5/1/10 - 6/1/10 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: 5/1/10 - 6/1/10

Kami di Pizza!

Nik Nurehan | Friday, May 28, 2010 | 0 Komen

Pizza Hut!

Nik Nurehan | Friday, May 28, 2010 | 2 Komen
Ok la.. x de nk comment lebeh2. Biasa2 sajerk!
Boleh la.. opss! tapi 'take away' neh utk parents tcayam!
Best!! Sangat mgeyorkan utk korang mucba nya!
Awekkk yang sexy tgh mnikmati pizza!
Jangan curang yang! jangan duk usha puan lain kanggg juling mata tu! kahkah
BEstttttttttt Giler okeh!! Mmg mgeyangkan walau share 2 org. Sangat2 sedap x tkata! hehe
Pmintaan incik kery utk mkn chicken wings :)

Putu!

Nik Nurehan | Sunday, May 23, 2010 | 0 Komen
Da Putu Mayam tastes good as it is soft and sweet. A simple dish with super yummy taste! + Extra Nyior (Kelapa) haha. Pantang ke Pasar Malam beret 12, salah satu menda wajib yang akan di beli oleh sayerp. keke. Sedap!

Puttu sememangnya sejenis makanan Tradisional yang berasal dari Kerala.

~ Kecil HATI ~

Nik Nurehan | Saturday, May 22, 2010 | 0 Komen
SEKADAR RENUNGAN UTK DIRI SNDIRI DAN INSAN YG SUDI BERKGSI..

Adakah Anda seorang yang sangat sensitif, cepat terasa, cepat marah-marah, cepat merajuk?

Itu tandanya Anda seorang yang berkecil hati, seprang yang perasa. Sesiapa jua ada sikap ni, namun cara mengawalnya berlainan bagi setiap orang.

Ada yang tahan, ada yang tak tahan. cabarannya adalah, bagaimana nak membuat orang yang tak tahan ni supaya tahan.

Biasanya, rasa kecil hati timbul bila Anda disindir, dimaki, dimarah, disergah atau ditegur dengan suara tinggi. Bagaimana cara mengatasi sikap suka berkecil hati?

Ingatkan diri.
Perlu beritahu diri Anda sendiri supaya berfikir positif selalu. Bila Anda layan rasa kecil hati lama-lama di fikiran, itu maknanya Anda dah dirasuk emosi-emosi negatif. Ketika itu berbagai emosi negatif timbul. Paling senang, marah. Kesan? Bergaduh.

Serap teguran.
Jika Anda ditegur, dimarah atau disindir, itu maknanya ada sikap atau perbuatan Anda tak disukai walaupun Anda rasa selesa dengan sikap sekarang ini. Kena kaji suasana, kena ubah ikut kesesuaian di mana Anda berada. Tandanya, akhlak masih ada yang belum OK.

Niat.
Ketika Anda ada bersama orang lain yang tak pernah Anda jumpa atau yang Anda tak berapa senang, letak niat di hati Anda mahu berbaik dengan orang tu.

Sebab, apa yang ada di hati, akan segera ditangkap oleh minda. Lalu, minda menerbitkan gelombang tenaga yang akan bergetar lalu meresap masuk ke minda orang lain di sekeliling Anda. Proses ini berlaku sekelip mata, bahkan sepanjang masa, selagi Anda masih bernafas.

Bila dah masuk, serta merta ia akan ditafsir lalu turun ke hati mereka pula. Hati mempengaruhi sikap. Sikap melambangkan hati. Inilah penerangan tentang kuasa niat dan bagaimana ia berfungsi.

Bila niat baik, maka baiklah kita dengan orang tu. Mudah dia senang dengan kita, jadi kurang dia nak menyindir, marah-marah atau yang menyebabkan kita kecil hati. Mencegah lebih baik dari mengubat.

Maafkan, lupakan, teruskan.
Jika Anda rasa kecil hati, marah atau geram, usah di simpan lama-lama.

Maafkan saja. Lepas tu, lupakan. Kemudian, terus memajukan diri dalam pelajaran, kerjaya, keluarga, perniagaan. Sebab, suka layan rasa kecil hati hanya perbuatan membuang masa.

YSL Make Up!!

Nik Nurehan | Saturday, May 15, 2010 | 1 Komen
Wweeeeeeeeee... Lalallaa.
Hati tgh happy. Opssss tumpangg gumbira sajerk.
Tapi boleh kam mak?? kuikui...
Td petang sayerp ada kuar jejalan dengan incik kery!
Kami ke mall utk membeli adiah utk mak nyer spena mother's day.
Masa sgt2 mengejar kami.
Dengan keadaan yg tgesa gesa kami merembat sbijik handbag utk mak nyer (=
Eh eh mak kamu jerk? for my mum tarakk ke cayamm? hehehe. Mesti la adoww.
yang best nya!!! bukan sbarangg adiah okeh!!
Jangan tekezupp jangan dengki okeh. Bukan nya nk tayang2 or menunjuk2 okeh. Skadar mau bkosiii sajerkk :)

Lalala. apa kah itu??? Wweeeee!!!!
Apakah itu..?? ehehe..
YSL Make Up!
Mama : Sangat tekezupp & sangat btrima kaseh tu my Incik Khairi ;)

*Opsss sayang!! lipstick maner?? wakakaka. x cukup set neh!! ;) next time ye? kahkah...

Lapa!!

Nik Nurehan | Saturday, May 15, 2010 | 1 Komen
I'm-hungry-what-should-i-eat =(
Sangat lapa neh! Perut mula bebunyi x henti2 neh.
Adoi call si dia, x angkat2 la pulak. Jawapannya mesti si dia tgh tido.
tau2 je lah 2 hari x tido krn kejaan di site. Huwaaaa..
Incik ! ohhh incik! cepat la dtg ke sini.
Kata nk bwk sayerp kuar mkn2 neh.
Kelaparannn sudahh!! opss bkn kelaparan tapi di tahap kebuluran dan neh. aiyoyooo..

