6/1/08 - 7/1/08 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: 6/1/08 - 7/1/08
30 June 08

30 June 08






last story 4 dis month :)

last story 4 dis month :)

wah sikalang ni asyik lambat update jerk..
ye lah..
semenjak dua menjak ni kurang crita skit.. so sblm tido neh baru ler nk update apa2..
keke............
:)
even my laptop on sharian tapi me ttp x post apa2 kt blog neh..
hish.. hari2 buat apa ler dpn nehh yerk. keke.
donno. klik sana klik sini...

hurm.
hari ni kiranya da second tyme me pegi visit uncle rahman,ayh si dia.. keke..
last day pegi, ayah nyer tgh tido nyeyakk.. cuma sempat la bebual dgn neneknya..
tapi today.. aa ayh nyer enggak tido lg.........
so sempat la bebual2 dgn ayh nya.. keke..
smbil2 itu jgk sempat la tanya itu ini dgn adik nya, dikna yang akn memulakan sesi praktikal nya pd esk hari :)
slamat bjaya yerk di dunia pkerjaan. keke.. stahu saya dikna will start praktikal di bgn tabung aji lama.. oowhh.. she have to lapor diri at 9 AM pg esk :)
yeah today jgk i hav meet adik laki yang jrg ku temu skit. entah mmg asyik x kebetulan jerk.. just call takim but since dia kurang sihat so dia pum jd salah satu psakit tumpang la. keke.. mentang2 ler katil sbelah kosong, tbaring bselimut la dia.. tketar2 ksejukkan :)
kiranya hari neh dah 2 hari ponteng school. kekeke. tapi yang nk suka nya ayh dia kata bila hari kamis jerk kena antar asrama mula la deman. ahaha nakal :)
boleh dikatakan hari neh lama jgk saya duk sana.. :)
tapi kali kdua pegi ni mmg tidak ku temu umie si dia. ye lah.
umie nyer cikgu belah ptg. so x myempat utk jumpa la..
hehe. x per la aunty yerk. lain kali kita bual2 sama :)
hahaha..

utk kali neh spt biasa lah me x pegi dgn tangan kosong.. erkk apa la nk bwk kali neh..
nk beli buah. adesh malass lorr.
pk punya pk. haa pegi jerk 7e..
so kali neh saya just beli cake by silver bird periso chocolate n chocolate kitkat. haha.. orait la tu :)
dlm 4 lebih baru ler saya meminta diri..
Delicious Danish butter cookies

Delicious Danish butter cookies


Hurm..
Entah apa yang spatutnya saya bwk utk ke usm td..
huish x kan nk pegi dgn tangan kosong..? ee x mahu la. keke.
at least ada benda. Biar pum murah janji ikhlas :)
Nk beli buah. nampak kat tesco td mcm tak best jerk.......
nk beli buah grapes. adesh x elok jerk. nk beli stawbery pum x de stock.
aiyoyoo..
nk beli buah epal,orange..? ee x best jerk. keke..
so senang2 saya beli benda yang palingg simplee...
aummm biscuit :)
haha.. mudah n ringan jerk :)
pusing punya pusing.
yeah saya memilih danish butter cookies :)
orait la tu.. keke..
crita kosong~~

crita kosong~~

hi...
since saya keboringan baru lah saya tegerak hati utk updatekan my blog neh.. ekke.
yeah sejak akhir2 ni mcm slow skit kan..
ye lah no crita to story.
sbb tu la kurang nk update.. huh..
sari dua ni.. agak kebosaan sikit la. no mood nk type apa2..
so type ni pum scara ringkas jerk....
since ayh si dia di wad usm kb. so me n dia x bjumpa di waktu pg lagik.
utk smentara neh kami bdua x brekepes together la........
rindu sama dia sih. hukhuk..

ptg ni me amik ksempatan tuk ke usm kb utk menjenguk ayhnya..
owh kira2 kui 3 ptg jgk la baru sampai. opss waktu melawat kah itu..?
ikut shedap jek nk g jengukk org sakit neh.. keke.
so me msuk pitu emergency lah :) keke.

me n dia dah janji dah di paking.. kiranya paking pum dekat2 jek senang skit..

stibanya me sampai di wad itu.
si ayh sdg tidorr.. opssss..... tidooo.. ok ok...................
si nenek/adik dia plak smayang.. opss ok ok.......
kita duduk je lah.. :)

beberapa minit kmudian me bsalaman dgn nenek dia..
cakap itu ini lah. ye lah x kan nk duk senyap je kan..
membalas perbualan dgn senyuman gitu. keke........

