4/1/09 - 5/1/09 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: 4/1/09 - 5/1/09

Playlist

Nik Nurehan | Thursday, April 30, 2009 | 2 Komen
Askum!!! Hyee...!
Yuhuu!! Opsss... Sori2..
Apa neh bg salam pum pendek2 kan.. Apa itu askum..! Maaap!!
Assalamualaikummm kpd yang beragama islam.
Slamat sejahtera kpd yang bkn beragama islam okeh. ekeke.
Slamat Malam diucapkan.
Skg neh jam menunjukkan 7.45 malam.
So korang2 dh dinner ka??
Masak apa? lauk apa ya?
Meh2 atar spinggan dua lauk tu ke sini ;)

Siang2 tadi rasa buhsan yang amat okeh.
Buhsan!! Bencii! semuanya ada........
x tahu nk wt menda..
So dgn rajinkan, an menambahkan lagu2 dlm playlist utk memeriahkan suasana di blog personal n business. Walaupum playlist yang sama.
Tapi an janjikan lagu2 yang blainaan.
Maksudnya, bila korang bukak dpt dgr lagu lain, bila bukak lagik skali dgr lagu lain lak. keke.
Tapi atas nsib gak la, kalau korang bukak dpt same lagu. ahahhaa..

Hurm. playlist ni an buat tpt yg korang jgk biasa wt gak la..
http://www.myflashfetish.com/
Create a free MySpace music playlist/player and Flash widget. Also for Friendster, Orkut, hi5, blog and many more!
Tadi an ada add 15 song kt my playlist tu..
So korang buhsan2 leh ler layan...
Kalau korang rasa x syiokk. Off jek volume tu. Aahaaakss!!

So pada korang2 rasa buhsan dgr lagu sama jek..
Korang add ler manyak2 skit okeh.
Ye la, x kn nk bg blog korang buhsan kan.
Sedangkan korang hari2 layan blog sendiri. Blog org lain lantak dia rang la camne. kekeke.
Yang pasti utk tatapan mata kita ni harusss laa chantek n sodap d dgr ;)

Yyeeezzaaaaaaaaaa..Layaann...........

POkpek!!PoKpek!! Edisi 2

Nik Nurehan | Thursday, April 30, 2009 | 2 Komen
Petang Kamis wt semua..
Camne hari kamis utk korang erkk?
Adakah bjalan dgn lancar? sempurna? tanpa masalah?
tanpa boring2? tanpa sedey2? tanpa badmood yang mhinggap pd diri sendri?
Smoga korang2 ok saja,
Smoga korang2 bahagia ya..

Yayaya Ku bahagiaaa..
Tapi Hari ni ku rasakan 'kureng' skit...
'Kureng'...????MySpace

Yeap2..
Maksudnya hari ni 'kurang myengat' la..
Kurangggggg mood
Kurangggggg okeyy.. woowoowoo..
dlm kata lain, bg Ann, hari ni x brapa best tau..
X brapa best?
Alaaaa cakap jek, sbenarnya 'x' best lansunggggggggggg!!

Salah satu sbbnya....
Ish rasanya satu sbbnya bkn salah satu pum. huh

Sbbnya si dia 'manyak' tidowwwwwwwww!!!!!!!
Arggggggggggg! x suka! x suka!!!!
Hari ni tlajak tido hinggakan diri ini rasa diketepikan.
wakakakak..
Betul ler..!!!!!!!!!!! tido lagik syiokkk! ngantuk nyer pasall..
layan tido dr awek yg chumel ni..
Ni wt an geram neh.. Arggg!!!!!!!!!
Pagik td alasan nya mgantuk okeh...
Ptg td tlajak tido sedar2 dh kui 3 ptg.. huhu
Camne tu????
Apo lagikk.. mula la hati ni panas................
FIreeeeeeeeeeeee!! beng! !bengg!!
Dushh! Dush!!!!!
Ku x tahan lagik. Mula naik angin lor..
Mula tunjuk perangai yg 'comel' ini.
Dh ler org nyer mmg comel dh.. wat plak perangaii over comel.
Camne tu? hohoo....

Tunggu nyer tunggu si dia kata x de transport lak.
Adik Faiz x balik2.. erkk!!! call adiknya x leh la pulak..
Btery kong kut! cuz an sendiri cuba call adik nya pum x dpt..
Dpt juz kata helo then tputus.
Tunggu dan tunggu, jam menunjukkan kui 4 ptg.
Apo lg, dgn perasaan marah, an kuar utk ke p.office sesorang..
Sblm tu an ke CIMB dulu utk kuarkan cash utk bayorr utam.
(aahkss utamm dgn mama tcayam)
Settle jek keje, terus balik rumah.
Sbenarnya ikutkan hati neh x mo balik lagik.
Tapi disbbkan jalan kb tgh jem menggila, terus batalkan niat ni utk layan perasaan sorang2.
Dh ler cuaca tgh panas giler.. huh! malah lorr!!
Wt abis minyak jerk.......
Apsal ekk kb ni jem jekkk.. Buhsan. x larat nk tunggu trafik lite woo :(

Smpai2 umah terus bukak tb layan cerita 'intan'
ada lagik stengah jam utk mlayann cita tu. kira orait la.
tapi x leh nk kosentret mana pum..
Pikiran tgh srabut kan.
Hati tgh x puas hati.
Sob Sob.
Incik Kerie dg sabarnya mlayan kerenah/memujuk dr kui 3 until la 4.30
Tapi hati ni mmg x leh nk lembut2 lagik..
Beterusannnnn hingga jam 6 ptg....
Alhamdulillah. Hati dh leh sejuk.
Dah okeh. no more marah2 lagik. no more majuk2 lagikk..
Len2 kaliiiiiiiii sayang ni majuk shari tau :(