Penantian penuh penyeksaan krn lapar!!

BUY 1 FREE 1

Nik Nurehan | Friday, May 14, 2010 | 2 Komen
Saya nk ini!!!!!!! saya nk jgk!!!
Saya nak kan pizza ini~~~ Huuwaaaaaaaaaaaaaaa~~
Sesiapa???? Sesiapa yg baek hati??
x mo belanjerk sayerp kaa?? Sobsobb!!
Yang!!!
Sayang neh nk mkn pizza neh.. Nk jgk! Nk jgk!
Dop kira!!! Sayang tu kena order pizza ko sayang neh desh! :)

Sekarang neh ada promosi tau.
Beli satu percuma satu gitu! Wahhh!! sangat hebat ok. i like!!
Stahu Cik An, utk dapatkan pizza ni kena oder scara online tau.
Soo, apa tunggu lg. cepat2 la klik website pizza.com.my
x perlu pk panjang! korang klik n order sajerkk!!
Untung apa (=
Beli sebijik tapi dapat sbijik lg scara Percuma!! Hahh??
Sapa x suka menda pcuma kan lebeh2 mkanan.
Pehhh kenyang perutt beb!

Crunchy 1
Buy 1 Regular Pan Pizza RM 21 akan diberi pcuma 1 Regular Crunchy Crust Pizza worth RM 18

Crunchy 2
Buy 1 Large Pan Pizza RM 28.90 akan diberi pcuma 1 Large Crunchy Crust Pizza worth RM 25.90

Jom kiter order utk ari esk dan esk ;)

Part 3 - Ekspo Pertanian 2010

Nik Nurehan | Monday, May 10, 2010 | 0 Komen

Happy Mother's Day!

Nik Nurehan | Monday, May 10, 2010 | 2 Komen
Happy Mother's day Puan Nik Rosnah Binti Nik Hussain
MOther's day tahun 2010 neh dismbut spt biasa2 cuma kali neh dengan kesihatan my mum kurang sehat ni, kurang meriah la skit!
Spt biasa, di awal pagik sayerp akan ke kedai mungga lah.
Semestinya saya memilih bunga rose utk mum mum! ;)
Tapi kali neh adiah nya lain dr lain skit! hehehe..
hahhhh bagi Gamat Healin?? Biar betul ank mak neh!
yeahh!! kalau stiap tahun mhadiahkan brangan tapi kali neh bagi obatan pulak.
Knapa? krn ksihatan my mum neh yg kurang baik apa salahnya kalu kita adiahkan obat utk dia cepat smbuh spt biasa. Takde ank nk tgk mak dia sakit/ x bmaya kan :)
i know my mum pasti suka kannya! ;)
Terima la pemberian ank mu ini yang tidak sberapa ini.

* Incik Kerie juz wish happy mother's day n cepat2 shat. adiah tarak ka incik? hahaha ;) gurau!

**”SELAMAT HARI IBU”**

Nik Nurehan | Sunday, May 09, 2010 | 0 Komen
Buat yang masih ragu-ragu, bila hari ibu pada tahun ini, ianya pada hari Ahad ini bersamaan 10 Mei 2009. Bagi Malaysia, sambutan hari ibu setiap tahun akan disambut pada hari Ahad ke’dua pada bulan Mei.

Mereka tidak mahukan harta, mereka tidak mahukan emas permata, dan mereka juga tidak mahukan duit kita. Apa yang mereka mahu hanya dua. Anak-anak mereka berjaya dan sentiasa mengingati mereka hingga ke’hujung nyawa.

Terlalu banyak kita lihat dan dengar kisah anak-anak derhaka kepada orang yang melahirkan mereka. Oh! sahabatku, janganlah begitu. Hargai mereka semasa mereka masih ada. Jika mereka sudah tiada, menangis air mata darah sekalipun, yang tinggal hanya kenangan dan hanya doa kita sahaja yang mampu dikirimkan kepada mereka di sana.

Akhir kata, Selamat Hari Ibu kepada semua ibu-ibu di dunia. Terima kasih kerana sanggup bergolok-gadai membesarkan anak-anak mu sejak dari kecil sehingga berjaya. Sesungguhnya tiada apa yang dapat mengandingi kasih sayang seorang ibu walau dengan apa cara sekalipun. I Love U mak!

terima kasih utk segalanya.

Best Mom Award

Nik Nurehan | Saturday, May 08, 2010 | 0 Komen

Mothers Day is celebrated on the second Sunday of May and this year it’s going to be celebrated on May 9. Mother is a precious gift of God and when the word mom comes into the mind every person feels the affection and care which he/she gets from mom.

Mothers Day is a day to salute all the mothers of the world who spend their life selflessly to bring up their children.

Happy Mother's Day to all the wonderful moms out there! ... Happy Mother's Day! Wish "Happy Mother's Day" to your mom with this marvelous.

Mom, without you, there would be no me.
Your love, your attention, your guidance,
have made me who I am.
Without you, I would be lost.

Nobody loves me like you, Mom.
No matter what I do,
Good or bad, happy or sad,
You support me; You always come through.

Mom, you’ve always been the best
A better mom than all the rest.
I’m thankful for all the things you do.

Thank you, mom.
I have always loved you
and I always will.

Part 2 - Ekspo Pertanian 2010

Nik Nurehan | Saturday, May 08, 2010 | 0 Komen

Part 1 - Ekspo Pertanian 2010

Nik Nurehan | Saturday, May 08, 2010 | 0 Komen
I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com