11/1/08 - 12/1/08 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: 11/1/08 - 12/1/08
Love My Mum~~

Love My Mum~~



Request by Me..
Hooyeaaahh~~ thans mama.~~!!
Sbbnya buat nsik krabu ni.. Sungguh shedap okies lebeh2 lagik my mum buat tumis nih.
Saya amat suka laaa...
Kalau kt kedai, mmg x de tumis neh. entah naper. kalau ada, skit bangat mcm x nampak pum.
Eeeeeee sesapa pum mesti suka yang mama dia buat kan ;)
Cuma gamba ulam sajer yang x de.. kekee ;) x sempat nk candid picture..keke

Trima Kaseh makk tsayammmm sbb tunaikan pmintaan ank ksayangan neh ;)

Muuauaaxxxssss!!!!

Agaknya esk dpt mkn lg skali ker..? Rasa cam x puas jerkk~~~ hehe..
Rasanya tumis lagik, harus leh mkn kan mak... ;)
Si Purple & Cokelap~~

Si Purple & Cokelap~~




26/11/08

Si Baju Purple sayang bangat dgn si Baju Cokelap~~~ hIkhIkk..
Si Purple tak renggang dgn Hp nya..
Si Cokelap x leh lepas stereng nya.. harus jgn lepas tyme driving yek syg kus. keke
Senyum aja si cokelap bila nk di amik gamba..
Senyum~~ Senyumm..
Si Purple? harus amik gamba sendiri sbbnya si cokelap sibuk dgn stereng nya..
Kami kemana..?? Harus jejalan bdua yerkk~~ lebeh baek ok.
Org lain..? myibuk jek. kekeke
Kemana..? alaa jalan town kb aja.
Yipiiee~~~
Kepsi~~

Kepsi~~

25/11.08

Yunk~ Rindukan wedges ini.....~~~~
Sangat shedap okies bila mayonis nyer begitu manyakk...arggg~~~~
shedap tapi menggemukkan gitu. kekeke..
Sbenarnya my choice la yang ada cake & ice cream tu~~~ itu pum saya tnampak enry cik yati mkn itu. Apa lg bila saya tpandang di kaunter, haruss mencuba nya keke.
Rasanya.? ok ler. Biasa2 aja~~~ Sapa x suka cake n ice cream kan,kan. keke
Tapi my burger tu kecik aja tapi yang penting kecik2 pum ttp leh share bsama dia okies. keke ;)
Mmg bestt kalau mkn skit2 soram. kalau burger x best pum jadi best okies. Kuikui.
So korang2 leh la ke kfc skg utk mcuba nyer.. Kalau trasa nk cuba ler.. x mo x yah ler :P

*Gamba Kami..?? haha x de okeh.. masa utk enjoy makan aja..

Si Comot~~

Si Comot~~

Eeeee geram~ tul2 x suka okies...
Skg kan musim ujan. siang bagaikan malam gitu..
Mmg jangan berangan la kalau nk jumpa si matahari lg.. huh.
Jadinya tyme2 ujan ni 'putu herba' sangat femes di banda kb ini.
Sana sini kita dpt melihat pniaga mjual 'putu herba' di tepi2 jalan..
Mmg mudah utk didapati nyer. (kira musim ujan ni ler)
Punya la saya mngidam nk makan putu...
Tapiiii x nampak cam putu kan. (ops nk nambah camne tebukus camtu) keke.
Yang menciiii nyer, pembukusan nya.. argg comot gitu. x suka! x suka!!!~~
Buat saya x tliur jerkk. Walaupum putu tu smemangnya panas n baru jek masak..
Tapi bila nampak comot camneh mcm ilang selera jerk. huh..

Sesampai kt umah terus nk mkn la. Makan gak la dh la saya beli smpai 3.
Disbbkan putu nya agak besar dr tpt2 lain, so harga nya rm 1 utk 2 keping aja.
Kalau pat2 lain, RM 1 utk 3 kepinng. Akan krn size nya berbeza so tkurang la satu. kekeke.

Argggg menci mencik.. kali ni menci akan rasa nya plak.
Sungguh x sedap, liat2 gitu.. keras smacam.. arggg!!!!!!!!!! x sukaa nyer..
SLalunya tiap thn saya pasti beli d 'beret 12' itu.
Tapi tahun ini sungguh mengecewakan.. Agak2 nya org lain kut dh amik alih... huh..
Saya x nk beli di situ lagik. Harus terjah ke tempat lan lahh~~~~~~~
Putu~~Putu..~~~ Saya mahu putu herba yang shedappp!!!!!!!

