..

    ADA BAWANG PUTEH GORENG..
    ADA DAUN KARI..
    ADA CILI FLAKES .


    Bagi orang Kelantan boleh ke HQ : 

    KELANTAN, Wisma Pamoga Qu Puteh Kota Bharu

    Lot 225, Seksyen 26, Jalan Dusun Muda, 15200 Kota Bharu, Kelantan

    Cik B VS JOFLIM??
    Hampir Sama TAPI DENGAN RASA BERBEZA!

    Anda dah cuba CRUMBSO dan BOBA LOVA? 
    SIAPA YG KEMPUNAN NAK MAKAN CIK B CRUMBSO & BOBALOVA?
    Next Post Mama Ann akan kasi 'Review" yaaa...
    Anda Bertuah utk Hadiah Bath&Body Works! Hanya Like, Share & Follow!

    Anda Bertuah utk Hadiah Bath&Body Works! Hanya Like, Share & Follow!

    Hi. Ann nak mencari 3 orang yg bertuah untuk memenangi Hadiah BBW ( Bath&Body Works) Syarat nya mudah sahaja. Ready??

    Pemenangnya akan diumumkan selepas 7 hari pada 20/11/2019.
    1) Like dan Share Page Nik Nurehan :
    https://www.facebook.com/niknurehandotcom
    (post ini di facebook anda & Repost )

    2) Follow Blog : www.niknurehan.com

    3) Follow instagram : https://www.instagram.com/niknurehan

    4) Tinggalkan komen “done all” :

    * Minta tolong share yaaaa... Ramai yang join lagi best! Ajak kawan-kawan untuk join yaa...

    * Mudah kan tak perlu keluar modal pun cuma kena rajin sikit la untuk Like, Share & Follow.! Terima Kasih.
    Berbelanja Bath & Body Works melalui Personal Shopper

    Berbelanja Bath & Body Works melalui Personal Shopper

    Ginghams BBW baru je sampai tak sempat buka lagi. Hehe. Alhamdullilah koleksi BBW semakin bertambah. Next month kita try beli edp gingham pulak! Ramai yang review gingham ni best! Eeewwwww jangan pulak anda mereka cerita yang Mama ann bi beli time mahal mahal ye. Semua ni Mama Ann beli time sale ajer. Macam mist tu harganya Rm 39.00 sahaja, Shower Gel harga Rm 35.00 (tidak tmasuk SC Ps) 
    Travel Cream harga Rm 25 termasuk pos!

    Sekarang ni ramai sangat jadi Ps ok. Sekurang kurangnya Rm 5 hingga Rm 10.00 sahaja untuk 1 barang, ok lah masanya, carpark, packing, pos lagi. Banyak tau kerja seorang PS. Kalau tak ada minat memang tak boleh jadi PS yang hebat. Mana lagi nak amik gambar, nak layan pertanyaan cust. Memang mencabar!!!!

    Secara amnya, ia merupakan perkhidmatan berbayar yang akan membantu pelanggan membeli barangan yang diingini, dari proses konsultasi peribadi, pembelian, hingga ke penghantaran barang. Bagi mereka yang gemar membeli-belah, ini seperti kerjaya impian! Namun, untuk menjadi pembeli peribadi yang berjaya, kemahiran dan ilmu yang betul diperlukan. Media sosial terutama Facebook dan Instagram menjadi medium popular untuk personal shopper sepertinya mempromosi perkhidmatan mereka.
    Kata kata PS : “Memang agak letih bila terpaksa ke sana sini mencari barang, pos barang dan hantar barang tapi ia memberi kepuasan kerana saya nak tengok rumah pelanggan. 

    Walaupun nampak mudah, tugas personal shopper juga berhadapan banyak cabaran. Telefon pintar menjadi pejabat bergerak beliau yang bukan sahaja memudahkan interaksi. Setiap hari akan ada gambar baharu di instagramnya untuk pelanggan membuat pilihan. Bagi menampakkan nilai eksklusif pada sesuatu produk, kemahiran mengambil gambar sangat penting untuk mendapat sudut yang cantik. Tidak memerlukan modal yang besar, paling penting ada telefon yang boleh mengambil gambar yang cantik, data internet, akaun media sosial untuk mempromosikan perkhidmatan serta berinteraksi dengan pelanggan. Apa pun untuk bertahan lama dalam bidang ini memerlukan kesungguhan, minat dan keikhlasan.

