12/1/09 - 1/1/10 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: 12/1/09 - 1/1/10

Happy New Year 2010~~

Nik Nurehan | Thursday, December 31, 2009 | 0 Komen

Happy New Year ...... May this new year bring us a new spirit to reach all your dreams, good health and a happiness forever…
===========================
Yesterday is memory. Today is a gift. TOmmorow is a Hope. Let’s begin New Year ..... with faith, love, peace and new hope

Happy New Year 2010.Good Bye 2009.

Sayerp SYG Dia!

Nik Nurehan | Thursday, December 31, 2009 | 0 Komen

Dia is my Love

Dia is my BesFrenz

Dia is my only ONE
Saya Sayang Dia.
Hari ini saya sayang dia
Esok pon saya sayang dia.
Setiap hari saya sayang dia
Sayang dia banyak2. =)

CoffeeView

Nik Nurehan | Thursday, December 31, 2009 | 0 Komen




Locations : CofeeView
Kali kdua dah kami bdua ke sini.
Makanan nya orait2 gak la cuma kuahnya agak msin skit laaa.. Erkkk~~~~
Next time harap2 ok la yerk!!

Cmera Syalin ;)

Nik Nurehan | Thursday, December 31, 2009 | 0 Komen

My dad & Pak Syamil

Bgamba beramai ramai di Apartment Pelangi ~~ time ni nk balik dh

Bhsopping keropok2 di pasar MPKB

Me & Syalin

Shopping2 di Pasar Siti Khatijah

Nyam nyam tgh lunch pkena Laksa

Di rumah sayerp ;) bramai2 di meja mkn ~~ time ni brekpes ok!

Model : My Mum~~

Nik Nurehan | Tuesday, December 29, 2009 | 0 Komen

Locations : Pasar Siti Khatijah
Heroin : My Mum, Nik Rosanh
Aktiviti : Sedang membeli baby orange
Price : Mcm2 harga ~~~

Satar & Otak-Otak

Nik Nurehan | Tuesday, December 29, 2009 | 0 Komen

Locations : PCB Kota Bharu
Time : 6.30 PM

SATAR

This dish is cooked-wrapped in a banana leaf over a low-fire barbecue. Fish meat, shallots and ginger are pounded to a paste and wrapped in banana leaf before it is cooked.

Satar is an interesting blend of succulent boneless fish marinated in spices, wrapped in banana leaves and grilled over a flaming charcoal fire. Its sweet taste is tinged with delicate smell of the wrapping, making it a great appetizer and a healthy snack.

OTAK-OTAK

Otak-otak is a fish cake found throughout Malaysia, Singapore and Indonesia. This is one of the speciality of Terengganu besides satar, another fish-based food. Since Terengganu is famous as a fishing state, the fish-based foods that are produced by the people of terengganu are made of fresh fishes to maintain its original taste.

It can be eaten as a snack or with bread or rice as part of a meal. Otak-otak is made by mixing fish paste (usually mackerel) with a mixture of spices including chillies, garlic, shallots, turmeric, lemon grass and coconut milk. The mixture is then wrapped in a banana leaf that has been softened by steaming, then grilled or steamed.While fish otak-otak is most common, otak-otak is also commonly made with prawns, often resulting in a more textured variety.

Love to shop - Syalin 2

Nik Nurehan | Tuesday, December 29, 2009 | 0 Komen




Love to shop - Syalin 1

Nik Nurehan | Tuesday, December 29, 2009 | 0 Komen





Locations : MPKB (Kota Bharu)
Shopping tyme dgn Syalin&Family, CikBie n Aunty Sohaila ;)
Mmg shopping sakan la.
Sumer mendaaa rasa mau sajerk..
Opss bkn sayerp tp dia rang ok!!
Rambangg mataa nk itu, nk itu.
Yang best, syalin la..
Stiap kedai yang dia terjah pasti ada jek yang dia bkenan..
Parents nya yang sgt2 baek hati, ikut sajerk.
Apa tidaknya Syalin kan br jek dapat 9 A's dh tu ank tunggal plak tu.
Mcm sayerp neh, bdk x pandai. SobSob..~ hehehe.

