9/1/08 - 10/1/08 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: 9/1/08 - 10/1/08

The making of Ketupat Palas

Nik Nurehan | Tuesday, September 30, 2008 | 0 Komen

"Buat Ketupat"

Nik Nurehan | Tuesday, September 30, 2008 | 0 Komen

ThePalas leave - cleaned

Thanks Incik Keriey

Nik Nurehan | Monday, September 29, 2008 | 0 Komen

Wah hari neh dpt ketupat dr si dia lah~~~~ Thanks yerp sbb datang kerumah krn nk mghantar 'ketupat' ini pd saya sekeluarga~~

Ader 2 jenis ketupat, ketupat manis n ketupat sambal~~

Nyam Nyam~~ Thanks yerp ;) Nanti2 leh la bagi lagik. Hahaha..

29-09-08, ISNIN~~

Nik Nurehan | Monday, September 29, 2008 | 0 Komen



Apa Kess~~ Trafik jem ni..? Adesshh~~~ Pin~~ Pin~~
Beli lalun~~ Beli laluann~~ Adussh~~
Begini la rupa bila musim perayaan di Kota Bharu ;)
Agakk benggang bila trafik jem sbegini rupa, ye lah slalunya jalan lenggang aja bagaikan 'jalan itu aku yg punya' hehehe.

Must try these traditional food~~

Nik Nurehan | Monday, September 29, 2008 | 0 Komen


Antara 3 jenis Kuey yang dibeli oleh sayerp ;)

1. Akok - It is known as 'Akok Kelantan' because of its sweet aroma. The ingredients are eggs and 'gula melaka'.

2. Taik Itik - Although it is quite sweet but it is delicious to eat. The ingredients are eggs, coconut milk and sugar. It has varieties of shape according to the chef.

3. Buah Tanjung - It is sweet as well as its name. This food also known as a Royal Kelantan food.

Extra utk Cik Yoh & DIA(extra Murtabak)

Part 8~~Raya

Nik Nurehan | Sunday, September 28, 2008 | 0 Komen
Wah sblm drive smpat lagik amik picture sendiri~~ Ahaaks~~ Yeap yeap~ udh lama x posing depan stereng keta neh~~ hahaha.

Erkk sana sini semua jalan jem~~ adush~~ Benggang tul~~ Pepagik la dh jem~~ Buhsan tul~
Tapi kemana yerp pagik neh..? Memula tu sayerp singgah ke rumah buat kuey jalan merbau~~ wah ari ni last tau(dia cuti sminggu utk raya) lama gak saya duk sana.. cuz nunggu kuey masak.

Apa Kes ni..?? Sampai tetido punyer penat~~~? aahaakss~~ Syiokk la dier sbb ada driver yerk~~ Sana sini sayerp yang kena handle jalan.. Aiyor~~ Penim~~ Pin!! Pin~~!!

Sesudah itu sayerp ke mpkb utk terjah butang melayu n keronsong~~ Aiyor tarak pakim woo. Nak tak nak, kena la kejutkan dier yang tgh tidow d sit sbelah~~ yang, bgn la yang jaga keta neh (tarak pakim la)

Part 7~~Raya

Nik Nurehan | Sunday, September 28, 2008 | 0 Komen


Selesai sudah biscuit Rayer~ So mlm ni x de biscuit2 lagik.
just kena kemas2 apa yang patut aje lah :)
Bkn apa, kalau wt memacam jenis pum bkn nyer abis,last2 mis tom yang makan!~ keke.
Maklum saja lah, sapa sangat nk mai rhumah ni..~~ kan,kan..~~

Part 6 ~~Raya

Nik Nurehan | Saturday, September 27, 2008 | 0 Komen


Huh dlm malas2, siap jgk sekut yang keempat neh~~ ;)

Part 5 ~~Raya

Nik Nurehan | Saturday, September 27, 2008 | 0 Komen



Biscuit Rayer yang ketiga~~ apa yerk. ala x yah bg tau nama, of kos korang2 semua tahu.. :)

Tag ~~ RAYA

Nik Nurehan | Friday, September 26, 2008 | 1 Komen
HOhooo~~ Malam ni kena tag dgn ohmyfariza@yuki~~ aahaakss....

