5/1/09 - 6/1/09 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: 5/1/09 - 6/1/09
Plain White T

Plain White T

Tag : Amyno

Tag : Amyno

Tagged dr http://www.amyno.blogspot.com

Erkkk.. Morning eribodii...
Dh brekpes?? Ann?? lum lagik... Kejap2 lagik kut layan HL perisa cokelapp. ekeke.
Dgn perut lapa nya an buat tag ini...
Sbenarnya an dpt tag ni, kelmarin tau..
So pg ni br an bkesempatan utk buat.
Sori yerk sbb lambat.. kekeke.

1. How old are you?
24 thn. cuz x smpai waktunya lg, kekeke. Auch!! ada 91 hari lg laa.. kuikui!

2. Are you single?
Single lg tapi sudah bpunya ;) incik kerie la org nya...

3. At what age do you think you’ll get married?
smpai jodoh, tjawab la soalan ni :)


4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
Insyaallah...

5. If not, who do you want to marry?
x sure plak, suh parent carik la kut! hahaha

6. Who will be your bridesmaid or your bestman?
of kos la my cousin yang chumel2 ;)

7. Do you want a garden/ beach or traditional wedding?
Tradisional la kut! lagik unik n mnarik ;)

8. Where do you plan to go for honeymoon?
Tringin nk g bandung ;) kuikui

9. How many guest do you think you’ll invite?
atas my parent la nk jemput sapa, smestinya my fmily n kekawan :)

10. Will that include your exes?
none.

11. How many layers of cake do you want?
3 layer la kut ;) tapi fresh cake oke. x mo cake chantek sajer.

12. When do you want to get married? Morning or evening?
Nikah kemungkinan di pagi ari, sandingnya smestinya malam :)

13. Name the song/tune you would like to play at your wedding?
Tradisional Malay Wedding Music - Gendang Tari Inai ;)

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife?
Fine Dining

15. Champagne or red wine?
Air orange / Syrup. Kalau coke camne ek? wakakka

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
tgk la camne nanti ;)

17. Money or household items?
dua2 boleh?

18. How many kids would you like to have?
X budget pum brapa2, ada rezki, terima dgn senang hati :)

19. Will you record your honeymoon in DVD and CD?
of kos la. kenangan indah tu ;)

20. I want to know their wedding plan:

Copy entry, Puan Lin

Copy entry, Puan Lin

AUcchh!!!
Maap yerk Puan Lin. kuikui.
Pepagik lagik Cik An terjah blog Lin tau..
Mata ni tetumpu kt entry tbaru tuu....
Apa lagik, dgn laju nya jari Cik An wt print screen. kekekeke...
:) Alaaa, apa salahnya nya bkosiiii rahsiaa kan. kekeke.
Meh2 kiter sebarkan tips bdiet scara ringkas / sehat. kekeke.......

Apa pum, menu diet ni sbenarnya atas diri masing2 la..
X leh nk ikut org tau, sendiri nyer bdn sendiri cara la yerk..
Maksud Cik An, ni salah satu contoh bdiet la okeh ;)

Meh2 kita bdiet bg mdapatkan berat bdn yang sesuai utk ketinggian kita ;)


New Car ;)

New Car ;)







Incik Kerie : Nk jgk!!

Incik Kerie : Nk jgk!!


Auuchh!!
Ada story neh..Ahaaaks..
Mcm ler ada apa sgt kan. keke.
Smalam kan, kan..
Incik Kerie ngamuk2 nk beli keta remote control tau.
Ni la garanya2 kalau slalu sgt singgah kt kedai pmainan kt mall.
Jadinya Incik Kerie meroyann nk ketaaa baruuu.. hohoooooooo
Krn kreta. bobel2 mulut incik kerie kata nk kan keta...
Nsib ler kaseh nya pandai memujuk tau..
Oke2 yang, esk kita g beli okeh........ ;)