* umi kerie cam biasa la, semestinya tahu kalau kami x ok.
* abe pujuk la 'an' molek2.. lalalallalala

* dengar tu yang! umi suh pujukkk tuu. lalalla
* nk majuk lama2 boleh? syiokkkkkk la kena pujuk2 ni.. Nikmatnya tyme majuk ni. keke ;)
leh manja over2 skit. leh wt perangai 'comel' lebeh skit. hahaha

POkpek!!PoKpek!! Edisi 1

Nik Nurehan | Thursday, April 30, 2009 | 0 Komen


Morning.............
Salam Kamis wt korang2 la yerk..
Ada ke yang mjenguk blog an ari ni?
Hurm nk private ke nk open ni. hehe.
Akn ku pkirkan utk hari nehh.......
Kebizian melanda.. Opsss Koya BZ okeh! hahaha.
Tapi bkn ler An maksudkan hari neh.
An cuma maksudkan hari kelmarin.
Kebizian dgn...........
Kebizian dgn bedetim. Wakakakkaa..

An balik smalam, boleh nampak kemeriahan 'chatbox' di 'an-wardrobe'
Tapi apa kan daya, bdetim lebeh pentim okeh.
Harus tinggalkan donia chettim, bebusiness wt sketika.
Ahaaaks.
X pe lah, korang bebual la sesama yerk.
Kalau ketiadaan an kt situ pum korang leh bebual rancak jgk kan..
Orait la tus..

Last day, kebizian la skit.
Slalu nya Incik Kerie yang mai terjah tapi last day, An plak kena terjah tpt dia.
Gara2 ketiadaan transport, so tpaksa si awek ni ke tpt dia..
Aiyoyoyo.. tapi x pe lah, rasanya dh lama sgt si awek ni x 'mcolek' si bf ni..
Asyik2 si bf ni jek dtg 'mcolek' hahaha.
*tapi dihantar pulang ya.. Bkn 'colek' utk dijual. hahaha.

Bla Bla Bla..
Jalan sana sini..........
Kuar pum dlm kui2 lebeh until 5 lebeh...
*x de la lama sgt pum kan.! lain la korang kuar dr pg smpai ke ptg. huhuhu..
Elok2 jerk smpai ke rumah. rest kejap....
My parent ajk keluar pulakk. Hohoo. Amik angim petam gitu.
Orait laa.. Dlm kui 8 br balik plak..
Sbb tu ler an agak kebizian n x de masa nk 'tenet2' okeh....
So korang2 yang terjah kt 'butik' tu, layan diri je lah yerk!!
Mcm ler x biasa.. lalalala...

Tutt Tutt... Skitar jam 9 mlm
My cousin, Lina, call me.
Dia tanya pasal "Sua Rasa" tajaan Celcom di TV9
Hurmm...
Dia nk ke sana, tp nk ajak Cik An.
Kata nk x de membe nk pegi. Hurmmm.
Sbenarnya an dh tahu dh pasal ni, Maknya(Cikyoh) dh inform ke my mum telebeh dulu.
Kiranya Lina call tu juz nk tanya An ler, mau ke tidak.
An jawab ok lah. Sbbnya menda ni dekat sgt dgn rumah An. Kiranya lintas jalan jerk..
Maklum ler my rumah ni dekat bangat dgn stadium. kekeke..
Tapi disbbkan depan rumah ni ada bgnan yang mcakar langit so x nampak jgk ler bgn stadium tu. keke...
Kami spakat nk ke sana pd hari Sabtu, belah2 pg gitu.. huhu.
Smuanya tletak pd Lina, cuz An tunggu je kt rumah. Kekeke.
Yo la, si Lina Harus ke sini la dsbbkan rumah nyer agak jauh dr stadium kan..
Hurm. Incik keriee oo Incik Kerie..
Mau join ka?? x pum kita pegi awal la yerk. Mcm Jumaat ker.. kekeke ;)
Tapi sbenarnya ada apa kt sana? adeshh!!
Kalau pk kan malas jgk dgn cuaca agak panas nk g tepat2 gitu. erkk!!!!...

Apa pum, x tahu la. Ini cuma 'plan' saja.
Jadi ke tidak, x pasti.............. tunggu je lah hari esk n lusa nanti...
;)

Orait la. Rasa nk stop dulu ler..
Cuz skg dh 9.30 pg okeh..
Sudah lewat utk membeli belah di pasar.. Ahaaaks...
Chowww!!............zaaasssssssssssss...!!

( Sua Rasa adalah acara untuk seisi keluarga mengetengahkan sajian istimewa di setiap negeri. Ia juga boleh dianggap pesta buah-buahan. Diperkenalkan oleh TV9 dengan kerjasama tajaan Celcom menyaksikan pembabitan ramai pengusaha, pengeluar produk dan lebih 40 gerai dibuka termasuk gerai Power Root, Silky Girl, Diamond Water, Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) Halalgel dan Tuah Marketing )

Hari ini...SLasa..

