8/1/09 - 9/1/09 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: 8/1/09 - 9/1/09
Special Entry by Cik Yatie

Special Entry by Cik Yatie

Tuuuu diaaaaaaaaaa~~~~ kekeke...
Hati tgh happy gilozz nehh gara2 ada lagik yang baik hati membuat special utk utk Cik An.
Adooiiii~~~~ thn ni paling bestt cuz ramai yg wish my besday. kekeke.
Ala last yerk pum best jgk oke. tut2 sms masyukkk x henti2 gitu. kekeke..
Kali neh, entry ni dtg dr Cik Yatie akan cust,sahabat baik,adik n swaktu dgn nya. keke
Hurmm... ngeluhhh panjang2 neh.. erkk!!!!!!!!

Koranggg tbaca kn sesuatu ker? hahahhaa..

Yatieee!! wakakakka..
Harap2 yatie leh saba ekk dgn sikap kawanmu/kakak mu ini okee...
Sudahh tetuliss perangai ku begitu..
Payah dh nk ubah neh~~ mmg sgt2 mgader,cerewet & overrrrrrrrrrrr manja oke! ;)
Trima je lah kelebihan ku ini. hahahaha..

Apa lagik ek korang, layan je lahh entry yang diterbitkan oleh cik yatie kita.
Kalau korang senang2 lawat2 la blog dia yerkk!!
http://www.yatistory.com




* Tarik napas panjang2, x leh nk marah2 puasa neh. hahhaa
* Siap edit2 gamba ku.. kekeke Thanks dear..
The Best wishes of my friends

The Best wishes of my friends

Lalalalala.. Senangnya hati ari neh... Apa taknya.
Ye lah, an ingatkan x de sapa yang sudi nk wish my besday oke.
Maklum la an bkn sglemer korang kut. kut2 la x de lorg nk ingat pun~~
hehehe.
Tapi an cukup2 tharuuuuu bila kawan2 ingat besday an.
ada tu siap wish besday bkali2 tau. kekek. Trima kaseh tau~~
Jasa korang2 pasti an x luper..
Agak2nya ada gak besday korang an x tahu kan. leh la tinggal2 kan tarikh korang kt komen ni.
Hahaha...

Kat sini jgk an bterima kaseh kpd cust yg merangkap sbg kawan baikkkk tau.
Sapa lagik kalau tak bukan Puan lin & Cik Fyzah ;)
ehhee. Aik knapa ni?
Iyorrr laa, dia rang neh siap wt special entry tauuu ;) juz tuju utk an walau diselitkan dgn org lain. keke. Yang pasti nama ku tetappppppp ada dlm entry itu. kekee..
Lalalaa. Korang jgn jeleszz ok.
Korang mana ada special entry kan. kekeke..
hahha Cik An mula perasan ;) kuikui...

Kat sini Cik An selitkan kdua2 entry yang Cik An tbaca/tbukak pg td.
Auchhh TER ker?? kekekkee.. Jumm layannzzz....




* Trima Kaseh tauuuuuuuuuu~~!!! SUkaa!!! ;)
http://linmdnoor.blogspot.com & http://www.eteqcute.blogspot.com

Today is my birthday everybody! anyone else?

Today is my birthday everybody! anyone else?

its my birthday Pictures, Images and Photos
Today is my birthday
Anyway, not much to say. I don't think I will be doing anything special today.
Hurm... Mesti pelik kan.
Kalau last day entry besday, 2 day pum besday gak.
2 hari turut2 pasai besday. Nk wt camne kan...~~~~ ;)
Dh kami dilahirkan dekat2 jerk, juz selang shari.
Yg bezanya dia mempunyai adik yg ramai sedangkan an hanya alah ank tunggal. ekeke.. ;)

HOyeahh~~~
2Day ni dh masyukkkkkkkkkkkk 25 thn dh ler.. Huh~~
Angka tu kira manyak dh la sbg 'perempuan'. keke. Saba je lah Cik AN yerk ;)
Bak kata kerie, umor itu bkn mnampakkan kita tua tapi menunjukkan kmatangan kita. keke.

