10/1/08 - 11/1/08 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: 10/1/08 - 11/1/08

Senyum Ikhlas ;)

Nik Nurehan | Wednesday, October 29, 2008 | 2 Komen

Sukanya Incik Khairi biler dpt ke sini..

Mmg happy la dier cuz dier yang request nk makan Mcdi ni. Dia kata udh lama x mkn Mcdi trasa mcm ngidam gitu.. So, harus tunaikan hajatnya ok ;)

* Esk kmana mana kiter ni 'shayang'......?? hehe.

Menu McD

Nik Nurehan | Wednesday, October 29, 2008 | 0 Komen

Sebelum


Selepas. jeng jeng jengg.. Big Tasty mine okeh.. Hehe

29/10/08 ~~ Ptg ini bsama "DIA"

Nik Nurehan | Wednesday, October 29, 2008 | 0 Komen

Apa pum layan gamba aja okeh.. kalau tgk gamba pasti korang dh leh paham :)

Kalau di ikutkan hati sayerp ini. Mau saja ke Mekdi MallKb. Si dia lah mau disini, kata nya x ramai org.... So ikut sajer lah, lagi pum kami nk cepat n mau suasana tenang gitu. Jadi Mekdi inilah yang harus kami terjah.

Locations : Mekdi, Town KB


* Hari2 fast food ni, last day Kenny Rogers. Hari ni plak McD. Apa sudah jd dgn diet ku.? haha

Mihum utk parents ku ;)

Nik Nurehan | Wednesday, October 29, 2008 | 2 Komen

Gini ler rupa mihun grg yang digoreng oleh ku. Mcm mana yerk??

Pasti la shedap mjilat sudu n garpu okeh. haha..

Tul tak ma..?? ayah..?? wahh nambah bpinggan2 okeh ;)

Sunyi Tapi Laju~

Nik Nurehan | Wednesday, October 29, 2008 | 0 Komen
Erkk~~~
Malam ni trasa sunyi okeh...
Sunyi sgt tanpa kawan2 di alam maya ini.
Nasib ler Incik Khairi sentiasa menemani ku..
Huh.. Tapi bagus jgk kan kalau korang2 x online. hahaha.
Kalau tidak pasti mlm ni sayerp x update blog ini dgn "laju"..? laju ker?
hahaha......
Ye lah, kalau tidak pasti blog ini senyap sunyi tanpa cerita/gamba okeh.
Kiranya ada kemajuan la bila kawan tiada di sini..wowwww sgt jahat okeh.
Tak lah.
Kiranya dlm kebuhsanan ini ada kerajinan jgk lah ;)
haaa gitu. kekeke

Dear "Incik"

Nik Nurehan | Wednesday, October 29, 2008 | 0 Komen
Incik Khairi Ooooo Incik Khairi.

Sayerp udh update ini blog okeh. So, incik Khairi jgn merungut/complaint2 lg okeh.

Ahaaaaks.. walau sayerp br update yang last day punyer. Tapi sayerp tetap update dah okeh.

*Hey korang, incik khairi udah 'bisim' hahaha.. naper la skg neh slow sgt update blog.

jawapan sayerp. " sayerp bz okeh"

haa dia jawab, " bz la sangat" hahahaha..........

bwekk!!

"KAMI" d KRogers~~

Nik Nurehan | Wednesday, October 29, 2008 | 0 Komen

KAMI Bsama. Kami Bdua~~ So enjoy bdua lg syiok okeh ;)

"SAYA" d KRogers~~

Nik Nurehan | Wednesday, October 29, 2008 | 0 Komen





Sama je kan senyuman sayerp ini?? naper x penah tukar style? entah~~~ so what ikup sayerp ler. asalkan sayerp bpuas hati dgn gamba sendiri.. ops malu ker kalau pose dgn mimik muka yan gila2..?? entah mmg x suka okeh........ !!