So dgn rajin nyer malam ni jgk sayerp buat ~~ hehe.

1) Berapa pasang baju raya anda taun ni dan warna apakah?
Erk~~ tahun ni x de baju raya.. just pakai yang lama2 aja. utk first day, colour purple. so apa lagik, selongkar saja dlm almari tu~~ nampak aja colour purple pakai aja lah. Naper colour purple..? entah mmg sendiri pilih nk colour purple. si dia pum setuju ;) ikut aja. hehe. second day raya pum begitu jgk la pakai yang mana ada~~ cream kut. hehe

2) Apakah makanan raya tradisional kegemaran anda?
Apa yerp. Mkanan tradisi yang stiasa dibuat utk raya ni, just nsik dagang ;)
My mum kata nk buat nasik dagang n hari sterusnya nk buat satey. donno la~ walaupum raya tu x lama lg, tapi semua nyer x confirm lg. hehe. semua atas my mum cuz my mum yg msk. hehe

3) Apakah biskut raya kegemaran anda?
Bab2 biskut semua hentam~ asal bila menguyak nya merasa kenikmatan nya.. aaa shedap. nyam nyam makan,mkn~~~ adeshhh tu ler gemopp ajer :)

4) Bape banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?
donno la dapat ke tak lagik. tapi me dah dapat rm 100 from CikMa tau.~~~ hehe. awal2 lg dah dapat duet rayer~ yeay~~ this year, semua olang x balik sini~~ so sunyi la skit~ sob*sob

5) Apakah aktiviti malam raya korang?
Sibuk buat apa yang patut. sediakan pinggang makuk,myapu,mgemop,tlg nyibuk2 d dapo. ;)

kali ni nak tag siapa ya..?
+ Zue
+ Zatulnani
+ Mizza
+ Jmlyyna

Part 4 ~~Raya

Nik Nurehan | Friday, September 26, 2008 | 0 Komen



HoHoHo last day sayerp dan dia ke sini~~~
Hampir sejam lebey jgk la saya dan dia di situ..~~
Sama2 manjakan rambut di situ tapi si dia yang siap dulu cuz sayerp special skit.
Thanks yerp ;)

Menci tul~~

Nik Nurehan | Friday, September 26, 2008 | 0 Komen


Bila tgk akan kuih n ayam percik ni, teringat kes di rumah nik faezah smalam. adesh! betul2 buat sayerp ilang shabar tau~~~
Incik Kerie plak just leh kata bkn rezki kiter.. mmg la benar, bukan rezki kiter tapiiiiiiii adush mmg x leh terima knyataan la~~~ Geram sesangat dgn hal smalam~~ Sakit bonar ati neh bila mengingat kisah itu~~ eeeeeeeEEee geram!! Geramm!!

Apa tidaknyer~~ kiter ni booking kuey akok tp manyak pum just 10 biji~~ kiter dh booking pepagi lagik. bila sampai petang tu plak, kiter siap kena tunggu last2 kiter x dpt sdgkan org yang tunggu mcm kiter tapi x booking siap dapat manyakk plak tuss.......!! eeeeee geramm!! menci menci! betul2 buat sayerp sakit ati :(

Part 3 ~~Raya

Nik Nurehan | Friday, September 26, 2008 | 0 Komen
Settle sudah sekut raya yang kedua~~~
Wah tahun ni agak slow ler~ tapi spt biasa lor sekut2 by sayerp ni simple2 ajer..
Bentuk2 pum kurang mnrik aja,al-maklum la bkn nyer expert pum bab2 ni.
Skadar buat n ada sudah la~~
Hehe..