ayah nya tetap tido dgn lena.. mukin jgk krn kpuasan,keletihan or kesakitan :)
nenek nya critalah kemungkinan si ayh dia ni akn letak that besi esk pg. kiranya esk lah(isnin)
tapi x tahu masa mana.. :)
nenek dia pum crita yang abh dia ni dah x tahan sakit.
mahukan si doc cepat2 jerk letak besi kat tpt spatutnya..
opss pasti le sakit. ye lah kita yang kena pisau gitu2 pum adesh pedih inikan patah kan,kan.
keke..............
shabar yerp uncle :)

slepas stengah jam saya beedar utk pulang.......
saya bsalaman dgn neneknya dan mgatakan ingin mintak diri dulu.
insyaALLAH,kalau x de apa2.. esk dtg lg :)
*nampak gaya saya x sempat la jumpa umi si dia. cuz uminya msih d school..
takpe kah aunty, next time saya dtg lg ok.. :)

Sob* Sob..

Sob* Sob..

get well



Last day story :

Owhh nooo!!!!...............
Ur dad accidentt...??
huhh.!!
pagi neh nsib baik la si dia x dtg ke kb utk bjumpa dgn saya lagik.
kalau tidakkk!!!
pasti dia kekalutan utk pulang kembali.
erkk.. around 8.30 AM, si dia call me then he sad that his father got an accident lor.
ooowwwhh no!!.
ok ok. take care n pegi la tg abah tu jatuh kt ner..
so me pum kluar beli brekpes sndirian lah..
then he call me that he dah sampai kt emergency usm tuh..
keadaannya agak terus cuz tulang peha ayhnya patah lor...
nampak gaya kena masuk wad la kali ni..
jawabnya esk lusa kena letak besi la.
erm..ksian :(

InsyaALLAH, ptg ni i will visit ur dad ok.

Belated Besday 2

Belated Besday 2




Gini la rupanya cake bila ada tulisan ' happy belated birthday Abah & Umie'
hehehe...
now i'm waiting to bought next besday cake..
For sure lah utk my mum kan.. tapii next cake pastinya bkn dr muhibbah lg..
yeah!!!
Next cake pastinya akn dibeli di secret recipes.. kekeke..
yipieee ;)
Sbenarnya me nk beli kt secret jgk utk parents kerie neh. tapi si dia neh x mahu..
owhh x perlu membazir.. amik je yang neh. yang ni pum murah skitt jek dr secret :)
owh.. for my mum pastinya me akn beli cheese cake or chocolate cake..
kiranya first choice cheese cake la.. second baru chocolate..
kita tunggu n lihat nanti lah :)
insyaALLAH.. :)
tapi bila yerkk besday my mum neh..?
owh! x lama lg.. beberapa hari lg lol.. :)
for da prezent. haihh!!! entah ler nk beli apa..
mmg x de idea lansung..
handbag.?
sandals.?
kain..?
huh.. boring dah.........
barang2 make up..? erkk now my mum x brapa pakaii make up..
entah la.. sejak akhir2 ni even pakai bedak pum jd mcm allergik.
jadi naik jerawat gitu.
my mum suka brand clinic.. :)
rasanya this year besday no make2 up la..
donno la..
entah2 this year no prezen.. hahaha.. :) bwekk!! smile mumm!! :)

oh yeahh! cakap pasal besdayy!! x shabar nya my turn plak.
adeshh! padahal 2 bln lg.. kekeke.
slalu brangan ttg besday sdiri :)
kekeke. ngader :)
tapii nsib baik ler my besday x jatuh bln puasa..
soo, me boleh ler celebrateeeeeee.
kuikui.
of course la me n dia dah plan sumthing to celebrate together..
cuz si dia tu tua shari jerk dr saya ni..
yeah shayang!
i cant wait for our besday tauuu :)
plan tu la..
hopefully my dreams come truee.. insyaALLAH :)
Lunch, Jumaat

Lunch, Jumaat

Lunch, Jumaat :
Tauge grg (minyak.bwg puteh.udang.tauge.lada ijau,grg,ajinomoto)

Udang

Tepum Tempura (mmg slalu guna brand ni)

Tepung Tempura + Air + Garam

Udang dicelup bsama tepung

Goreng (minyak)

Stelah digrg. Siap. Ready utk mkn. keke

Tgh hari td just 2 lauk neh jerk. eh satu lagi sos pcicah :)
+
Nasik Puteh + Air Sejuk :)
27 June 08, 10 AM

27 June 08, 10 AM

Me and Dia...

