2/1/10 - 3/1/10 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: 2/1/10 - 3/1/10
Jiwa sedey!

Jiwa sedey!

Sad Pictures, Images and Photos
Saya susah hati.
Smalam saya tlg bmimpi pkara yang buruk.
Saya tjaga lalu airmata bcucuran jatuh ke pp.
Saya sedey.
Saya tahu ia hanya lah mimpi.
tapi saya x leh menerima hakikat saya bmimpi hal itu.
Saya x mo menda itu tjadi.
Saya x mo.
Knapa la tetiba pulak saya leh bmimpi sbegitu rupa.
Sngat mnakotkan.
Pagi ini hati saya sangat runsing.
Tersangat2 runsing.
Saya perlukan dia utk menenangkan hati saya ini.
Tapi si dia sibuk.
Pg ni dia mula kerja.
Saya sedey.
Cepat2 la call saya ni.
Saya tunggu.
Salam Maulidur Rasul 2010

Salam Maulidur Rasul 2010

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh…

Selamat Menyambut Maulidur Rasul buat teman sekalian,
Alhamdulillah, segala puji kita panjatkan kepada Allah yang telah memberikan pelbagai nikmat kepada kita, selawat dan salam buat junjungan besar tercinta Nabi Muhammad SAW, penutup sekalian para nabi dan rasul, penunjuk jalan al-haq dan daie sepanjang jalan.

Dengan berbesar hati, saya mengucapkan Selamat Menyambut Maulidur Rasul 2010 buat semua teman-teman se-Islam, tidak lupa juga rakan-rakan di seluruh ceruk rantau bumi Malaysia ini.

p/s:- Berselawatlah banyak-banyak untuk junjungan besar kita, Rasulullah SAW

Tesco KB

Tesco KB

Wahh!! Wahhh!! Apa neh..? kat mana neh..? Mcm pmandangan kat FoodCourt jerk..
sapa pulak ke FoodCourt ne.? Tapi di mana ya..??
Aishhh pelikkkk nii!!! hohoooo..
Jangan korang tanya manyak okeh, kanggg cik an lempang br tau..
ye lah,x dan cik an nk start cerita korang dh tanya itu ini. Saba beb!!
Akan cik an cerita slow2 ok. hehe.
Pd satu pg cik an ada ke tesco utk membeli belah barangan dapo.
Disbbkan si dia lambat ke sini, so cik an tpaksa la 'bshopping' sorang diri.
*ini lah jd nya kalau org tu yg sedang bkerja harus curik masa ke sini sedangkan si awek nyer pulakk memintak si dia menemani. Last2 padan muka, awek nyer kena pegi jln sorang2 dlm gedung tu. hahaha. Nsib la time tu pagik, olang pun x ramai. Bagaikan kedai itu milik ku! shopping sudah si dia pulak x smpai2 lagik.
Pala dh musing neh, kemana mau pergi ni. nk gerak memana pun malas. Perut pun dh lapa. hurm nk mkn apo la pepagik ni. fastfood?? erkk x lalu la nk mkn menda gitu pepagi. dh la tekak ni lapa nsik. jawabnya mkn kt food court je lah. hoho..
Ini lah ptama kali kaki neh mjejak kaki kt food court itu. huhu. jangan korang salah paham yerk kalau cik an neh jenis x mkn kt food court. heyyyyy!! sangat2 salah andaian itu...
Mana2 pun boleh la tapi entah naper sejak dua menjak neh mmg x ke medan mkn gitu.. Sooo pd pg ini, cik an mcuba la nsik blaukkan aym grg n telor, price nya rm 5. pastuu mbikk air sirap bandung + ice cream, rm 2.80. hoohoo.. ok ka??
Yang sedey nya itu lah otama kali mkn sorang2 jerk kt kedaii. adoiii wajib x abis cuz x meriah jerk rasa. kekeke. x de lah! Korang caya tak wlau cik an dh amik 2 lauk tapi x mcukupiii dgn spinggan nsik. keke. Nampak sgt cik an neh jeniss borosss bab2 lauk kan. kekeke :)

So korang2 tu jangan la memilih sgt tempat2 mkn ni. Yang penting ia bersih + sedap ok lah.