Nik Nurehan | Tuesday, April 28, 2009 | 6 Komen

Hurm... Hari neh kami ke D'River.
Slesai jek urusan kan di ibu pjabat pos kota bharu.
Si dia merungut...
Katanya perut dia sgt lapa...
Tanpa myoal si dia terus ke kesini
(smemangnya an x kesah pum mkn kt mana)
orait saja.
Si dia lapa 'laksa peneng' di D'River..
So masyukkkk je lah... ;)
Suasana kt kedai tu agak sunyi lah..
Berikutkan tyme tu br kui 4 ptg kan.
org keje pum lum balik2 lg.
Set2 lepak petang pum lum kuar lagik.
Sooo lg best la kalau sunyi sepi mcm neh..
X de la rasa tnganggu dengan khadiran org lain. Hahahaa..

p/s : siap suruh org tu tukar channel 105 sbb nk tgk intan. haha.
Smpoii! Bagikan tb di kedai itu, milik ku aja. kekeke

2 Hari lepas....

Nik Nurehan | Tuesday, April 28, 2009 | 2 Komen
Bila mood kembali ok.
Bila badan mula bpeluh.
Bila pala otak dh x senget2.
Bila Hati dh cool skit.. Erkk kalau panas leh kata cool ker?
wakakaka.
Bila perut dh senang hati. erkk sedawoo mkn 'woh pauh' keke..
Mula la nk cakap manyak... haha.
Cakap je manyak, nk type malas. leh ker gitu?? erkkk!!!


Malas! Malas.. Tapii dgn senang hati nk tempek gamba mkanan neh. keke.
2 hari lepas, kami ke hayaki.
Sbenarnya x plan pum nk kesana. lepas membeli brg dapo bsama Incik Kerie.
Kerie ada tanya nk wt balik apa ke mama..
Maksudnya slalu balik rumah pasti beli apa2 utk parent kan.!!
Beli apo lagik, mknanan ptang la..
Dh tu jum beli chicken chop kt hayaki.
Pdahal an tahuuuuuuuuuu sgt chicken chop kt situuu x bestttttttttttttttt lasung!
Tapi disbbkan my parent nk sgt mcuba (gara2 adik ayh puji sedap)
My mum nk jgk merasa!!
Eeeeeeeeeeeeee mmg x reti nilai mkanna sedap atau tidak.
Wakakaka jahat sungguh an neh kan!! betul ler.....!
x sedap lansung!! hingga kan an luper nk snap picture tau!! haha
Sgt Kejam!
Price utk chicken chop kt hayaki tu, rm 6.

Hurm, smbil2 menunggu pasti nya kami mkn sesuatu sbg alas perut kan.
So kami order air bandung cincau n manggo rock! yeah! yeah!!!
X luper jgk roti telor nyaaa..........!!!!
Meh2 kita layan gamba okeh.......


HurRMm..

Nik Nurehan | Tuesday, April 28, 2009 | 3 Komen
To : Incik Kerie.

( Masa ni mood sayang ni 'kurang' okey, disbbkan apa? Dsbbkan kamu hampir2 nk tsenyum kt 'org' itu. Disbbkan kamu 'tlupa' akan price itu............. )

Tapi sayang ni tetap 'syg' kamu tau......
cuma 'syg' ni tetap 'kecik' hati.
Walau pum menda ni x de apa, menda ni kecik aja.
Tapi syg ni tetap 'x' puas hati....................................................................................................





Betenang an. tenang..................................
Jum baring2 kejap utk 'ilangkan' tension di kpala kejap............
ILY Pictures, Images and Photos

Kembali..

Nik Nurehan | Tuesday, April 28, 2009 | 0 Komen
Salam. SLamat Mlam Semua..
Wallamak. Rasanya manyak hari gak x 'pokpek2' kat sini. haahaha.
Bkn apa, x de yang nk dikosi kan. x de apa nk diceritakan. x de apa nk dihebohkan.
Wakakaka.
Dgn cara mudah, myepikan diri wt seketika.
Ala korang pum mesti x kesah kan..
Ye lah, an ni bkn nya ada pengikut yang stia utk membaca story2 dlm neh pum.
So ada entry baru ke tidak ke. Sama aja. kekeke..
Kan! Kan..

Yang pasti Cik An sedang happy.. keke. Krn apa?
Krn Incik Kerie dia sudah x kemana mana lagik.
Dia stay kt kelate jerk.
Opss duk kt rumah dier ler area wakaf zink itu. keke.
Hoyeah! no more 'bjauhan' lagik..!!
SUkaaa!!!!!!!!!!
Walaupum Incik kerie dh ada kt sini, x de la bermakna kami akan kuar dr pagik hingga ke ptg stiap hari kan.. Tapi smemangnya Incik Kerie akan menemani Cik An bila Kuar ptg2 utk settlekan brg ngepos ni. So no more kuar sorang2 lagik. Sukaaaaaaaaa!!!!!!
Kalau tidak, settle je keje terus balik rumah! Buhsan!
Skg leh ler mkn2 kt luar...cuci2 mata, jalan sana sini.... Best..!! Best!!!
Sayang kamu la wahai Incik Kerie...
happy smile icon Pictures, Images and Photos

Too Lazy..

Nik Nurehan | Monday, April 27, 2009 | 2 Komen
MyEm0.Comi'll update later when I have time. ... MyEm0.Com

Hahahaa. x de tyme? nipu sgt ler.. Dasar Pemalass kan, kann.. hikhikk..

The Climb

Nik Nurehan | Saturday, April 25, 2009 | 0 Komen

Satey by Nik Rosnah

Nik Nurehan | Friday, April 24, 2009 | 2 Komen





Dinner malam ni, pkena satey yer..
* Sbenarnya ada roti n nasik impit, tapi x smpat nk amik picture lor. keke...
* Malam ni an mkn 4 cucuk tau. nyam nyammm!!!

Sana Murah, Sini?? Mahal nyaa..

Nik Nurehan | Friday, April 24, 2009 | 4 Komen
Slamat Malam.
Salam Jumaat pd semua..
Padahal sudah lewat utk mgatakan salam jumaat cuz hari sabtu mjelang x lama lagik kan.
x lama lagik?? keke. skg ni udh kui 8 mlm gitu..