* Cerewet..? mmg pum. hehe. Kita membeli pasti nk yang tbaeekk bkn ;)
Iindian Pastry Pancake~~

Iindian Pastry Pancake~~

Aahaaks tgk ke title mcm pelik jek. Padahal saya nk bg tau kt korang2 yang pg ni saya brekpes dgn 'roti canai' aja.. hahhaa..
Roti Canai = Indian Pastry Pancake
Sapa la yang x tahu 'roti canai' memang blurr ahh.. kekeke.
Nikmat tul bila pkena roti canai dgn kari ikan. Marvellousee!!! Sangat shedap okies ;)
Jummm mkn~~~

Sesapa nk tau lebeh lanjut pasal roti canai ni. leh la click ke : http://en.wikipedia.org/wiki/Roti_canai

So nyummmmmyyy.. Mkan duluuss~~~
KAYA~~

KAYA~~

Bila pkena kaya 'white house' ni mmg trasa indah nyer bila memakan roti okies. keke.
Yunk! shedap kan.. Sayang ni sgaja belikan bekas besar cuz kamu kam ramai..
Hope kamu pum enjoy dgn 'kaya' special ini. keke ;)
Iya kaya ni mmg bharga rm 4. Boleh dikatakan mahal jgk la kalau dibandingkan dgn kedai2 lain yang mjual dgn harga rm2.50.. Kira double price gitu.. tapi mahal2 pum tetap laku okies.

* yunk!! agak2nya esk mkn roti canai cicah kari ikan kut. nampak gaya x dpt la ketemuk kamu tyme brekpes.. alaaa x syiokkk nyerr........ Mama la cakap tuh....
A&W , SAYA

A&W , SAYA

Menunggu makanan itu siappp~~ sbb aja bg senyuman manis gitu.. aahaaks manis kah saya ni?

* Knapa si dia jek ada air... saya x de pum..?? SKadar bagi senyuman aja la yerp. Slalu nya sayerp la ratu bposing dpn makanan. hahaha..

A&W , DIA

A&W , DIA



Spetang bsama si dia di A&W. Sbenarnya bukan nya hari ni sudah lepas beberapa hari dah( 23/11/08, Ahad) . Cuma malam ni baru ksemptana utk upload gamba si dia.. keke..
Maap yunk sbb lambat upload gamba kamuu.. i'm too busy loll. aahaaks bz la sgt pdahal tngaga depan ni 24jam tanpa wt apa2 kut.. keke.. sajer jek. Mood nk update tu dtg lambat sih ;)

Masa ke sini, my dad dah call tau..
Ayah : "ank kt mana lg".
Saya : "on da way nk balik dh ni" <--- ahaaks pdahal baru jek smpai A&W.
Ayah : "lekat kt jalan mana tu"
Saya : "Jap2 lg smpai la". hehe..

Sbenarnya kami ke sana lepas amik cik na, Adik si dia la. Kami kesana pum btujuan nk beli utk wt balik utk my parents. Tapi jam sudha menunjukkan 6.30 ptg. Kalau mengikut jam mmg lewat sih. Tak penah lagik saya balik slewat itu. lg pum that day sayerp kuar pum hampir pkul 4 ptg dah. Tunggu punya tunggu harus la candid beberapa picture tp picture kseorangan okies.

Yunk, dh lama kan kita x candid bsama mcm dulu2. duluu mmg kami bdua gilakkk bgamba ~~~ lebeh2 di dlm keta.. Pantang traffik lite merah pasti click click!! kekeke. Tapi skg enggak lg kan ;)Teringin jgk, esk2 kita bgamba bdua ya ;)
Si Baju Merah ~~

Si Baju Merah ~~



Sayerp la tus. x de keje candid gamba sendiri. kuikuiii :P
Tertanya-Tanya

Tertanya-Tanya

Sayang : Sapa wat gamba ni yang..??
Yang : Sayang ni la wt sendiri.
Sayang : Cakap betul2 yang, sapa wat ni.....???
Yang : laahai. mentang2 sayang ni x pandai edit, wat2 tanya lak. keke.
Yang : Sayang ni lah buat nyerr ;) chantek dakk..?
Sayang : Gamba memula tu tulis apa yang..??
Yang : owhh.. 'kis me' muaaxsss!!