Salam.

Salam.

Assalamualaikum...
Slamat sejahtera cik an ucapkan.
Wah dh lama gilerrrr cik an x update blog yerk.
dari 13 february 2010. hahaha apo kono neh? nk bsara dr dunia blogging ka?
hahaha. sapa rasa rajin nk jawab. memandai la ek korang bg andaian okey!
Entah la sejak2 akhir neh mmg malas giler nk update tau.
Mukin krn pyakit 'mukabuku' yang sdg myerangg.
Itu la myebabkan cik an jd malas sgt nk loginnnnnn blogspot.
hahaha.
Nk kata x de cerita menarik?? tak jgk.
eh eh tak jgk?
sbenarnya mmg x de cerita mnarik pun tapi dek malass ituuu sgt mempengaruhiii mmg x leh mlawan okeh! hahaha saba je lah.

Takpe la, at least hari neh an dh tsedar yang an manyakkkk abiskan masa di tempat lain tapi bkn di ruangan sndiri.
ok ok pasni wajib update walau selang shari ok.
wahh x brani beb nk janji update stiap hari kangg tbabas pulak. keke.
nanti org kata kita x menepati janji susah pulak. kekkee.
Weeeee..
so apa pkemabangan korang ek!! wahh saya tahuu!!!!
Skg neh masing2 aktif kat 'MukaBuku' tu kan... Siang malam duk mlayan 'comment' & game kan!
Hehehehe. Ala korang malu nk ngaku pun cik an dh tahu pun.
RIlek2 rasanya smua org gitu kut!!

ok la tu dr korang2 membuka website yg x bfaedah ker baik koranggg mnambahkan 'kawan2' di sluruhhh msia.sabah/srawak dan jugak luar. kekeke.
Slamattt bermukabuku yerp smua!

Tanggungjawabb jangan dilupai okeh!
Bayi lelaki ditemui rentung dalam tong sampah

Bayi lelaki ditemui rentung dalam tong sampah

KUALA KRAI 13 Feb. – Seorang bayi lelaki yang dipercayai baru dilahirkan beberapa hari ditemui dalam keadaan rentung dalam sebuah tong sampah di belakang sebuah bank di sini hari ini.

Timbalan Ketua Polis Daerah, Deputi Supritendan Abdul Rahim Che Ghani berkata, mayat bayi itu ditemui oleh seorang pekerja Majlis Daerah Kuala Krai kira-kira pukul 11 pagi.

Beliau berkata, berdasarkan siasatan, pihaknya percaya bayi malang tersebut dibuang ke dalam tong sampah berkenaan sebelum dibakar. - Utusan

Sangat x berperikemanusiaan arh!!! Sedey dowh!!!
CHEESE TART....yummyyyyyyyy

CHEESE TART....yummyyyyyyyy

Delicious cheese tart!!
Sedapp Gilerrrrrrr okeh.
Mmg x rugi ah kalau korang orderr menda neh dr Kak Sue.
Opss sesiapa yang mmg kt kb, boleh ah order menda neh kt Kak Sue okeh..
Kalau korang ke pchepa boleh la singgah ke rumah nyer..
Kekeke.
Stahu an lah kita leh amik sndiri n mintak Kak Sue delivery tau.
tapi tang delivery tu mesti la caj skit2. Not sure bout harga delivery tu.
Boleh2 la korang nanya Kak Sue sendiri yerk..

