7/1/10 - 8/1/10 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: 7/1/10 - 8/1/10
The day we got engaged...

The day we got engaged...

My favorite picture!

I’m finally engaged to my best friend, my love, my life, my everything, my dearest Khairi.

And I still can’t believe it! That we’re finally each others “fiancée”. It sounds foreign whenever we use the word fiancée and introducing/telling stories to other people referring your boyfriend as fiancée now. ;P

Like there’s nothing more to worry about but just do what I have to do “in life” and waltz to the next phrase “of life” which is marriage.
yang entah bila.. hahahhaaa.

Let me enjoy this moment for it doesn’t come by everyday. ;)

I felt like a princess on that day! Hahaha...
I was just so in love with the make up beautifully done by Amy Touch.
Maklum la first time dimake up kan.
Sblm2 ni x penah make up oke!!
I’ve never ever felt like soo soo beautiful like I did on that day.
How I wish I could look like that everyday! Haha. Not too heavy though, just nice to bring out the complexion of my face. ;P hehehe...

Anyway! The ceremony held was beautiful and I’m glad the attendees felt the same way too.Never did I expect the house would transform in such way that it gave everyone a pleasant feeling and so welcomed.

Once I sat on the chair of the pelamin, dearest’s mom to the pelamin to “sarung” (what the heck is it in English?!?) the engagement ring to my ringer.

I was officially his fiancée.

Then we continued our photo session. A LOT of group photo taking session... Macam kahwin dah... ;P

It was perfecto and I couldn’t ask for more.

Thank you everyone for every single help and effort you poured out for us. You know who you are.
Engagement - Thank You!

Engagement - Thank You!

Thank you to all who have attended our engagement. Your presence is priceless ;) Thank you so so much to my parents.Thank you to the volunteers who have helped us throughout the preparation. sapa lagik kalau tak my aunty2 & cousin! Muaxsh!
Me loves them very the much!

Thank you to Amy Touch for the SUPERB make up! I love it !

Thank you to Cik Dah for the beautiful flower arrangement.

Thank you to Mama & Aunty Shah for the lovely pelamin. haha. walaupun blatarkan kain langsir & sofa yang smemangnya digunakan di ruang tamu. Bunyi cam safe budget tapi lawa oke. ye lah kalau kawen nanti konfem mau plamin. x kn nk tunang adakan pelamin jgk. gitu nanti x de kelainan la pulak! tul tak?

Thank you Thank you Thank you Thank you! ;)
Our Engagement

Our Engagement

Syukur Alhamdulillah (Entry Besday). Bismillahirramanirrahim .

I'm actually felt sooooo shy to post my personal pictures of myself in this website. Since my friends have been requesting all these pictures a couple of times so i've decided to post them here instead of Facebook...lagi malu
I've decided to have a very simple ceremony and Alhamdulillah...everything went well just like i wanted it to be. The ceremony was held on July 30th,2010 at my house. Lots of families are coming over...Thanks so much!!

Our hantaran was 5 returned 5. Adat kelantan sama manyak sajerk!
My makeup ?? it was done by amy touch yg sgt sporting :)
Hurm, keje last minute cari tukang make up. haha. Nsib la si amy neh sanggup menerimanya. keke. esk petang nk make up, mlm tu baru kalut nk cari. ish ish! keke.
ye lah, memula ingatkan nk guna magic hands dr aunty2. keke.
x terpikir pun nk cari org lain kan. keke.
Thanks Amy!

And the big day..still finding the suitable date. InsyaAllah...
Everything Confirmed

Everything Confirmed

Everything has been confirmed - Caterer, hantaran, florist, dress, selendang, accessories.
bla bla bla
Did I miss anything else?

Engagement Checklist

Engagement Checklist

Engagement Checklist
All done kcuali... tet!!! hahaha..

My checklist:
1. Sireh - Gubahan di N-Touch
2. Cincin - Done!! Pilihan my mum
3. Chocolate - Done!!
4. Kain Utk Umie & Abah - Done!! Gubahan di N-Touch
5. Kain Baju Malayu + Songket -Done!! Gubahan di N-Touch
6. Kuih Mas Jemput - Sudah di tempah.
psttt!! jangan luper, amik jam 10 pg pada pagi jumaat.

Perlukan :
1. Carpet - Done!!
2. Catering - Done!!
3. Hantaran - N-Touch
4. Baju Tunang - Done!! tempah di Eddie Merrie. (Kamis pg dh blh amik)
5. Pelamin/Photograher/Make up - X de!! sobsob... Atas jasa baek cousin/aunty!
6. Fresh Flower - Wee Garden/ Sponsor from my aunty, Cik Dah
7. Necklace/Bracelet - Sudah ada!!
8. Venue : Rumah sndiri la beb, Jalan Bayam Lama
9. Bekas Cincin/ Riboon - Done!!
10. Veil/Tudung : Done!!