kekeke.... mmg sayerp x penah pum wt gamba gini. stakat ekjust colour ye lah ;) keke. entah trasa diri ni ada sifat kerajinan plak. so buat ler. kalau idak, jangan harap ler. keke
Brekpes di pg Ahad ~~

Brekpes di pg Ahad ~~



Simple tapi kenyang ;)
Pg Ahad yg dingin~~

Pg Ahad yg dingin~~

Morningg~~~
Hari ni agak kelewatan utk bgn pagik.
Wah 'lewat'..?? iya lah lebeh2 lagik cuaca di luar agak kedinginan krn ujan turun dgn renyai renyai nya.. keke.. shedap bila bslimut n d ulit mimpi ini. keke.
Tapi sayerp tetap menggagahkan mata yang berat ini utk membuka nya..
arggg!! ngantukkk nyer..
bila celikkan mata otak ku terusss inginkan si dia..
'eh yang dh bgn ke ni' harus call okies.
Itu lah yang mula2 yang sayerp ingatkan...
Ingatkan 'si dia'
tutt tutt...... call tidak dijawab. lantas sayerp meyiapkan diri utk ke bwh..
ke bwh..? iyaaa harus buat apa yang patut di dapoooo.....
Selang beberapa minit. ' si dia ' call kembali..
Rupa rupanya dia sudah bgn awal lagik krn harus mghantar 'abah' ke satu tpt utk mghadiri 'meeting' lalu harus ke KB utk mghantar 'adiknya,NA' ke tpt praktikalnya.
oohh.. okies dear.
Pagi ni kami bdua enggak ketemuk krn sayerp sudah tpikir utk 'mkn roti' jerk.
Lagipum kami bdua dah 'set' utk ketemuk petang ini.. ;)
Harap2 cuaca mengizinkan kami. Tapi kalau ujan 'tetap kuar jgk kan yang'. hehe.
Harus okies sbb mahu kamu nemani sayerp ke 'p.ofis' itu..
Lg pum 'kiter' dah lama x chichat smbil mkn bsama2 kan.. rinduuuu!! ;)
Asyik kt 'phone' jerk. ewaah~~ mcm ler jrg2 jumpa.. bwek! ngader kan sayerp. llallaa

Lalu sayerp menunggu masa ~~~~~~
Jam sudah bgerak ke jarum 10.
Masa utk myediakan brekpes sudah menjelma. Jadi sayerp harus meninggalkan lappy kesayangan ini.........~~
Jumpa lagik........ Daaa Daaaa
Mlm Sabtu

Mlm Sabtu




Lastly menu utk hari sabtu ni. dr pagik,tgh hari,petang & malam.
wah cukup 4 kali me & fmily mkn okies.. keke
mana x gemuk gini cukup makan beb!!!
So kpd sesiapa nk membesar spt sayerp ni, mkn ler bebanyakkk okies.
Jamu perut anda dgn senang hati gitu. kekee ;)

Utk dinner, me & fmily enjoy nsik krabu.
Total for our dinner juz rm 14.10.
Mmg ayam percik 'yati' ni tul2 best okies.
So kpd penduduk kb, boleh ler singgah ke situ okies..
Kalau bab nsik krabu n aym perciknya, mmg tlaris laa....
Kat sini me buat detail skit for price ok.

Nsik Krabu : RM 1.20 X 3 Bungkus
Aym Percik : RM 8.50
Solok Ikan : RM 2.00

Okies Smua, stakat ni saja menu utk hari sabtu ini. Sory la yerp. hari ni kisah mkanan aja ;)
At least me update sumthing dr x de lansung kan. keke. sesiapa x suka, x amik kisah pum. Lantak korang lah. kekeke. Daaa daaa ......
SLamat Malam...~~~ The ENd~~
Ptg Sabtu

Ptg Sabtu

Kuey Tepum Malas



Keropok Ikan

Wah ptg ni sgt rajin okies. dh jarang sgt wt mkanan petang ni. asyik mkn kuey lebihan pagik jek. keke. So ptg ni btukar menu la skit. ni pum sbb ada tauge lebeh, sbb tu ler wt kuey tepum malas pum.. dalam kata rajin pum my mum jgk yang tlg bancuhkan.. me?? just grg jerk~! hahaha. orait la tu kan.. kalau x de org yang grg kan sure x menjadi jgk kan,kan.. hahaha ;)

p/s : keje sharian, mkn~~mkn~~ hahhaa
Kuey d tghhari sabtu ;)