Thanks dear sbb wish my besday, siap nyayi2 lagik tu. Waaa sayang ni sgt2 tharu hinggakan berayer mata tauu. kekkkee..
kekeke. yeap2 siap nanges2 kt phone td.. ;)
Sbb tlalu tharu sgt..~~~~~

Timer kaseh x thingga kt kawan2 yang wish besday ke an yerk...~~!!!! ;)
Timer kaseh sgt~~~
Ucapan korang2 neh amat bemakna tauuu.. sukaa~~!!!
happy birthday Pictures, Images and Photos

Happy Birthday~~

Happy Birthday~~





Selamat hari jadi buat dirimu yg istimewa....Semoga tahun ini memberi sinar
kegembiraan dan kebahagian......dan semoga perhubungan kita akan kekal ke akhir hayat....
Happy Birthday my love!

Happy Birthday my love!

birthday Pictures, Images and Photos
To : Incik Kerie~~~ 29 August 2009 (1984)

Every year, on your birthday,
I think about how glad I am
that you were born,
how thankful I am
to have you in my life.
You have given me so much--
supported me, encouraged me.
To the world, you may be one person. But to me, you are the world.
It is not being in love that makes me happy but it is being in love with YOU that makes me happy.
I wish you health and happiness,
And to live for many years
With no tears, with no sadness, with no troubles!
Happy Birthday my love!

From : Ur Love, Ann

Versi BM :
Sayang,
Semoga kau dipanjangkan umur
Dan
Dimurahkan rezeki

Sayang
Semoga kau diberkati rezekimu
Dan
Diperpanjangkan tekad & azam

Untuk meniti hari mencabar ini

Skadar tgk je lah~~

Skadar tgk je lah~~

Morning~~ Hye Semua..
Slamat Pagik Jumaat yerkk~~ Smoga diberkati lebeh2 lg di bulan ramadhan neh..

Hurm apa aktiviti korang eh ari neh?? of kos la yang brada d luar p.timur smestinya masyuk pejabat n lakukan keje2 yang harus di settlekan before cuti merdeka kan.
Bagi yang berada d kelate, kedah, tggganu of kos la cuti2. rilek2 di rumah..
Mauu masa ni ada yang lum mangun tido. aahahahakk...

Hurm.
Kalau An pulak apa plan nya..?? Hurm.
kalau diikutkan ada plan kuar bdetim ini petang. ala kuar2 ke pasar ramadhan sajer tapi donno la lagik kan..~~ itu pun kalau jadi. InsyALLAH ;)
Aiii pepagikk dh plan..?? hehe. ye lah 2day incik kerie kan bcutii~~
So ari neh la leh mintak di temani..
Mau pegi sorang2?? enggak bagi oke. Katanya risauuu~~ ;) auww sayang bangat pd saya ya.
Bwekk!~~!! mgader dh pepagi gini. kekeke..

Smbil duk pk2 apa yg nk diclick2 kan...
Haaa apa kata kita jamu mata kan. hehehe.........

Jamu punya jamuu, wowwwwwwww!!!!!!
Chantek nyer!!~~~
Hati bdebar debarr rasa minginkan nya tapi bila tpadang dgn harganya adesh~~!!
Tbantutt okeh. hahaha..
Camne neh..??? Tpaksa mnahan diri dr memilikinya cumaaa dlm hati kecil ini bkata.
InsyaALLAH ada rezki pastiiiiiii dpt pakai nyer. hahha.
Berangan sudah ;)

Apa yang an bkenan utk pagik ni??? Hurm ada sesiapa yang bmurah hati utk hadiahkannya utk An..?? Hikhikk.. Mau mintak ke Incik Kerie.~~~ Aii tak tgamak la pulak bila tgh reganya beribu2 ringgit. Sedangkan Incik Kerie baru jek keje kan.. Lebeh2 mau raya pulak tu!
Mesti la diutamakan ke fmily dulu kan. Ank sulong la katakan. hurm.
Tapiiiiiiiiiiiiiiiii nak menda neh!! nakk nak~!!