His checklist :
1. Sireh - Gubahan umie
2. Cincin - Done!! Pilihan my mum
3. Cupcakes - Kak Sue - kekcawan-sukarasa.blogspot.com
4. Kain Utk Mak & Ayah - Done!! Gubahan umie
5. Kain Chiffon Beaded - Done!! Gubahan umie
6. Pulut Kuning

Effort 100% me and my parents (esp mummy) TQ!!
Wish me luck! ;)
Perkahwinan : Bertunang

Perkahwinan : Bertunang

Bertunang

Selepas perbincangan diadakan, majlis pertunangan akan dilangsungkan. Pihak lelaki akan diwakili oleh ahli keluarga dan saudara mara terdekatnya untuk upacara bertunang. Pada hari tersebut, majlis kenduri akan diadakan bersempena pertunangan tersebut di rumah pihak perempuan. Hantaran yang terdiri daripada tepak sirih atau sirih junjung sebagai bingkisan utama, sebentuk cincin beserta hantaran lain seperti bunga rampai, buah-buahan, kuih-muih, pakaian dan lain-lain yang telah digubah akan diberi kepada pihak perempuan.

Mengikut adatnya juga, sekiranya pihak perempuan mempunyai kakak yang masih belum berkahwin, hantaran untuknya juga turut diberikan. Adat ini dipanggil langkah bendul. Bilangan hantaran agak unik kerana jumlahnya ganjil iaitu samada lima, tujuh, sembilan, sebelas atau tiga belas, kerana jumlah genap dikatakan memberi implikasi yang tidak baik. Jumlah hantaran yang diberi oleh pihak perempuan pula akan melebihi jumlah hantaran pihak lelaki. Adat menghantar belanja turut diadakan semasa adat bertunang ini dijalankan. Namun begitu ada juga yang menjalankannya secara berasingan daripada adat bertunang iaitu mengadakannya beberapa minggu sebelum majlis persandingan dijalankan.
Perkahwinan : Meminang

Perkahwinan : Meminang

Meminang

Setelah diketahui bahawa gadis tersebut belum berpunya, pihak keluarga lelaki akan menetapkan hari untuk menghantar satu rombongan peminangan. Urusan peminangan akan dilakukan oleh kaum keluarga terdekat pihak lelaki. Adat ini dilakukan bagi menyatakan tujuan mereka yang sebenarnya secara rasmi. Saudara-mara kedua-dua belah pihak akan berunding untuk menetapkan tarikh dan masa yang sesuai untuk adat bertunang pula. Di samping itu, perbincangan juga akan diadakan berkenaan dengan hantaran dan jumlah rombongan yang akan datang untuk upacara bertunang untuk memudahkan pihak perempuan menyediakan persiapan semasa majlis pertunangan kelak.

Wohooo, I'm getting..

Wohooo, I'm getting..

hey.

as most of you guys know, i & my br, Kery have been dating each other for more than bla bla bla years..

and so.. we've decided to get engaged.
Being ready to get engaged means that you truly enjoy each other's company. hehe.
planning a wedding
I'm happy that I'm getting engaged with him. yeay!! wahh gatal jerk bunyi nya. keke.
I can't hardly wait!

Hurm, start getting busy with my engagement preparation. walaupun skadar kecil kecilan, tp for me, wahh busy gak la. kesana kesini. kejap2 kuar nk beli itu ini. keke.
Maklum saja lah, adik bradik x de kan. Apa2 smuanya harus dikendalikan sndiri.. Opss sndiri?? Tipuuu**. haha.
Nsib la sayerp mempunyai seorang mak yang telalu myayangi sayerp okeh.

Kemana saja pasti my mum ikut saja kemana saja. Bkn apa, sayerp lebeh slesa skiranya my mum sndiri yang pilihkan. apa taknya. apa yang di pilih oleh nya, smemangnya terbaikkkkkkkkk ok!!!!

Apa saja yang slesa di matanya, selesa sangat di mata sayerp ini.

Jangan kata utk brg sayerp sndiri, utk si dia(incik kery) pun sayerp mahukan my mum pilihkan.
Pendek kata, sgala menda my mum yang pilihkan ok! hehehe..
Saya suka!