Part 2 ~~Raya

Nik Nurehan | Friday, September 26, 2008 | 0 Komen
Huiyo~~ Ari ni baper hari bln dah yerkk~~~
Beberapa hari lagik smpai la hari yang ditunggu tunggu..~~ keke
Tunggu ker.?
An pasti sure masing2 sibukk neh~~ aaAhaakss~~
Maklum la semua excited nk brayer katakan,lebeh2 lg olang yang duk d perantauan neh..
Lagi ler excited~~~ Aahaaks. Membilam hari gitu! Sure brg2 yang perlu dibawak balik pum siap dipek~~ keke...
Sesapa yang on da way balik, Slamat Sampai ke destinasi yerk~~~
Balik kg~~~ ohhh Balik Kg~~~~~~~~
;)

Thanks Anis~~

Nik Nurehan | Wednesday, September 24, 2008 | 1 Komen

Thanks Cik Anis sbb kad raya yang chantek ini ~~~ ;)

Part 1~~Raya

Nik Nurehan | Wednesday, September 24, 2008 | 3 Komen



HoHooHoo..~~ Nampak gaya, smalam me dah start wt sekut rayer~~
First choice, me buat sekut arab gitu. entah lah~~ Dlm buku mmg title biskut arab. ahaaks.
Nak dikatakan every year me x miss la buat biskut ni..? Tapi apa sbbnya yerk..?
Sbbnya Mudah lah~~
Sbenarnya biskut ni disalut dgn icing sugar.
Tapi atas kiter ler nk salut or nk mkn gitu ajer~~~
Atas org suka kemanisan or tidak~ hehe..
Bahan2 nya cukup mudah just minyak sapi,butter,gula,tepung~
Hanya itu bahan2nyer. Kan betul, simple kan ;)
hehe.. So, next biscuit apa yerp..?? ~~~
*Maaf lah, biscuit yang sayerp buat ni x chantek mana tp rasanya? insyaALLAH boleh dipuji shedap..~~ hahaha ;) bwekk!!

4:32PM

Nik Nurehan | Wednesday, September 24, 2008 | 0 Komen
I'm so tired—I need to get some sleep~~~

Sleep and Aging
Older adults need about the same amount of sleep as young adults—between 7-9 hours each night. But older people tend to go to sleep earlier and get up earlier than they did when they were younger. And they may nap more during the day. If you sleep too much during the day, it may be hard to fall asleep at night. Also, feeling sick or being in pain can make it hard to sleep. If you don’t get a good night’s sleep, the next day you may be:

- irritable,
- forgetful,
-depressed,
- likely to have more falls or accidents.

There are two kinds of sleep—REM (rapid eye movement) sleep and non-REM sleep. We dream mostly during REM sleep, and have the deepest sleep during non-REM sleep. As people get older, they spend less time in deep sleep, which may be why older people are often light sleepers.

Wishing You Happy Day~~

Nik Nurehan | Wednesday, September 24, 2008 | 3 Komen

Pepagik lagik cari mood. haha. "usaha tangga kjayaan" ~~ haha

So pepagik lagik cari lagu rayerr tepek dlm layout ni~~ hahaa.. Baru ler feel raya datang kut. sblm ni mmg malas nk mdgr lagu2 rayer ni. Beribu kali Cik + Ellena pesan suh mndgr lagu raya tapi entah naper la jari jemari saya yang halus ini berat sungguh men'click title raya. haha..

Smoga apa yang sayerp lakukan ini membuatkan saya lebeh sayang n membuatkan saya tidak shabar nk celebrate raya~~

Dlm kemalasan pum saya btekad dah utk memulakan membuat serba skit psiapan. 'slowly bebeh' hehe. Yang syiokk nyerr last day, saya dapat kad rayer dr + Yati




Terima Kaseh yerpp Cik + Yati ~~~~
Suka bangat. haha. yo la dia la org first n last kut yang bagi kad rayer ni pd Saya ;)

Hahaha. Dpt satu pum jadi lorr ;) (ala2 pmbakar smangat ni, haha)

Pelik~~~

Nik Nurehan | Wednesday, September 24, 2008 | 0 Komen

Pelik tapi Benar~~~ ??

