12/1/08 - 1/1/09 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: 12/1/08 - 1/1/09

New Year, 2009

Nik Nurehan | Wednesday, December 31, 2008 | 0 Komen
Bentar lagi tahun 2009, mengucapkan Selamat Tahun Baru 2009 ya Happy New Year ajah.

Selamat Tahun Baru 2009, semoga sukses selalu. Happy new year yah “

Hidup hanya sebentar
sebentar senang
sebentar sedih
sebentar banyak duit
sebentar nangis
sebentar ketawa
Eh, sebentar lagi ganti tahun
Meet tahun baru ya

buka hati dapat cinta
buka tangan dapat persahabatan
buka mata dapat pemandangan
buka handphone dapat pesan
buka pesan dapat ucapan
selamat tahun baru 2009

let sun bring you hope
let stars bring you rightness
let love bring you happiness
let my message bring you the dream come true
happy new year 2009
wish you all the best

happy last2 sedey

Nik Nurehan | Wednesday, December 31, 2008 | 0 Komen

happy and sad Pictures, Images and Photos


31/12/08

Hari ni, rabu.
Ada yang best, ada gak yang x best nyer.. bcampur gaul gitu. huh..
Yang best nyer bila dgr si dia akan balik mlm ni.
Yang best nyer bila si dia dh membeli ticket bus.
Tapii.......
Yang x best nyer urusan nyer tetiba jek enggak slesai.
Yang x best nyer si dia x dpt balik mlm ni..
Happy tapi akhirnya Kecewaa gitu......... Sob* Sobb

:( mood sudah larikkkkkkkkkkkkkkk

* Mcm2 dah plan utk esk tau tapi ~~~~ :(

Tagged by Puan Mimie

Nik Nurehan | Wednesday, December 31, 2008 | 0 Komen
Yuhuu.. Slamat petang Semua............~~
Wah agak baik lor cuaca hari ni. sgt best okies tp x tertahan plak rasa panas nya.
hahaha. asyik2 mendum & ujan je kan..
Hurm petang ni agak kebuhsanan gak la. tak tahu nk wat apa neh.
Jadi dgn rajin nya membuat 'tag' okies.
Sbenarnya si dia neh x tahu yang saya ada private blog. ekkeke..
Dia ada suh saya buat 'tag' ni.
Tak bcadang plak utk men 'invite' dia ke ruang ni tapi dh buhsan ni wt gak la 'tag' dia.
Meskipum si dia neh enggak dapat membacanya. keekkee..


1. Do you think you're HOT?
"HOT" kah saya?? tang mana 'HOT' tu yerkk..??
Rasanya enggak la sih, sapa la saya neh kan. tapi skit2 ada kut..
haaa skit2.? yo la. dr x dikenali jadi dikenali. accececcee.
Dikenali sbg Ann yang ada blogshop sendiri ;)
Senang2 jenguk la www.an-wardrobe.blogspot.com okies. wah smpat lagik promote!!
kekeke.
Kira glemer tang situ lah.. apa tidaknya sini kat private blog. sapa sgt yang leh baca kan. kekeke.. perasan diri tu 'hot' skit2. kekkee.. jgn deki ya. keke.

2. Upload your favourite picture of you


3. Why do you like that picture?
Sbbnya picture ni yang tbaek kut. walau dressing simple tapi saya syiok bila dapat bposim kat studio okies...
Yang!! jum terjah lg.. kekeke..

4. When wuz the last time you ate pizza?
aiyakk!! entah la sbb tlalu lama x mkn pizza......... bila ekk yang?
saya ni memory kureng skit.. kuikui..
Haaa last wif ellena la. my best sister ;) hoyeeahh!!

5. The song you are listen to
Sudah lama x dgr lagu okies. x penah on volume. entah la. mukin sbbnya smbil layan tenet on tb kut. x on tb pum rasa duk sunyi sepi lg best kut! hahaha.

6. What are you doing right now beside this?
x de apa cuma nengok kan website biznes la.. kejap2 nengok gak modem yang tengah klip. huh enggak stabil lor.. naper la line neh :(

7. What name you prefer besides your?
Hurm.. Ann ataupum Nik. nak panggil Nurehan pum boleh. keke

8. People to tag:
1. Yatie
2. Myzah
3. Sue
4. Kak Sya
5. Ellena

9. Who is number one?
CIk Yatie ni salah seorang regular cust, btukar mjadi sahabat siang dn mlm. keke. lebeh2 lagik di alam tenet ni.

10. Number three is having relationship with?
Agak2 sapa yerk :P mesti lah dgn MR CHENTA

11. Say something about number five.
Ellena merupakan adik ksayangan yg bkerja di ING area kl yang sedang hangat bchinta dgn Incik Edy. ehehe.

12. How about number four?
Mempunyai anak yang sungguh chomelllllllllll, arisya!

13. Who is number two?
Hehe of kos la my regular custemer jgk yang baru saja kenal okies. tapi ni dah kira 3/4 kali deal dgn dia okies. sgt best sbb cik myzah pum stiasa menemani kat chatbox tau. kekeke




Hohoo. Akhirnya tamat jgk ler soalan2 dr Puan Mimie.
Apa pum timer kaseh sbb sudi tag sayerp ;)

Tagged by Cik Yatie

Nik Nurehan | Monday, December 29, 2008 | 2 Komen
Hohohoo.. Slamat Malam Smua....
Korang2 ni mesti x de keje kan. kalau tidak mana ler ada masa nk lepak2 kt blog nih.
Bkn ader menda best pum. kiranya kalau korang tgh baca ni, mmg tgh bosan x tau nk klik apa. last2 mai klik sini.. ye ke tidakk?? hahaa..