Align Center

Roti Tempayan~~

Nik Nurehan | Monday, December 28, 2009 | 0 Komen




Ani Roti Tempayan.
Locations : Wakaf Baru, bhampiran Pjabat Pos Wakaf Baru.
(kalau korang x jumpa, tanya2 jek mesti orang kenal punyer) hehe
Waktu Bniaga : Dr pagi hingga jam 3
Kiranya utk brekpes n lunch sajer.
Menu : Roti Tempayan & Nsik + Lauk

* Roti nya sgt sodappp oke!!!!

Apartment Pelangi

Nik Nurehan | Monday, December 28, 2009 | 0 Komen


Pmadangan yang diambil dr tingkat apartment pelangi mall ;)
Sgt2 chantek tau.
Harga nya sgt2 bepatutan tau.
Dgn 3 bilik dilengkapi brangan rumah hanyalah rm 200 utk satu hari. Murah kan ;)
Ada dapo, ada astro, ada ekon, ada kipas, ada pinggan mangkuk, ada kapet bla bla. haha..
Sgt2 slesa lahh..~~~ berbaloi baliii...

Kami & Adik~~

Nik Nurehan | Monday, December 28, 2009 | 0 Komen



Thanks adik sbb upload gamba neh kt FB. Kaka Sukaa~~ lebeh2 ada gamba kaka n si dia. kekeke.... ;) Thanks yerk adik sbb mjemput kamii ke majlis adik neh!

Minggu Yg Best!!!

Nik Nurehan | Monday, December 28, 2009 | 0 Komen
HAPPY Pictures, Images and Photos
Hari minggu yang menggumbirakan~~ hehe.
Mmg best gilakkk ah minggu neh...
Thanks to CikBie & membe2 nyer (aunty Hnita, Pak Syamil, Syalin, aunty Sohaila)
Sukak!! Sayerp Sukak!! hehehehe......
Dia

Apa tidaknya dr pagik hingga petang abiskan masa dia rang ~~
2hari turut2 plak tu .
Kesana kesitu kesini. Wahhh minggu utk bjalan2 tau.
BEstttt Gilerrrrrr!!!!
Timer Kaseh ek CikBie sbb bwak An jejalan walaupun an neh dh duk di Kb.
tapi An sendiri x jejalan sgt.
Satakat mall,bazar tu mmg la slalu pegik.
Tapi ada gak tempat yang blum penah msuk n kenal lg. kekeke.

Hurm nak kata tang penat tu.
Mukin ad ala skit2 tapi An enjoyy gilerrr laaa.
Sbbnya sblm2 neh takde la abiskan ari minggu mcm tu.
Ye lah kalau kuar pun x de la dr pagik hinggakan petang/malam.
Heheh... Best Bestt..!!

;) Next timerrr Ajak aunty2 tu dtg kesini lagik yekk!!
Expecially Syalin! hehe. leh ada kawannn nanti.
SUka!! yukk Syalin, kita beli keronsang lagik. hahaha..
Teddy Hearts Thanks Pictures, Images and Photos

To : Takim & Yaya ;)

Nik Nurehan | Thursday, December 24, 2009 | 0 Komen
Cardigran Pictures, Images and Photos
Status : Mohdmustaqim Abdul Rahman & Yaya Hisham.
Congratulations to have 6/8 A's on ur PMR. To those who have great results, congratulations – and for those who don’t, don’t worry, there’s still SPM in 2 years time.

Harini Result PMR Keluar!

Nik Nurehan | Thursday, December 24, 2009 | 0 Komen
Exams Pictures, Images and Photos
Alhamdulillah, masa dinanti telah tiba~~ hehe
Adakah anda salah seorang yang menduduki Peperiksaan Menengah Rendah tahun ini? Atau adik anda salah seorang dari mereka? Atau kakak atau abang anda? Atau anak sedara, sepupu, anak sepupu, anak dua pupu anda?
Apalah yang diperolehi adik ini. Suspend juga. Apa2 pun, mudah2an yang terbaik sahaja.
Kepada yang dapat result bagus Alhamdulillah balik rumah mbik wudhuk, sujud syukur lah ek!
Kepada yang tak berapa cemerlang jangan sedih-sedih tau. In

Adik2, dah usaha, dah tawakkal, Redhalah kepada ketentuan Allah swt.

Suprised~~ Thanks Na!