Tapi masalahnya. kalau membeli scara on9. hurmm risau x sesuai pulak dgn tangan ku yang kecil ini...~~ ya ya tang pegelangan tgn saya amat2 la halus okehh~!!
Kang2 beli2 dop sesuai. Camne tu..? Hahhaa..
Jam2 camne mana leh potong kan.. Bmasalah jgk kalau halus di situ.. hurm

hehe..

Wah Cik An neh, pepagik dh berangan nak memakai berangai yg mahal. Sabar je lah.
Berangan sudah, nk membeli x mampu. hahaha..
Counting down the days for my....

Counting down the days for my....

25 Pictures, Images and Photos
I'll be 25 *sigh* in a few days and I've been thinking about a lot of things in my life. What I have done already, what I still want to do but am not sure if I'll be able to do it...
Hurm...~~~

* Sayang ni tahu yang, kamu dulu. hehhee ;) iya iyaa.. keke
Don wory. of kos syg ni ingat oke!
Ptg yg myakitkan..

Ptg yg myakitkan..

Pssssstt...Pssssstt...
Balik2 td Cik An sedey tau.
Balik2 td Cik An Geram tau.
Balik2 td Ck An naik angin tau.
Balik2 td Cik An marah2 tau.
Balik2 td Cik An nangis tau.

Tapi kena yerk..??
Krn Incik Kerie ker? opss tak lah. Bkn krna dia.

Tapi krana marah yang x spatutnya dia marah.wabbit cry Pictures, Images and Photos
Rasa bdosa amat tau.
Rosa durhaka sgt diri neh.
Ada ke hak utk memarahinya? Tidak! tidak ~~! huh.
Sbaliknya diri neh yang patut kena marah2.
Tapi slepas wt kesilapan baru mintak maap.
Masa wt salah tu, amarah tgh control diri.
Last2 diri sendiri nangis krn sikap yang stess gituh.

Mintak maap ~~~~wabbit cry Pictures, Images and Photos
SobSob nangis skuat hati.
Mlaung pd dunia..~~~
Hati neh sakitttt........... Dubdabdubdab.....
Lafaz Niat Puasa Sebulan Ramadan

Lafaz Niat Puasa Sebulan Ramadan

Lafaz niat puasa Ramadhan sepenuhnya (sebulan):

Maksudnya: Sahaja aku puasa untuk sebulan pada bulan Ramadhan kerana Allah Taala.

Mengikut mazhab Imam Shafie, niat hendaklah dilakukan pada setiap malam. Para ulama berpendapat kita boleh bertaklid mengikut mazhab Imam Maliki yang mengharuskan niat puasa untuk sebulan Ramadan: Iaitu berniat untuk sebulan Ramadan dengan tujuan jika terlupa niat mana-mana malam di bulan ramadan niat mengikut Imam Maliki itu boleh dipakai. Niat Imam Maliki hendaklah dilakukan pada malam pertama puasa. Namun niat setiap malam hendaklah dilakukan.

Lafaz niat puasa harian Ramadhan

“ Nawaitu sauma ghadin an ada-i fardi syahri ramadhana hazihis sanati lillahi taala. ”

Maksudnya :“Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala”.
Tarikh Lahir Anda Dalam Hijrah

Tarikh Lahir Anda Dalam Hijrah


Skin Baru !

Skin Baru !

Hye Smua~~~
Slamat B'puasa yerk..~~ auchhh baru kui 12 tgh hari neh.
Bwak bsabar la yerk. keke..

