7/1/09 - 8/1/09 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: 7/1/09 - 8/1/09
Menu Baru??

Menu Baru??

Tadaaaaaaaaaaa.. Menu tbaru dr Hayaki.
Opssss salah dah.
BUkannya menu tbaru tapii kamu baru jek mcuba menu ini.
Slalunya kami pasti order makanan yang sama kan.
Tapi ptg td lain dr lain ok.
Hahahha..
Bkn nya dh jemu mkanan yang biasa itu tapi rasanya nk ada perubahan sajer.
Jgn msing2 berubah sudah.
Opss yang, sayang ni x berubah tau. Sayang kamu oke.
Ehemmm Ehem hati kamu ada sapa???

Mee Kari
Memula an makan, mmg la an puji sodap tapi yang x best nyer. x de lauk. keke.
Kalau nk suh phabiskan satu makuk. Confirm x bole tau. Kalau incik kerie plak x leh nk mkn sgt sbbnya pedas. Sian kamu yang!
Last2 x abis ler mee kari ni. kekeke

Pulut Manggo
Hurm, pulut nya sgt2 manis n belemakk. Jawabnya x abis gak la. hehe..
Sian kt pulut itu, jangan nangis2 ok.. Soryy ;)
Ketam!!

Ketam!!


Adoiii..
Gara2 ketam, ancus diet ku smalam tau.
Hahhaa.. Apa lagik, bantai nsik ler smalam. keke.
Ok apa, bkn slalu mkn nsik mlm ni.
Skali skala kena la jamu tekakk ni kan..

So nymmyy!!

* Bkn slalu my mum nk beli ketam :)
Model "Shawl"

Model "Shawl"




Haaaa.. Apa ek pdapat korang...? Chantek kan 'Shawl' ni. Suka sgt!
So, apa tunggu lagik, cepat2 la ke http://lovelykays.blogspot.com

Shawl on9 (2)

Shawl on9 (2)

Yuhuuu. Slamat Malam Semua.
Wah skg ni, slow2 jek update kan.
Ala, at least dlm shari ada gak yang an kosi kan. kekeke.
Kira ok la tus. Wah bkira, walau satu tetap ada. haha.
Skg ni kan topik tbaru ialah Shopping.
Shopping?? hoyeahh Online Shoppping..
Beli menda neh..?
Ahaaakss. Musim membeli "Shawl".. hhehehe.
Keje An skg neh, siang malam duk godek2 website yang mjual "Shawl" tau.
Lepas satu2, an terjah. Punya la manyak masa yang tluang kan. keke.

So kali neh, website kdua yang an nk kosikan bsama di http://lovelykays.blogspot.com
Wah kays..?? Macam "Kay" singkatan bg nama Khairi pulak.. Ehem Eheem yang tu!.. keke..
Hurm,
Di sudut hati An neh, sgt2 la bkenan n ingin mcuba "Shawl" yang jenis printed neh..
Keekke. Dgn tidak mlengah lengahkan masa, an pum terus la wt order kan.
Wah an neh jenis tamak tau.
Org kata kalau nk cuba, mesti beli selai kan. Tapi An neh, cuba2 smpai beli 2 lai. keke.
Service dia orang neh sgt laju tau.
Suka sgt. Korang mail or sms jerk. Nk cepat mesti la guna sms kan.
Settle jek payment terus jek dia rang antar :) keke...
Kat sini an attach 2 jenis "Shawl" yang an rembat dr dia rang :)


Amacamm..??
Chantekk takk..?? Chantek giler oke..
Korang kalau bkenan jgn tunggu lelama tau. Kang jawapan nyer.
So sory dh abis la. haha. Baru frust menonggeng. kekee.

Apa lagik korang, terjah2 la blog dia rang oke..
Tokey utk blog ni adik bradik jek tau, yang dikenali KayNkay :)

Jum terjah.....
Shawl on9 (1)

Shawl on9 (1)

Hye Semua.
SLamat Malam... Hehhee. Korang dh dinner ekk?
An lum lagik... Rasanya malam ni dh x mkn cuz ptg td an dh mkn kuey2 kan.
Alahai, sebut jek kuey tapi mcm2 an mkn, kuey,kerepek & biscuit. ekeke..