*Today candid 1 picture only loll. aahaks.. dr takde baik ada kan,kan.. keke. satu pum jadi :)

Belated Besday 1

Belated Besday 1

To : Uncle Rahman & Aunty Kamillah (parents Kerie)



Oppss!!! happy belated besday yer..
Since Kerie baru balik sini.
So pg neh baru lah kami bdua singgah ke muhibbah utk beli cake. hehhe..
Kenapa title TO Parents Kerie..? keke.
Krn besday mereka tu dekat2 jerk.. tapi dua2 dah lepas.
So kiranya beli sbijik cake share utk 2 je lah :)
Orait la tu. asalkan ada kan.. keke

From : Kerie + Me
Kuey di pg Jumaat (:

Kuey di pg Jumaat (:

Hari ni hari jumaat.....
Spt hari2 sblm ini jugak la..
Memandangkan hari ni hari jumaat..
Kuey2 ini la yang wajib dibeli..
cuz hari ni jerk tokey kuey ni ada di situ :)
Hari lain. entah kt mana dia jual.(x penah tanya plak) keke.......
Lg pum kuey ni mmg peberet kami btiga..
except me yang x suka kan kuey kaler yellow tu...........
Kalau kuey putu halba kaler white saya suka la... :)
Yang kaler yellow ni mcm bau rempah gitu..eeee x suka :)


Kuey Tepum Tukir ( auww my feberet)
Dinner, 26 June

Dinner, 26 June



Nasik grg belauk kan udang (:

Nasi goreng. Literally nasi means rice and goreng means fried. Nasi goreng can be eaten at any time of day. The rice used to make nasi goreng should be cooked ahead of time and left to cool down (so it is not soggy), which is one reason to use rice cooked from the day before.

Hari ni...

Hari ni...

Hari ni hari Khamis..
x de banyak sgt cita utk hari ni loll.......
yang saya tahu.
Pg neh just mkn roti wif aym dgn parents............
then layan2 tenet until 12.30PM.
Siap2 tu terus ke tesco wif my parents utk beli brg2 dapo...
Auuww hari neh bagaikan hari cuti jerk.
Boleh dikatakan ramai jgk lah cumaa x perlu bratur panjang.
owhh legaa :)
Sesampai2 umah hampir kui 2 lebey.
Siap2 lunch terus besiap kembali utk kluar bsama dia :)
Rasanya dlm 3 lebey jgk la baru saya jumpa si dia.
yeah.. jalan pum agak sibuk hari ni.
Kami sama2 settle kan keje di jabat poss.. auwwww.. ramaii jgkk!!
Apa la hari ni ramai sgt! mukin krn esk lusa pjabat pos tutup jadi gini lah suasana pjabat pos kut..
hehe..
Settle jerk keje kami bdua. kami terus ke KBmall utk mjamu mata..
Sejam kmudian kamiii decide utk pulang.
lagipum jam dah menunjukkan kui 5 ptg :)
So kami pulang ke rumah msing-msing.
InsyaALLAH, Kami akn bjumpa esk pagi plakk..
Moga2 kami ada jodoh utk bjumpa lg.. :)
Ok lah. sampai disini shaja note saya yang ringkas.
Bye-bye.

*Eh eh...shayang! Today kita x candid picture pum kan..eeee
Thursday : Breakfast

Thursday : Breakfast

hehe.. today's breakfast wif my parents.. roti + butter + Aym (direbus)

Mudah jerk : roti (dibakar) then disapu dgn butter.
susan/letak aym itu then boley ler mkn.. hehehe :)
Dinner 4 2nite

Dinner 4 2nite

Udang goreng (minyak.bwg besar.udang.garam.kunyit)

Mlm ni mlm terakhir sayerp amik HL ini. Tgk! kan dah nk abis. cukup2 2 scoop for 2nite :)


Ini lah hasilnya. 2 scoop HL + cold water,240 ml
(-:

(-:

My lunch 4 today!

My lunch 4 today!



Yeah, utk lunch saya grg mee hum ajer. dah lama x mkn mee hum.
Bahan2 mcm biasa n simple.
Cuma nk kan minyak,bwg puteh,aym,lada kering,udang,kicap,garam,tomatos sos,thai sos,ajinamoto,sayur sawi & kubis and mee hum.
itu saja mudah n cepat :)
K.A.M.I, 25 June 08

K.A.M.I, 25 June 08






this girl

Breakfast skitar 9 lebey pg.
Btempat di : Hayaki Kompitiam, Jalan Kebun Sultan
Our brekfast 4 2day :

Our brekfast 4 2day :

cewaahh!! skian lama saya x post gamba brekfast. Hari ni dah start post dah. keke..
tapii eskk!! :(
esk pg saya x dpt ketemu si dia.. Sob*sob.

