2/1/09 - 3/1/09 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: 2/1/09 - 3/1/09
Studio 2

Studio 2

Sbenarnya dr awal lagik an plan nk amik photo dgn stdio oke. hehe.
Walau pum pose kami tetap sama dgn sblm ini, tapi an enggak kesah. Yang pasti ada new photo kami bdua..
Di tepat yang sama cuma bekground aja lain. hehe. Uncle ni lah yg pilihkan utk kami.
Kami? x kesah asal bdua aja. keke.



Agak2 apakah perbezaan antara 2 picture ni? hehe



Hurm bout da price. x de lah mahal mana oke.
Sbbnya photo ni bery simple kan.. hehe..

Price : RM 36 shj. include 3 kpg gamba & cd ;)
Kiranya : RM 56 tmsuk gamba passport tadi la kan. hehe..

Saya suka!! next time kita pose cara lain plak yerk yang ;)
hehehe..
Isnin - episod 9

Isnin - episod 9

Okeh okeh ini la dikatakan last entry. hahaha..
kami ke sini ok utk bgedik depan cmera okeh..

Aiyak mencik nyer nengok muka sendiri. mata tu mcm nk mkn orang jerk.
EEeee x suka! x sukaa!!
Yang! g amik smula boleh..? hehe...



Kali ni kami wt 4 keping sorang jek. kiranga 4 kpg bsamaan rm 10 oke ;)
kejap jek. dlm stengah jam gitu siap? stengah jam ker?
donno lak. sbbnya pas buat tu kita rang x tunggu situ pum. keke.

Sbenarnya an x de plan buat nk amik gamba. si dia jek kata nk wt gamba passport ni.
Alang2 dia nk wt, an nk buat jgk ah. Sbbnya dh lama x de gamba passport tbaru.

Akan tetapi smemangnya an yang plan utk ke kdai photo oke.....
tapi kata bkn an plan kan..

Pelikk tapi mungkin leh agak kut. lalalalaaa.

Next entry plz ;)

* Mgader .. kekee
layan je lah..

layan je lah..

Salam. hye Eribody..
Huh.. Slamat hari jumaat ya........

Sehat ker?
Lunch dh ker..??
Manyak kejer?? hurm sabau2 je lah yerk. Esk kan cuti bg korang yang duk d luar kecuali la du belah ptimor mcm an neh.. ari neh cuti oke
Tapi sememangnya stiap ari an lepak2 kt rumah lor. x mcm u all oke. keke.
Bwekk!~~~

Sbenarnya an x takde idea pum nk wt entry tbaru n tekini gitu.. Maklum la.
Hari2 an abiskan masa d rumah, kalau kuar pum dgn parents or sorang2.
x de cita hendak di kosi oke. cuma.......... pasni.

an nk post satu entry la..

last entry utk hari isnin lepas lagik. kiranya tamat hari isnin itu dgn entry neh lah..

Sterusnya episod baru utk kami bdua akan bmula pada sabtu pagik lak ;)
hehehe............!

Mak aii kiranya blog2 sini mmg banyak abiskan crita sama dia je lah yerk?

Hurm sbenarnya itu lah tujuan blog ni. hanya bceritakan kisah2 kami bdua aja.
cuma ada la tselit menda la sbg smpingan gitu..

x suka? lantak korang la.
Klik aja tanda 'x' d sbelah kanan atas oke.
x suh korang klik pum.

hahaa..... jahat an neh ;) daa daaaaa
Isnin - episod 8

Isnin - episod 8


Tunggu punya tunggu kat sofa neh hurm boleh dikatakan sejam jgk la ~~ Lama betul. Gara2 ada salah paham mengisi card n bonus voucher itu.. huh...


Kt sini lah kami terjah oke. Office neh brada di tingkat 7, renaissance kb :)
Sesiapa berminat boleh la terjah yerk ;)


Akhirnya........ dapat sudah membe card ini.. hoho... Sukanya!! Pasni leh la terjah kt situ slalu. keke... Yang oo yangg. Nk register atas nama sayang ni boleh takk? hikhik ..
Boleh dpt 2 voucher tau. lagikk lumayan ;) kekeke

* x shabar nunggu dia balik ke sini lagik utk ke sana lg ;) Hoyyeahh~~

* Tamat sudah cerita di renaissance bsama org tsayang.............
* Maap la kpd semua yang jemu melayan entry yang panjang bjela2 jela gini..
* Bkn panjang tapi banyak entry walau di tempat yg sama. keke
* Harus mintak maap ker?? oPsss x yah la kut. iyakk tarik balik. Maklum la blog sendiri. suka suki kiter la nk wt entry apo kan. llalalalala..