Korang nk tau, kali ni kena tag lg okies..
Kali ni kena tag dgn seseorang.. keke.
sapa lagik kalau tidak Cik Yatie.
Hoyeeaahh~~~

Dgn rajinnya an buat yerk. keke. kali ni takde tangguh2 terus buat okies.
hehhehee.. So yatie mana upah nyer. terus buat neh ;)
kekeke..

1. 7 Ciri Wanita/Lelaki Idaman anda
- Taat/patut
- Btanggugjawab sbg ank/abg/adik
- Pndai jaga diri.. Bkn jenis gelenya okies. haha
- Harus ada kjaya (yang!! pat2 cr keje, mau kawen) kekeke
- Romentik ( sukaa!! )
- Stiasa utamakan saya
- Kemas yek! x suka jenis slekeh~~!

2. 7 Wanita/Lelaki yang tak pernah anda minati sepanjang hidup
- penipu
- suka mengutuk/mulut lazer
- perangai tlebeh.. over gtu
- pentingkan diri sendiri
- luper daratan
- eksyen
- mungkir janji

3. 7 Perasaan anda sekiranya keluar dengan orang yang minati
- takut
- tangan/kaki akn merasa sejuk
- gementar
- serba salah utk memilih pakaian yang sesuai
- pasti tcakap luai. keke.
- suka pum ada
- tgk keadaan samada banyak cakap atau tidak. keke.

4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda.
- bandung
- pulau2 utk menengok keindahan laut
- mana lg ekk? entah la cik yatie. mana2 pum boleh lebeh2 dgn org tsayang! haha.
- trima ke jawapan gitu? keke

5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang akan anda hadiahkan kepada si dia.
- semua brangan atas par nanti boleh diterima ker? haha. istimewa tu, sbb nk brangan yang tbaek punyer. kekkee..
- sayang
- cinta
- kesetiaan
- kepercayaan
- boleh diterima ker? hahaha

6. Tajuk lagu yang akan anda nyayikan untuk pasangan anda..
- Tergila-gila

7. Rakan yang anda tag dan mahu mereka buat 7 PERIHAL ini. wajib!!!! mereka perlu diberitahu akan hal ini….
- Myzah
- Sue ( Cik Penna )

KFC Bsama Dia~~

Nik Nurehan | Monday, December 29, 2008 | 0 Komen

Dia ni lah yang saya rindu kan...~~ punya la lapa, smpai x tgk dah camera neh. yang di nampak hidangan x-meal dia. haha. pantang ke kfc. itu lah yang dia order. entah kenapa dia suka sgt order set tu. ish ish.

Apa lagik. jum mkn!! hehehe..
Last day mkn bsama sblm dia ke perlis :(
Sob*Sob.
Agak2nya 2/3 hari jgk la x jumpa si dia neh.

Yang!!!!!!!!!!!
Cepat pulangg~~!


* Perhatikan si dia. ahaha. pantang nengok ice cream okies.
Mkanan tu la yang memula dia nk mkn~~ bwekk!!

Miss You

Nik Nurehan | Monday, December 29, 2008 | 0 Komen
To : Shayang (Kery)

_iINKYJOi_ Pictures, Images and Photos

Yangg oo yangg,

dapat dgr tak neh..??? Adoiii rasa x jumpa lama plak. haha. mgader kan. kuikui.

Kalau diikutkan hari neh cuti. mesti kita pum x jumpa kan. abiskan masa di rumah msing2.

Tapi ni ler 'perangai'. jadi x leh nk duk tau bila tau kamu x de d kelate. padahal kalau kamu ada d kelate pum kita tak jumpa kut hari ni.. Tapi x leh la yang.. nk kata ribu2 kali jgk.

nk kata rindu la yang ~

Erk~ x leh nk control la perasaan 'over' ni..

Mukin sbb 4 bln ni asyik bkepit dgn kamu.. ekeke... agak2nya pasni 'tpisah' kembali ker..?

:(

Sakit~~

Nik Nurehan | Monday, December 29, 2008 | 0 Komen
Adoiiiiiiii~~
Bila la line tenet ni nk okey.
Last nite, nk tak nk. gagahkan diri jgk call num '100' tu.
Before this sudah call. si dia tlg call.
Operator tu kata ada 'kecurian' line.
But smalam saya call plak operator tu kata, ada 'gangguan line'
Dia kata lg kemungkinan mgambil masa 2 'hari' jgk la..
sobsob........... lama tul..
Mmg wat darah naik okeh. Geram sgt. jap2 putus.. letey oiii..
Sgt2 la rasa tganggu ok :(

Cepat la sehat 'line' oii..
Dah lama sgt ko 'sakit' nih .... :(

Terpisah :(

Nik Nurehan | Monday, December 29, 2008 | 0 Komen


Sedey bangat sih.
Akhirnya kami bdua tpisah..
Tpisah dr dua negeri..........
Sorang di kelantan dan sorang lagik ke Perlis.
Trasa juga lah si dia ke sana..
Walau si dia hanya pegi beberapa hari tp saya ttp trasa okeh...
Uuwaaaaaaaaaaa..
Last minute jgk la dia wt kputusan ni.
So kelmarin saya menemi si dia ke stesen bus utk mdapatkan 'tiket' ini..
Nssb nya baik cuz mmg ada skeping saja lagik tiket ke perlis itu.....
Bus bgerak malam smalam skitar 9.30 malam.
Dan tibanya jam 4.30 pg ini.
Sia dia mganggu 'sakit kpala' ketika brada d dlm bus.
Gara2 sudah lama x travel kan.
Last dia naik bulan 8 hari tu las. (alah 4 bln) jerk. keke.