Apa yang pelik tapi benar ni..? HAHAHA.. Sayerp dgn my mum jerk paham kut~~ ;)

haaa... ye lah~~~ hampir sbln dah kita bpuasa ni, kiranya last nite mmg satu mlm yang belainan dr mlm2 biasa. Apa yang belainan nyer..?

aahaaks ye lah, slama ni mana la my dad beli mkanan malam. Slalunya balik traweh jerk terus balik umah, mmg jenis x singgah2 kedaii~~ zaman2 muda ada lah boleh dikatakan stiap malam. tapi smenjak beberapa tahun ni mmg xde la. Balik umah mesti tangan kosong~~

Hinggakan stiap malam kamu bdua(me n my mum) asyik perli jerk si ayah ni~~~ hahaha.

Akhirnya, 23 Sept 08, ayah wt keajaiban utk membeli mee grg ;)

kuikuikui..~~~ Mmg la kena perli stiap malam tapi bila si ayah ni dh beli jadi rasa nk suka plak. hahaha..

Apa pum terima kaseh yerp ayah sbb beli mee grg ini ~~~
Mmmuuaxxsss!!! ;)

Cari Mood Rayer~~~

Nik Nurehan | Tuesday, September 23, 2008 | 0 Komen
Hoho~~~~
Utk memberi semangat kpd diri sendiri~~ nampak gaya kena tukar template la~
Biar nampak kehijauan gitu~~ biar mata neh nampak yang esk lusa nak berayer~~
Salah satu langkah utk mdptkan mood rayer gitu~~
hahaha ;)

Thn ni dlm sjarah~ ha

Nik Nurehan | Monday, September 22, 2008 | 4 Komen
Lahai~(yang reti mengeluh)
Hahaha.
Hingga ke hari ini, saat ini~~
Sgala pesiapan rayer tidak dilakukan lagik~~
Biscuit2 rayerp blum dibuat..
aiya~~
Nak beli grenti x best. ewaah over..
Nak buat sendiri x de kudrat lagik. hah~~ x de kudrat?
haha..
SBenarnya tul2 malas.~
InsyaALLAH, akan ku usahakan/kerahkan tenaga ini utk membuatnya dlm masa tdekat~
Doa2 la yerp supaya sayerp berubah mjadi seorang yang rajin kembali.
keke..~~~

*mmg betul la title tu~~ sbbnyer x penah lagik jd gini~~ ni kira last minit keje. hope x cincai2 la yerp.. ~~ haha

Lagi & lagi... Thanks Atie

Nik Nurehan | Saturday, September 20, 2008 | 3 Komen


Lagi skali an ucapkan ribuan terima kaseh sbbnyer kasi award ini pd an. wah kejap2 dpt award dari atie.. keke.
;) mmg seorang pemurah tul atie ni. hehe. http://lurvely-me.blogspot.com/
Agak2nya la kan kena share ke award ni sama org lain?
hahaha. apa punya soalan daa..

So, kali ni an tuju kan award neh pd :

Okies las~~~ Mintak diri dulu yerpp~~~ Daa Daaa..~~~

Aduhai~~

Nik Nurehan | Saturday, September 20, 2008 | 0 Komen
Eeee hari neh dah baper ari bln yerpp?
(20 Sept 08)
Hari bsilih ganti tapi sayerp ttp disini.. Masih rilek tanpa mbuat sbarang psiapan raya..
Hahahhaha.
Apo dah jadi dgn tahun 08 neh.........?
Mmg leh rekod lah, tahun ni paling lembab~~
Wt derk jerk~~~ sdgkan tahu yang esk2 mau raya dah~~
ish ish~~~ Mngeluh seseorang~~
Jangan kata mengeluh my mum sdiri pum mengeluh gak td.

Hahaha..

Nampak gaya, esk esk sure kena paksa diri utk merajinkan diri neh~
Nak x nak, kena paksa gak neh..
Aduhaii~~~
(:

Tapiiiiiii~~~

Thanks CikMa~~

Nik Nurehan | Saturday, September 20, 2008 | 0 Komen

Terima Kaseh yerp CikMa, sbb bagi ini pd Ann. Nampak gaya, An kena print satu photo la nis. maklum saja lah zaman canggeh, sumer picture simpan dlm ni jekr. Udh lama x g print gamba. aahaaks.