Korang dh dinner???? Mkn apo yokk..??
Hurm.. Kalau ikut rumah neh, mlm ni mkn satey okeh..
Tapi bkn satey d beli tapi home made by Nik Rosnah Nik Hussain.
HOyeaahh!!
Sapa lagik kalau bukan my mom kan! hikhikk.. Muaxssh 'siyung' pipi skit ;)
Ahaaakss.

Tadi smbil2 beborak dgn Puan Ann..

Puan Ann ada gak kata x jemu ke slalu mkn satey.
Ahahaaks. Puan Ann..? Hoeyah!!!
Sila terhah blog dia okeh.. http://ann-dehouzze.blogspot.com/
Seorang wanita yang mempunyai 2 org ank yang kiut2 itu. keke..

Hurm.
Utk masa skg ni mmg x jemu la.
Kita orang ni bila dh start mkn satey sure x reti stop ok.
Tunggu satu masa dh rasa puas sgt baru bhenti.
Tapi bila dh bhenti, mgambil beberapa bulan plak la nk mkn satey. keke.
Slalu nya cam tu la.
Bila dh mkn, mkn bg puassssss gila..
Tgk satey pum x mo.. hahahaa.......

MyEm0.Com
Tapi kali ni yang syiok nya satey sendiri.. Ahaaaks..
Kiranya Besar n lg sodap la..
Haishh mak sendiri yang buat mesti la slera kita kan kan..
Kalau korang pum mesti puji msakan mak korang.
Mak org lain x best, Mak sendiri jgk yang best. kekeke..

Tapiiii yang best nya..
Knapa yerk kt ganu tu murah jerk..
yo la tadi an ada tanya kat Puan Ann tu brapa rm utk satey tu.
Puan Ann inform, rm 10 utk 30 cucuk tau...
Kalau di kb ni, RM 10 utk 20 cucuk aja..

Ish Ish..
sangat la manyak pebezaan dr segi price kan................
Sgt2 la murah mkanan kt sana.
Kemungkinan sesetengah mkanan kt sana murah n sbaliknya..

;) Apa pum kita harus enjoy n bsyukur dgn rezki itu...

Senang Bangat!!

Nik Nurehan | Thursday, April 23, 2009 | 6 Komen
icon Pictures, Images and Photos
Kalau pagik td rasa x happy sbb cerita 'itu'
tapi ptg ni an tsangat sangat la happy........
X shabarnya nk jumpa org tsayang esk hari..
make me smile Pictures, Images and Photos
Horeyy!!! Horreyy !! Muaxs! Muaxss!!
u make me smile!!! Pictures, Images and Photos
Tadi si dia mms gamba ticket ni.
Walau pumx clear mana tapi x kesah la.
Asalkan tarikh/masa tu nampak jelas d mata kan...
Maksudnya Incik kerie akan pulang ke Kb malam Ini...
Dr kangar ke kb la..
Horeyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

couple icon =]=] Pictures, Images and Photosin love Pictures, Images and Photos
image Pictures, Images and Photos

* Caj hp tu yang. takut 'kong' jerk, susah pulak!!

Bsyukur Si Dia SLamat..

Nik Nurehan | Thursday, April 23, 2009 | 0 Komen
Morning Semua...
Bpeluh di hari rabu.. Adoii panasnya... huhu..
Baru jek mgeluarkan peluh terus jerk ngadap lappy. kkekee.
Adoii... Panas! Panas!!
mcm nk lepak2 dlm frezer jerk. hahaha..
Korang dh brekpes??
Me?? blum lagik ko..
Dgn perut kosong ku gagahi jari jemari yg halus ni utk bcerita di sini.
X kn kt sana la lak. keke

Kalua ikutkan si dia pulang ke kb smalam okeh.
Tapi disbbkan 'ayh kwn' nya meninggal so dia menanguhkan perjalanan.
Masa dia inform nk balik ni, si dia brada d Sungai Petani (rumah membe dia)
Cadangnya mlm tu gerak balik laa.. (drive sorang2)
Dah jdi mcm tu kiranya x jadi la kan.
Harus la dahului yang lebeh penting kan.
So x pe lah (walau dlm hati ni ada perasaan muram la skit) kekeke..

Smalam si dia sibuk wt itu ini kt rumah 'kwn' nya.
Dlm 12 lebeh si dia kata nk rehat kan. ok lah!
Duk pk si dia nk tido la cuz dia kata penat sgt, nk baring2. ok lah.
Dlm kui 1 tu, an try call. dia x angkat.
An pk si dia tido laa.
Ada masa jadi msuk voice mail plak.
An pk x de batery.
Dh la smalam kita org duk meggedik dlm phone smpai 3/4 pg. Hahaha.
Dh tu siang hari x cober tido. keke.
Agak kepenatan la... ( ye lah slalu tido manyak kan ) keke

Dlm kui 7 lebeh pg td, si dia call..........................
Bmula la story nya...
Si dia cerita la.
Dlm kui 1 smalam, si dia begerak balik.
Sbenarnya si dia nak gerak balik ke KB lah..
Kata nya nk wt "suprise" la..
Si dia nk, pepagik esk nk tpacak depan mata an. keke
Sbbnya si dia tahu kalau kata 'balik' harus balik kalau tidak sure an 'sedey' skit.
Sbbnya ye lah, kita dh rasa riang ria dh nk jumpa keesokkan harinya.
Tgk2 si dia kata x leh balik tp disbbkan yang leh terima, ok la..


worry Pictures, Images and Photos
Then si dia cerita la.
On da way balik tu, area highway tu..
Si dia kata 'tayar' kreta belah depan tu pecah!!!!
Myebabkan kreta nya memusing ajaaa......... Erkkk............!!!!!
Nsib baik la x jadi apa2.. last2 telekat atas divider.
Nsib ler x de longkang ke apa kan.. Huh. Kalau tidak sure keta tu tbalik kut..
Nsib lah masa kreta tu duk 'memusing', kreta tak tbalik.
HUhh....... Sgt mnakutkan...