Si dia kata akan balik scepat munkin.
Yang saya tahu bkn nya mlm ini.. (hahaha sdgkan dia baru jek smpai pg td)
Lagipum hari ni kan cuti mana la nk settle kejaan dia tus.
Saya bharap esk tu settle la yerk!!
Yang pasti hari 'kamis' kamu brada d sini okeh!!
Saya mahukan kamu yang menemani saya ke bank okies.. (arrrgg myusahkan)
Nk sayang tu jgk!!!!!!!! Nak Nak. Kalau tidak x mo pegi :(

Yangg oo yanggggg!!!
Rindu la. walau stengah skali kita bsembang di 'N95'
Tapi tetap rasa rindu okies :(
Nanti free skit, kita '3g' yaaa...... Mau tgk kamu buat apa ya...... kekeke..

Yangg oo yanggggg!!!
jangan Nakal2 okeh.. Sayang kamu sgt2 lorr..
Sayang ni?
Huish enggak la. Tgk! Tgk! mana kuar kan. Brekpes pum mkn roti jek
(juruh kan saya?) keke.


Nangiss~~
Saya nangis tadi. Sob*Sobb..
Nangis tyme bebual dgn dia tadi.

"Nangis" krn rindu kan dia..
Hahahaha. Adakah saya telalu "over" yerkk??
Hahahaha. Memang pumm~~~
Tlalu mgader ngader okey! Saya ngaku itu..
Korang nk mgata..? sila aja. saya? x kesah pum. kuikui..

Sayang ni : Rindu la yang.
Sayang tu : Rindu kamu jgk. rindu sgt..!!

(:

No Title~

Nik Nurehan | Saturday, December 27, 2008 | 2 Komen
Salam~~~Hye..
Slamat sabtu & slamat tgh hari gitu...~~~
Korang2 dh lunch ker..?
Me..? Blum lg. Utk hari ni my mum ada msk spegeti okies..
Ye kut! x mjenguk plak kiter ke dapo hari neh. hahaha. baik punya ank.
Cuma yang dia tahu mkn ajer. kekke..
Skg ni br kui 1 lebeh, me tgh nunggu si dia calling okies.
Entah kui brapa la dia nk call. KIiter nk call dia enggak boleh gara2 si dia x baya lg my bil.
Haiisshh! smpai ke potong neh..
Sedar2 pg td dah x leh call. hohoho. ~~~

Yang!! cepat la baya.. dh 2 hari tau yang tangguhkan :(
Petang ni harus baya okieh! kalau tidak nk majuk................... sob*sob..~~

Sbenarnya saya nga dia janji nk kuar petang neh tp x tau pulak kui baper. adeshh!!
Yang pasti dlm lingkungan kui 2/3 ptg nanti lah ;)
Yeahh~~~!!!
Yang pasti jgk harus terjah bgn clcom okies. Nak baya scara on9 x reti la pulok! hahaha.
Ada sapa2 yang baik hati nk ajarkan saya..??
Pastu nk kemana ya..?
Entah la lagik. Tgk keadaan lah kut...... Cuma yang saya tahu. kuar musing2 area kb aja.. :)

Cepat la cepat laaa. x shabar nk ketemuk si dia okies.
Sudah 2 hari jgk la saya x ketemuk diaaa.........

x rindu nk jumpa si chantek ke yang?? hahahhaa........

Apa pum, agenda petang ni bjalan dgn lancar gituuuuuuu.. Daaa Daaaaa

* Rasa nk g snow wash jek bsuh si wira. nk ke tak nak neh..? Pk2 la dulus..
* Ksian si wiraaaa bedebu lua n dalam gitu. keke. Bsuh sendiri? Malas lor.. kekeke
* Malayang rm 12 neh. hahhaa

Kuey di pg Jumaat~~

Nik Nurehan | Saturday, December 27, 2008 | 0 Komen


26/12/08

Antara 2 jenis kuey yang an beli pd hari maat pagik ;)
Yang hijo tu namanya tepung tukir, yang kuning tu pulak putu helba.
Tapi an x suku putu yang kaler kuning ni cuz dia rasa cam rempah jek.
Bkn apa yang diperbuat oleh beras.
Yang puteh tu dr ubi kayu.. so yang diperbuat dr ubi kayu lg best.
Tapi taste msing2 la kan..

Yang hijo ni boleh dikatakan peberet kami skeluarga la. shedapp bangat!!!
Peniaga ni jual sminggu skali jerk( hari lain entah mana dia jual ) x tanyo la pulok.
so utk hari jumaat pastinya membeli rm 3 utk kuey okies.
Makan la shingga ptg gitu. kekee..
So utk pagik jumaat juz mkn satu kuey ajer iaitu tepung tukir yang dsalut dgn kelapa ;)
Shedapppppppppp~~~!!

Mkn je lah :P

Nik Nurehan | Friday, December 26, 2008 | 0 Komen
Hye korang nk tahu..
Tadi saya baru jek lepas call Incik Kery.
Apa lagik tanya wat apa kan. bla bla bual kosong gitu.
Then saya kata lah.

saya : yangg!! tadi mkn nsik krabu.. adoii yang mkn banyak. siap tambah lagik. tgh hari td pum tambah tau...
dia : x per, mkn lah. x mo kurus2. nk 'gemuk'...
saya : ish yang ni...................
dia : mkn laa..

kekeke. kesimpulannya saya jek yg over risau kut. keke. si dia ni mmg x kesah bab2 makan ni. mkn je lah ;)

Lg pum si dia penah bilang yang dia kenal saya pum asal dari ' gemuk ' hahaha..
oh yeap!! mmg pum ;)

Tapi alhamdullilah la, skg kurang skit. kekeke.
Tapi skg dah mcm luper diri plak. mkn! mkn...~~~ uuuwaaaaaaaaaaaa~~!!
Harus kuatkan diri ok an :)

Skg ni pum dh lama x naik timbangan. jadi takut plak nk naik. haha.
Kalau naikkkkkkkkkkkk alamatnyaaa jd gila la saya. hahaha.