Daa Daa..
Morning, 25 FEB

Morning, 25 FEB

Salam & Morning..
Pagik Slasa yang memeningkan..

Adoii laaa...
Pala ni sakit jek tapi x macam smalam la..
Pusing2 aja.. erkkk!!!

Saya mahukan tnaga yang kuat ni.
Saya mahukana tubuh badan yang sehat.
Saya mahukan otak yg cergas..
aduh mampu mgeluh.

Trasa lembab jeekkkkkkkkkkkkk.................

:(

Lebeh2 x leh nk kontek/msg si dia..

Knapa la celcom ni yerk.. Si dia pum sama.
Tanya gak knapa x leh call (tapi boleh plak dia send msg)
Yang an nyer lak x leh kdua duanya.

Kena potong? mustahil la..........
Baru2 3 minggu baru baya bil.
Kalau betul kena potong of kos la dia bagi warning..
Almaklum la celcom ni suka sgt send msg oke..
Kekadang naik muak nengok msg celcom.

Huh..

Menci nyer.. camne nk wt neh..
Ilang arah kalau x leh mgodek hp ksayangan ni........
Eh eh godek hp x de masalah x leh nk call org tsayang neh..

UUwaaaaaaaaaaaaa..

Yangg oo yangg.. Rindu..~~
Yangg oo yangg.. Sakit neh :(
Isnin - episod 7

Isnin - episod 7


Dimulai dgn gamba incik kerie oke~~
Maklum la td dh bposim sakan. So turn incik kery la pulak!


Wah suka nyer dier layan strawbery milk shake.. ;)
An plak smestinya layan chocolate milk shake. kekke


After mkn nsik mesti la amik mkanan lain lak kan.. Incik kery amik buah n saya plak amik kek.. Sbenarnya beraneka kuey oke. Tapi 4 jenis ni la wt sayer tetarik. keke. Cukup la tus.
Share bduat skit2 sorang. keke. ader walnut, chocolate, marble & strawbery cake :)

Tersuka la pulak kek walnut neh... ;) Nyummy!!


Masih tsenyum depan cake oke. Apa lagik. udh2 la, jum2 mkn lagik. hahahaa

Adesh kekenyangan.
Sandar punya sandar. Apa lagik yang.
Jum Balik.. Oh ya ya...........

* Luper plak nk amik picture buah..x yah la kut. buah biasa2 aja kan ;) keke




So ni ler receipt utk kali ini... Hoyeahh sangat murah ok. Hahah. Gara2 ada jd 'membe' nyer pasal lah.. Juz baya tax n air shake ajer..

Service tax sangat la murah bebanding dr pat2 lain kut, cuma RM 1.80

Milk shake plak, sgelas rm 9..

* x salah an fresh juice, rm 10 :)
* Yang oo yang, next time kita kesini lagik yerk. rasa nk order jenis ala carte lak..
x mo buffer2 dh. kekeke. sgt2 la over... kuikui..


Eh eh sblm tlupa.. slepas mkn2 neh kami x leh balik lagik lor. cuz ada urusan lum settle. So kami menuju ke lif utk ke tingkat 7 kembali. Hoyeah mesti settle lah cuz org dh msuk keje kan.. almaklum la tadi g terjah office time break. Sapa mau layan. keke...

Jum2 ke tingkat 7 kembali ;)
Isnin - episod 6

Isnin - episod 6


Wah! ni ker ciri2 org bdiet mkn? punya la manyak. semu jenis lauk ku bantai oke. keke.
Nampak lauk dr naik. keke.


Incik Kery pum samer. hahaha...... Tp x abis pum :P Bwekk

Sesi Bgamba sblm Mkn :





Apa tunggu lagik. Jum mkn~~~!! nYam Nyam..