Hurm...
Entry kali ni ada yang best tau. Best nya an nk tlg promote la blog sorang akak neh.
Service nya laju, suka tau!!
An ni kan br nk start2 membeli shawl on9 kan.
So atas manyak2 yang an serbey, an pum tsuka la kt salah satu website neh.
Sbenarnya mmg manyak website yang an bkenan ok.
Ye lah shawl2 yang di jual suma chantek2 tau.
Tapi an ni dh lama admire kt shawl ni, jadinya buat kali ptama an membelinya di situ la.
Di mana.?
http://kasihshawl.blogspot.com/
Dan apa hasilnya..?
Utk percubaan an telah merembat 2 la shawl dr kak kasih. keke..
Di sini an display yerk.

Colour baby blue. Sbenarnya an bkenan akan colour peach n pink, malangnya dh abis stok. Ada lagik colour lain, tapi colour baby blue pilihan Inck Kerie. So amik je lah. keke

Haaa yang ni la an admire kan.. kekeke. Sgt2 chantek d mata An. SUka!!!

Apa lagik korang, jum2 kita shopping shawl lg. Di mata..?? d mana2 korang suka la. keke

* Opss petang td an ada book 2 lai shawl lg kat kak kaseh nyer website.. miahaha. Dlm duk booking kt situ, tgh tunggu shawl yang tgh dlm perjlanan tau. haha. Nanti an promote d mana an beli yerk. keke
Rabbit!

Rabbit!

huhu..
Nama lagik pegi ekspo kan.
MEsti ada hasil nya.
Kali ni an x luper nk candid2 brangan mkanan.
Sbbnya biasa jek kan.
Kali ni lain okey...
Incik Kerie membeli spasang arnab ok..
Hehehe.. Murah sajerr.
Yang cokelap tu reganya rm 20. Manakala yang si putih itu bharga, rm15
Hahhaa..
Knapa an x membeli sama? Aucshh suka tgk dr jauh nyer.
Nk pegang2 takut la. Mmg dr kecik lg takut ke binatang neh..
Walau pum dia rang ni chumel tapi tetap takutt. hahah. Sabau je lah
Soo jum layan gamba dia rang neh.

Time ni kami on da way pulang ke rumah Incik Kerie..
Aish ye lah, beli2 kena wt balik la. x kn nk tingal dia rang lelama dlm keta kan, kan. keke



Bgamba di Ekspo Peladang

Bgamba di Ekspo Peladang




Yuhuu..
Bgamba dgn shawl baru ok ;)
kekkee. Suka sgt... Sgt2 la chantek..
Opss for me, sgt chantek la. x tahu la bg korang sgt buruk ker. keke.
Nk servey2 shawl yang chumel?
salah satunya di http://kasihshawl.blogspot.com

* EH2 promote shawl plak. Spatutnya hebah2 la ke org ramai utk mgunjungi ekpso Peladang/perternak di Stadium Kota bharu.
Hari Peladang, Penternak dan Pertanian Kelantan

Hari Peladang, Penternak dan Pertanian Kelantan








Tanpa Title.

Tanpa Title.

Sedey..cry Pictures, Images and Photos
Hanya itu yang dpt an luahkan skg ni sadd face Pictures, Images and Photos
sad icon Pictures, Images and Photos
Kemaman Kopitiam kali Ke2

Kemaman Kopitiam kali Ke2




Kamis lepas, Kami ke Kemaman Kopitiam.
Peh masa ni dh lewat tapi tetap jgk nk mkn bsama. kekeke.
Lewat2 tu maksudnya dh kui 5.30 0k.
Spatutnya msing2 dh balik rumah, tapi disbbkan hari jumaat kami x bjumpa.
Kiranya kamis tu bantai balik lewat gak. kekeke.

Hurm, nama lagik dh balik lewat,x kan la nk balik dgn tgn kosong kan.
keke.. So an tapau ler chicken chop n fish n chip for my parent.

So total utk hari tu, rm 70.50 :)

* Huh! fish n chip dia, hampeh. x sedap lansung!!
* bihun tomyam pum x besttt!!!!!!!!!!!!!!!!!! x mo order dh. keke
* Milo king, bole la. baik order oreo lagik bestt!!!!
* Strawbery sgt2 la sedapppppppppp!! mauu minum lg :)
Kisah...

Kisah...

Assalamualaikum w.b.t.
Hurm.. Morning.

Apa kaba korang ek di pagi ahad ni..?
An baek2 sajer, rasanya dh manyak hari x log in kt sini.
X smpat nk lepak2 depan ni lor..
Agak kebizian skit..? Bz jek memanjang ke Malas yerk?
Hahhaa. Mmg pum, malas nk update..
hehehe. Himpun2 then baru buat. Skali buat manyak2 bole?
Keke. Lg pum sure korang tau kan.
An nk jenis wt entry simple2 sajer. kekeke. So harap bsabar utk entry seterusnya. keke.