An tanya la masa 'musing' tu, sayang wt apa???
Si dia juz kata juz pegang 'stereng shj'
An mula tanya naper x tekan break or angkat handbrek tu kan.
Si dia kata x leh nk angkat handbrek, boleh myebabkan kereta itu tbalik.
Si dia kata lagik x leh nk tekan break leh sbbnya tayar depan tu pecah kan.
Sbb tu lah dia cuma pegang 'stereng' kreta utk menstabilkan aja.
( Smuanya ni pesan ayh nya)

Alhamdullilah si dia ingatk akan pesanan ayh nya dulu2. huhu..

Alhamudullilah gak si dia x jadi apa2.

Si dia heran knapa plak tayar kreta boleh pecah.
Pihak Plus juga dtg utk membantu, tetap hairan kan menda yang sama.
Sedangkan tayar kreta tu elok2 lagik tau.
Tapi x tahu knapa.

Kreta itu msih boleh dinaikki.
Cuma leh bgerak perlahan utk di hantar ke bengkel.

Tapi kenapa si dia x call Ann masa tlibat dlm kjadian tu.
Sbbnya si dia x mo buat Ann risau
Sbbnya x mo An tanya manyak, sbbnya si dia sendiri rasa bedebar abis. huhu..
Dh jadi mcm tu, dia teruskan pejalanan pulang ke perlis la.

cry Pictures, Images and Photos
Sesampai nya di Perlis.
Baru la si dia call dgn tenang gitu.
Bila an dengar ni, an dh mulai risau. takut..
Ann ada bg tau, An ada call x angkat, An cal x dpt msuk voice mail.
Si dia kata ada tepat tu x de line kejap.
Tapi bsyukur si dia x jadi apa2..

Si dia kata, kalau la jadi atas Bukit Grik, camne la yerk.......................
X dpt bayangkan kalau jadi apa2 kt atas bukit tu :(

Huhh.. x mo dia jadi apa.
Nak dia stiasa slamat............. Uuwaaa........ Ermm...

Si dia kata, nk rehat, nk baring, nk tido..
Owh okeh yang, rehat2 la dulus okies.. Don wory yang, sayang ni x noty! keke.

Sblm meletakkan phone td, si dia smpat bg tau, kemungkinan dia akan gerak pulang mlm ni dgn bus. Apa2 keputusan akan di inform ptg2 nanti.

* x perlu "suprise" la yang..........
Merisaukan syg ni jerk. Walaupum pd awalnya sayang ni x tahu apa2. Kalau jadi sbaliknya mcm mana??? Menambahkan kerisauan sayang ni tau..

IceCream Potong..

Nik Nurehan | Thursday, April 23, 2009 | 0 Komen

Waaa wiii...
Sedapp nyer!! Ice Cream potong okeh.
Dlm satu kotak ni ada 3 flavour..
Kalau sblm ni an mkn perisa durian.. Mlm ni an mkn perisa jagung.. keke..
Rasanya perisa durian lg best kut. kekeke ;)
Ayh tetap maitain dgn perisa red bean dia..
Mak plak gilir2 dgn an ;) keke.

* Mkn satu btg mcm rasa x cukup jerk :) hahaha

Satay Baung, PChepa

Nik Nurehan | Thursday, April 23, 2009 | 2 Komen
HOyeahhh!! dinner mlm ni, 22 april 09.
Mkan Satey Baung okeh. keke.
Ptg td kuar dgn parents.
Stahu an, kt dpao tu x de apa2 tau.
Alang kluar apa salahnya kata beli je kan. keke.
"Mok2 mlm ni kita x yah msk ek, beli je lah. gulai2 pum x de, lauk lain pum x de'
"kita beli deh"
"Mok mjawab, ikut la, kita mkn satay la mlm ni"
"Cuab Satay Baung lak"

* Before this mkn Satay Osman. keke.

Price : RM 13
Satey 20 cucuk : RM 10
Nsik : RM 3
(yang special nya, utk nsik pum dpt kuah tau)
woww!!! td mkn spaket satey yang diisi penuh jerk.
yng stengah lagik leh disimpan. keke.

'Woh Pauh"

Nik Nurehan | Tuesday, April 21, 2009 | 4 Komen


Pehh sedap giler 'woh pauh siku raja' ni..
Aahaakss..
Mmg peberet ler kalau 'woh pauh' ni.
Kalau jenis lain an dok behi mana..
Kalau 'siku raja' laju jek tekak ni menelan nya. keke....

* supper 4tonite : woh pauh, tea susu (panas), Air sejuk(sgelas) & kapsul pati halia(6 biji)

* Pauh = Mangga
* Siku Raja = Jenis Mangga

PETUA UNTUK KURUS DAN LANGSING

Nik Nurehan | Tuesday, April 21, 2009 | 2 Komen
Berat yang Berlebihan

Dibawah ini ada beberapa cara untuk menurunkannya.

1. Jika anda mengalami berat badan yang berlebihan, air limau nipis yang anda minum boleh menurunkan berat badan anda.
Caranya: Sediakan dua biji limau nipis atau limau kasturi setiap hari, setelah itu perah airnya ke dalam gelas yang berisi dengan air sejuk, masukkan ke dalam peti sejuk. Setelah itu bolehlah dijadikan air minuman setiap kali selepas anda makan tengahari dan makan malam. Cara ini boleh diikuti dengan senaman ringan. Amalkanlah meminumnya selama sebulan, berat badan anda akan beransur turun.