Kenyang sgt2, mula risau~~

Nik Nurehan | Friday, December 26, 2008 | 0 Komen


Adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~~~~
Kenyang nyaa sayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~
Nsik Krabu my mum ni sangat best lor.
No diet2 okies.. Hancussssss sungguh! hahahhaha..
Siap mnambah nsik okies. hahahahaha..
Teruk tul. Kalau la stiap hari begini alamatnyaa 'kegemukkan" datang kembali laa.
Adoii x mo! x mo..!!!!
Walau si dia enggak khesah. Tapi Sayaa...??

Smestinya kisah okiesssssssssssss~~!!!!!!!!!!!!!!
Harusss kuatkan smangat dr mkn banyak2 lagik neh..
Hari niiiiiiiiiiiiiii hari 'mkn' okey..
Owh tidakk!!
An! An.. Sedar la skittttttttttttttt kamu dh mkn banyak tau......

Pagi - Kuey
Tgh Hari - Nsik krabu ( tambah ok )
Petang - Pengat pisang
Mlm - Nsik Krabu (tambah lg )

Aiyokkkkkkkkkkkk!! camne nehh................??
Sudah mula risau okies.. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Takut nyaaa...!!!!

Esk..??
Harusss cober dr mkn banyakk!! sbb hari ni sudah overr nehh~~~~
Harus An~~ Harus!!!

Ingat yerk :(

Buah!~

Nik Nurehan | Friday, December 26, 2008 | 0 Komen

Gara2 my mum ke pasar.. Hah~ kalau boleh mcm2 buah2 dia nk beli okies.
Nsib ler my mum ni mudah dilarang. hahaha.
Yo lass, mau beli mcm2 kang x abis, mr tom jgk la mkn nyer. keke.
Lg pum kt rumah ni sudah ada buah betik & jambu merah okies.
Itu pum x abis mkn lg.. hehee.
My Mum ni pantang tgk buah okies. Mmg peberet dia~!!!
Lepas jgk mkn nsik, mmg wajib mkn buah buahan ni...........
Kalau x de buah, aih x senang duduk la jawabnya. kekeke..
Apa pum~~!!! My Mum mmg best..!~
My mum yang beli, saya tukang mkn aja. Tgk! kan best..~
Duet sendiri pasti x mlayang. hahahaha..
Eee jahat kn sayerp ;) dekut gitu. keke.

Kepok Lekor~~

Nik Nurehan | Friday, December 26, 2008 | 0 Komen


Petang kamis yang agak kerajinan okeh. hehe..
Kamis..? Last day lor, 25/12/08
hehe. Bkn apa sbenarnya kelmarin my mum beli pencecah cili.A
pa lagik. petang tu jgk la saya grg kepok lekor ni.
Tanpa di suruh okeh. accececec rajin nyer ank dara ni.. kan kan. rajin kan.
Siap2 grg apa lagik. Mkn la......
Nampak cam banyak tapi bila dah mkn, adesh mcm x cukup jerk.
kekeke. tapi ok la tus, nama lg mkn ptg.
Skit2 udh lah :)

F.Court MallKB

Nik Nurehan | Friday, December 26, 2008 | 0 Komen
24/12/08

Hohohoo~~~~
Shari sblm cuti krismas, saya n si dia terjah food mallkb.
So ini ler yang kami bdua mkan. opsss ice cream tlupa plak nk amik gamba..
kekeke.. Maklum la skali amik pcture teruss mkn~!!!
Rasa x shabar2 nk mkn sbb menda panas2 lagik kan.
Kalau dah sejuk jd kureng la plak..........
Sbb tu smpai x dan nk amik gamba ice cream nyer. kekeke.
Cik An pilih mee udang + telo. murah sajorkk : RM 4.80. (udang 3 ekor, fish ball, telo 1 bijik)
Incik Kery lak amik chicken chop.. hoho. dlm RM 7 lebey ajer ;)
Orait la tus. Nama lagik food court.
So mkn yg murah2 aja. Janji kenyang..
Korang2 mkn ke tempat2 gini..? kekeke. ke malu yerk :P

Putu~~

Nik Nurehan | Friday, December 26, 2008 | 0 Komen

Bila pagik nya best sbb ketemuk si dia.
Petang plak yang x best nyer.
Sbenarnya kami bdua saling bjanji nk ketemuk lg.
Tapi apa kan daya si enggak x dapat nk datang ke kb ini.
Saya ke sana..? adesh trasa lewat sudah........
Masa tu sudah jam 3. adoii. x kn nk amik dia then nk dtg kb balik kan.
skurang kurangnya jam 2.
So nk tak nak, harus kuar sorang la.
Tapiiiiiiiiiii!!
Peringatan yerk!! Kuar sorang2 hanya ke jabat pos aja.
Ke mall? enggak boleh sih. .
Harus ditemani. kekeke..
So alang2 kuar tu, harus lah beli sesuatu utk dimakan.
Lagipum my mum ada gak bsungut nk kn putu herba..
So apa lagik terjah la gerai yg bdekatan dgn rumah neh..
Shodapppppp lebeh2 lg mkn ktika panas... so nyuuummyy!!!!!!!!!!!!!!!!