Opss Tidak luper jgk, Terima Kaseh yerp sbb bagi wit rayer~~~~~~~ Ho hoo ho pdhal lambat lg nk rayerp tapi sayerp udh dapat wit rayer dr CikMa. Hohoho.. Sayerp suka~~ keke.. (Maklum la rayer ni CikMa Skeluarga x balik ke sini. Stahu sayerp, ramai gak adik bradik belah my mum x balik sini~~ Masing2 udh ada keluarga sendiri~~~ Hoho Hooo ...

:(

Thanks Atie~~

Nik Nurehan | Friday, September 19, 2008 | 2 Komen
ish ish~~ kalau update mesti disbbkan sesuatu.

ye lah~~ dh x de menda yang best sbb tu lah bila dapat ini sayerp terus update..
bkn aper, kena la harga menda ni dr pemberian org kan.
hehhee.

Pemberian dr Cik Atie Cayunk~~

Thanks yerp~~ Hiphip Horeyy~~ dpt sumthing dr dia lor. hehe..

Peraturannya :-
1. Bagi just kat orang yang ase GILA-GILA / BEST.
2. Bagi kat 4 orang je.
3. Link orang yang terima award ni
4. Sesapa dapat award ni DiWAJIBkan buat POSTING pasal dia dapat award ni kat blog dia
5. Beritahu orang yang dapat award ini kt blog dia ok !!
erkk!! award pum ada praturan jgk ker? ish ish. ingat kan pakai tepek award kt sini jgk..
kekeke.................
Sapa yerpp yang sayerp nk bagi ni? saper yang rasa dirinya giler n bestt?
1. + Yati
2. + Zue

Hello Blogger~~

Nik Nurehan | Friday, September 19, 2008 | 0 Komen
Huh~~~
Dah banyak hari, me x login kat sini...
Banyak hari ker?
hehe.
Yeap, x de apa yang nk dipostkan~~~
Agak malas utk mcari sbarang bahan yang bfaedah utk dkosi bsama.
Jadinya, blog ini ditinggalkan shari dua...
hehe....

Tapi enggak apa lah, bkn nyer ada org mish sayerp pum.
Saya update atau tidak x de bezanya jgk kan.

;)

Korang2 camne ek.? mesti mcm2 menda yang belaku kan~~

Sgt Best Okey ~~

Nik Nurehan | Wednesday, September 17, 2008 | 9 Komen

Aym Percik ~~ Ayam Percik is a favourite with locals and visitors alike. This barbecued chicken marinated with spicy coconut gravy is truly mouth-watering.

Sangat shedap okies~~~ Sangat murah okey~~ So sesapa kat luar saner nk makan aym percik ni leh ler tempah kat Jalan Merbau itu~~ Tapi naper yerp kata murah? ye lah~~ Satu peranggan dia only rm10, kalau di tpt2 lain skitar RM12. Tapi yang neh murah n shedap~~ Last day, me beli sekor ayam percik tapi tanpa kepak la yerp. hehe. only RM 20.. Wahh kiranya murah ler dr tpt2 lain.. So, petang ni esk lusa g la terjah Jalan Merbau itu ;)


Yang ni kuey2 yang my mum beli~~ wah 4 jenis ma. last nite juz mkn 2 jenis jerk~~ hehe.. ni plak me beli kt pasar ramadhan png.chepo~~ oowhh~~ ada satu gerai ni jerk yang jual puteri mandi yang besttt~~~ yang lain adesh kalering nyerr mnakutkan~~ haha.. ;)
(kuey puteri mandi, onde2, pulut manis pandan & kuey keppa)

Qoute dari Ralph Marston

Nik Nurehan | Tuesday, September 16, 2008 | 0 Komen
Tertarik dengan qoute dari Ralph Marston last few days on Daily Motivator,

Being tired from doing something feels a whole lot better than being tired of doing nothing. If you're going to be tired at the end of each day, then make it really count for something.
If you're weary, perhaps it's not because you're doing too much. Perhaps it's because you're not at all invested in what you're doing.

