I luv evrything about ..... I luv evrything about .....

Selamat Hari Raya dari Mama An Sekeluarga

Nik Nurehan | Tuesday, June 11, 2019 | 0 Komen
Assalamualaikum kepada para pembaca blog.
Hai, apakahbar semua. Rasa macam sudah lama tak update blog sejak april lagi. Bukan apa Mama An busy dengan kerja-kerja rumah yang tak pernah nak habis ini. Rasanya semua ibu ibu yg bekerja ataupun suri rumah mesti merasai kan. Lebih lebih lagi kita yang ada anak kecik.
Baru siap menyapu, tak smpai sejam dua dan “kubey” balik. Aiyayaya.. mula la Mama
an rasa nak “menyinga”. Haha

Hari ini sudah 7 syawal kan??.
Walaupun hari raya sudah seminggu, Mama An rasa belum terlambat lagi untuk mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin kepada semua pelawat blog. Walaupun kita tidak saling kenal-mengenali tetapi tidak kisahla janji kita sesama Islam. Yang bukan Islam terima kasih banyak banyak kerana singgah blog ini juga.

Mesti seronok raya kan. Mana taknya, apabila hari raya semuanya barukan?? Baju baru,kasut baru, tudung baru dan macam-macam lagi lah yang baru.
Mama An tahun ni berbokitta kalau dibandingkan tahun lepas berbelit belit selendang. Tak kuasa rasanya nak memakai shawl walapun instant shawl. Tahun ni memang gilakan “bokitta”. Tak boleh ada keluaran baru mesti rasa nak! Tapi alhamdullilah lah harga pun berpatutan dgn design & cara pemakainnya. So easy & pejam mata pun blh pakai. Hehe.

Anak anak macam biasa lah semua serba baru. Alhamdullilah ada rezeki lebih untuk anak anak. Semua keperluan dapat dibeli. Syukur kepada Nya.

Okeylah, setakat sini je lah Mama An cerita pasal raya ini. Semoga jumpa lagi di blog yang akan datang dengan gambar gambar raya. Hehe. Nanti Mama An kongsikan yea.


Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin.



Tops Barber Shop Kota Bharu

Nik Nurehan | Saturday, April 27, 2019 | 0 Komen


Mmg tak ketempat lain daa.. Kalau nk potong mmg datang sini oke. Servis tiptop, stylist sempoi. #topsbarbershop #hairstyle #haircut #realbarber #kotabharukelantan #superkacak @ilyas_adinan @topsbarbershop

[ATTENTION UNTUK ORE KELATE] -  NOK BOJENG A CAPUR TAPI TOK TAHU NOK GUNTING MANO??
.
.
NOK GUNTING BOJENG TERBARU? NOK BOJENG LAIN TUKE WAK BOJENG LAIN? CARI KEDAI TOK JUPO? NOK CARI TUKE GUNTING MUDOH BASO? NOK BOJENG PUN PAYOH.
.
.
“lagu mano abe mat buleh tahu masaloh kito? Pening palo doh kawe nie!”
.
.
JANGE RUSIM. ABE MAT TAHU NOK GUNTING MANO.
.
.
Mesti sek demo nok tahu gapo hok BEST SANGAT gi bojeng di TOPS BARBER SHOP nie?
.
.
[+] SERVIS – Servis hok kito bui In syaa ALLAH puah hati sebab barber semua terlatih dan banyok pengalaman.
.
[+] HARGA BERBALOI – Servis hok kito buwi dijamin berpuah hati berbaloi dengo bayar. MASUK TOK SEMAK TUBIK SEMAKK!
.
[+] FIRST CLASS QUALITY – Semua alat gunting hok kito guna adalah hok terbaik dan produk dijamin selamat.
.
[+] MASA – Sek demo tok keno nunggu lamo sebab kito ado 3 barber bertugas untuk memastikan demo dijamin semak berjetakk!
.
[+] PRODUK SENDIRI – Kito ado produk sendiri yang berkualti. Pomade kito ada, matte pun ado.
.
Wow. Sengoti eh abe mat, lagu mano plok dengo harga?
.
Duk seroe doh, mesti nok tanyo berapo riya. Nie abe mat nok royak.
.
[+] KANAK-KANAK – RM10
[+] REMAJA – RM12
[+] DEWASA – RM15
.
“kedai mano nie abe mat?”
.
KEDAI ABE MAT ADO 2 CAWANGE. 
.
[TOPS BARBER SHOP PENGKALAN CHEPA, KOTA BHARU]
.
LOCATION : https://goo.gl/maps/XwhWMsGGosw 
.
[TOPS BARBER SHOP KUBANG KERIAN]
.
LOCATION : https://goo.gl/maps/ntRd1Hdrgsv 
.
KALU ADO NOK TANYO GAPO2 BULEH WS NO NIE
wasap.my/60132165688 
wasap.my/60132165688 
wasap.my/60132165688 
.
Buleh follow ig kito
http://instagram.com/topsbarbershop 