* Cik an ni mmg suka mkn...hehehe.
* Kuey ni 3 biji rm 1, so an beli RM2 lor.. (tapi an mkn satu jek okies)

Photo 2

Nik Nurehan | Friday, December 26, 2008 | 0 Komen





Bgamba sudah. Pegi ke bank sudah.
Beli brekpes utk d bwak pulang.
So apa lagik. Balik lorr..~~~ kekekeke.
Lg pum jam dah hampir kui 11 pg okeh.
My dad pum udah call, kenapa lama sgt. hahhaha.
Nk tak nk, harus pulang ke rumah msing2 okies.
Syiok dpt ketemuk si dia tapi yang x syiok nyer urusan bank enggak settle lagik sih~
Mencikk~~~!!
Nampak gaya next week harus kami ke sana lagik :(

Photo 1

Nik Nurehan | Friday, December 26, 2008 | 0 Komen



OOpsss apa kes ni.? Gamba Incik Kery aja manyakk..
Nampak sgt tukang amik gamba ni tlalu over okies. hahahaa.
ke si model ni yang lebeh2 nk posing..?
kekeke.
Tapi apo ka hal neh gamba alam keta.. x de tempat lain ko nk bgamba ehs..?
Ini sbb udh lama x bgamba dlm keta okeis.. hahaha..
Apa pum thanks Uncle Sue coz sponsor 'hilux' utk pg yang indah itu. kekee.
Lain2 kali yok!! pinjam lg ya. hahaha

* Kami kemana...? Brekpes kah..?
Enggak sih, pagik tu x sempat nk mkn2 pum...........~~
Kami terus terjah bgn bank cimb tu.. huhu..

CIMB

Nik Nurehan | Thursday, December 25, 2008 | 0 Komen



22/12/08

Saya sangat2 la happy~~~
Dah lama kami bdua x bjumpa pepagik mcm hari ituuuuuuuuuuuuu.....~~~~

Tapi walau kami ketemuk pum kami x sempat pum nk brekpes bsama sama.
Sob*Sob....
Dah lama kan yang kita x brekpes sama2 ni..
Yang, ekjust la datang pepagik plak.
Asyik petang jekk~~~ x mkn tgh hari, mkn petang....
Trasa nk mkn pagik bsama sama cam dulu2 tu..
:P

YanggOoYang.
Apa pum thanks ya sbb datang ketemuk n menemani sayang ni pepagik ke situ.
Situ..? Kemana plak neh..?

Kemana lagik kalau tak ke CIMB bank.. Ahaaaks..
Hampir sejam lebeh jgk kami duk sana..
yang x syiok nyer..
Tyme kami kesana, server down la plakkkkkkk..
Bukak tu mmg la sudah bukak nyer........ (hooooyyyeeeah)
"Atm card' jgk yang x settle.
Eeeee mencik..!!! mencik!!
Nampak gaya harus ke sana lagik skali..

Harus pegi okies. X kan nk guna buku aja...........eeeeeeeee!!

nampak gaya next week kena g pulak la. huh.

Yang jagan luper next week yerk.
Nemani sayang ni ke cimb lgik skali okies ;)

Dinner ~~ 21/12/08

Nik Nurehan | Thursday, December 25, 2008 | 0 Komen

Pda malam 21/12 plak pekena nsik krabu & aym percik yang di beli di 'restoren yati'
Aym percik dia mmg x leh lawan la. sangat shedap.
2 ketul sbesar ini, harga rm 8.50
Nsik nya plak, rm 1.50 sbkusu.
So pd malam itu juz habiskan rm12.10 utk mkn malam bsama parents tsayang.
Orait la tus. keke.
* Keje mkn jerk kan,kan.. kekeke

Our Lunch~~

Nik Nurehan | Thursday, December 25, 2008 | 0 Komen

Saya punya chiken chop. si Dia plak nasik Blauk aym & ikan. So nyummy!! lebeh2 chocolate blended dia.. adeshh!!!! sgt2 la best. mmg dah lama x pekena air neh.. :)
Thanks sayang sbb sayang ni ke "HAYAKI"



Locations : Hayaki Kopitiam Kota Bharu. Date : 21/12/08

Info lain pasal nasi tumpang ni...

Nik Nurehan | Wednesday, December 24, 2008 | 0 Komen
Nasi Tumpang is basically a Kelantanese snack.
Nasi Tumpang or accurately pronounced as Nasik Tuppae should look more like Nasi Himpit ( Kelantanese : Nasik Kapeik )


The secret to that is to prepare overcooked rice ( nasi lembik, but never let it burnt ), and have it stuffed very very snugly into the banana leaf cone while it is still piping hot. Then, top the compacted rice with the basic condiments and anything else of your own desire. Leave it to cool a lil’ bit and walla, you got yourself a Nasik Tuppae !

Btw, they say that Nasik Tuppae was first created during the Japanese occupation when the homesick Japanese soldiers, missing their sushi, decided to make their own ” perantau version ” using the available local ingredients. The Kelantanese found it interesting and came up with Nasik Tuppae !

Nsik Tumpang~~

Nik Nurehan | Wednesday, December 24, 2008 | 2 Komen

Sblum nsik & lauk dimasukkan ke dalam daun pisang~~~
Harus dibentukan bagai 'kon' yaaa.. keke. Baru dipanggil ' nsik tupang '
Knapa namanya 'nsik tumpang'...?
Pd cita dulu kala, nsik ini dibawa oleh para nelayan yg ingin turun ke laut.
sbagai bekalan lah. so dgn menggunakan daun pisang, si isteri meyediakan nsik berserta lauk.
No bekas2 okeh..
Nsik ni beselang seli dgn lauk nya ;)
Nsik nya bagaikan nsik himpit okiesh.

Taadaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~~
Ini lah " nsik tumpang "
Sbenarnya kalau kt kedia tanpa getah tu okies.
Sbb my mum risau. dia buh getah. ye lah buat siang hari lagik.
Kang jatuh susah plak.
Penah2 my mum buat kan. keke.
Atasye nasi himpit... tengah tu serunding... nasi himpit lagi... telur dadar n udang masak merah... lastly nasi himpit lagi... di balut dengan daun pisang... wangi... menyelerakan.
Tradisional punya...wow wow tak sabar nak makan~~

SaHabat~!!