A difficult challenge that's aligned with your purpose will generate far more energy in you than an easy task that has no real meaning for you. You can accomplish much more when what you're accomplishing is what you care about.

When your body is tired, a good night's sleep will revive you. When your spirit is weary, you'll need something more.

You have a unique voice and a unique purpose that are longing to be expressed. Start living that expression and you'll find an endless source of energy flowing through your life.

Get yourself good and tired with focused, disciplined work on a purpose that connects with who you truly are. And you'll find that each day you have even more energy than the day before.

-- Ralph Marston

Dlm Pnangguhan~~

Nik Nurehan | Tuesday, September 16, 2008 | 4 Komen
Adush~~ adush~~
Naper ler mood raya x datang2 lagik nis.?
Entah la~~~
Tak rasa nk berayer kut..?? mmg x de smangat nk rayer lg neh..........
Aduiii Aduiii org lain dah prepare itu ini tapi sayerpp?
Apa pum x der lagik~~ ahaaks..
Mmg rilek sungguh ler tahun nis..
Naper yerpp..?
Aduii aduiii~~~ Mood oo Mood, datang la dekat sayerp.
Sayerp pum akn merayai jgk~~
Aduhh~~

Esk, Esk kut...? donno la..

Tapi skg neh mmg x de mood nk bshopping utk diri sendiri & utk rumah lagik.
Si dia pum slumber je lagik ni~~
Ahaaks samer2 nunggu masa kut~~~
Bila Mood bshopping nak datang neh? Donno la.
Yang pasti~~~ x de mood nk shopping lagik~~~~~~
Nanti2 kut, lain kali kalau bkesempatan baru rasa nk kuar~~
Skg.? X moo~~~

Bebel kosong~~

Nik Nurehan | Monday, September 15, 2008 | 2 Komen
hurm~~~
Sayerp mengidam sesuatu~~
Sayerp idamkan makanan fast food~~ adesh~~~
Semenjak bpuasa ni sayerp idamkan fast food d luar ituu~~~
Saya idamkan Donut Big Apple~~
Saya Idamkan Cake by Secret Recipe
Saya idamkan Mushroom Soup From Rasamas
Saya idamkan Egg Wrap dr KFC
Saya idamkan Mek Flury dr Mekdi
Adush~~~~
memacam sayerp inginkan~~~~~~~~
Yang pastiiiii lepas puasa nieh saya ingin ke satu tepat utk memuaskan nafsu makan sayerp.
walau tepat ni biasa jerk tapiiiiiiiiiii saya nk pegi jgk~~
Tapi di mana?
Di mana lagik kalau tak di horizon~~ adush~~ kempunan~~ kempunan~~~
Shayang~~~~ :(
Dah lama kita x mkn bdua duaan di tepat2 gitu kan~~~
Apa kata lepas ni kita terjah tempat2 lain pula~~ yang penting utk lunch tyme no fast food but ala2 tpt kelass gitu ;)
;)

Mood~~ Bebel sorang2

Nik Nurehan | Monday, September 15, 2008 | 0 Komen
Buhsan nyer~~~


Ada si dia~~ keje nyer tido dsbbkan keletihan~~ erkk~~ yeap, dr pg lg dia keletihan. Tyme jumper pg td pum, sayerp yg drive ke sana sini.............
Adush~~ incik incik, mangun lah.. td sayerp call kamu tapi si adik angkat n kata kamu tidow~~
Adik kamu siap kata siang malam tidow. wah wah..~~ ye lah~~ skg neh kamu kam liat nk bgn tapi tpaksa bgn gara2 umi kamu membebel n tpaksa mjalankan tanggungjawab kamu utk lakukan itu ini...... huh~~ Shabar je lah........ Letih2 tp tpaksa la, tahan sajer yerk ;)