Kuey d tghhari sabtu ;)

Nyuummyyy!!!!!!!!!!!!!!!!
No diet2 okies.
Sudah bebulan bulan sayerp skeluarga x mkn kueyteow okies..
Sgt2 shedap lebeh2 lg bila org 'tsayang' yang masakan ;)
Sungguh shedappppppppppp!!! siap mnambah lg tau..

p/s: kuikui.. x leh jd neh, bila nk control mkn ni? tunggu leh bila semua makanan yang diidamkan tetunai dulus.. msih bhutang dgn SRECIPE,BAPPLE bla bla.. So takleh nk mendiet lg loll. kekke ;)
p/s: Aik pg petang siap ada pentunjukkan menu dlm blog neh. ptg ni x de menu dh ker?? opss nanti kemunculan nya.. kalau ada.. agak2 ada ke ekk? kekeke. bwek!!!
Roti Sgera~~

Roti Sgera~~

Ish ish pantang g kedai.. ada sajer sayerp membeli okies..
ish ish.. kalau dgn rm 10 mmg x cukup laa.. kekeke..
Sikalang kan musim ujan, so ada kala pepagik lagik dh ujan..
Bila dah ujan mula la kemalasan nk mjalankan tugas
utk membeli nsik n kuey okies. Alang2 ke pasar bret 12, KB..
Sayerp dgn sukarela nya meyinggah ke gerai roti canai ini.
Slalunya sayerp juz beli roti canai sgeranya..
x penah plak beli roti canai for brekpes. kekke..
Satu packet, rm 3 utk 5 keping ok ;) Camne.. murah kan.... hehe.
Ala murah ke mahal ke bila nk mkn beli jgk kan,kan. hehe
Kuey di Pg Sabtu ;)

Kuey di Pg Sabtu ;)

Haa ni ke org diet mkn..?? keke..
This morning, sayerp bantai 2 jenis kuey okies.
Sketul roti grg & seketul charkuey.. erkk!!
Kalau ada yang x tahu, cari kt kedai sendiri okies. kekeke.
Kat kb ni still murah okies. cuma sesetengah tpt je lah.
Utk dua2 jenis kuey ni sayerp beli serba RM 1.
Kiranya 5 ketul roti grg & 5 ketul charkuey.
Murah kan ;)
Request ke tpt2 indah~~ ;)

Request ke tpt2 indah~~ ;)

Ughff.. every time I turn on my computer, I was blank and didn’t knew what should I did. I guess I need to go out for a while. Tp nk kemana yerp..?
Huh. dh la me dah tangguhkan utk keluar pd esk hari. hopefully esk pum cuaca spt hari ni, pnas jek.. mmg ler me kuar dgn own car tapi bila hari ujan adesh rasa malas jek nk kuar tau..
Of kos la my parents pum mcm nk bg tak bg jek. risau akan kselamatan gitu.
Yang pasti me mmg kena kuar utk settle kan keje di situu ;)
Sikalang kui 3.06 pm, calling si dia x mjawab plak.. aiishh wt pe ni..?
Tapi x yah pk lelama mmg tau dh si dia wt per.. tahu sdgkan x tgk sendiri apa yang dibuatnya.
Ye lah, i know him okies........... korang agak2 my incik ni buat apa...?
hohohooooooooooooo
iyyaaaaa 'tidow' la.. kekekke.
Sayerp gak la tkapai kapaii keseorangan gitu..sob*sobb buhsan giler nihh..

I am truly bored with my daily activities…but I think u’re a lot busier than me..so i think u have a worse condition than me..hihihi… kan kan. maklum la korang kan keje ofis! kena masuk n balik ikut time. keke..

My best shot when I feel bored is a vacation…if i can’t do so..
Tu las. huh. Jangan bmimpi la nk vacation jejauh ni ok.

Jum kiter g mana2 yunk...~~ ala2 dekat2 sini udh la.. mcm satu tpt bkn mcm town kb..
tempat nya berangin n sedap mata memadang..
alang2 cuaca kurang panas rasanya best jgk kan........
Ahaaaks trasa nk larikk dr banda plak..~~
Chantek jgk utk photoshoot utk kiter bdua.. keke.
Udh lama kita x bgamba sakan kan.. asyik2 cindid di kopitiam n fastfood aja.. buhsan!!