Alhamdullilah bkesmpatan jgk la sayerp mngorder 60 biji cheestart utk diri sendiri & Kerie tau.
Dh lama sangat kami tangguh2 nk mkn menda neh.
Bkn apa, asyik nengokk Kak Sue busy n full sajer.
Mmg x leh nk celah2 walau kempunan. keke.
Kalau koranga ada trasa nk mkn, cepat2 la korang book hari yang korang rasaaaa nk g amik tau.
Kalau last minute neh, pluang nyer agak tipisss laa..
Ini krn ramaiii gilerrrrrrrrr yang menempah utk knduri2/mkn2 tau.
So kalau last minute neh korangg jgn lerr bharapp sgt ler.
no sesi2 pujuk memujuk ok. keke.
Tak di layan gitu! kekeke

Korang2 leh layari ke website kat sue utk menempah sgala mak nenekk kek, tart dn jugak brownies..
Mcm2 ada okeh. Sumer nyer sedap2.! kekeke.
AIk memuji nampak!! keke. eh ye lah, bkn apa, an sudah mcuba segalaaa yan disdiakan oleh Kak Sue neh. Dr segi cupcakes, brownies, cheestart. Mmg sodapppppppppppp!!! ;)
Cakap2 mana url nyer? meh2 an tempek website Kak Sue yerk!
Tu diaaaa! korang jgn segan2 nk email or call Kak Sue teruss ok..
Pastiiii dilayann dgn scepat mukin gitu!
Pkhidmatan nya sgt tiptop!
Bab harga tu korang jangan risau, mmg sgt2 bpatutan tau...Sumer org mampuuu merasai gitu! keke.

Utk cheestart neh,
BLUEBERRY / STRAWBERRY CHEESE TART
2.5 cm bottom , 5 cm top (30 pcs) = RM 24.00

Murah kan.... yg penting rasanya!!! hehehe..

Happy CNY 2010

Happy CNY 2010

Nurehan wishing all of our friends that celebrating CNY a Happy Chinese New Year.
Wish you joy, harmony and good fortune

Thank you from Nurehan.
OFFICIAL Wonder Girls Nobody [English]

OFFICIAL Wonder Girls Nobody [English]

Kg Kraf~~Sabtu lepas

Kg Kraf~~Sabtu lepas

Tuuuuu dia~~
Amboiii laukkk. Mcm2 ado, penuh meja ok.
Kalau nengok lauk neh mcm la 3/4 org makan pdahal hanya kami bdua. keke.
Tapi murah jerk ok.
Korang jgn pulak pk smpai puluhan ringgit.
Maklum la lauk2 kampung smestinya nya murah kan.
Eh ada gak mahal tapiii kalau kita pandai cr tempattt murah mesti kita rasa harganya sgt2 bpatutan. keke.
Utk hari sabtu lepas, 6hb feb. Kami ke kg kraf utk menikmati hidangan mkn tgh hari.
Hari tuuuuuu mmg kami dua neh x saba ok nk ke sana.
Excitedddddddd gilerr. hehehe.
ye lah first time kami ke sana. lauk pun tinggal 2 jenis.
Kali kdua pulak suma lauk pauk dh abis kcuali ikan keli grg.
Ttapi pd hari tu, wallamakkkkkkkkkkkk mcm2 adooww. keke.
Apa lagik mata kami bdua pun bling2 la.
Nafsu makan mula dtg, sumer lauk nak ok! kekeke.
Utk hari itu ada ikan patin, sayur lemak, sayur cuk paku, ikan panggang tawar, budu, buah timun (tembikai) serta air sirap bandung.
pehhhhhhh kenyang giler beb. Nsik pulak mkn jenis skit2, kerie siapppp senduk nsik tu penuh pinggan ala2 tinggi bak bukit gitu.
hey hey hey sapa kata cik an x leh abis??? haha.
Abis ok! licin woooo.
Walaupun lauk2 tu simple jek bg korang tapiii krn lapa, sedapp n korang nengok suasana nyer sgt ramaiii. Pasti korangg sgt2 enjoyy mkn di situ tau.
Semuaa org ke situ mmggggg mkn kenyang2 yerk...
Harga tu x soh nk nanya ler, mmg murah.
Cuma, rm 18 ok!
Bagi kita rang neh murah la. kekekeke..

Pd keesokkan harinya si keriee mula tmimpi2 nk mkn lagik di situ.
Siapppp mmogok & x lalu mkn di rumah ok.
Tapi disbbkan keje yanggg manyakk, shingga hari neh kamis, kami x bkesempatan utk ke sana lagik.
Takpe la yang. Tunggu hari minggu akan dtg ok!
Don woryy!!! pasti kita akan mkn kt situ lg, insyaALLAH.