Tuttttttttttttttt dlm kui 5 ptg td, kami singgah ke kedai permainan kt town kb.
An pum x sure nama kedai tu apa.
Yang pasti depan pintu kedai tu ada 2 patung ultraman tauu..
An rasakan sesiapa yang duk kt kb neh or mmg asal kb, sureee tahu akan kedai itu.
Hehehe.
So apa yang Incik Kerie beli yerk?
Saksikann di entry baru okeh.
Walaupum beli yang x scanggeh mana, Incik Kerie ttp happy n bpuas hati ;)
x de la ngamuk2 lg. keke.
At least tcapai jgk la apa yang dia nk kan...
Oraitt la tu..
Kawan 'baru'...

Kawan 'baru'...


Heyyy!!
Cik An ada 'kwn' baruuuuuuuuuu laa ;)
Hikhikk, Cumel kan... ??

* Cik An letak 'kwn' baru ni dlm keta, agak2 kena curik plak ker?? :P huhu
Sabtu yg penat!

Sabtu yg penat!

Pagi Sabtu
Aktiviti : Ke rumah arwah tokwe utk mgemas pinggan makukk utk di bawa pulang..
Huhhu..
Perasaan : x happy sbb kene wt keje. wakkaka. Dasar pemalas. kekeke. Dgn keadaan rumah yang sgt terukk.. habukkk setebal 2/3 inchi.. Aiii geli nya kaki ni nk memijak lantai ..
tapi nk x nak kena jgk la. Apa punya penyewa laa.. boleh duduk dgn rumah bsepahh mcm tu. slama duduk tu mmg x penah sapu tau.. eeeeeeeeee geliii!!
Huh.. dr dapo angkat ke ruang tamu. dr rumah tamu angkat plak msuk keta.. Penat gilos!
Sakit belakang2 neh.. :(
Tapi x de la angkut ksemua pinggan lg. Penat woo. Bkn nyer skit2. mau senget keta neh. keke


* dh la tu,mcm le rumah neh ada tepat nk simpan harta2 org, sedangkan 'bilik stor' sendiri pum penuh dgn brg sendiri. aiiiiiiii, makcik2 kt kl tu, kalau mau balik2 ler............
;( Bencinyaa!

;( Bencinyaa!

MySpace
eeeeeeeeee stress nyer!!!
UUwaa...
Pkiran mula kusut.. Adeshh!!!
Wt an x senang duduk dh neh..
Knapa yerkk??
MySpace
Gara2 berat ku naik 2 kg nih.. Uuwaaaaaaaaaaaaaa
Camne nii..????
Tu ler.. mkn! mkn! mkn!!
HAhaha.
X macam dulu2,asyik pantang jek.
Mkn skit2 jerk. Tapi skarang ni, melantak abis spinggan. huhu
MySpace
Mcm mana utk kurangkan kg ni kembali?
Nk x nk, kena kurangkan makann okeh..
No more mkn2......
Sob Sob.......... Sedey nyer..!
ni wt Cik An jelouse dgn Incik Kerie.
Mkn2 tapi bdn tetap maintain jerk..
Yangg! Dok aciiiiiiiii..
MySpace
Ni wt Cik An ilang semangat neh.. Sob SOb...
MySpace
Erkk!!
Apa pum akan ku usahakannnn !!
Hoyeahh!
Yang pasti Cik An x boleh mgalahh!!!
Apa yang inginkan pastiiiiiiiiiiiiiii tcapai kalau diri sendiri nk kan..
Sooooo ala lagik Cik An.. pk2 kan caraaa utk turun kan kg neh..
DushH!! DUshh!!
Smoga Cik An bjayaaaaaaaaaaa!! Doakan saya ya ;)
Hey! Incik kerie la tu ;)

Hey! Incik kerie la tu ;)


Hye yang!! Check apa tu..? Borang pos yek..
Ada apa2 yang mnarik ker? hehe

Helooo yang! Nsik dh smpai tu. udh2 ler. Cepat2 mkn!! Dah lewat nih ;)
Td sayang tu kata lapaaa kan..