"DIA" d KRogers~~

Nik Nurehan | Wednesday, October 29, 2008 | 0 Komen

"Yang~~~ senyum la.. nk amik picture dulu.. yaaa harus gitu.. hehe..
Lg pum mkanan kiter ni lambat lg. Soooo layan cmera dulu okeh ;)

Locations : KRogers~~

Nik Nurehan | Wednesday, October 29, 2008 | 0 Komen
Smbil2 menanti ~~~ sempat la cndid few picture



28/10/08 - Spetang di Kenny Rogers Roaster~~

Nik Nurehan | Wednesday, October 29, 2008 | 0 Komen
Akhirnyaa~~~
Kenny Rogers ROASTERS smpai jgk ke KB ini.
Hahaha... lambat kan .. tapi x pe lah, bsyukur jgk lah, akhirnya msuk jugakk..
Yippiieee sayerp suka. pasni leh la lepak2 sini slaluh ;)
Slalu..aiyor bengkurap la gini. kekeke.
Jangan kata bengkurapp tapii aiyor kalau giniiiiiiii btambah tambah 'gemukk' la sayerp. haha.

Settle jek sesi keje di jabat pos, sayerp & incik kerie ke Tesco utk terjah ke Kenny Rogers ini.
(hah keje..? no lahh... ada hal skit)
Sbenarnya belah pg nyer saya udh ke tesco bsama parents.
Bila masuk aja Tesco, sayerp terus tpandang akan restaurant ini.
Wahhhh terus sms ke 'sayang'.
'sayangg!!! Kenny Rogers dah bukak la' hehehe ;)
(so paham2 ler yerk, maksudnya nk mkn2 kt saner ler. hehe.
Bila aja kuar petang itu, terus saya kata 'jom yang kiter g mkn sana".
Incik kerie pum apa lagik bg responnn baaikkkk gitu. 'jom yang, sayang ni pum lapa'
ohhh yeahh~~~~~~~~~~ Kenny Rogers tunggu kdatangan kamiiiiii ya. kekeke.

Quarter Meal ( Black Papper )
Roasted ¼ chicken with 3 side dishes

Country-style Soups ( Mushroom Soup )
Freshly prepared soups made with the finest ingredients.


1 Kenny’s Home-made Muffin.
Chocolate Extreme Iced Blends

* Simply Awesome! Fresh oven baked till perfection with 3 assorted flavours: Golden Vanilla Muffin, Banana Raisin Muffin and Chocolate Raisin Muffin.

Jelly Sundae

Pamper yourself with a delightful glass of Jelly Sundae, served with 1 scoop of ice cream (chocolate, vanilla or strawberry), chilled jelly, whipped cream, thick chocolate syrup, sprinkle of chocolate rice, juicy red cherry and a crunchy chocolate stick. It’s absolutely yummy!

Al Fatihah~~

Nik Nurehan | Wednesday, October 29, 2008 | 0 Komen

No Dating~~~

No Brekpes together~~~

Tapii

Sayerp ke sini wif my parents visit my arwah tokwe..

Dua2 belah kami mziarah, maklum saja antara belah my mum n ayah ni x jauh sgt.

Satu tpt cuma kawasan/tanah yang lain2.

Locations : Kg Banggol Kota Bharu.

Memula kami vist belah my mum dulu baru lah kami ke belah ayh pulak.

Keadaannya lenggang tanpa pengujung lain.



Tokwe belah mum



Tokwe belah my dad

* To all muslims, let us sedekah Al-Fatihah.

Wednesday, 29-10-08

Nik Nurehan | Wednesday, October 29, 2008 | 0 Komen

Good Morning Pictures, Images and Photos


She just wanted to wish everybody a good day and just say, Good Morning!”

Keciiiwaa~~

Nik Nurehan | Wednesday, October 29, 2008 | 0 Komen

EEEeee pg tadi tul2 myakitkan hati/jiwa okeh.. Arrggg geram betull!!!!!!!

Dr kui 8 am until 9.30 am sayerp call si dia.!!! asyik makcik nyer jek yang mjaawab!!

Geramm betullllllll!!!!

;( Pg td sayerp betul2 keciwa okeh........~~~ sob*sobb~~~

Last2 dia call dgn gelabahnya............ Haa tahu pum salah. walau ur phone yang bmasalah tapi

Sayerp tetapp keciiiiiiwaaaaaaa okeh..

Dah la muka tgh lebam2 kes percikan minyak neh.. adeshh!! Tensemm okeh!! Arggg mencii!!!

Tapi sampai bila sayerp nk majuk neh...???


lalalallaa......

SpatahDua kata~~Part 2

Nik Nurehan | Tuesday, October 28, 2008 | 0 Komen
Hey Korang..
Korang msih ingat ke post yang sayerp buat sblm ni..?
Post yang mana yerp..??
hurm..~
yang inih,
SpatahDua kata~~
Hehe..
Baru mlm ni nk smbung story...................