Utk my next entry neh. Bkenaan mkn jgk la. kekke.
Auch x abis2 pasal mkn kan. Sabauu je lah ;)
Korang perasan tak apa yang an ada kt bwh ni???? Haaaaaaaaaa..

Haish mesti korang gelak kan. kekeke.
Sbenarnya agak lama dh an skluarga x mkn megi ni...
Last kita org mkn tyme puasa hari tu.
Haa hampir stahun dh kn. NExt month kita dh bpuasa dh. kekeke.
So hampir la tu kan..
Punya la x tahu nk mkn apa, mkn pg pum dh lewat.
So my mum cadangkan mkn meggi la.

Tut22 tengok dh expired date. Miahahhaa. Ye lah, punya lama x mkn smpai kan expired.
So, x jadi la mkn megi. Masak lah makaroni supp ;)
(maap yerk luper nk amik gamba plak)

Belah petang nya, an gigih ke mall utk membeli meggi sbagai ganti.
Hahahhaha..
Lama sgt2 dh an x pegi bahagian meggi ni.
Lama sgt2 dh x membeli meggi ni.. So beli la kan..

Keesookan harinya, di pendekkan cerita kami btiga mkn la megi sbagai menu tgh hari. keke.

Hoyeahh!!! Btapa sodap nyer megi, rasa x cukup jek. tapi udh2 la tu kan.
kang mkn manyak ilang kesedapan pulak..

Apa pum i'm happy leh mkn meggi. hahaha

* hari kamis.
* 2 bukus megi share 3 org
Apa tu?

Apa tu?


Location : Stesen Minyak Petronas
Date : 22 July 09
Time : RM 9.45 AM

Auchh yang. kamu Wt apa tu?
Hahaha. Wt2 tanyala pulak, wt apa. kekeke..
Paham2 sendiri la oke :P
Gaya Baru ;)

Gaya Baru ;)



Amacam dgn gaya baru neh..?
Sesuai ke tidak ya..? keke.
Bukan apa, an slalu nengok org memakai shawl sbegini rupa.
Aduh btapa chantique2 nyer awek2 di sana sini memakainnya.
Hurm, hati neh trasa nk mcuba nya. Incik Kerie pum memberi galakan yang tinggi utk Cik An ut memakainya. Apa lagikkkkkkkkkk. Zappp terus mKembeli nyer. keke.
Shawl neh an beli skitar KB sajer. Tetapiii sejak shari dua neh, asyikk membeli shawl on9 shj. hahaha.. Adooii semua chantek2 okies...
Rasa mata ni bling2 jerk. Nk kesemua nya. Hahhaa. Bengkurap la camneh. ekeke.
Pas selai2 an membelinya.. Tapiii lum smpai lagik ni.
Esk kut(kamis) baru smpai. Donno la. Mudah mudahan slamat smpai la. ;)
Nantikan kemunculan shawl baru saya. hikhik ;)
:P
Yang!!

Yang!!


Rindu pd si dia neh.. Yang!!!!!!!!!!!! ;) rindu laa..
Rindu ke syg ni ke tidak ekk?

Tutt tutt, wah mcm tau2 jek saya rindu yerk.
Tutt tutt dpt sms dr kamu! sukaa!! ;)

Bill Kemaman Kopitiam

Bill Kemaman Kopitiam

Haloo. Meh2 an display gamba mkanan di Kemaman Kopitiam plak.
Reganya ermm boleh la tahan.
Apa tidak nya. Spinggan tu manyak jgk tau. Boleh mkn 2 org tuh.
Except la org diet, mau 3 org..
Kalau yg jenis x kesah,sorang pum abis ok. keke.
Alaa sorang pum leh abis la lebeh2 time lapoo. kekeke.
X kn nk share2 pulak kan.
Last day sorang order nsik, sorang order western.
So leh la sama2 cuba kan. keeke.

Nsik Lemak Special RM 13.90

Hainan Chicken Chop RM 13.90

Freezy Oreo : RM 8.90
3 Layer Tea Ice : RM 4.90

Sub Total : RM 41.60
Service Charge Tax : RM 2.08
TOTAL : RM 43.70
Kemaman Kopitiam KB

Kemaman Kopitiam KB


JengJengggJengg..
Dh lama x display gamba cam ni kan. kekkee.
Iye lah, bberapa hari yg lalu, incik kerie kan xde d kb.
Jadinya an mana la lepak2 kt kedai mkn neh..
X de kluar2 pum oke. wahh baek gitu..