* pssssttt!! hanya gamba si dia sajer, gamba sendiri? nak amik camne, blum apa2 si dia dh jamah budu.. aishhh!! haha. lapaq sgt la tu. HUuwaaaa, sian sayang neh ok, x de gamba :( sedey!
Plawanan Badmintan

Plawanan Badmintan

HOoooHoooooo~~~
Ini la kali ptama nya saya ke gelenggang badmintan yg brda di Jalan Telipot.
Pdahal~~ Gelenggang ini hanya di belakang rumah tok saya ok.
Tapi x penah pulak msuk ke situ.
tetapi pd jumaat yg lepas, saya telah bkesempatan utk ke sana utk melihat aksi2 pmain yang tdiri
di kalangan Bos2 Jkr Kelantan.
Hebat2 belaka ok tapi mesti la saya tpaksa myokong Bos JKR Bachok yerk.
Apa tidaknya, si dia kan bkejer di bawah daerah Bachok harus la myokong bos dia kan.
Tak kan nk myokong org yg x dikenali pulak. keke.
Pd hari itu, JKR bachok tengah ggih melawan dgn pserta JKR Kota Bharu.
Hasil nya? menang ke kalah ek? x tahu pulak.
hahaha.
Sbbnya sayerp bkn lama pun kt sana.
Cuma sejam jerk. Yo la. Nama lagik bdetim x kan spetang nk lepak situ sajerk kan.
Kami teruss Ke Tesco utk membeli brg2 dapoo ;)
Yuhhhhhhhhhuuu!!
Jooommm SHoppingggggggg!!
Prestige Plus Renaissance Hotel

Prestige Plus Renaissance Hotel

Sayerpp sukaa!! sukaa!! hohooo.
Thanks ye yang!! Horeeyy.. Kalau last year bkaler pink tapi utk tahun ni kaler khitaman pulak.
Kira nya hitam itu mnawan lah. keke.
Sbenarnya utk last year pun, sayerp x abis guna tapi utk tahun ni gatal2 jgk nk memiliki nya.
Camne nk abis, mcm2 ado okies..
Kupon utk set lunch la, tea & dinner X lupa kupon utk spa la, fitness la & bla bla bla.
Mcm2 adooo la.. Mmg x leh nk abiskan walau dlm masa stahun.
Bukan apa, x bksempatan nak pegi lepak2 slalu..
Nsib la si dia, nk sponsorrr ini kupon utk sayerp.
Kalau tidak jgn nk berangan la ok! kekeke.
Kos utk jd member Renaissance neh, boleh dikataka ratusan ringgit jgk la.
Kang ckp lebeh2, kata menunjukkan pulak kan.
Oleh itu, sayerp cuma leh katakan ia bharga ratusan ringgit je lah.
kekekee.
Knapa ingin memilikinya??
Dgn ada menda neh, leh la lepak2 dlm kadar murah skit.
Walaupun kita kena kuarkan money utk mjadi member's tapii ia sgt2 bebaloi ok.
Sbbnya harga stiap kupon tu lebeh dr wang yg kita kuarkan itu.
Sbb tu lah sayerp kata membaloii.. Hehe.
Tapi menda neh br jek dapat so x bkempatan utk cuba2 menggunakan lg.
Lgpun no time lg utk relaxing smbil minum2 mkn2 di situu.
Tunggu laaa bila ada masa yg sesuai kan.
Lgpun menda neh hinggah januari 2011.
Jadinya manyak masa lagik & x perlu kalut2 utk menerjahhh nya.. hehe.
Sesapa nk join sama, boleh aja.
InsyaALLaH. Perbelanjaan ditanggung oleh Mr! haha..
*Bengkurapp la my sayang nanti!! hehe.....
Jangan mrh ye yang (:
Sesi Bgamba NewHorizon

Sesi Bgamba NewHorizon

Last week!

Last week!