Isnin - episod 5

Isnin - episod 5


hoho duduk2... gamba kaki pum mau amik kah?? hahaha :P

Bgamba jek. ish an neh.. apa tunggu lagik. jum mkn nsik n lauk. jum jum..~~~!
Isnin - episod 4

Isnin - episod 4


antara kusi meja yang brada d depan mata an. hohoo. x de keje amik gamba2 ni. keke.


Tlupa plak nk zoom/close up. padahal nk close up menu kt depan tu. Ada promotion utk set nsik lor. mcm2 jenis nasik. Price dlm rm 18.
Tapi an x order pum cuz an mkn scara buffer aja.. (dh ada kupon camtu,layan je lah) ekke.
Prestige Plus

Prestige Plus

Hurm...
Sblm ni an ada sebut2 'kupon' utk bebelanja di HRenaissance kan..
Kt sini an ada attach sbuku 'kupon' dia okeh.
Tlupa plak nk snap dlm2 dia. keke.
Tp ok gak kan. kang org kata nk menunjukkan plak..
Susah dgn manusia2 d luar sana...
Mcm2 perangai/pikiran yang di luar kawalan kita k.



So x kn tgk2 jek. Jum belek2 ... So utk last day, kami guna set lunch ok ;)

Pyambungan cerita smalam bmula lagik. kekeke..


Morning, Pg Slasa

Morning, Pg Slasa

Salam.. Gud Morning eribody...

Dh brekpes?
Dh mandi?
Dh masuk keje?
Dh tngaga depan lappy?

Agak2 kenapa la jari jemari ann ni asyik sgt type 'nama' yang salah okeh..

Sering sangat belaku okeh..

Antara 2 pkaraan yang agak hampir sama ok...

Fyzah @ Myzah..

wakakkaa....................

Maap la yerk korang dua......
Maap la cik myzah yerk.. Slalu sangat an tsalah hinggakan kamu salah sangka yang an tuju ke fyzah dn kamu lak ingat tuju ke kamu..

aiyor. x kesah la.

Apa pum an syg korang dua ;)

Yang stiasa menemani an kt donia tenet ini. kekeke................

Kalau korang2 nk terjah blog dia rang.. sila2 la yerk :

Myzah : http://nuhastory.blogspot.com/

Fyzah : http://www.eteqcute.blogspot.com/

K lah, nk stop kan entry neh.. mau 'kuar' shopping mkanan utk brekpes lorr..
Jum2.............
Mau ikut jangan luper pakai sit belt okeh heehe. da daaa


* biarpum driver x pakai pun. haha.....
Isnin - episod 3

Isnin - episod 3

Smbil2 menunggu lif ke tingkat 1, kami msih smpat mlayan camera tsayang okeh.
Owh maap. cuma menggunakan hp aja... keke.
X mampu utk membeli sbijik cmera yerk..
keke.







Hoyeahh ting tongg~~~
Pintu lif sudah tbukak!!
Apa tunggu lagik. Masuk n tekan num 1 yerk ;)

Kami menuju ke Palm Terrance Cafe..............................
Isnin - episod 2

Isnin - episod 2

Setelah kami settlekan brangan yang perlu dipos kan.
Kami dh plan utk ke sini okeh ;)
Sbenarnya dr smalam lagik kami plan utk ke sini okeh..
Kekeke..............
Hoyeaahh~~ Saya suka kannya ;)



hotel renaissance kota bharu

Apa kah tujuan kami ke sana.....??
Sbenarnya kami ke sana utk mgambil sesuatu yang agak penting.
Sesuatu?
3 Minggu lepas Incik kery ada register as 'member club' kt renissance hotel itu.
So dh ada masa ni, kami terus terjah ke sini lah.
Alang2 nk amik 'membe card', terus je lah mkn kt situ ;)

Kami smpai di sana skitar jam 1 gitu ;)



Sbenarnya sblm ini, kami telah disediakan beberapa kupon yang bnilai ratusan ringgi jgk lah.
Dh jadi 'member' ni satu kerugian lah kalau x guna kan..

hehe.....

Sesampai kami ke sana, kami menuju ke kaunter...
Kami diminta ke tingkat 7.


Smpat lg pose dlm lif. keke.