Dah pg itu saya msam muka, so petang itu kami ketemu la.
Kami.?
Sapa lagik, saya & incik kery lah. hehe..
Hero pujaan gitu. haha.

Sbenarnya tujuan kami kluar krn nk ke pjabat pos atas urusan tertentu.
Si dia plak smestinya harus menemani ku okeh.
Lg pum si dia mmg ada hal yang harus diuruskan di Kb ini.

Settle jek urusan di Pos~~
Kami ke sini. Ke sini spt photo di bwh ;)

Tapi utk apa ya....? Photostat kahh...??
Beli filem kah...? Beli top up kah..??









Tunggguuuuuuu..........................~~

Layan Kcang Grg~~~

Nik Nurehan | Tuesday, October 28, 2008 | 0 Komen


Huhh~~ mata sudah kuyu tp saya tetap merajinkan diri utk mengupdatekan serba sedikit utk blog sendiri neh..
Huh.....~~~ Bg menghilangkan mngantuk & kpuasan......Mudah aja. hahaha..
Kita kunyak aja kacang grg nieh.. keke. aiyor mlm2 pum wt senaman gigi & pp yaa...........
Kitaaa layann kacang, kita layan blog..
Lalalala.......~~~

* Murah aja kacang neh. Cuma rm 8.50 sekotak okeh tapi yang x syiok nyer dlm satu paket adeshh skit bangat. huhu.. Kalau my parents skali mkn 2 bukus okeh.!
kekeke.....

Dinner~~ Satay

Nik Nurehan | Monday, October 27, 2008 | 2 Komen


Home Made okeh.. Sapa lagik kalau bkn Nik Rosnah Bt Nik Hussain ;)


* Known as sate in Malay (and pronounced similarly to the English), it can be found throughout every state in Malaysia, in restaurants and on the street, with hawkers selling satay in food courts and
Pasar malam.

Agak2..~~

Nik Nurehan | Monday, October 27, 2008 | 0 Komen

Agak2 la kan. apa yerp menu utk mlm neh............??

Yumyy~ Ketupat~

Nik Nurehan | Monday, October 27, 2008 | 2 Komen

Wah petang td, amat mudah okeh. x perlu grg2 main minyak okeh.. fuhh legaa~!!!
Sejak skg neh no diet2 okeh. Bantai jek bila makan. Hahaha. Skali makan 2 biji okeh ;)

Itu la sayerp, nafsu mkn banyak stiasa ada n tidak boleh control okeh. hehehe.

Naper yerk?

Nik Nurehan | Monday, October 27, 2008 | 0 Komen
Hye...
Naper la yerp. Blog neh penuh dgn mkanan..
Kiranya kalau update jek mesti sbb upload gamba mkanan.
Naper yerk? Ahaaaks biasa la, x de story yang syiok utk dikosi..
So drpd menda ni x bgerak baik la post apa2 kan. keke.
haha. lantak korang la yerp.
x sudi tgk usah bukak blog ini.. hahaha.
Tapi kalau korang rasa rajin n kisah clik aja ;)
kahkah..
Menu tgh hari utk hari ni... :

Kari aym, Ikan Korenge sumap lado, Kulat grg + telo

Menci ah~~tompok2 merah

Nik Nurehan | Monday, October 27, 2008 | 0 Komen

Aduiii aduiii.. gara2 kena buat brekpes tanpa hati yang ikhlas gini le jadi nyer.....

Dada & Muka ku btompak tompok kemerahan gara2 percikan minyak ok... Menci ahh~~~ Pedih smacam jek. Pas sapu ubat neh rasa cam panas sejuk jek.. erkk!!!

Dah x chatek la skg neh, biarpum diri ku ni mmg la x shantek mana tapii bsyukur sgt okeh krn keseluruhannya sempurna gitu cumaaaaaaa telebeh berat bdn n kurang ketinggian~~ hahaha.

"yang,sayang ni x chantek dah"

"sayang tu stiasa chantek & mnawan. stiasa comey sampai bila2.."

Ahaaaks.. pandai ler mujuk kaseh tgh susah hati n mgadu ksakitan neh. kekeke. bwek!!

adushh perasan la kejap. ops bkn kejapp. stiasa perasan okeh. hahha

aahaaks. apa tidak nyer dlm hati ni memberontak mahu kuar sama dia utk get our brekpes together smbil beli brekpes for my parents kan tapiiiiiiiii hari neh gak la si dia enggak dpt bjumpa dgn ku. Sob*Sob. Mgader~~ Eeeee~~ hahaha.