Lalalallaa.
Smalam an trasa agak kpuasan ... huhu... nk click2 pum x tahu nk tgk/layan apa dah..
Last2 mcari keje.. hahh cari keje?? hahaha..
keje mgodek blog sendiri.... Ini lah hasilnya.. keje apa sgt..?
tukar colour template sajer. ahhaha.
Amat2 la mudah keje ini ;)

So layan je lah dgn skin colour yg baruu. Tadaaaaaaa~~~ ;)
Isi Msa ada dgn Bshopping ;)

Isi Msa ada dgn Bshopping ;)


Hurm. Hye Smua.
Slamat Petang~~~ Duk wt apa ek korang2 semua.?
Sibuk d dapo..?? duk memilih laukpauk/kuih muih d pasar ramadhan?
Hurm. Bg Cik An, hari kdua juz abiskan masa d rumah saja.
X de kemana pum.
Bebuka pum dgn simple2 saja.
Kebetulan cuaca x mginzinkan utk amik angin petang.
Jawabnya sharian abiskan masa d depan lappy ini..
Bila duk depan lappy ada saja la menda nk click2 kan..
kekeke..

Opss tu my shayang, bkn duk genyar2 ok tapi biasa la yang, prempuan.
Kalau perempuan mesti dikaitkan dgn sesuatu..eeeeee kekeke.

Korang perasan banner di atas? apa yang dikaitkan dgn entry neh yerkk? kekeke.
Hari ni buhsan gilerrrrrrrz.. tak tahu nk wt menda.
Perut pum duk bunyi kruk krek kruk krek menandakan ia sgt2 la lapa. adesh sian to my perut. hahaha. so utk mengumbirakan hati neh.
Mula nk click2 kt gedung yg mjual shawl ok. hehehhee..

Apa lagik ada jek yg tpikat okies..
Sbenarnya manyak store yg mjual shawl neh.. sumer lawa2.
kalau lah Cik An ni jutawan mau saja membeli ksemuanya ok. hahaha..

Last2 utk hari neh, Cik An mcuba membeli dr Fariha.
Siapa Fariha? Cik An pum x kenal ok. Ini lah first time Cik An membeli dr nya.
Layan first class okies..
Manyak jgk diskaun yang diberikan olehnyaa.. Mmg bestt giler la..
Disbbkan Cik An membeli beberapa shawl dr nya. Diberinya PREE DELIVERY.
Dah tu, diberi diskaun pulak atas shawl2 yang dibook oleh ku. Wahhh best best..!!

Kalau gini layanan nya, mmg x siap2 tau membeli dr nya..

Sbenarnya cik An membeli sama jenis jek cuma colour lain2.
Entah la. Cik An suka sgt2 dgn shawl itu.
Shawl 3 tones, material polyster sajer. Sonang n teletak sajer di kepala ok.
3 tones ni jenis plain shawl jerk. No bunga2 n corak. keke.
Ok la tus. Asyik2 pakai shawl corak, jemu jgk kan.

Kat sini Cik An ingin bkosi link dgn korang2 semua la..
Layari : http://fairyhaspick.blogspot.com

Bagi korang2 yang trasa nk bshopping boleh la ke situ ek.
Skg ni kan memacam kedai yang mjual shawl kan. So apa korang tunggu lg.
Mulakan servery di online ini....
Mcm2 jenis, mcm2 harga, macam2 material ;)

Dgn ini, korang x de la rasa buhsan jek..
X de la merungut puas2 duk kt rumah/opis. x kira dimana/bila.
hehehe. anytime boleh bshopping ok.... ;) hoyeahh~~

To My Shayang ;) Ganti plz. hahaha.
PASAR RAMADHAN STADIUM KOTA BHARU

PASAR RAMADHAN STADIUM KOTA BHARU

Selamat Berbuka Puasa~~ 2009






Nilah keadaannya di persekitaran Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu. Setiap tahun ada Pasar Ramadhan di sini. Terlalu banyak macam juadah berbuka dijual dan keadaannya sungguh meriah. Memang hati akan terpanggil untuk ke sini setiap kali Ramadhan. Deretan gerai menjual pelbagai macam makanan. Ada dua kawasan khemah-khemah makanan; di sebelah Jalan Bayam dan di sebelah Jalan Hospital. Gambar-gambar ini adalah untuk kawasan Jalan Bayam sahaja. Tak sempat nak melangkau ke sebelah yang lagi satu.