Tunggu punya tunggu, cari punya cari. rupanya semua staff dh kuar lunch okeh. keke.. Patut la kosong aja. Kalau ada pum yang x bkenaan dgn urusan kami.

So kami turun jek la ke tingkat 1 utk menikmati mkanan.. lagipum perut pum sudah lapa okeh.. Maklum la dr pg juz mkn sketul apam. mana la kenyang kang.. Masa ni mmg lapa giler ahh. keke. Jadinya kami harus ke tingkat 7 skembali nanti...

Jum yang. kita lunch dulu, di palm terrance cafe :)
Isnin - episod 1

Isnin - episod 1

Hari Isnin Bmulaaaaaaaaa..........
Keadaan kota bharu sememangnya panas okeh..
X de dh musim ujan2 ni.
Pepagi tu an mlakukan aktiviti spt biasa jgk la.

Smbil menunggu skitar jam 11..
An smpat la layan2 mail, layan2 blog..
Siap2 kan barang yang perlu diproses..
Prepare tudung & brg yang perlu disumap dlm handbag..
Hehe.
Sbenarnya x de apo2 pum dlm hndbag ni pum.
Yang ada pum purse, kunci rumah/remote pagar/ Bedak Za(ari ni jek gatai bwk) & Pen.
Hehe.
Kalau cakap pasal hndbag. x penuh pum. kosong aja okeh..
x tahu nk wt apa.. Barang make up? Jauh skali cuz an ni bkn jenis make up okeh..
Entah la mmg x suka la nk tempek apa2 kcuali bedak gitu2 ;)

Smbil menunggu my parents siap brekpes dia rang..
An pum sudah bsiap okeh utk kluar..
Pagi ni an juz mkn sketul apam :)

Utk Hari ni tema dr segi pemakaian an bkaler purple gitu. keke.
An dh inform ke my parents yang an akan 'lunch' d luar...
Kiranya dlm jam 2 gitu an mukin pulang dgn perut kenyang lah. keke.

Skitar jam 11:30 pg.
An terus menuju ke rumah Incik kery...
Hari ni an kena amik si dia utk dtg ke KB.. Cuz dr situ dia akan terus ke arau.
kiranya membe dia akan mjemput dr KB terus lah.....

Vrom Vromm dgn laju jek. Skitar jam 12 an smpai kut. Eh2 x sure plak.
Tapi mcm biasa la. slalu aja an memecut laju..
Lebeh2 jalan lepas p.mlaka........
Memecut skitar 120km je kut. mau laju2.
Bising incik Kery okeh ;)


Slalu sgt Incik Kery memesan ku..
" Yang bwk slow. baik molek2.. x soh duk lorak la"

;) Thanks Yang sbb sentiasa memperingatkan syg ni.....................
Ahad - episod 5

Ahad - episod 5

Hurm..
Ptg ahad tu.
Perasaan mula berubah.
Perasaan mula sayu okeh..
Bila tkenangkan si dia akan berangkat ke arau lg skali..
Aduhaii. kejap nyer balik. x dn puas lagik.. Sob Sob..
Tapi nk wt camne kan..
:(

Korang2 nk tahu....
Penyakit slsesa dtg myerang dgn tiba2 tau.
Adakah krn bpisah dgn si dia utk seketika???
Adakah krn cuaca yang panas..?
:(

Yangg!! x sehat nii :(
Trasa nk deman jerk ni..
Yang!!! idum mula berayer dh ni......
UUuwwaaaaaaaaaaaaaaaa~~~~~~

Yang!!!!!!

Hari sudah ptg...agak2 dlm kui 6 lebeh.
Kami ( an dgn parents ) ke pasar malam..
Stiap ari ahad ada pasar malam di beret 12 tuh.
Tp bkn la stiap minggu kami skluarga ke sana.
Jrg2 sgt ler ke p.malam ni..
Sbbnya p.malam di kb ni manyak mkanan jek okeh..

X mcm pasar malam kt tpt lain kut. ada plbagai menda dr mkanan,pakaian,lauk2 kan..
Kalau kt sini kebanyakkan pniaga mjual mkanan.

Smbil2 jejalan di pasar malam.
Smbil2 tu jgk la an dgn incik kery ber 'sms'.