Ada Cik Yatie~~ adesh~~~ kesibukkan gara2 assigment kena submit scepat mungkin~~ pdahal lect tu kater next month jerk tapi entah angin apa dlm masa 2 hari lg kena submit. sian cik yatie tgh benggang mlayan assigment yang perlu disiapnya. lebeh2 lg cik yatie nk hantar esk jgk~ wah gituh~~

Ada Cik Ellena ~~ entah apa la yang dibuat nyer masa ni..?? tyme2 gini mmg jarang sgt ler sayerp mganggunya~~ nk ganggu pum siang hari jerk~~ tapi siang td Cik Ellena ada tanya naper la sayer delete account myspace tu..?
Ahhaaks tetiba jerk kan, kan...?
X de apo2 lah, mmg sudah tiba masanya sayerp mengundur diri dr dunia myspace itu~~
X perlu pk lelama~~ x perlu plan~~ rasa nk delete, delete jerkk~~~
Itu kan myspace kita, rasa x diperlukan apa tunggu lg~~~ buang jejauh.. haha.......
Kwn2 kt sana mcm mana? ala slama ni pum, jejarang jerk ada comment disitu~~~
X de rasa khilangan pum~~~ ada x de account myspace ni samer jerk.....
Pada mulanya, sayerp niat nk delete account fster~~ tapiiii. wah ada tapi gitu..
Tpaksa ditangguhkan~~ gara2 disana ada kwn2 lama dr astar..
so kalau delete x tahu plak pkembangan kawan yang duk di utara..
nak bjumpa mukin tidak lg~~ tak tahu lg satu hari nanti kan..
Tapi biarkan dulu~~ ~~~

org2 lain.. erkk~ x perlu diceritakan kut~~sbbnya x de aper2 yang perlu diceritakan...... haha.

PAU!!! YIK MUN

Nik Nurehan | Sunday, September 14, 2008 | 4 Komen


Nyuuummyy~~~~~ Nyam Nyam~~~

I guessed everyone heard of this place as Tanjung Malim is famous of one food - PAU!!! YIK MUn probably is the shop which is so famous.
They only sell for variety of pau which is the Pau Kaya, Pau Kacang, Pau Ayam and Pau Daging...

Here's the outlook of the pau... this one doesn't look so good as the skin crack....but the rest is still fine....

Here's the address of this place..... Do check them out!!

Sinetron: Anakku bukan Anakku

Nik Nurehan | Friday, September 12, 2008 | 3 Komen


Bersujud kepada Allah
Bersyukur sepanjang waktu
Setiap nafasmu, seluruh hidupmu
Semoga diberkahi Allah

Bersabar taat pada Allah
Menjaga keikhlasannya
Semoga dirimu, semoga langkahmu
Diiringi oleh rahmatNya
Setiap nafasmu, seluruh hidupmu
Semoga diberkahi Allah

Alhamdulillah wasyukurilah
Besyukur padamu ya Allah
Kau jadikan kami saudara
Indah dalam kebersamaan

Bersujud kepada Allah
Bersyukur sepanjang waktu
Setiap nafasmu, seluruh hidupmu
Semoga diberkahi Allah
Semoga dirimu semoga langkahmu
Diriringi oleh rahmatnya

Alhamdulillah wasyukurilah
Besyukur padamu ya Allah
Kau jadikan kami saudara
Indah dalam kebersamaan

Alhamdulillah wasyukurilah
Besyukur padamu ya Allah
Kau jadikan kami saudara
Hilanglah semua perbedaan

Alhamdulillah wasyukurilah
Bersyukur padamu ya Allah
Bersujud kepada Allah
Bersyukur sepanjang waktu


Note : bisa menenangkan jiwa .. ....

http://www.4shared.com/file/24573635/480298a8/Opick_-_Alhamdulillah_feat_Amanda.html

By Cik Yatie ~~ di suatu hentian

Nik Nurehan | Friday, September 12, 2008 | 0 Komen
Lelaki tua itu
Berjanggut putih
Berkopiah putih lusuh
Jubah putihnya bersih walaupun di mamah usia
Lelaki itu
Ku lihat bersih wajahnya
Ikhlas senyumnya
Ke sana ke sini
Menanti waktu menuju destinasi
Sama seperti aku
Dua waktu azan bergema ketika kami di situ
Azan pertama aku bertemankan kurma sendirian mengalas laparku
Dia juga begitu