    Selamat Berjaya kepada semua Personal Shopper di Malaysia.

    Bath and Body Works stocks a wide range of bath and beauty products in the United States. The retail store has products ranging from candles to hand soaps. The products are a part of one of the brand's main segments, body care, hand soaps and hand sanitizers and home fragrance.

    **Best Seller** Gingham

    A fresh blend of bright florals & a hint of sweet citrus. Notes of blue freesia, sweet clementine & soft violet petals.

    Fresh. Vibrant. Happy. Our Gingham Fine Fragrance Mist is a celebration of everything you love about Bath & Body Works. Lavishly splash or lightly spritz, either way you'll fall in love at first mist. Our carefully crafted bottle and sophisticated pump delivers great coverage while conditioning aloe mist nourishes skin for the lightest, most refreshing way to fragrance.

    Fresh. Vibrant. Happy. Our Gingham Shower Gel is a celebration of everything you love about Bath & Body Works. Infused with moisturizing shea butter & vitamin E, this rich formula leaves you feeling fresh & clean.

    Fresh. Vibrant. Happy. Our Gingham Ultra Shea Body Cream is a celebration of everything you love about Bath & Body Works. Infused with fluffy shea & cocoa butters, it's clinically tested for 24 hours of moisture to leave skin feeling noticeably softer.

    Body Care:
    The body care segment has multiple collections within it. These collections include Signature collection, Retired fragrances,C.O. Bigelow, Coco Shea, Aromatherapy and Travel-sized Body Care. The Signature collection includes shower gels, body lotions, body creams, fragrance mists and body scrubs, with items that are tailored to both men and women. C.O. Bigelow has products for both men and women. Products include, shave foam and cream, mentha body (body buffer, body wash, body lotion, bar soap and lip care), C.O. Bigelow lemon and C.O. Bigelow Barber.
    The Aromatherapy collection has body care items such as body lotions, body creams, body scrubs, shower gels, massage/ body oils, and pillow/all over mists.
    The Travel Body Care items are 3-ounce bottles of body lotion, shower gel, fine fragrance mists and body creams. The Aromatherapy collection also has a limited selection of products in the Travel Body Care collection.
    Bath & Body Works, LLC. is an American retailer under the L Brands (formerly Limited Brands) umbrella, along with Victoria's Secret. It was founded in 1990 in New AlbanyOhioand has since expanded across the United StatesCanadaChile and Peru.[1][2] In 1997, it was the largest bath shop chain in the United States.[3] It specializes in shower gels, lotions, fragrance mists, perfumes, candles, and home fragrances. Bath and Body Works has been known to reuse scents from the past and give them a new name and look.

    Bath & Body Works was founded in 1990 in New Albany, Ohio. The company's first store opened in a Cambridge, Massachusetts mall in September 1990.[4] In 1997, a secondary brand called Bath & Body Works at Home was launched.[3] The division was then named Slatkin before being named what we today know it as the White Barn Candle Company.

    Bath & Body Works launched both a seasonal catalog and a website in 2006. In November 2006, the company launched its first television commercial advertisement.[5] Net sales as of January 28, 2006 were $2.3 billion, significantly higher than all other L Brands companies other than Victoria's Secret.[citation needed]
    In July 2008, the company announced that it was opening six locations in Canada. With the company acquiring Canadian-based La Senza, they felt it was the opportunity to move into a growing Canadian market, with The Body Shopbeing its main competition.[6][7]
    Bath & Body Works operates more than 1,600 stores.[8] In October 2010, it opened its first stores outside of North America in Kuwait, by the franchise giant M.H. Alshaya.