Telo masak sparuh( smemangnya peberet dia)

roti telo wif kaya (mmg nk ke hayaki krn roti telo ini)

Melo Ais & Nescafe o Ais :)
Celoteh kosong~~

Celoteh kosong~~

hari ni, hari rabu..
hari ini hari bjumpa si dia.. skian lama kami x berjumpa akhirnyaa......
ketemu jgk la melepas rindu masing2. keke..
walau hanya seketika tapiiiiiii kami tetap happy :)
hari ini hari utk saya mkn! hari utk mkn pg.
mcm sblm2 ini saya mkn juga tapii dgn mgambil 2 sudu hl.
tapi hari ini lain pd hari biasa.
krn dia ada di sisi saya :)
hehe.
tapi esk bagaimana ya..?
aauwwwwwwwww nampak gaya esk saya sudah bemula dgn memakan pagik..
krn..?ada 2 sbb :)
satu krn si dia ada bsama saya.. (yeah pasti x nk lepaskan pluang utk mkn2 sama kan)
sbb kduanya hl ku sudahhhhhhhhhhhh abisss!! hahaha.............
start 9 june hingga hari ini.. abis la sudah hl ku itu..
x nk continue mkn ker..?
hurm....pk sejenak.
rasanya saya mahu menstopkan diri dr mkn hl itu.
sblm ni saya ada katakan saya ingin mcuba tea mix kan..!! yeah akn ku cuba tapi bukan masa skg. hari esk2 :)
kiranya saya akn mendisplinkan dgn cara saya sdiri. tanpa sbarang pgambilan.
sblm2 ini juga saya tlh memastikan diri saya memakan dgn kadar sdikit.
soo tidak rumit utk saya utk mgawal pgambilan mkanan..
yeahh!!!
saya bsyukur dgn khidupan n berat bdn saya sekrang :)
penah satu masa dulu berat saya mencecah 80kg tapi nowww.......
hehehe.........
just 54/55 kg only.. yeah!! walau diriku tetap kelihatan gemukk tapii saya sudah bepuas hati n bsyukur krn saya bjaya mgurangkan berat bdn..............
dgn berkat usaha saya sdiri. tanpa sbrg pegambilan sblm ini pum saya tetap bjaya mgurangkan berat dgn makan dlm kadar sdikit..
tapi mgapa saya mcubakan diri dgn mgambil HL..?
krn saya ingin mencuba, tetarik n pengaruh rakan2 kut...
ye lah ramai sgt yang mcuba nyer.. saya pum mahukan jugak. kekkeke.. :)
baik betul perangai saya ni :)
erkkk... apa neh.. apa la yang saya bceloteh di ptg hari ini.. ada2 jerk kan..
ok lah. since dah lewat petang.
rasanya i will continue later plak............
bye-bye.
Currently : Waiting

Currently : Waiting

wait for you

yeaa yeaaaa!!!!!!!!!!! masa bgerak tidak bhenti.. ku x shabar lagik.. around 10pm dia akn btolak dr alor star utk kembali kesinii.............!!! yipieeee... agak lama jgk saya x bjumpa dgn si dia.. auuww rindu kamu bangat sih... dah 2 minggu lebey kan shayang :(

pas2 ni kamu dah x perlu ksana kcualiiiiiiiiiii mgambil berapa barang yang kamu tinggalkan di arau sana. itu kira lain la. yang pastiiiiiiiii no more bejauhan lg. kan shayang.. :)

bout keja nanti, kalau ada rezki kamu dpt scepat yang mukin. lg pum kamu kan baru abis study.. so don be kalut2 ok........... take ur times.... :)

yang o yanggg...!! esk kita ketemuuu spt biasa yerppp :)

owhh enggak shabarrrrrrrrr nyerr.. mish you so much bebeh..........

(:

(:

HAPPY

yeah!!!
kita dua happy kan yangg :)
smile (:
Smile

Smile

happy

happy

I'm happy.. happyyy!!!!!!!!!!!!!!
tonite dia dah nk balik kesini............
oleh ituu saya akn ketemu dia esk pg!! yipieee!! yipiee!!
sukaa bangatt neh..
no renggang2 lagik..
no more jarang2 jumpa lagik...
sukkaa!! sayaa suka!!!!!!!!!!!!
start tomorrow i can meet himm everydayy :)
I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com