Sblm suap nsik kt mulut tu.. Haaa meh2 pandang sni dulu. keke.
oraitt yang! jemput la mkn okeh.. ;)
D'RIver.. sgt best ;)

D'RIver.. sgt best ;)

26 may 09

Hye membe2 tsayam.
Kalau korang ada kelapangan singgah2 ler D'river tu. aahAks.
walaupum tu bkn ler kedai an tapi an ni mmg rajin sgt le promote2 okeh.
Lebeh2 kalau kedai itu best..
Kedai neh, mmg famouse dgn laksa peneng/nsik lemak special & mee bandung!!
Pehh sodapp giler..
Tapii yang kureng nyer, mknan kt situ agak pedas la, kcuali nsik lemak kut. keke.

Peberet Incik Kerie, Laksa Peneng, harganya rm 3.50

Sbenarnya kami ni order mee bandung tau, disbbkan mee bandung x de, kami pilih le menu lain..
Nsik Lemak neh bharga, rm 5.. tapi Lauk nyer manyak giler tau! sgt2 la bebaloi dgn harganya kalau nk dibanding kangn Hayaki Kopitiam. Nsik lemak special ni ada telo, aym grg, sotong, telo, ikan bilis,kerang n udangg!! naaaaaaaahhh manyak kan lauk nyer!! Kiranya murah ler.. keke

Shopping Review

Shopping Review

Sukaaaaaaaaa!!!!
Trima Kaseh yaaa.. Hip2Horeyy.. Aaahkss..
Knapa neh?
Hoyeahh!! suka laa. sbbnya blog an neh, http://www.anwardrobe.blogspot.com
kena review dgn satu laman web yang smemangnya wt list utk on9shopping tau..

Kalau korang2 nk tahu on9shopping yang lain2, leh ler terjah kat :

http://shoppingreviewbyand.blogspot.com



Jelouse!! Nk yg 'Baru' jgk ;(

Jelouse!! Nk yg 'Baru' jgk ;(

Jelouse!!!!!!!!!!!!!!!!
Dok acik la gineh.. .. SobbSobb.. ;(

25 may 09 lepas, kami ke Al-Ikhsan (cawangan p.hor)
Kalau ke situ, smestinya nk beli barangan sukan kan.
Kali neh, Incik Kerie nk beli kasut baruu ler..
SobSobb. Harus ku relaaa si dia membeli yang baru.
Yo la yang tgh pakai neh. aiyorrrr nk jual sposen pum x laku dh. haha..

Settle jek keje kami kami ke sana la..

(KB2) Al-Ikhsan Kota Bharu, PT 862
Taman SBJ, Pasir Hor, Jalan Sultan Yahya Petra,
16150 Kota Bharu
Kelantan
+609-7651908

Uuuwaaaaa... Cik An jelouse dgn Incik Kere..
Uuuwaaaaa...
Sbbnya Incik Kerie beli 'kasut' baruuuuuuuuuu..
Cik An nk yang baru jgk ;(
Sob SOb.. Yang!!!
Blanjer spasang 'kasut' yg baru utk syg ni bole???

Tuesday, 26 May 09

Tuesday, 26 May 09


Assalamuailakum kpd semua pembaca/para penengok blog ini...
HUrmmm..
X kesah ler ada ke tak de yang membacanya/tgk ker..
Bkn nya Cik An femesss pum kan. keke.

SLamatt Pagikkkkk!!!
Apa kobar korang2 semua yerkk!!
Walllamakk trasa lama jek an x lepak2 kt blog ni..
Maklum laaaa Cik An kan manyak abiskan masa kt 'blog' satu lagik.
Jadinya agak kmalasan nk updateee di sini.
Kalau kat sana??
Lajuu jek Cik An updated nyer. kekeke..