Sabtu btemu sabtu.~~
Ini lah jadinya kalau memperlambat kan upload gamba tbaru.
Jadinya citer sabtu lepas di publisahkan sabtuu ini. Haha.
Dlm kata mudah, lewat sminggu gitu. haha.
Naper ek? Sgaja atau tidak di sengajakan?
Gara2nya sbb malaih kutt!! hehee..
Bila trasa nk menguploadkan baru la tgedek gedek wt entry.
Biarpun menda neh blalu, tapi bg Cik An, menda neh baru jek okies..
Yeah lahh. Walau menda neh dh basi tp msih segar di ingatakan gitu. keke.
Sbenarnya last week kami nk mkn2 ke kampung kraf ok.
Tapi disbbkan si dia lambat smpai, tut2 tpaksa la tukar tempatnya.
Sbenarnya kami tetapp ke kampung kraf. Kiranya meninjau apa yang ada kan.
Ye lah time tu dh kui 3 lebeh. Jadi tahu2 la lauk pun sudahh khabisan.
Time tu yang ada cumer nyer ikan keli n baki2 serba skit kuah..
Ishh!! mana cheq makan ikan keli.
So dgn frust nya blalu pergi. keke..
Duk mikiq ish ish nk g makan mana neh.
Nk ke hayaki? Rasa buhsan la. Rasa nk mkn nsik bserta lauk yang best.
Jam hampir kui 4 dah, nk ke mana neh...
Vroooooooommmm x de tempat lain dh terus menuju Horizon.
Nsib la num nya stiasa ada di phone book :)
Tut2 smpai di sana kami teruss ke meja yang bnama KHAIRI.
Apa lagikkk, mkn time!!
Punya la lapa time tu.. Mmg lapaq gilerrrrrrr.
Sharian x mkn apa2. Eh eh mkn! hanya la sketul dua kuih. Sooo apa lagik siap mnambah2 la..
Hohoo ancuss diet! sndiri ancus. Bila masa saya ni bdiet kan. keke.
Sgt2 bselera lagi pun dh lama KAMI x kesana okies.
Klau dulu2 stiap ari minggu ke sana.
Tapi skg tidak lagik. Entah knapa, x kesempatan nk g mkn kut.
Hanya kluar dekat2 sini aja..
Ckp2 jgk meh2 kita tempek gamba okies..
Kiranya pyudah ayat dgn gamba aje lah yerk. hihiii..

DATES TO REMEMBER

DATES TO REMEMBER



Birthday Tickers

Chumell~~ Sayerpp sukaa.~~ hikhik..
yeap2, kalau korang perasan, sblm2 ni pun an guna menda neh.
Tapi sejak pakai template baru boleh pulak tlupa nk masyuk kan nya.
Tutt tuttt malam neh baru teringat, eh eh ada menda tetinggal.
Tuuu diaa mcm kt atas tu ler. keke.
Mesti korang tetanya tanya kat mana la sayerp dapatkannya kan. keke.
Korang2 leh click kat sini okesh!
http://www.widdlytinks.com

Slamat Mcubaa!!
Resepi from my Mum: Kuih Piana

Resepi from my Mum: Kuih Piana

Salam. Slamat Malam korang.
Slamat Mjamu slera bgi yang sedang mkn yerk..
Bagi yang diet tu, diam2 sudah.
Jangan ngadu2 kata lapa ek. sndiri mau diet, sendiri tangguh ok! wah gitu lak.
kekeke..

Malam neh, Cik An nk bkosi satu resepi tau.
Wah resepi.? sejak bila neh Cik an suka msk2 neh. haha.
Bkn sbarang msk tapiii masakan neh tdiri dr sjenis kuih iaitu dikenali sbg "Kuih Piana"
Hooyeaahhh sgt sedapppp & manis yerk.
Bagi yg x suka kan kemanisann. (boleh aja korang kurang kan gula yerk)
Jangan pulak korang kata ee manis manis!!
Korang kan bijak sana, so ekjust2 la skitt bagii kena slera korang tu.
Lain org lain citarasanya kan.
Tapiii yang Cik An bagi neh resepi asal lah.
Tapi sndiri buat, mmg ekjust skit dr segi gula nya.. Cuz Cik An sendiri enggak suka manis2 sgt gak. keke...