;) Camne yang..??
NoVirusThanks

NoVirusThanks


NoVirusThanks adalah web dimana kita boleh scan file-file kita secara online.Scanner virus ini di'scan' oleh 25 jenis antivirus yang popular seperti a-squared, Avira AntiVir, AVG, Avast!, BitDefender, ClamAV, Comodo, Dr.Web, Ewido, F-PROT 6, G DATA, IkarusT3, Kaspersky, McAfee, NOD32, Norman, QuickHeal, Panda, Solo Antivirus, Sophos, TrendMicro, VBA32, VirusBuster.Maximum besar 1 fle atau folder leh di'scan' ialah 20mb sekali scan.

Scan folder korang - NoVirusThanks
Tagged by CIk Sue

Tagged by CIk Sue

Salam ~~
Korang wt pe yerk?? pagik2 cam neh still tido kah..?
aiyak pagik2..? pdahal dh kui 10 lebeh. haha.
hampir2 kui 11 dah pum. x kn la korang lena di ulit mipi lg kan..
kekeke.
Agakk kebuhsanan jgk la pagik ni tanpa buat apa2.. minda ni tul2 kosong.
nak ngemas2..? rasa malas jgk nk abiskan tnaga. rasa nk duduk jek. so pk punya pk.
okey la kita 'selesaikan utang' dr
+ Cik Penna aka sue' ... keke ;)

Jumm kitaa mlayann~~~~

WHAT IF YOUR EX SAID THESE TO YOU???
Erkk ni yang x suka ni,timbul2 pasal EX... huh..

1. hi, how are ya?
sehat jah.

2. hey! you wanna go to mall?
owh toksei lah.

3. i love you..
eeee gilak ka!!

4. do you want some cookies??
erkk. x mo ahh..

5. can you take me a picture?
malah ehs..

6. help me in my homework!
eee wt ah sendirik.

7. here's my gift to you..
oh no thanks. wa bisa beli sendiri okies!

8. let's just be textmates?
x bminat okey..

9. do you want me to buy you an ipod??
erkk mcm ler ko ada manyak duet.. bwek!! beli tuk diri sendiri udah ler.

10.let's sit together in the bus..
ish! naik bus? sit together. ya ampum!!! x mo ler

11. hi baby..
geli geleman wes.. huwekk tuih!! hhaha

12. you still cute..
mesti ah jak bila aku ni burukk wes..? haha

13. i still love you..
erkk menci kamu loll.

14. can i visit your house??
x leh!! x soh nk gelenyar!!

15. do you love me??
lor x paham2 ko.. ore x suko dioo..!!


Follow this instruction:
1. named 5 candidates on your list
2. ask them to complete this tag
3. repost on their blog
4. write the title "what if your ex said this to you"

1. + Amyno

2. + Eira
3. + Mizza
4. + Zue
5. + Kak Sya

* Rasanya dah ramai yg buat tag ni~~ :P
Salam Sabtu tuk 'smua'

Salam Sabtu tuk 'smua'

Tagged By Amyno

Tagged By Amyno

Aiyorr kena tag la. rasanya dh lama x buat tag neh.. keke..
Takde sapa yang nak tag sayerp maklum saja lah skg neh blog ni udh 'diprivatekan'.
Sapa sangat yang sayerp invite. kekke..
Lagipum korang2 pum tahu sayerp ni agak 'malas' nk update slalu lebeh2 lagik manyak abiskan masa di 'an-wardrobe.blogspot.com' kan. keke.

Orait dear. kita start jawab okies.. ;)

*Here are the rules*

List these rules on your blog.
Share 7 facts about yourself on your blog.
Tell 6 unspectacular quirks of yours.
Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
Link the person who tagged you.
Leave a comment for each blogger.

7even facts 'bout me

1. Sayang my parents, sayang Incik kerie.~~ sayang dia rang sgt2 okies. Muaxss! love you!

2. sangat2 boros okies. pantang ada duet dlm purse. skelip mata aja abis. haha. mmg x reti nk sayang2 duet neh.. ada jek pk nk abiskan terus. bila dh kering. aiyor harus ke bank ni. bila dh amik, erkkk tensem plak duet makin kurang. sob*sob..aku pendiam...