Tetiba incik kery kata yang dia x jadi btolak mlm tsebut gara2 kereta membenya x siap repair lagik...
Hoyeaahh!! Hoyeeahh~
Alangkah gumbiranya bila dpt tahu si dia akan tangguh kan pjlanan pada esk hari...
Kiranya hari isnin lah..

Alang2 hari isnin, apa lagik memujuknya utk belepas ptg aja.
Dgn itu, an amik kesempatan utk spent masa bsama dgn dia lagik..

Wahhh!! sukanya!! suka nyaaaaaaaaa!!!

Hoyeahh~~ Hati ku mula bebunga kembali. kekkeke.........
Sangat2 la lega okeh...
Walaupum dia tetap akan ke sana. Tapi ok lah kan leh tangguh shari lg ;)

Trima kaseh yang akan brita baik ituuuuuuuuuuu ;)

Muaxxsshh!!!

Apa pum utk menunggu apa yang tjadi keesokkan harinya..
Tunggu di next entry..

* Kiranya td la yek ;)
Ahad - episod 4

Ahad - episod 4


Buah Buahan


Ikan Stim.. Erk x ingat nama lak..~ kekeke


Red Tomyam campur. Sgt shedap dr sblm ini ;) Sbbnya sblm ni tlampau pdas..


Udang msk western apa tah. keke


Sayur kailan ikan msin




Hoho.. Ini lah antara menu yang kami order n melantak smpai kenyang okeh. Siap menambah nsik tau. haha. punya la lapa n shedap. Masa ni dh kui 3 lebeh ptg. Sememangnya lapa la cuz dr pagik x mkn apa. Eh2 mkn. juz satu kuey.. adoiii!!!

Pd mulanya x plan pum nk mkn sini or mana. dh mlm tu incik kery kata nk berangkat ke arau. So ptg tu rasanya nk mkn mkanan best2 la skit. Kira nasik tapi lauk yang best2 & tpt yang sempoi. Yelah x kn nk lepak kat kopitaim je kan. keke.. Jadinya kami kesini lah. Nk terjah restaurant lain kebanyakkan tutup tau......

Kalau kt restaurant sini dr 11 smpai la mlm dia bukak. x de stop2 pum. kn senang gitu. Anytime kita sesuka jek mkn sini... ;) kn best...!!!

Jam sudah menunjukkan hampir kui 5 ptg. kami harus beredar. So ok lah.. ~~ Jum balikk dgn wajah ceria bcampur sedey.. Ceria krn kekenyangan.. Sedey krn perpisahan. keke..

:(
Ahad - episod 3

Ahad - episod 3


Dimulai dgn gamba bdua.. kekeeke




Auchh!! dimana ilangnya gg saya? hahaa


Kita minummm duluu... ;)


Hye yangg... senyum pd camera? senyum pd siapa?? :P bwekk


Alangkah damainya bila x de custemer lain kan.. bagaikan restaurant itu kami yang punya. haha.. x lah. sbenarnya agak ramai gak tapi meja sbelah2 sana kan. Wat pe nk click bg nampak org lain. wt nyemak jek. hahaha.

Antara gamba2 yang kami 'click' kan.. Hurmm. Rasanya udh la tus kan.. Apa lagik jum bual~~
lauk demi lauk pum dh smpai ni. Apa lagik. Jum mkn~!!!!
Ahad - episod 2

Ahad - episod 2



Pd hari ahad lepas, kami ke sini... apakah tepat ni yerk? sblm ni an penah dh wt entry ke sini. tapi skali lagik kami ke sini utk mjamu slera okeh..
Jangan plak korang ingat ni rumah saya or incik kery plak yerk! ahahahha..........
Kalau la rumah ku sbegini rupaaa................Waaaa :P keke. Berangan sudah!
Yang pasti sudah bsyukur dgn apa yang ada.. ;)

New Horizon Garden
Lot 891, Batu 4, Jalan Pasir Mas-Salor, 15100 Kota Bharu, Kelantan.
Phone num : 09 74471 77

So bagi korang yang malas n nunggu lelama kan. korang call je lah. ;)
Yang pasti korang tah la apa yang korang nk order kan.. Hehehe..