2. Ambil 3 sudu besar serbuk teh cina dan rendam dalam air. Tapis dan campurkan dengan air perahan limau nipis. Amalkan selalu meminumnya 2 kali sehari iaitu sebelum sarapan dan sebelum tidur.

3. Jika anda mengalami masalah berat badan, air asam jawa baik dijadikan minuman harian. Air asam jawa akan mengurangkan kadar lemak dalam badan anda. Caranya: Ambil sebuku asam jawa, ramas ke dalam air sebanyak segelas. Masukkan ke dalam peti sejuk, anda jadikan minuman, selepas anda makan tengahari atau makan malam. Amalkan setiap hari, anda akan dapati tubuh anda akan bertambah segar dan langsing.

4. Nak Turunkan Berat Badan
Selepas makan amalkan meminum Teh Hijau atau Teh Cina tambah dengan serbuk Kayu Manis dan Madu

5. Badan Langsing Selepas Bersalin
Untuk mengelakkan badan menjadi gemuk selepas bersalin, cuba petua berikut : Ambil 5 halia bara ( Halia Cina ), 10 biji lada hitam, 30 ekor ikan bilis.
Tumbuk kesemua sehingga lumat. Perahkan air Limau Nipis. Dan makanlah bersama nasi panas waktu pagi dan malam, setiap hari sewaktu dalam pantang.

6. Mengurangkan buncit
Bagi lelaki yang mengalami masalah perut buncit, anda boleh mencuba petua ini.iaitu ambil sedikit kapur makan dan sebiji limau purut yang telah di perah jusnya.kapur dan limau tadi dicampur dan digaul hingga sebati. Amalkan sapu disekeliling perut sebelum masuk tidur biarkan kering sehingga pagi.

7. Mengempiskan Perut
Petua yang mudah dan kos yang murah. Anda perlu mengambil limau nipis yang telah dicampur dengan teh tanpa gula untuk tiap-tiap hari kemudian diminum. Amalkan meminum air ini dan insyaallah perut anda yang buncit akan menjadi kempis. Petua ini untuk orang yang tiada mengidap sebarang penyakit. Selamat mencuba

8. Kempiskan Perut Anda
Nak kempiskan perut senang aje, ambil air limau nipis dan campur dengan kapur sirih. Lumurkan atau sapu dekat perut, amalkan setiap malam. Insyaallah perut anda akan lebih menarik.

Kenali Jenis-Jenis Gemuk !

Nik Nurehan | Tuesday, April 21, 2009 | 3 Komen
MyEm0.ComMyEm0.Com
Kegemukan adalah dimana berat badan kita melebihi 20 peratus beratus ideal. Ini berlaku disebabkan kalori yg masuk kedalam badan kita melebihi kalori yang diperlukan. Maka akan penyebabkan berlaku pengumpulan lemak dibahagian bahagian tertentu badan.

Kegemukan individu boleh dikategorikan kepada 3 jenis iaitu :

Gemuk Air
• Badan mengelambir dan lembik disebabkan oleh kandungan air yang tidak diperlukan berlebihan di dalam badan.
• Badan akan terasa cepat letih dan mengah apabila melakukan aktiviti harian.

Gemuk Angin
• Perut terasa sebu adakalanya sukar untuk membuang angin keluar.
• Mudah mendapat sakit kepala.
• Apabila mengambil set ini, akan kerap mengeluarkan angin dan mengalami pening kepala pada peringkat awal.

GEMUK AIR dan GEMUK ANGIN : Picit bahagian lengan tangan, anda akan merasai lengan tangan mengelambir dan lembik.


Gemuk Daging
• Badan berasa berat dan pejal.
• Mudah penat apabila melakukan tugas harlan.
• Proses penurunan agak lambat berbanding mereka yang gemuk air atau angin mi kerana lemak di dalam badan menjadi tepu dan bergumpal bersama daging.
• Proses penurunan melalui perpeluhan dan mengikut pantang yang disarankan

GEMUK DAGING : Picit bahagian lengan tangan, anda akan merasa pejal dan padat.

Gemuk air dan Gemuk angin mudah untuk turun berat badan tetapi Gemuk Daging mengambil sedikit masa untuk turun. Gemuk Daging berpunca dari lemak yang berkumpul menjadi tepu dan bergumpal bersama daging.

Osman Satey

Nik Nurehan | Tuesday, April 21, 2009 | 0 Komen
Satey!! Satey..
Sudah lama kami skeluarga x mkn satey..
Sudah lama kami x membeli satey ni..
Sudah beberapa thn kami x membeli nya..
Tapi KNAPA??
Gara2 my mum sendiri membuatnya okeh..
BUAT SENDIRI?
yeap2 sbbnya bahagian dada aym ni kita orang x mkn sgt okeh..
Kiranya, bahagian dada aym ni kami kumpulkan dlm beberapa plastik la.
Bila dh manyak gitu, my mum buat la satey aym.
Bkn apa, kalau grg jek mcm x brapa nk mkn sgt.
Mkn tapi ayh ler yang jd mangsa nya. haha..
So ada sesetengah dada tu kami grg/kari sbg lauk la..
Kalau tak, kami kumpulkan dibuat satey.
Bila di buat satey semua org mkn okey. Hahaha.
Mgader betul.

Tapi disbbkan my mum teliur akan satey osman ni.
Kami beli la satey osman di Jalan Bayam.
Skg ni dh manyak cawangan tau.
Boleh dikatakan Osman satey ni famouse gak la d kb.
Mmg manyak giler dier nyer cawangan okeh...
hehe..