Lantak korang la nk kata over ke aper ke.. Ahh ini hal saya dgn dia. so korang2 jgn myibuk kata over okeh.. kalau mgata tu itu adalah satu petanda. Petandanya korang sgt jeless okeh!! bwek!!

hahahhaa~~~ lalalala.

SpatahDua kata~~Part 1

Nik Nurehan | Monday, October 27, 2008 | 2 Komen
Hurm..
Sbenarnya pg Kelmarin dulu, jumaat n kelmarin, sabtu sgt2 x best bila tyme brekpes okies.
Apa tidak nya slalunya saya dan dia akan kuar sama2 kuar bdetim d pasar.
Tapi alangkah keciiiwaa bila si dia tidak dpt menemani..
Opss dua hari turut2 okeh..
Walau mulut kata x per lah tapi hati neh.. sob*sob.
Hahaha ngader ;)

Tapi kelmarin petang, sabtu sgt syiokk okehh!
Sbb apa..?
Jeng jeng jenggg...~~~


Sbbnyaaa .........................................









Tunggu okeh ;)

Mkn2 Hari Sabtu~~

Nik Nurehan | Monday, October 27, 2008 | 0 Komen
MY BREKPES :
Hanya skeping kuey akok Okey!! Tapi bila tea tyme, perhhh bantai 2 okeh! keke


MY LUNCH : Simple ajer janji kenyang okeh !!~~~


Nik Nurehan | Monday, October 27, 2008 | 0 Komen
So, sememangnya kali neh punya post kiranya tetangguh shari la.
Pdahal brepes yang akn dipaparkan d bwh neh, sbenarnya last day punyerrrr, sabtu okeh.
Tapi Ari ni,ahad br an postkan. x pe lah~ asalkan ada, ye dak.
Lg pum x de sapa pum heran dgn blog an neh.. keke.
Ye lah, org2 tetentu aje yang leh layan blog neh..
So anda2 yang dpt layan neh, kira special la yerp sbb anda tepilih. wakaka..
Nik Nurehan | Monday, October 27, 2008 | 0 Komen
Salam. Wanna say hai okey.
Wah skg neh slalu lambat update. slalu lewat shari dua. hahaha. entah la. jak kebelakangan ini mmg malas giler nk login tau.
Malas or bizie..? or sememangnya sajer2 jek x mo login? hahaha............
Sendiri jawab la yerp ;)

A new Maybank2u~~

Nik Nurehan | Sunday, October 26, 2008 | 0 Komen

New look of maybank2u.....from d artistic, the design is more simpler but yet modern..ermm modern cotemporari, suit with the current environment...

When i logged in to it, everything were new...a bit slow i nk pickup on how to use it..dh la nk log in pn slow giler....im having some problem in using the new look of maybank2u..it took me almost an hour to complete a transaction.

But im glad i browse maybank2u and found that it has changed back to old look for the online transaction and left the homepage only with a new look....and no more slowness in the system anymore...thumbs up for maybank2u for considering clients convenient....well not all changes are good andcan make life easier..however, it does take us some time for us to adopt the new changes..

Sun Too~~

Nik Nurehan | Saturday, October 25, 2008 | 2 Komen

Agak2nya apa yerp menu utk tgh hari sayerp ini....?

Nyyuummyyy~!!

Tea tyme~~

Nik Nurehan | Saturday, October 25, 2008 | 2 Komen

Last day nyer tea time.. 24 october 08, friday
Sgt lumayan okeh bila dpt mjamu perut yang muncet ni. keke. ni ler kalau murah rezki. apa lg mkn aja. x yah diet2 okeh. rugi sih~~

Lg lg gamba Incik~~

Nik Nurehan | Saturday, October 25, 2008 | 0 Komen



Apa neh. Asyik2 gamba dia jek neh..?
Aahaaaks.
Apa korang susah. Ikut suka sayerp la nk upload gamba dia kan.
Yang pasti sayerp dgn senang hati letak gamba dia neh kt sini.
Opss Opss.. Tgh drive ke mana neh..?
Oh yaa..~~~Ke Maybank kan..
Yeehhaaa~~~ Sayerp sukaa!!!
Alang2 wt kuar neh, boleh la kiter terjah mall ya..~~

* walau jumpa everyday tp sayerp rindu kamu bangat~!
I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com