Resepi Kuih Piana :
1 cawan telor
1 cawan santan
1 cawan gandum
1 cawan air
3 cawan gula
sdikit garam

cara-cara :
1. 2 cawan gula dimasak dgn daun pandan + scawan air
memula kan, masak la air+gula+daun pandan. kiranya jd air gula. mesti la cair. msak atas dapor. Pastu sejuk.

2. gandum dicampur dgn gula. stelah itu masukkan scwan telor. msukkan sdikit garam
pastu kak yana masukkan gandum dgn gula( scwan lagi gula tu ) kiranya gaul la gandum dgn gula. dah tu buh plak telor.

3. masukkan santan di dalam gandum td. slepas itu masukkan air gula yang di masak td.
buh pulak santan lam gandum(num 2). pah buh pulak air gula td(num1 )

* eh sblm bakar tu kan. panaskan minyak sapi. biar minyak sapi itu mendidih..(panas)
bila dh panas masukkan la minyak sapi itu ke dlam bekas., lepas tu br buh adunan gandum td.. br leh bakar.

Note : Kalau ikut resepi Cik An, Cik An juz gunakan 2 stengah cawan gula tapi tambah sdikit tepung lagik. Br la best. Tp atas slera msing2 kan.

Slamat Mcuba!!!
Waffer Ice Cream!

Waffer Ice Cream!


Bgamba, gamba jgk kan.
Mkanan nya mana?? tadaaaaaaaaaaaa!! hehehe..
Tu diaa, korang nengok ice cream tu! sodapp! keke.
Walaupun menda neh best tapi tetap jgk x leh abiskan walau 2 org mkn.
Sgt2 kenyang ok.
Lagipun si dia sudah mlantak sbijik burger. keke.
Si dia kata burger tu sgt sedapp cuz manyak cheese.. so Nymummyy! keke.

* Takpe yang, next time kita g mkn2 lg ok!

* Opsss jangan luper sabtu neh. Mau mlantak nsik di kg kraf loll!! Jangan telewat sudah, kang sayang neh majuk ok. hihiiiiii
Happy Bdua

Happy Bdua





Hihii.. Jangan juling nengok kami ok.
Kalau rasa x suka, korang blah aja okeh!!
Blah blah! Wahh kasar smacam jerk. keke.
Ampun yerk. keke. Jangan lak trasa ati. Biasa la, bila mood dtg..
Hati plak tgh senang. Mesti la nk bgumbira saja kan.
Lebeh2 abiskan masa bsama si dia..
Kalau korang2 pun mesti gitu yerk.
Pasti happy lak, x kira walau di mana korang pegi..

Masa neh, kami bgamba sblm sesi mkn2 okeh.
YEah2 pas mkn konfem rasa nk balik jerk.
X de dh rasa nk lelama kt situ. keke..

Yang! Thanks ya sbb temani sayang ni yerk...
Love is, what you mean to me - and you mean everything.
Thinking of you, fills me with a wonderful feeling.
Every time I look at you, my heart misses a beatheart.
You always make me feel that you are by my side no matter what.

A&W

A&W





Locations : A&W, Tesco Kota Bharu
Masa neh br pas shopping2 barang dapo. Tgk2 jam dh pun kui 5 petang.
Apa lagik, terjah je lah fast food kt bwh itu sajerkk :)
Kami memilih A&W krn saya tlh mgidam utk mkn waffer ice cream.
hehehe. Soooo kami menuju ke kaunterr utk order mkn2 di situ dan dbwak pulang.

Utk my parents, saya membeli set mozza burger..
Smestinya my parents suka kannya.. kn mak! kan ayah! hehe

Incik Kerie lak, dia memilih menu baru.
Entah apa nama pun x tahu. Menu baru tu, burger disertai sbekas salad.

Me?? hehe. Mesti la amik waffer ice cream. Siap amik 2 scoop ok! keke.
Sedapp!
I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com