Last day, mcm biasa la kalau naek bus, of kos la subuh br smpai kan.
So masa tuh, an suh jek kwn nya amik incik kerie di stesen bus. keke.
Kami neh mcm biasa la, ptg2 baru kuar. Ptg pum skitar jam 3 kut.
Aiii x perasan plak kuar kui baper. kekeke..

Settle jek keje kami di Pos Office kami mula la nk mkn kan.
Pada mula nya Incik Kerie nk ke hayaki sajer.
Then akan ala nk try tempat baru tu.
Incik Kerie on saja lah. Lagipum dh lama an bsunggut nk cuba mkn disitu.
Maklum la kopitiam br bukak la katakan, mesti nk cuba kan. kekeke.
Xkn stakat lalu jek.. Mau gak msuk n merasa. keke

Kemaman Kopitiam ni tletak di jalan wakaf siku.
Bhampiran dgn mamak spicy ;)
Bak kata Incik Kerie la, jalan tu bagaikan Lombong Emas oke.
Sbbnya ramai giler yangg guna jalan tu. So mmg sesuai sgt kalau ada kedai2 mkn neh.
Pejabat pum manyak kan. Pasti laku laa. kekke..

Kenapa ek kopitaim neh nama Kemaman?
Itu an x tahu, mcm kemaman ganu pulak. kekeke.
Masuk2 jek dlm kopitiam neh, wallamak, sgt best!!
Mmg rilekk santai ler dlm ni.
Smpoi abis, i likee..
Kalau masuk Hayaki nampak biasa kan, kalau msuk sini kelas skit. keke.
Dr segi pemerhatian pulak, Kemaman Kopitiam ni mcm ada francais tsendiri.
Sbbnya mcm2 produk yang dijual ok.
Dr sgi kaya, kopi, cawan/pingan makuk. keke.
Smua ada oke,smua nya ada logo Kemaman Kopitiam itu.

Caya laa...
MMS dr Si Dia.

MMS dr Si Dia.




Huhu..
Orang kalau dh sehat mesti la lalu mkn kan. Korang camne?
Kalau x sehat mkn ttp on ker?
Ish kalau an, on sajer. Bab2 mkn ni x penah x lalu tau. An mmg! kekeke
Petang kelmarin, tyme an duk grg2 karipap kt dapo.
Hp ku bebunyi mnadakan ada msg yang msuk. Tut2 tanpa henti..
Bila ku membukanya.. Hahaha.
Dpt mms dr org tsayang yang brada d k.perlis utk menikmati mkanan yg sodap2.
Maklum la dh 2 hari x lalu mkn.. huhuu..
Si dia cakap, tyme neh x smpai lg smakukk tomyam.
Kiranya si dia neh order 2 makuk tomyam la.
Maklum la mkn reramai dgn membe2 gitu. keke.
Total nya skitar rm 51
Si dia cakap mahal la. Mmg x leh lawan dgn NH d KB lg. ekekeke. Auch yang neh.. :P
Karipap!

Karipap!


Karipapp oo karipap!!
Linn Oo Lin.. Miahahahhaa..
Kang an dah kata, ptg kelmarin mau grg karipap. Ni la hasil nyer.
Skali grg, 8 bijik oke. kekeke.
Ptang tu an mkn sbijik. Malam plak an mkn sbijik.
Sodap lin!!! lama2 x mkn. kekeke.
Senyum2 suka!

Senyum2 suka!

yeah Hoyeahh Hoyeahh..
Ketemuukkk kembali.. kekekkekee. Mesti pelik kan, kalau entry sblm ni mcm lain mcm jerk.
wakakakkaa.. Mmg pum. td perasaan ku x brapa ok tau..
Adeshh, mmg seksa jek jiwa neh nk hadapinya.

Tutttt2 phone ku bebunyi..
Smesntinya org tcayam yang call kan..
Dlm hati neh dh bdebar debar tau.
bdebar2 nk dgr suaranya.
bdebar2 kalau2 si dia kata x smpat nk balik kb balik neh.

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
Suka! Suka!!
Si dia cakap, si dia dh brada dlm bus okeh!
Alhamdullilah, akhirnya si dia balik jgk malam ni.
Rasaa nk mjerit skuat hati jek. Wakakkaka..
No more sedey2 yeahh. hikHikkk............!!

X de la hati neh nk sedey, x de la nk msam2 muka..
EEEeee seronokkkknyaaaaaaaaaa!
Kiranya esk plan on la. On apa?? on utk betemukkk laaaaaaaaaaa..
x sabar oke.. ;)

Thanks dear krn x mghampakan syg ni. muAcssh!!

Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com