Nik Nurehan | Wednesday, December 24, 2008 | 0 Komen
Persahabatan kita senantiasa diuji setiap kali aktiviti sesama kami dibuat. Jenis2 sahabat seperti:

a) Sahabat yg menghormati perbezaan atau minat sahabat lain
b) Sahabat yg suka mengatakan sesuatu kebenaran tanpa niat jahat (kengkadang ada..)
c) Sahabat yg tak dapat menerima sesuatu kenyataan
d) Sahabat yg suka menggunakan ‘reverse psychology’ untuk menyenangkan hati sendiri
e) Sahabat yg tak suka melihat kegembiraan sahabat lain
f) Sahabat yg suka men’cilok’
g) Sahabat yg tak suka sahabat lain lebih dari dirinya sendiri dalam sesuatu perkara
h) Sahabat yg suka @ tak suka berkongsi sesuatu perkara umum dgn sahabat lain
i) Sahabat rahsia…. ngeh ngeh ngeh…
j) Sahabat yg berpura-pura baik
k) Sahabat yg menerima diri saya ‘just as I am’
l) Sahabat yg suka mengambil kesempatan atas kebaikan org lain
m) Sahabat yg gila kuasa
n) sahabat yg kadang2 lupa dgn sahabat lain
o) macam2 ada.... (etc etc)

Berapa banyak pun jenis sahabat yg kita tahu di dunia ini, yang penting, kita semua tahu yang setiap orang ada perbezaan masing2. Dan yang penting di sini juga bagaimana kita menghormati perbezaan tersebut. Kita tak boleh menjangka orang lain untuk mempunyai perangai yg serupa dgn kita tapi bila kita tahu yg rakan kita tak serupa dgn kita, kita harus menerima keadaan itu. Kita harus juga belajar cara untuk memahami perbezaan tersebut instead of mengutuk tak tentu pasal just becoz he or she is different from us.

Timer Kaseh Sue~~!!

Nik Nurehan | Wednesday, December 24, 2008 | 2 Komen


Thanks sue sbb tidak mlupakan ann sbg shabat sue ~~~
Timer kaseh krn sudi mjadi sahabat ann yerp..
Tak sangka walau kita kenal satu sama lain di blogshop tapi kita ttap dalam mjalinkan hubungan sbg seorang 'sahabat'.

BUAT RAKAN2 YG SAYA GELAR SAHABAT WALAU APAPUN PERANGAI ANDA, SAYA SAYANG ANDA SEMUA.

Sayang..? Sbg sahabat saja okies. kuikui... :P bwek.

Tapi saya ada sahabat lain2 ker..?? :P

Tagged by CIk Sue

Nik Nurehan | Sunday, December 21, 2008 | 2 Komen
Ampum yerk Cik Sue..~~~
Malam ni baru bisa membuat ini tag okies.
Nk kata sibuk? sbenarnya tidak. 'roh' utk membuatnya enggak datang sih.
Hehe. skg ni baru rasa rajin nk mjawabnya.
Wahh kena ada mood baru boleh buat kalau tidak. adeshh~ malah lor nk mnaip nya..
ekekkeeke.
Diharap kamu enggak serik men 'tag' saya yerk! kekeke.. Bwekk!!

Starting time:
9.04 PM

Name :
Nik Nurehan Bt Nik Hassani

Sisters :
Opss!! Saya ank tunggal okies (:

Brothers:
Lor.. Ank tunggal mano ado abam nyer :P Abg 'shayang' ado la. keke

Shoe Size :
atas brand kasut : 5 until 7

Height:
150 cm kut.. yang pasti x smpai 5 kaki kut..
hikhik si rendah gitu. bwek!!

Where do u live:
Kota Bharu, Kelantan

Have u ever been on a plane:
Pasti (:

Swam in the ocean:
tepi2 aja. wakakaka.. x reti la beb!


Fallen asleep at school:
Yeapp~~

Broken someone's heart:
ish!! saya budak bujuruss okies.. ;)

Fell off your chair:
Rasa2 nya enggak ada. entah!! zaman muda2 dulu kut.. x ingat lorr..

Sat by the phone all night waiting for someone to call:
Slalu sgt. keke. sapa lagik kalau bukan dr incik kerie sayammmm ~!!! org lain..? x de makna nya. hahaa.

Saved emails:
sbenarnya ada 3 mail. 1 yahoo, 2 gmail
tapi skg ni slalu lepak gmail an.wardrobe lah ;)

What is your room like:
adeshh!!!! Besepah wessss!!!! sana sini ada baju. hahhaa

What's right beside u:
Remote TV

What is the last thing u ate:
of kos la, dinner tadi. mkn nsik krabu & aym percik.
beli jek kt kedai yati.

Ever had...Chicken pox:
Nope~~~

Do u believe in love at first sight:
Donno. tgk keadaan kut. keke

Like picnics:
nope!! enggak suka!!!

Who was/were... The last person u danced with:
haish. enggak penah :P

Last made u smile:
Sntiasa tsenyum la. lebeh2 bsama si dia ptg td...

Today did u...Talk to someone u like:
Mesti la.. Incik Kerie tsayang la ;)

Kissed anyone:
Kiss kisss!! Muuaaaxhss!! kan dah kena. kekee.

Get sick:
Jarang2 jerk.. x mo lah! nk sehat dan kuat :)

Miss someone:
Stiap masa. apa tidaknya stiap kali call mesti kata 'rindu la'
kekeke..

Who do u really hate:
Erkk ada ke ekk..??

Do u like your hand-writting:
kekadang suka kekadang adesh buruk nya. kekkee

Are your toe nails painted:
enggak la. kuku pum kemetot aja. hahaa.

Whose bed other that yours would u rather sleep in:
x payah la.. buas ni. hahaa.

What color shirt are u wearing now:
Blue

Are u a friendly person:
Sememangnya la... jenis cakap manyak x reti stop ok. keke.. over plak. keke

Do u have any pets:
x der cuz mmg x suka!!

Do u sleep with the TV on:
dulu2 yerk skg tidak lagik :)
skg hp jd pgganti. kekke

What are u doing right now:
layan tag smbil chat dgn cik sue :)

Can u handle the truth:
x sure. tgk menda tu apa. kekkee.