    Ayang Cafe Kasih Sayang, Sarapan Pagi di Kota Bharu

    Ayang Cafe Kasih Sayang, Sarapan Pagi di Kota Bharu


    Ayang Cafe.
    4652, Jalan Masjid Langgar, Kampung Langgar, 15200 Kota Bharu, Kelantan
    Kafe Ayang dibuka 7 hari seminggu dari jam 6.30 pagi hingga 3.00 petang.
    (Cafe ini berhadapan Masjid Diraja Long Yunus, Langgar)

    Kafe yang dimiliki Cik Nor Hazelizan Mamat atau lebih mesra dengan panggilan “izan” atau “kak izan”. Orangnya sangat sporting, baik, suka menderma dan suka kasi diskaun. Yang best ayang cafe ini menawarkan “air teng o beng” dengan PERCUMA. Mana nak cari cafe sebegini kan! Kalau di tempat tempat lain akan mengenakan bayaran sekurag kurangnya Rm1. Pelanggan memiliki keistimewaan untuk memesan air “teh o beng” tanpa sebarang limit. Alhamdullilah murah rezeki pemilik Ayang Cafe.

    Roti Ayang ini dijual dengan harga RM5 di Ayang Cafe. Kaya yang diletakkan di atas roti pula disapu dalam kuantiti yang sepatutnya, tidak terlebih dan tidak pula terkurang selain memastikan telur separuh masak, dimasak sempurna.

    Roti ini lebih kurang Roti Titab cuma di sini panggilan nya “Roti Ayang”. Jangan salah sebut deh kerana disini tidak ada roti titab. Roti ayang ini bersempena pemiliknya “kak izan” suka menggunakan panggilan “sayang” kepada pelanggan pelanggan nya tidak kira tua muda, lelaki mahupun perempuan.

    Roti Thick Toast iaitu roti bakar mentega kacang yang disapu dengan susu pekat manis. 

    Selain roti roti, ada pelbagai jenis nasi yang ada di Ayang Cafe. Jadi tiada alasan untuk pelanggan datang ke sini. Banyak pilihan membuatkan anda semua boleh memilih sarapan dengan happy. Semua jenis makanan ada cumaaaaaaaa datang awal okey. Disebabkan cafe ini sememangnya viral di kota bharu. Jadi mustahil lah untuk datang lewat ke sini. Jawabnya kena berdiri untuk mencari meja atauuu hanya boleh makan roti sahaja. Ye lah nama lagi viral kedai pun kehabisan nasi Tapi tidak bermakna lah anda tak dapat makan. Boleh!!!! Roti sini ada macam macam jenis juga. Kalau untuk anak anak, mereka lebih memilih “mini bun” kerana bentuknya kecil kecil dan nampak comel!

     






     


     


    Cafe yang simple tapi ramai peminatnya. Dihiasi dengan package berwarna “pink”. Semua “pink” dari kerusinya, signboardnya, uniformnya, bekas sudunya, bakul nasi dan lain lain. Memang trademark kedai ini semuanya “pink”. Kiut kan!

    Suasana di persekitaran Ayang Cafe! Mama Ann dah buktikan yang kedai ini ramai peminatnya!! Cafe pagi yang Viral! Semua orang suka ke sini. Pemilik Cafe ini yang sangat peramah, begitu juga pelayan pelayan di sana. Sangat cekap bekerja dan melayan kerenah pelanggan.


    Bagi pelanggan luar dari Kota Bharu, jemputlah datang ke sini untuk bersarapan pagi ya. InsyaALLAH sebagai pelanggan yang pertama kali pasti berpuas hati dan InsyaALLAH anda pasti akan kembali. Dan bagi pelanggan pelanggan yang selalu ke sini, alhamdullilah kerana menyokong “Ayang Cafe Kasih Sayang”.

    Pesanan dari Ayang Cafe :
    TERIMA KASIH ALLAH HADIRKAN INSAN YANG PENUH KASIH SAYANG DI BAWAH BUMBUNG AYANG CAFE....YANG SENTIASA DOAKAN BAIK BAIK UNTUK AYANG CAFE TERUS BERTAHAN DALAM DUNIA PERNIAGAAN.....DAN UNTUK AYANG CAFE KONGSI REZEKI ALLAH BERSAMA HAMBA HAMBA NYA....CAFE KASIH SAYANG DI KOTA BHARU KELANTAN.....

    Popular Posts

    I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com