Aku memerhatikan dia
Menapakkan langkahnya
Bersujud pada pencipta
Kemudian dia kembali
bersama senyum tenang
aku masih melihatnya
Seketika dia hilang lagi
seruan azan kembali
Dia tak pernah lupa
siapa yang menciptakan dia, aku, dan Kita

Dia sederhana
Bersih jiwanya pancaran wajah sucinya
Aku melihatnya
Terpegun melihat gelagatnya
Aku insaf
Kerdilnya aku
Lemahnya aku
Miskinnya aku

Pandangan ku padanya menghilang
Di balik ribuan tapak kaki
Suara tengelam timbul
Deruan enjin
Kemudian aku dan dia berpisah
Menuju destinasi sendiri

Di suatu hentian
seorang lelaki berjanggut putih
Berjubah putih
berkopiah lusuh
Menyedarkan aku
Membangunkan aku
Kerdilnya aku ini

Yati.
2008


Sayerp suka sajak yg dikarang oleh nya.
Sajak ni diilhamkan ketika cik yatie yang keseorangan di terminal bus yang memerhatiakan gelagat seorang lelaki tua. Ia sungguh mnarik phatian~~~
Sajak neh rasa best Sbbnya Mudah difahami n krn sajak
Sbbnya ia menunjukkan/mgambarkan ketaatan manusia kpd Tuhan.
Mengingatkan n myedarkan kita sudah tidak luper akan DIA.
Akhir skali, ia mengajar kita supaya cinta, takut, taat dan patuh kepada Tuhan.

InsyaALLAH.

*Dgr kata nk post ke dewan bahsa n pustaka ;) hehe. bagus ler stahu sayerp kamu slalu post ke majalah DBP kan ;)

Supper tyme~~

Nik Nurehan | Thursday, September 11, 2008 | 2 Komen



ouccsh!~~ semenjak bln puasa neh~~ asyik mkn 2 kali jerk~ adussh~~~ naper neh~~ ganti yang tgh hari ka? kena bg cukup 3 kali mkn jgk~! hahaa.... Harap2 berat bdn ku enggak naik yerp~~ ahh tlg!! tlg!! x leh nak tahan nafsu mkn neh~~ nampak jerkk pasti x leh menolak lebeh2 lg diri sendiri yang kena buat. hahaa ;)
aucch sabar je lah. hehe

To : Lynna

Nik Nurehan | Thursday, September 11, 2008 | 2 Komen

Thanks Cik Lynna ~~
Yeap, thanks Na sbb bagi/send kuey onde2 n satar ni kat umah an.
kiranya A big suprise jgk lah sbb di luar jangkaan la kamu atar kuey nih..
Dgr2 ting tong~~~ pastu my ayh panggil "an...an.. saim mari neh"
hehehe..
Terima Kaseh yerp, tahu2 aja ghumah ni x de kuey ;)

*maklum la org tu kan dapat bonuss harusss blanjer. hehehe

* Satar :
This dish is cooked-wrapped in a banana leaf over a low-fire barbecue. Fish meat, shallots and ginger are pounded to a paste and wrapped in banana leaf before it is cooked.

Satar is an interesting blend of succulent boneless fish marinated in spices, wrapped in banana leaves and grilled over a flaming charcoal fire. Its sweet taste is tinged with delicate smell of the wrapping, making it a great appetizer and a healthy snack.


*Onde-Onde:
Onde-onde is one of the most cherished nyonya kuih for all seasons in the highly conspicuous.

The mini green balls filled with the syrup of gula Melaka (palm sugar) . The basic ingredients of this kuih are tepung beras (rice flour) and coconut milk. Onde-onde also coated with grated coconut on the outside.
Onde-onde is very delicious! the gula Melaka (the palm sugar) in it, literally bursts in your mouth when you take your first bite. Don't miss this specility!!!

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com