Perkahwinan : Merisik

Perkahwinan : Merisik

Masyarakat Melayu begitu berpegang teguh dengan adat resam kerana ia dipercayai mempunyai kesan dalam kehidupan. Bagi masyarakat Melayu, adat resam perkahwinan begitu dititikberatkan. Sesuatu upacara dalam peringkat perkahwinan itu akan dijalankan dengan meriah dan penuh adat istiadat. Dalam adat perkahwinan masyarakat Melayu, terdapat beberapa peringkat penting.

Merisik

Adat ini juga dipanggil meninjau atau menengok. Tujuan adat ini dilakukan adalah untuk memastikan bahawa gadis yang dihajati oleh seorang lelaki itu masih belum berpunya. Ini penting, kerana dalam Islam seseorang itu dilarang meminang tunangan orang. Di samping itu, adat ini juga bertujuan untuk menyelidik latar belakang si gadis berkaitan kemahiran rumahtangga, adab sopan, tingkah laku, paras rupa serta pengetahuan agamanya. Lazimnya adat ini akan dijalankan oleh saudara mara terdekat pihak lelaki seperti ibu atau bapa saudaranya.

Bagi pihak si gadis pula, terdapat beberapa kriteria yang perlu dipertimbangkan sebelum menerima lamaran pihak lelaki antaranya ialah lelaki tersebut perlulah mempunyai latar belakang agama serta mempunyai pekerjaan yang baik.

Adakalanya semasa merisik, wakil lelaki tersebut akan memberikan sebentuk cincin tanya berupa cincin belah rotan dan jika pihak gadis bersetuju mereka akan menetapkan tarikh untuk peminangan. Walau bagaimanapun adat merisik jarang dilakukan lagi kerana pasangan tersebut telah berkenalan terlebih dahulu, justeru itu mereka akan terus menjalankan adat meminang untuk menjimatkan kos dan masa.

Thanks Sayang!

Thanks Sayang!


Jumaat, 19 JULY 2010
Locations : Menda2 neh confirm la beli kt TESCO KB.
Tempat dating : Rumah ku with my parents, Muaxsh!!

Thanks sayang sbb belikan ini2 utk kami skeluarga..
Sbenarnya,
ada sesuatu di sbalik ari jumaat ini. hehe..
Tapi ia membuatkan kamu bdua stress ok. hehe.
Lebeh2 si dia la, sbbnya kdatangan si dia neh ada hajat yang besar gitu.
Apakah itu?? Tungguuu!!
Nanti sayerp ceritakan yang selanjutnya ok.
New Horizon

New Horizon

Down!

Down!

cry Pictures, Images and Photos
x tahu nk luah camne,
yang pasti sayerp betul2 x dop mood.
hati neh nanges2 jerk.
pepagik mood sudah down.
Berayer mata jerk. huh.
x suka tul dengan mood skg neh. Benci!!!
Mahukan ketenangan.
Mahukan kedamaian.
Mahukan sesuatu yang bisa mceriakan hati ini.
Sayerp yang serba kekurangan.
Mahukan sesuatu yg lebeh.

Tidak Sempurna

Tidak Sempurna

blog Pictures, Images and Photos
ye2 saya sedar, blog ku tidak terurus dari segi banner. dari segi link.
Maap. Saya tidak dapat meneruskan/myettelkannya.
Bagi la saya waktu ok. Memerlukan waktu utk memperbaikkinya.
Adesh! dalam saat yg x ok sgt neh, nk edit2 tang html pun x leh.
Otak tgh 'jeng'. hoho. buat2 asyik x mjadi ajer. huhh!!
InsyaALLAH scepat mukin saya akan uruskannya. Tq
Mood : STRESS!!

Mood : STRESS!!

Status : Tertekan, runsing. Serius!
Penyebab nya, hurm.. seandainya saya dapat mceritakan/mluahkan pasti sayerp tidak segan silu bkosi besama. Tp apakan daya,ini bknnya masa yang sesuai.
Berikan lah saya masa yerk. Yang pasti, hati saya tsangat2 la runsing.
Smoga smua nya/hari esk lebeh baik dari hari ini. insyaALLAH.
McDonald's GCB

McDonald's GCB


The NEW McDonald's GCB: GREAT-TASTING chicken burger, with GRILLED juicy whole chicken thigh & GLORIOUS char-grilled sauce! Discover the special taste yourself today!