3. Suka makan. erkk!! pantang kluar dgn si dia. pasti pk. 'nk mkn kt mana ek kita hari ni'. haha. walau dalam keadaan bjaga jaga takut berat bdn naik tapiii nafsu mkan mmg x boleh dielakkan. keke.. risauuuu skiranya 'obesiti' dtg kembali.. owwhh tidakkkkkkkkkk!!! harus kekalkan spt skg. kalau terusss x per lah,lg suka!! kalau naik,pasti srabut :(

4. Dalam pikiran ni, amat bharap si dia cepat2 dapat kejer.. haruss keje n kalau boleh dlm masa tdekat ni dlm keje....

* tpt2 anda bagaimana?? ada jawatan kosong ka? keke. biarpum diri sendiri x bekeja dlm kata lain 'malas' ok. kekke. tapi mahu si dia kejer ;)

5. Slalu tidak mgaku akan sesuatu. ' yang, sayang ni x ngantuk lg' padahal mata ni ngantuk sgt.. padahal mmg x leh nk bukak mata dah. tapi entah lah, mulut ni stiasa kata 'x atukkk lg'.keke. si dia amat memahami ku. thanks yang!

6. Hurmm diri ni sungguh2 mgader, over bangat okiesl, cerewet. keke. nangis tu harus! haha. stiasa merengek utk dptkan sesuatu ataupum org tu haruss mengikut kehendak ku. kalau tidak mula la muka ni btukar bengis. wakakka.. dlm kata lain 'masam muka'. smbil2 tu kelakuan/pcakapan ku mula berubah okies. ;) jahatt!!

7. lastly apa yerk..? suka pakai sling bag. kekeke. sbb apa..? mudah utk bgerak sana sini dgn cepat ;)Yangg!! mahu sling bag baruuuu laaa :(

6ix unspectacular quirks about me

1. kalau kuar harus beli sumthing!! wajib

2. cepat gelebah.

3. x suka kucing!! mencii mencik

4. x suka tgk org lebeh dr kita

5. pedengki

6. malas cuci keta, hantar kedai jek senang ;)

7even people to be tagged

1. + Cik Penna
2. + Kak Sya
3. + Mizza
4. + Ellena

Link the person who tagged you
+ Amyno

Leave a comment for each blogger
Harus buat okeh :P
Award By

Award By

Tunggu punya tunggu.
Hari neh baru sayerp login this account. kekeke..
Hoyeeeahh~~~Award Best Blogger Award 2008/2009
Sayerp dapat sumthing dari + Cendawanintim
Apa yerk? hikhikhik.

Terima Kaseh yerp kak + Cendawanintim krn berikan award ini pd sayerp. Wah sayerp n rakan2 lagik suka bangat okies. keke..

Apa tidak nyer bukan sbarang award okies. Award BEST BLOGGER 2008/2009 tuh!

Huish sayerp boleh jadi salah seorang yang tpilih ka? sdgkan sayerp ni slow jerk update! hahaha.. Amat bbangga okies. x sia2 walau lambat update new/hot story :P hoyyeeahh~~

Dpt sesuatu~~~

Dpt sesuatu~~~

HOoyyyeeahh~~~
Malam ni jari lembutku ni rasa rajin jek nk click clik kat salah soram blogger okies...
Sapa ler yang btuah itu yerppp..........??
Ahaaaks..
Saper yerkk...........?
Hoyyeeahh puan + Cendawanintim okeh.. hehe.
maklum la mata ni tnampak salah satu entry tbaru nyer 'meronggeng' .
Apa lagik, cepat2 jek jari ni nk clik2 kat blog kak + Cendawanintim tu okies. hehe.
Masa tu baca2 blog + Cendawanintim ni mata tu tpandang akan sesuatuu!!!!
Sesuatu laaa................

Yipiee!! yiPieee~~!!!
Sayerp dapat sesuatu laaa. Opsss bkn sayerp soramm. kiranya saya ni salah sorang la dpt Sesuatu spcial dr kak + Cendawanintim nih..
Tapi apa dia yerpp...???
llalalala.. Tungggggggggggguuu!!!!!
Nk Nsik!!

Nk Nsik!!