Smalam kami membeli 20 cucuk satey bserta nsik.
Price : RM 13

* My mum tekezuppppppp, haaaaaa!!! 0.50 secucuk ke ni? aiayaa. Nsik nya dikira RM3..
Hurm. Trasa mahal disbbkan dh lama sgt x membeli nya. keke

PulutKuning..

Nik Nurehan | Tuesday, April 21, 2009 | 2 Komen

Hurm. An saja jek wt masuk kdua dua gamba ni. Padahal pulut kuning n rendang aym ni an beli utk dimakan ptg kelmarin. Tapi utk my parent aja la. An?? x suka. keke.
Smanyak ni price nya : RM 3.50
Orait la tu, leh 2 org mkn kan. keke.. Lagipum bkn nya nk manyak manyak so skada beli udh la.. Buat sendiri? Kalau buat smestinya buat dlm kadar manyak.. Alaa ok la tu kan mak! ayh!. keke.

Smangat yang ilang...

Nik Nurehan | Tuesday, April 21, 2009 | 2 Komen
Mornink........
Camne ari ni?? Semuanya baik2 je kan.?
Kalau An mcm mana ek?
Hurm agak 'slow' skit.
Sejak beberapa hari ni, An x brapa ok lah..
Rasa downnnnnnnnnn sgt...
Mcm menerima kekalahan yang sgt teruk.
Entah kalah apa.
Rasaa mood ilang kemana dh..
Perasaan kosong....
Pikiran kosong...
Dlm kata mudah ' blur ' jerkk.. Erkkk.............!!
x smangat mcm sblm2 ni....... MyEm0.Com

Harus mcari seseuatu.
Harus buat sesuatu
Hari pk sesuatu yang boleh wt an kembali normallll..
Arggggg........ MyEm0.Com

Idupkan dlm keadaan tertekan.
Sapa yang tekan? Keadaan sekeliling ker? Kwn2 ker? Kaum kerabat sendiri ker?
Atauuu diri sendiri????
Ya.Ya
Smuanya dtg dr kita sendiri..........
Baru lah org lain kut..
Kalau kita sendiri wt kitaaa kosongg, diri kita kosong....
Kita akan 'hanyut', lembabbbb jerkkkkkk......

Perlukan msa utk berubah.
Perlukan masa utk ceria2 spt biasa..
Perlukan 'roh' senyum stiasa brada dgn kita. keke..

Haruss kuat,
mcapai yang sblm ni ilang......
Haruss An..
Jangan biarkan diri ni jatuhhhhhhh.... MyEm0.Com

Ikan Gelama

Nik Nurehan | Tuesday, April 21, 2009 | 2 Komen

Hohooho..
Slamat Malam semua..
Huish ni dh kira lewat shari dh tau.
Tapi tgh mlm ni jgk baru an bkesempatan mau update. keke.
Biasa la bila Cik An ke pasar.
X saha kalau abis bepuluhan ringgit tau. Aahaaks..
Sedangkan x plan pum..
Bila nampak depan mata, hati mula sangkut. hahhaa

Cik An pum singgah la kt sorang makcik neh
Makcik ni mmg jual ikan kering aja.
Bila an tanya brapa rm..?
Makcik tu kata rm 10 stompok. not sure ada berapa ekor ikan kering kan.
Cik An tanya la brapa skelo.
Then makcik tu kata, RM 35 skelo. WOw dlm hati duk puji murah nyer.
CIk an btanya lagik, amik skelo ni x leh diskaun skit ker.
Makcik tu mjawab smbil senyum2. blh tolak rm 2 shj :)
Hurm ok lah.

Tetapi mulut ni ringan btanya yang besar x de ker..
Makcik ni jawab kalau besa lain harga.
Tanya la brapa skelo...
Makcik tu jawab lagik, yg tu rm 45
Erkkk mahal rm10
Kalau jadi amik leh brapa. Hurm.. Macik tu kata juz leh tolak rm 2
Cik An pum bkn jenis tawar menggila pum.
Pakai diam aja..
Juz kata ok lah. Leh la. hahaha.
Mudah kan Cik An ni..?

Last2 Cik An beli ikan kering yg bsaiz besar...
Dpat ler dgn harga RM 43..
Kalau mak ni mesti mintak kurag smpai RM 40.
tapi Cik An segan lor. kekeke..

* Balik2 mak puji yang ikan tu elok, bkeadaan wangi..

Sukanyaaaaaaaaa!!!!
Lain2 kali leh beli lagik, smentara stok msih ada.
Cuz ikan glama kering ni bmusim aja... ;)
X slalu ada okeh..

* Sesapa yg teringin nk membeli nya. Pat2 dtg ke kota bharu ya. yayaya. kekee

Pagi Isnin..

Nik Nurehan | Monday, April 20, 2009 | 0 Komen
Hohohoo..
Hari Isnin, dihiasi dgn baju purple, btudung purple, berbeg silang, bsua jeans gitu. keke.
Kemana kah Cik An pegi pagik isnin yerkk?
Ke mana lagik kan, sudah mjadi rutin ku utk membeli mkanan pagi...
Pagik ni, Cik an ke Pasar Kubang Pasu utk membeli nsik n kuey!!
Opss x amik picture pum cuz x de yg mnarik tapii
Kalau tempek gamba sendiri lg ok kan. wakakkaa...
Layan je lah..........



Korang2 camne ek bila pagi2..?
Sure sibuk ke ofis kan.
Sibuk mghantar ank2 ke sekolah.
Sibuk............ bla bla bla..

Tanya2, Korang wt apa?