Apa ekk crita tbaru korang???
Best ker? ataupum korang jalani dgn rasa x besttt ekk? keke.
Biasa la kan, ada kala syiokkkkkkkk sgt..
Ada kala tu boring nyer! nk muntah gitu. wakaka.
Ada plak gituu.. kekeke..
Ampumm!! Ampummmmmm...

Apa pum Cik An harap korang happy2 la yerk..
Kalau ada tyme moody tu biasa la..
Bruuu idup ni serba lengkap ;)

Oraitt laaaaaaaaaa...........
Rasanya stakat ni jerk kut!!
Ada keja yang harus dilakukan..
See ya..... Muaxshh!!!

* note : gamba tu menunjukkan Cik An makin berisi lor.. Waaa kg naek ker ni?
Nk naik timbangan. takutttttttttttttt ;(
SRecipe, Lunch time...

SRecipe, Lunch time...

Tanpa sbarang cerita.
Cik An cuma tempek gambaaa, bole ka?? kekee..
Simple jek entry kali neh, main letak gamba mkanan. haha..
:) layan je lah..
Malas nk type panjang2, lg pum menda dh lepas kan..
Dgn sapa lagik, mesti la dgn Incik Kerie Tcayam..!!
Kali ni layan kt SR.
Lagipum dh lama kami x mkn2 kt situ.
Last pegi pum sbb beli Cake utk Mother's day.
Itu pum Incik Kerie tunggu lam keta jerkk...






Great cakes...Good Food
Simply da place to be...

Tarikh : 20 May 09
Tpt : Secret Recipe MallKB
Total : Rm 60.40
.tutorial.

.tutorial.

Oke anak anak murid sekalian,b4 cegu Ann truskan sesi pembelajaran kita harineh..
Pliss make sure sume dah bayar yuran pendaftaran ke dlm acc cegu yer..hehe.

Harineh cegu Ann nak ajar cara cara nx buat layout/template baru.macam templete cegu yg anggun neh.hehe ;p jgn lupe take note cay!yang dok kat blkg tuh jgn menyembang yer… nt tubittt nanti…haip!haip!!!!~~

*******************************
1. Pilih template/layout yang Berjaya menambat hati+sanubari sedari sedari....
Kat sini cegu Ann suggestkan beberapa laman web :
http://freeskins.blogspot.com/
http://freetemplates.blogspot.com/
http://www.pyzam.com/bloggertemplates
http://btemplates.com/

2. Download & save XML file..pepandai korang la nx save kat memane..dlm laci ke,poket suar ke…memane lah!!

3. PERINGATAN
Haa anak anak murid sekalian jgn lupe copy paste sume link link ,gadget gadget segala bagai yg ade kat blog korang tuh..sebab nt otomatik sume sume tuh HILANG.takott nanti ade yg menangis meraung link sume dah hilang..nt ceguuuu jugak yg kene.hihiii ;p

4. Haa dah abes save dahh??
Pastu kan..pastu kan…bley la anak anak murid sekalian pergi ke bahagian

-LAYOUT/EDIT HTML..
-backup/restore template
&
-browse+upload file XML tuh..



Pastu die akan tny,korang ni kompem ke hah tak nyesal download?nt sume sgale link link,gamba gamba,gadget gadget sume hilang…haa pike masak masak yer..hihi!

5. And finally!!

TADAAAA!~~

Anak anak murid boley tgk sendiri hasilnye..at-1st korang akan terkejut siputt sket la…tp xpe,sume tu akan hilang ble tgk sendiri hasilnye..hehe
Dan boley la memulakan sesi meng-copy paste sume link link tuh..tuuu yg lama sehari suntuk Ann buat tuuuu!!!

*****************************
Oke,nampaknya cukup shj pembelajaran utk hari ini..kalo ade pape kemusykilan bley jumpe cegu scr personal..jgn lupe esok siapkan homework yg cegu bagi yer.

Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com