Adoii adoii..
Mini mutabak lg..? lgik..? huh..
Dlm minggu ni, kira 2 kali mkn mini mutabak for brekpes okey..
Buhsan dahh~~~ rasa x mo mkn mutabak/roti jerk.
Mengidam nsik blauk jerkk!!!!
Adoii Adoii..
Gamak nyer esk pg ujan lebat ke ekk........???
Harap2 ujan x slebat kelmarin n pg ini..
InyaALLAH kalau ujan x slebat mana aku ku gagah utk meredahnya~~~~~~~~~
Kubey Pasuuu!!!!!!!!!!!! tunggu akan kdatangan sayerp esk yerpp!!!
Akan ku terjah 'nsik blauk moh'...
Owhh rinduu akan 'gulai ikan' nyaaa..............
Sob*Sob rinduuu pd 'gulai ikan' kekeke..............

Ptg td ada gak sayerp membeli roti.
Pbila smpai di rumah my mum kata.. huh x mo dah mkn rotiiii.
Nadanya smcam jerk.
Maksudnya 'buhsan' jgk la.. kekeke.....................
Hoooyeeahh~~ my mum mcm sayerp jgk!!!
Ingin kan nsik gulai ikan utk brekpes.. adoiii!!
Camne ekk esk,jumaat (21112008)..???
Melimpah!!! Tlg~~

Melimpah!!! Tlg~~

Huhh~~~
Msih ingat dgn entry
Tharu~~~ nih..??
Gara-gara pembaikkan longkang blum selesai gini lah jadi nyer..

Aiyoyoyo air longkang mula melimpah okies maklum saja lah 2 hari beturut turut
ujan x brenti renti okiey.
Adakah ini ptanda kedatangan banjir akan bkunjung tidak lama lg...?
Hurm, sbenarnya kami x risau akan kdatangan nya krn kawasan rumah kami ni mmg tidak penah lg dinaikki air tapiiiii tak tahu la satu ari nanti akan dilanda kan. kut2 la..
Tlg la tlg!!~~~ pcepatkan misi keja utk membaik pulih longkang yang brada d luar jalan hadapan..... Longkang kami sudah melimpah okey~~.



* candid at this mownim okey, 20112008
Apa nih..?

Apa nih..?


Agak2 apa yek ada di dlam ni..??


aauucch!! manyak nyer lemak/minyak nih, harus buang ok utk kesihatan ;)


akhirnyaa..... siap jgk!! jum mkn sup kaki ;)


* Teringat kat arwah tokwe sbelah my mum yang suka bangat wat sup kaki lembu neh..~~
* Makk boleh tak buatkan sup kaki ni.. trasa nk mkn yerkk.... sokmo nyer tokwe yang buat :(
Kiut kan~~

Kiut kan~~

Alangkah shedapnyer pbila dpt menguyak beberapa bijik pisang yang kiut2 sbegini rupa.
aiyor kalau mkn sibijik gerenti x rasa apa2 ok.
x tahu la korang camne.
Kalau sayerp, at least 2/3 biji okey.. nyammiieeee!!
Banyak nyer..?? suka hati sayerp ler mkn manyak pum. apa korang susah.. lalala
Life

Life



make life colorful Pictures, Images and Photos

IkanKering~~

IkanKering~~


Korang agak2 kan, ni apa yerp????
hehehe...........



iya ini di panggil ikan kering gelama sungai okies. keke...
jangan nk pelekeh kan ikan kering ni..
utk pgetahuan semua. ikan kering neh mcecah rm 40 skelo okies...........
Rasanya..? perhh shedapp lebeh2 kalau pekena dgn kari daging/aym.
Nyyummyy!!!!
2day Brekpes~~MiniMutabak~

2day Brekpes~~MiniMutabak~

Mini Mutabakk~~~

So nyummy tau lebeh2 dh lama x mkn mutabak ni.. mmg sesuai utk dibuat brekpes ataupum mkn petang. murah jerk. satu paket ada 6 pieces. kiranya 3 paket rm 10 shj okey..

Pd mulanya pikiran ni teringatkan roti kelapa yang ada dlm peti tut... tetiba jerk mini mutabak menjelmaa........ waaaa tuka menu la x mo roti nk mutabak. keke.. lg pum mudah aja utk dipanaskan cuz dia kecik n nipis gitu..

So for today brekpes i juz take 1 pieces of mini mutabak ok.! orait la tu, x kenyang x lapa... sesuai dh utk orang yang bdnnya 'berisi' spt sayerp ni...keke..

Gedik :P

Gedik :P




Hohohoo..
kali neh begedik depan buger A&W okies.
Hoyyeeahh so sory my dear, gamba kamu enggak ada walau satu pum.
kekeke. Hoyeeahh~~~ ;)

Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com