Setiap yang dijual tuh memang menarik kerana perut yang kosong. Lagipun peniaga nih pandai bagi kueh-mueh nampak menarik dengan pelbagai warna yang menggiurkan.

Pelbagai hidangan kueh-mueh ada dijual. Lompat tikam, akok dalam perlbagai jenis, ondeh-ondeh, puteri mandi, cendul dan lain-lain adalah pelengkap juadah berbuka puasa untuk melepas rindu setelah satu hari berpuasa.

* First day puasa dh terjah pasar ramadhan. Second day msk je lah.~
Kisses.. HerShey's

Kisses.. HerShey's


Hoyeahhh~~~
Thanks Dear sbb cokelap ini. kekeke. Siap dgn paperbeg chumel lg. keke.
Tapi br mkn 2 bijik 'kisses' sajer...
Takup woooo, kang x pasal2 naek berat bdn ni. hahaha..
Apa2 hal lama2 x mkn cokelap mmg best ok...
Pek 'Kisses' tu mcm tbaru jek. Maklum la jrg2 jenguk pat neh.
So bila nampak bling2 mata nk terus. kekeke..

Kisses dark Chocolate with strawbery filling~~~ Nyummmyy!~~~!!
Wishing U All SSelamat Berpuasa @ Bulan Ramadhan Al-Mubarak

Wishing U All SSelamat Berpuasa @ Bulan Ramadhan Al-Mubarak

Hi all,
Puasa Pictures, Images and Photos
It's the Ramadhan month again! For over one billion Muslims throughout the world, Ramadhan is a special month of the year. During the month of Ramadhan, Muslims fast from dawn to sunset every day.

Let's take this chance to wish all our Muslim friends "Selamat Berpuasa". Ex

I wish all Muslim in the world, Selamat berpuasa! Happy Fasting in this holy month of Ramadhan!

Ani Sup Utara - Mkanan

Ani Sup Utara - Mkanan





Auchh!! Puasa korang puasa..!!!~~ hahaha.
Mcm sengaja jek an neh upload lelambat. DH tu... upload siang hari plak tu.
HAhaha. Saba je lah.. alahai korang x kn dh lemah kut! kuikui..

Hurm ni lah antara mkanan yang kami order kt Ani Sup Utara..
Sup nyer sodapp jgk la cuma tang air tu. x brapa best.
Nampak gaya kena upah org lain wt air neh. Sgt2 x best........ hahaha
An order apple blend. pehhhhhhhhhh mcm air tawar jek, air sejuk biasa.
Air lai chi kang tu, ok la...................

Price?? opss lupa lak nanya Incik Kerie.
Dlm RM 20 lebeh kut.. ;)

Nk g makan lg ke kt situ? Boleh la kalau tekak nk mkn sup2 kan. keke.
Yang an order neh sup ekor n sup tulang. Nsiknya mmg dh setkan dgn telo msin itu :)

Pelbagai mkanan gak ada kt situ tapi setnya mmg nya sup la.
Nasik Aym, Mee/Kuey Teow/Bihun Sup. keeke
Rasanya?? kena tunggu pas raya nanti la pulak.. Skg ni stop dulu dr mkn kt kedai.
AUuwww nk wt camne, bebuka itu wajib d rumah oke.. keke.

Slamat Bpuasa & Bebuka ya....Align Center
Ani Sup Utara~~

Ani Sup Utara~~






Askum. Slamat Bpuasa yerk kawan2.
maap la lambat nk wish pulak. Gara2 x log in nyer pasal.!~ hhehe.
Beberapa hari dh kut x on sini. So cerita pun ada yang tetngguh. keke.

Last day kan, blum puasa lagik. so kami bdua ingatkn nk melantak manyak2 kt horizon.
tapi apakan daya bila call x dijawab oleh mereka.
baru tpandang kt card dia rang yang hari jumaat dia rang beoperasi kui 4 ptg.
hohoooo kamiii agak awal la kan.