Birthday ke 7

Nik Nurehan | Wednesday, April 17, 2019 | 0 Komen
5 April 2019 merupakan Hari Lahir anak sulong kami yang ke 7 tahun.
Ya ALLAH, Berikan lah umur yang panjang buat Hadif Hassani dan jadikan lah anak kami manusia yang penuh bermanfaat.

Hari itu adalah memori yang indah buat kami sekeluarga. Berikanlah kesihatan yang bagus, kecerdasan yang sempurna. Lindungi anak anak kami dari segala penyakit dan musibah,.

#birthdayparty #myfamily #happy7thbirthday #bigbrother #anaksulong #myson #lovemyfamily #mrchizu #sambutsimple2je #kenanganuntukhariesok

                                           















Kek Mania promotion By Secret Recipe

Nik Nurehan | Monday, March 25, 2019 | 0 Komen

T&C:
· Valid for dine-in or takeaway on 25th March 2019, 12 noon to 5pm only.
· Free item must be of equal or lower value.
· Valid for regular and premium slice cakes only.
· Not valid for square cakes, brownies and chocolate lava cakes.
· Valid at all Secret Recipe outlets, excluding SR Sabah, Subang Skypark, KTIA, PPUM and Medini Mall.
· Not valid with other on-going bank promotions, bank discounts, privileges, set meals or offers.


Diabetes Tahap Gula Tinggi dr Normal - Penyakit Kronik!

Nik Nurehan | Tuesday, March 12, 2019 | 0 Komen
Aktiviti 2/3 bulan sekali. 
#klinikkesihatanbandar #kotabharu #diabetes #rawatansusulan #ibu #mymom #kkm #kementeriankesihatanmalaysia

Siapakah yang mempunyai risiko tinggi untuk mendapat diabetes?
Sesiapa saja tidak kira umur boleh menghidapi diabetes. Walau bagaimanapun anda mempunyai risiko yang tinggi untuk menghidapi diabetes jika mempunyai perkara berikut:
  • Berumur 35 tahun atau lebih tua. Semakin tua semakin tinggi risiko anda untuk menghidapi diabetes
  • Berat badan berlebihan atau obesiti.Semakin berat badan anda bertambah, semakin tinggi risiko anda menghidap diabetes.
  • Impaired glucose tolerance (IGT).
  • Latar belakang keluarga yang mempunyai diabetes
  • Sejarah diabetes pada kehamilan terakhir.
  • Sejarah mempunyai bayi yang besar (berat kelahiran adalah 4.0 kg atau lebih ).
  • Tekanan darah tinggi
  • Tidak aktif -gaya hidup sedentari
  • Faktor pemakanan -Pengambilan makanan berlemak tinggi dan kurang pengambilan makanan berserat
  • Tahap lemak/ kolesterol yang tinggi .












I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com