So sesapa yang dtg ke kb or smemangnya tinggal d klantan, apa lagik. Terjah2 lagik..

InsyaALLAH, ada pasti myukainya & bpuas hati ;)


Ahad - episod 1

Ahad - episod 1



Sblm gamba2 lain yerk. Harus la gamba sendiri d post kan dulu.

Wakakakaa.
Tema utk ahad ptg, bkaler pink okeh.
Tapi an jek kaler pink. Incik Kery x pum. keke...

Yang pasti skirt yang dipakai tu, salah satu skit yang an jual okeh ber num 612..
Baju kemeja itu pum an ada jual okeh ber num 611
Tapi korang jangan lak salah paham.
Yang dipakai bukan utk djual tapi sbg koleksi sendiri.
Korang mahukan nya.. amik aja stok baru ;)

hehehe........

Wah! smpat lagik promote tus! kekeke.

Masa ni an duk menanti si dia myelesaikan urusan pengeposan ya..
Dgn adanya Incik Kery, x perlu la an turun... kekeke.. kan senang itu ;)

* Apa lagik smbil menanti pose la skali. keke
Hoho. Last day, Ahad

Hoho. Last day, Ahad

Last day story updated~~
Hoho slalunya ada jek cerita tetangguh okies..
sbenarnya byk gamba dr cerita kut.
Maklum aja lah an ni bkn nya pandai karang2 citer ni...

kalau korang nk cerita bjela jela serah kan aja pd cik fyzah kita..
wakakakaa..

:) auchh!! fyzah!! jgn marah yerk.. kekee.
Pasar Buah-Buahan - KB

Pasar Buah-Buahan - KB



Slamat Petang semuanyaaaaaaaa...
Korang2 wt apo yerkk?? Korang dh mkn ptg ker??
hoho sbenarnya entry x de apa2 pum juz nk inform la yerk kpd warga kb yang brada d luar :)

Skg ni kan, kan..
Kirany wt smentara waktu lak..
Pasar buah telah berubah tempat okeh..
Hurm stahu an, ada menda yang perlu diperbaiki lah..
Tapi entah apa yang dia rang nk renovate kan.
Kita tunggu je lah biler siap nanti.

So skg ni pasar buah telah berubah ke kawsan lapang bdekatan dgn 'white house'..
Klau korang x kenal 'white house' yang femes itu, korang mesti perasan akan 'masjid muhammadi' itu. Kalau korang x tahu gak sah2 korang ni x biasa dgn kawasan kb ini. keke..

Kawasan nya luas tapi akan dsbkkan cuaca telalu panas.
aduh! smbil (mgeluh)
mcm sangat2 la letey & rimas okeh.
bayangkan khemah gitu aja..
bayangkan atas jalan tar gitu..
cuaca plak panas.. adoiiiiiiiiiiii panassssss nyer...
(pengalaman sbb pegi tgh hari la ni)
hahaha..

len2 kali mmg kena pegi pepagik atau petang2 lepas asar lah..

Mcm biasa lah pasar ni bukak pepagik smpai la ptg dlm kui 5/6 ptg gitu.
Harga nya berpatutan dr psar beret 12/pasar okah cekyeh okeh....
(kiranya lebeh murah lah)

So sesapa yang teringin/mngidam akan buah buahan tempatan.
Boleh la bkujung ke situ.

Bubbye Hari sabtu~~

Bubbye Hari sabtu~~

Dimulai assalamualaikum ;)

Walau pum last day kurang ok tapi alhamdullilah last2 episod kami berakhir dgn baik........

Walau pum last day manyak nangis2 dr suka2. hehe.
Saya sgt2 la bsyukur krn ketemu sama dia okeh.

Sgt2 la pyabar.
Walaupum dia mrh/tlalu mrah.
Tapi alhamdullilah marah nya kejap aja..................

(:

Timer Kaseh yang krn sanggup mgalah dlm semua hal.

* sian kt yang kan :(
21 FEB 09

21 FEB 09


Chicken Chop


Nsik lemak. Bandung Cincau. Manggo Rock.

Aksi slepas dipujuk/ slepas menangis sakan. keke.






* rindu kan dia..
* rindukan manggo rock itu. sgt2 la shedapp!!!!!!!!!!
I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com