Are u closer to your mother or father:
yeap2.. sbb ada dia rang ajer :)

Do u eat healthy:
makan sumer menda. dh x reti control! ekekeeke.

If u're having a bad day, who are u most likely to go to:
mesti la incik kerie tsayang!! x de orang lain slain dia ok.

Are u loud or quiet most of the time:
x tentu jgk!!! tgk la..

Are u confident:
x penah.. seorang pnakut yang stiasa mgharapkan org. hahaha.

5 things I was doing 10 years ago:
- bpindah randah dr kb, ke kl, ke astar. skg pindah ke kb balik.
- slalu wat keje skolah last minute. homework pasti wt kt skolah(keesokkan smpai skolah mula la kalut mniru) hahaha. jahat kan!.
- ramai kan last2 lost kontek!! sbbnya slalu pindah sana sini.
- mkn banyak skg ni mkn manyak tapi reti dah control. keke.
- dulu 80 kg skg dah 50 kg

5 things I would do if I were a billionaire:
aduiii memacam yang saya mahuu..
yanng pasti mewahkan/manjakan diri sendiri dgn apa yang inginkan! keke.

5 of my bad habits:
- suka merajuk
- pemalas
- over & manja
- degil
- boross

5 places I've lived/living :
- kota bharu
- ampang, kl
- alor star
- kota bharu
- entah la nanti ;)

aku nk tembak manusia - manusia ni:
adui! sapa yerkk.???
- Myzah

Satey yg Tbaek~!!

Nik Nurehan | Sunday, December 21, 2008 | 0 Komen





20/12/08

Pd malam smalam. Wahh makan satey lor..
Sgt2 ler shedap. Mmg tiada tandingan nya.
Lebeh2 lgik satey yang dibuat sendiri..? opsss sendiri..?
hoho.. bukan nya..!!!
'my mum' yang buat okies. dr memerap ayam n daging. dari kuahnya.. dari mencucuknya.
100% my mum yang buat.. kekeke.
Saya..? cuma la membakar d atas ceper n mkn. hahaha..
My dad..? hahaa. mkn n membasuh..
Kira orait la tus, ada tugas masing2 kan. kekekekeke..
Apa pum satey my mum ni yang tbaek okies..
Sememangnya dah lama kami x membeli satey diluar..
My mum ni mmg krajinan utk membuat sediri. Lagi ler puas hati..
Bayangkan satey2 my mum ni. scucuk yg kedai, dua cucuk yang di rumah.
Sangat besar okies.. so sesangat la bpuas hati.
So sesapa trasa nk belaja, datang2 la kesini yerk.
Ank sdiri? adeshh malas lor........
Mak kan mak, mak la buat..! kuikui.. Boleh ka..??? :P

A&W

Nik Nurehan | Sunday, December 21, 2008 | 0 Komen

20/12/08

Adushh!~~
Knapa la sungguh lembab service A&W ini...
Sungguh geram okies..
Sbenarnya nk ke fast food lain tp disbbkan ramai sgt orang, kami ke sini lor..
Sob*Sob. x sukaa~~
Saya ni order aym golden apa tah.
Incik Kerie lak order double burger apa tah.
Hahaha dua2 x ingat nama.
Tunggu punyer tunggu my ayam sampai lorr tapi lupa plak nk snap picture..
Then tunggu punyer tunggu.. Haishhh~~~!!!!
Si dia dah abis sgelas air dah. Burger dia x smpai2 lagik.
Tunggu punyer lama.. Adeshh! x tetahan rasanya..
Huh. Si dia pum agak malas utk menunggu dah.
Last2 dgn benggangnya saya ke kaunter.........
Apa lagik... Mula nk cakap dgn nada x syiok la nih.
Mana ek burger double bla bla..
Eh ada2 kejap nanti hantar..
Saya ni mula dah menjeling..
Last2 saya juz kata bukus wt balik ah.. dah lebeh 15 minit menunggu ni.
Perempuan tu plak adesh!! lembab. ada plak dia nunggu fries sdgkan fries smemangnya saya sudah dapat... cuma nya burgerrr yang enggak dapat. aduii camne la wt keje ni.!!
Last2 saya suh bungkus ajee lah.
Siap2 letak burger dalam plastik, saya terus rampas burger itu dgn muka msam.
Si perempuan tu leh kata 'maak ek'.
Hoho no maap2 okies..... :P bwekk~~~
Camne la nk laku kalau keje slow..
Ramai jek dah x leh handle. Patut ler A&W ni enggak laku macam fastfood lain. huh! menci!

Krajinan Mggoreng!!

Nik Nurehan | Sunday, December 21, 2008 | 0 Komen

Ptang isnin, saya trasa 'rajin' pulak utk mggoreng karipap ini. ekeke..
Jarang2 mkn karipap ni mmg shedap okies.......
lagipum ni ler first tyme my mum beli sendiri. kalau tidak mak sdara aja yang bagi 'cik yoh'
aahaaks.
Bkn apa, alang2 'cikyoh' on da way ke p.mas harus singgah ke rumah 'karipap' ini.
Tapi dah ari tu kami ke sana, so apa salahnya singgah sendiri ;)

Peberet my mum ler ni...~~~!!

Sue!!

Nik Nurehan | Friday, December 19, 2008 | 0 Komen
+ Cik Penna

adakah ini maksud kamu wahai cik sue...???


hehe. knapa an buat boleh neh..?

harus kamu cuba lagik skali okies.

copy aja dekat link tu then paste di entry ya ( compose )

bia aja yang kamu paste tu bgarisan. harus bgarisan.......

then publish la.. pasti jadik punyer!!!

slamat mcuba suee!!!