Nik Nurehan | Wednesday, December 23, 2009 | 0 Komen


I'm so happy I got it!!" Thanks Nur Amalina for da Postcard ;) Sayerp Sukak!!! hehehe.
Mmg d luar jangkaan la. Tut2 ayh kata ada postcard utk sayerp.
Aikkkkkk Bila tgk jek dah tahu siapa kah itu Mellin.
Ohh yeahh, nur amalina. Si dia neh, kawan an time sek kt kedah dulu.
Manyak kenangan kita orang time sek neh. hehe.
Korang pun mesti manyak kenangan kan.. yeahh~~

An sgt2 hargai psahabatan yg tjalin antara an dgn amalina neh..
Dia sangat2 baik okeh. Walaupun dh btahun kami x jumper tapi kami stil kontek2 tau.
Hurm kiranya lepas form 5 tu, mmg x jumpa satu sama lain dh.
Bayangkan la btapa rindu nya kt membe lama neh.
InsyaALLAH na, pasti kita akan jumpa nanti okeh.
Kalau di beri masa n umor yg panjang, pasti na....

Love her so much.. Muachss to my frenz yang jauh.

Wanita

Nik Nurehan | Wednesday, December 23, 2009 | 0 Komen

Sayerp Buhsan~~
Aishhh ye ye. x dapat sayerp nafikan, sayerp telalu2 buhsan.
Rasa nak gilakkkk dbuatnya.
Entah naper rasa kosoongggg jerkk..
Rasa boring smacam jerk.
Tak dapat nk luah camne rasanya..
Tapi nsib la ada majalah yg menemani sayerp.
Nsib la ada FB menemani sayerp.
Kalau tidakkkkkkk mau sajerk sayerp mjerit skuat hati..
X pasal2 my mum kata nk dia sudah gilak, kang susah tuuu. hehe.
Sedangkan ank nya msih waras n sehat tubuh bdn lg. keke..........

Majalah wanite neh sebuah mahalah bebahasa melayu yang diterbitkan di Malaysia. Ia merupakan majalah khusus untuk wanita dan diterbitkan secara bulanan. Ia merupakan majalah wanita dan keluarga nombor 1 di Malaysia. Ia merupakan sumber ilmu bagi suami isteri, kekeluargaan, kesihatan, psikologi, kecantikan, fesyen, resepi, hias rumah dan pelbagai lagi. Maklumat di dalamnya sesuai untuk seisi keluarga.

Korang2 harus la membeli buku neh tau.
Kalau An, mmg x miss. Every month mesti beli tau. hehe..
Mmg bacaan kgemaran my mum. hehe.
Tul tak Mok..?? Iya anak ku :)

Sibuk total!!! -

Nik Nurehan | Tuesday, December 22, 2009 | 0 Komen
Sayerp sibuk..
Telalu sibuk..
Anda bagaimana..??
Masa tluang sayerp digunakan dgn menonton tb.
Boleh dikatakan itu lah keje harian saya.
X kira masa, siang mahupun malam.
Opsss slalunya star tgh hari hingga malam la.
Kalau tang pagik neh jarang sgt la.
Start jek jam 2 hingga 5.30 mesti sayerp x bgerak kemana mana.
Cuma sayerp kena la curik masa sdikit utk myelesaikan keje sayerp di p.jabat pos.
Kalau dulu sayerp smestinya kluar dr jam 2 smpai 5 kan.
Tapi skg tidak lagik.
Sjak si dia bkejer, sayerp tidak lg kluar lelama tau. Baguss kan sayerpp.? hehe.
Cuma mcurikk masa skitar jam 4 saja.
Itu punn sayerpp mgambil masa dlm stengah jam utk myelesaikan keje2 itu.
Settle jek no more jejalan okeh. no more membuang masa or mhabiskan minyak keta tanpa tujuan. Terusss aja balik ke rumah tau.
Waaaaaaaaaaa ada perubahan yg telah blaku atass khidupan sayerp..
Kalau dulu x mo jek balik awal2 neh.
Nak kluar jek keje nya.
Kalau kluar nak jek singgah ke mall tau.
Tapi skg? Tidakk lg...
Krn apa..?
Krn TV lah.. hehehe. TV merubah sgala galanya :)

Jam 2 di tv3 : Tasbih Cinta
Jam 3 di tv 104 : Sinetron Sekar

Jam 4.30 di tv3 : Cucu Betong


Korang2 mcm mana plak yerk??
Adakah korang gilakan tb mcm sayerp neh? hehe.
Saba je lah..

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com