Pk punya pk, apasalahnya kalau kita cuba ke kedai baru yg brada d beret 12 kan...
Memperkenalkan Ani Sup Utara..~~
Masuk2 jek kedai neh dh leh nampak service dia rang camne.
Agak slow la skit. huh...
Org pum kuar masuk jek kedai neh.
maklum la kedai baru mesti la ramai yg nk mcuba kan.
Lg pum hari jumaat kedai makan d kb ni agak terhad skit.......
Kebanyakkan tidak bjalan la. :)

Order itu ini, apa lagik hobi kami bmula. opss kami?? hahaha..
Hobi Cik An, x lain x bukan, bgamba la ;) lalallaaa
Cherry Tree Rice Stall~~

Cherry Tree Rice Stall~~


Brekpes for today.
D
h lama sgt An x kesini tau. hehe. Tyme ni skitar jam 8.30 am lah. huh. Slalunya ramai giler org kt sini tapi ari blainan pulak. lenggang jerk. apa sal ekk..???
Betul An cakap neh.. slalunya kedai ni mmg sesak x kira masa
, pg hinggalah ke tgh hari. huh.
Tapi kalau pg td, mcm x brapa laku jerk. Jadi satu kepelikan pulak. Mukin hari ni je kut. Donno la. Sbbnya dh lama x ke sini.
Cik An mmg suka nsik2 kt sini tapi disbbkan agak jauh dgn rumah, so jrg sgt la ke sini.
Lgpum jrg2 jek Cik an mkn pg kan. keke...

Mcm pagik ni, Cik An mkn nsik tau..
Disbbkan Cik an nk beli 'gulai aym n ikan', utk brekpes beli la nsik krabu aym grg :)
Price : RM 7.50 utk 3 bukus.

Stall name : Kedai Kopi Ziela ( Ziela Coffee Shop ) or "Nasik Belauk Pokok Ceri" by most people ( " Cherry Tree Rice Stall " , there was a cherry tree there. )
Place: Jalan Yaakubiah, if u come from Balai Islam heading to Panji, about 500 meters from the junction.




Hari smalam, Kenny Roger's

Hari smalam, Kenny Roger's

Lalallalaa.. Tadaa~~~ hahaha..
Mesti korang suka kan. yo la asyikkk duk tempek gamba mknan sajer.
Nk wt camner, Cik An kan suka sgt menunjukkk.. huhu..
Oitt ikut org ah..~~ yang korang2 neh suka merungut apa sal kan?
x suka tgk x yah klik2 blog neh ok.. huhu..
Slalu sgt org gelakkan blog neh yang penuh dgn gamba2 mknanan. huhu.
Kang2 delete url mail dr msuk sini baru tau. dush tendam ~ hahaha. Padan muka u All. haha.
Trasa amikkk.. ;) lalalala.

Wahh kasar smacam jek bahsa Cik An kali neh.
Itu menandakan Cik An sgt2 buhsan org yg merungut oke!.. huhu.

Last day, Cik an dgn parent ke TESCO utk membeli belah brg dapo.
So Cik An bg tau la kat mak yang nk blanja mkn utk tgh hari neh.. hehehe. Wahh baek gitu.
So pilihan kami iaitu KENNY ROGER's lah.. hehehe.
Slama bukak neh, ni baru kali kdua kami membeli di situ ok. Kalau Cik An kiranya kali ke tiga la mkn KENNY ROGER's KB neh.. Skali tu dgn org tcayam kan. keke...

So Cik An order 3 set ~~ hurm ye lah skali skala mkn x kn nk order 2 set then share2 kan.
Nama lagik nk belanja x kan nk save2 budget pulak. kekeke.
X baek cam tu woo. Lebeh2 belanja parent sendiri ;) harus la joliiiiiii kan. keke
Brapa la sgt 3 set neh.. ;) x de nilai apa2 pum...

SO layan je lah yerk gamba di bwh ;) kekeke




Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com