14/12/08 : FoodCourt

Nik Nurehan | Friday, December 19, 2008 | 2 Komen
14/12/08 : Terjah Ke FoodCourt MallKB~~

Rasanya ni la kali kdua saya dgn dia kesini.. opsss maksudnya kali kdua bsama dia ke foodcourt mall kb ini.. Entah naper kami ni jarang sgt naik ke atas ni. bkn nya krn memilih makanan cuma bab2 nak ke atas utk mkn2 mmg malas.
Kalau dtg ke mall mesti ingat nk makan fast food yang brada tingkat bwh.
hehe.
Tapi alang2 dah parking keta atas skali so apa salahnya kalau terjah ke sini kan ;)
Lagipum tekak ni teringin sgt nk makan sizzlling biarpum x abis~~ hahaha.
Suasa petang itu agak dingin jgk la cuz ujan kann..
Yang ksian nya si dia x dpat apa yang dia mahukan..
Apa lagik kalau tidak ice cream. Ahaaaks... Nanti ye yang,kita beli kt kedai bwh..
keke...


Saya Punyer~~~

Kerie Punyer~~~

Makan sudah, apa tunggu lagik..??
Balik daaa... hahaha.
Tgk ke jam pum sudah hampir 5.30 petang okies.
Harus pulanggg kang bising plak orang tua d rumah..
Jum balik yang~ Kenyang sgt dah ni.. erkk~~ X abis lorr......... 'Takut' mak marah kalau lambat2.. kekeke.

Hello Frenz.~

Nik Nurehan | Thursday, December 18, 2008 | 3 Komen
Hye my frenz.. how are you...?
Hehehe.
Rasa nya dah manyak hari sgt saya x login this id..
so sory ya...~ nk mintak maap pd sapa plak neh..?
Lagipum x de orang pum nk baca kan.
haha..
Apa pum...
Hope that you are feeling fine okies.
You..? sapa2 yang tgh membacanya lah. keke..

Agak2 naper la jrang sgt/lambat sgt updated yerk..
Ahaaks mungkin krn 'roh kemalasan' stiasa melekat kut.
jadinya malas sgt nk tuka id dr 'an-wardrobe' ke id 'niknurehan' ni..
hahaha...

Yaaa ampum. harap2 kemalasan ni x bpanjangan okies..

To Myzah : hehe. An sudah inbite kamu ;)

To Sue : ampum yerk cik sue, sbb 'utang' kamu blum d buat lagik.
akan dibuat cuma amik masa skit. kekeke.......

Mac'Di

Nik Nurehan | Monday, December 15, 2008 | 0 Komen


13 / 08 /12

Ish ish asyik2 pasal mkn jek kan..
Hahahahha. nsib la korang yang membacanya..
Kali ni kami bdua menerjahkan diri ke mekdi pulak..
aiyor mekdi..??
gara2 prosperity burger lah neh.. keke..
Korang perasan tak asyik2 fast food..??
Nama lagik fast food.. mmg nk makan menda cepat x mo nunggu lelama okies..
So harus la mkn yang simple2 gini aja :)
keke.....
No tyme utk lepaking lelama kt kedai makan.
cewahh bunyi nyer... mcm ler bz bangat. hahahha..
hoyeaahh mmg mgejar masa pum ;)
ye lah hari2 kuar x kn nk la kuar lelama kan........ ish ish..
Mau bising org tua di rumah.. keke..

Bodek nyer pasal beli la prosperity double beef utk parents d rumah :)
Baik kan saya. hahaha

IceCream~~

Nik Nurehan | Monday, December 15, 2008 | 2 Komen


Pda malam 12/08/08........~~~
Wah my mum calling dr tingkat bwh...
An jum mkn ice cream.
Apa lagik. ank nya terus meloncat turun ke bwh ler..
Terus mgail bekas ice cream yang berada d dlm frezer itu........~~
Dgn riang nya memasukkan beberapa sudu ice cram ke dlm mangkuk.
Harus di bahagia kpd 3 mangkuk ok..
Setelah itu apa lagik.
Makan ler..~ hahahaa..

* Sue oo Suee.. ice cream ni ler an mkn pd mlm tus.. jangan jeles okies ;)
Nyummmyy~~~

Secret Recipe KB

Nik Nurehan | Monday, December 15, 2008 | 2 Komen

Sblm apa2 harus lah dimulai dgn gamba sendiri yerkk~~~ Baru la leh start story :)



Adoii~~~ Cake secret yang tiada tandingan nya.. First tyme saya pilih cake chocolate walnut. Best jgk okies. Best nya sbb ada walnut kut! kekee..
Yang tu plak chicken apa tah. ahaha, x ingat nama ler plak.. Mmg best~
Kami ni order satu plate jerk~ Bkn sbb save budget okies.
Mkanan nya sgt banyak. Banyak ker..?
Maklum la saya mana leh mkn bebanyak.. Harus jaga pmakanan okies. keke.
Tapi bila x ingat dunia melantak abiss. kekke.........
So biar mkn mcm2 tapi dlm kadar sdikit gitu. Baru la dpt merasa semua nya ;) kan, kan.. keke

Lalala dh pekena mkanan blemak so harus lah memesan air oreng yang masam giler ini.
kekeke.. ;)
Tapi yang sedey nyer bila melihat ice creamm yang tlalu shedap nih.
Aiyor, saya sempat makan smulut kecil aja okies.
Abis si dia ngap seseorang jek... Sob*Sob..
Sangat sedey......~~~
Si dia ni mmg gila kan ice cream. kalau boleh hari2 nk pekena ice cream..
Tapiiiiiiiiiiii saya pum nk jgk :( uuuwaaaaaaaaaaaa
Yang~~ bila mau terjah SR lagik?
Nk Ice Cream !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tamat Sudah short story dr saya yang x sberapa ini. keke.
Biarpum x de apa2 buat korang tapi bg saya sgt bmakna okies.
Lebeh2 lg dgn orang yg kita sayang~~ Muaxxshh!!
I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com