Nik Nurehan | Monday, April 20, 2009 | 2 Komen
Hye Semua..
Wallamak rasa cam shari x tenet okeh.
Sedangkang br 3 jam x de letrik. eke.
hurm. yang x syiok nyer dr kui 2:30 ptg smpai ler 5:30 tau.
Punya la buhsan. huh..
Tapi tetap gak an stia duk kt rumah jek.
No merayap2 utk hari ni. keke..
Esk? x tahu la. keke. (tunggu aja incik kerie ada d kb nanti, pasti merayap punya)
kekeke.

Entah la tetiba plak x de letrik siang td..
Hurm my ayh siap call smpai 3 kali tau.
Punya la nk suh cepat2 repair. haha. Entah kt mana puncanya.
Alhamdullilah nsib baik x smpai ke mlm kan. keke..
Elok2 jerk ada letrik, lepas jek mkn petang mak plak ajak kuar.
Aiya x de letrik x mo kuar plak. huhu..
Sabar je lah :(

Spanjang an x online.
Korang2 wt apa yerk?
Sibuk msing2 sibuk betenet, sibuk wt keje opis kan..
An jgk la tengaga kebuhsanan.. hahaha....MyEm0.Com

Stress!! Perlukan Exersize?

Nik Nurehan | Monday, April 20, 2009 | 3 Komen
Morning. smile Pictures, Images and Photos
Slamat Pagik Isnin pd semua..
X kira ler kt rumah ke, ofis ker, di jalan raya ker.
Yang pasti kpd semua yang duk kt donia ni.
Ewahhh!! (mcm ler dia rang tahu yang an wish morning ni kan)
ahahaha.

Pepagik dh buat satu aktiviti yang x penah nk dibuat
Buat la kut zaman muda2 dulu.
Skitar jam 7 lebeh, Cik An bgn dgn malas nyer.. Argg..
Then siap2 tapi nk kemana?
Wah x siap apa pum. kuikui.. Elok2 dh jam 8 pg.
Apa lagik terus turun ke bwh.
Utk apa?
AHaahaaks.. utk besenam okies.. run icon Pictures, Images and Photos
Buat la beberapa round kt laman rumah ni.. (opss skeliling rumah ni)
Aduhaii leteh jgk sbb dh lama x aktivkan anggota bdn ni....(slalu lepas angin ker?) :P bwek..
Nsib baik ler.. angin kt luar pum nyaman jerk.
Kiranya blari dlm keadaan sejuk jerk.
Hahaha... utk beberapa minit smbung blari dlm rumah lak. keke.
(nsib le rumah an ni x de org pum)
Di selang selikan dgn blari n melompat di satu tempat. keke.
Arggg!! Penatttt..............
Nk bhenti lah.. huhu. Naik2 jek atas terusss mhempas montot ni di kusi mghadap lappy ksayangan. hahaha. shingga la saat ini.. kuikui.. Eee teruk kan..

Skg neh an rasa cam mood x brapa ok lah.
Stress nga apa pum x tahu..
Rasa x sedap bdn jek.
Minda mcm lembab jerk.
Diri trasa comott jerk.. Tensionn!!
Perasaan ni cam x seriang spt sblm2 ni lor.
Rasa puas jerk.. yeap puas!!! puass!! arggg....
sad icon Pictures, Images and Photos

* Adakah hari esk akan an buat camni lg? erkkk...... donno. haha
* Yang oo Yang.. pat2 balik sini, smangat bkobar kobar hej ni. rasa nk g blari kt taman laa. Sbbnya peha n montot ni makin membesar sajer. keke :(

Sgt Best!!

Nik Nurehan | Sunday, April 19, 2009 | 2 Komen
Erkk!!!
Kalut jek CikAnn ni kan. aaahAkss..
Ingat kan kalut sbb apa?
Sbbnya x leh nk upload gamba. wakakaka.

Tapi skg sudah kembali normal okeh..
Huhhuu.. legaaa
Bkn nk tempek gamba apa pum cumanya nk tayang kat korang2
Yang mlm ni an pekena teh boh 3 in 1 ni ler. wakakkaka
Cehh.. Ada2 je kan... MySpace
Tp yang x syiokk nyer air panas ni, cam suam2 jerk.
X betul2 panas.. Erkk tu yang x best..
Kiranya leh terus minum gitu je lah.
No siup2 bg sejuk skit or hirup dgn sudu la.
Wahahaha..

Takpe lah, janji dpt minum gak. MySpace
Sgt2 best!!!
An suka brand ni.. ;)

Dh manyak ari gak duk ngidam minum teh panas neh.
Tapi sblm ni asyik tahan jerk tapi malam ni x leh dah.
Harus minum...
Dgn rajinnya ke dapo, membuka almari yang dipenuhi dgn stok makanan.
amik satu paket, cawan, sudu... hikhikkkkkkkkk!!

Apa lagikk jum minummm!!
Korang nk? meh2 dtg ke rumah.
An wtkan air neh yerk. Mudah n cepat! ;)


Kmbali okeh :P

Nik Nurehan | Sunday, April 19, 2009 | 0 Komen
MySpaceHoyeaaahh!!!!!!!!!!! Baru jek wt entry kata mencik.
Tapi skg x menci lagikk.
Btambah tambah sayang pum ada. hahahaa..
HOyeah!!
Tadi tu, entah apa yang x kena smpai x kuar box nk upload picture.
Skg sudah okehh!! Horeeeyyyyyyyy!!!!! MySpace

Nsib ler kejap jerkk!!
Kalau lama, mau an tensem pulak. haha.

* Biasa la, ada yg x kena skit mula la nk mgamuk2. keke.. Over :P
I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com