Saya mahu mcuba nya! Nampak mcm bestt jerk ;)
Tp incik kery x brapa suka burger ayam neh, suka burger daging aja.
Hurm x per, kamu order la yang daging saya mahukan burger tbaru ini.
Yang!!! Jom terjah mekdi ;)
Jom la sayangkuu.Muaaxxsshh!!!
5-dalam-1: Harga petrol, diesel, gula dan gas naik

5-dalam-1: Harga petrol, diesel, gula dan gas naik

Harga petrol, diesel, gula dan gas LPG naik berkuatkuasa mulai tengah malam ini.
Petrol RON 95 dan RON 97 serta diesel naik 5 sen.

Manakala harga gula pula naik 25 sen, dengan gas LPG naik sebanyak 10 sen sekilogram

Kenaikan semua harga tersebut akan berkuatkuasa mulai tengah malam ini.

Berikut adalah harga baru:

- Petrol RON 95 - RM1.85 seliter.
- Petrol RON 97 - RM2.10 seliter.
- Diesel - RM1.75 seliter.
- Gula - RM1.70 sekilogram
- Gas LPG - RM1.85 sekilogram
Berikut adalah harga baru gas:
Tong 14KG - dari RM24.50 kepada RM25.90 (naik RM1.40)
Tong 12KG - dari RM21.00 kepada RM22.20 (naik RM1.20)
Tong 10KG - dari RM17.50 kepada RM18.50 (naik RM1.00)
Besday Cake!

Besday Cake!

Thanks Cikdah cuz deliver bunga orkid dengan Cake Banana from SR neh.
Sgt mgejutkan cuz this year dapat Cake.
Alih2 cake neh tanpa sbrang kata2 mcm wish besday ke, nama ker.
Juz kosong gitu! Hahahha. Lawak ahh plak.. Sgt Tekezupp ok!
Punya la excited time bukak kotak cake tu tgk2 laaaaa. hahaha.. :P
Apa pun trima kaseh sgt tauu Cikdah :) Smestinya mak happy gilerss!

Opsss nsib baik gak la, hari sblm nyer kira ari besday Mak tu, an juz beli 3 slice maksudnya satu slice sorang.
Wt bnya an dh beli satu cake gini. pehhh sapa mau abiskan? hehehe...
Nokia N8

Nokia N8

Nokia blog today announced the release of the N8 and from the looks of the promo videos, this new device may shape up to be one of the most feature-packed Nokia smartphone we’ve ever seen.

The N8 is Nokia’s first device to feature the new Symbian ^3 platform that supports multitouch as well as pinch zoom. The new OS is looking very polished indeed. Hardware wise, the Nokia N8 packs a 12MP camera with Carl Zeiss optics and a xenon flash that features the largest sensor ever used in a Nokia device. Nokia claims that sensor is bigger even than those found on many dedicated digital cameras. Nokia is saying that the camera on the N8 will mark the birth of a new breed of camera phones that promises to capture photos and video to rival dedicated point and shoot cameras.

Checkout the full collection of the Nokia N8 promo videos after the jump.

The camera on the N8 brings with it the ability to record high definition videos along with a smart built-in editing suite on the device so the videos can be edited on the fly. To enjoy those HD videos in its full glory, the N8 packs a 3.5-inch HD capacitive OLED touchscreen with 640×480 resolution. In addition, the N8 also has a HDMI out connector allowing you to hook the device to any HDTV with HDMI. Apart from HD output capabilities, the N8 can also output Dolby Digital Plus surround sound.

Storage on the N8 comes in the form of 16GB of built-in memory with MicroSD support expandable up to 48GB.

The new Symbian ^3 OS allows for up to three customisable homescreens that can be loaded with applications and widgets. There’s also improved 2D and 3D graphics performance for a faster and more responsive UI, greater memory management and a visual task manager.

Built quality looks to be top-notch too with the N8 being fashioned from a single piece of anodised aluminium that comes with five colour selections. An accelerometer, a magnetic compass, a proximity sensor and an ambient light sensor are all present on the N8. The N8 will cost EU€370 before local taxes and subsidies, at today’s exchange rates, this equates to about RM1590 and will be available sometime in the third quarter of 2010. We think that’s good value for such a feature-packed device.

Full details of the Nokia N8 here and here. Complete specifications here.

In the meantime, we’ve assembled here for you the full collection of the Nokia N8 promo videos. Happy viewing!
Cukup Indah - Alif Satar

Cukup Indah - Alif Satar

Boring giler!

Boring giler!

Buhsan. Adesh dalam kata lain, bosan nyer.
Adesh!
x tahu nk wt menda neh.
Dari pagik hingga lah tgh hari neh, asyik mgeluh boring! boring.
Sesapa bg sbrang idea, apa yang patut sayerp lakukan?
Tido? aii br pas mkn neh.
Tb? x de cita best.
Shopping? tarak money dh.
Kemas rumah? dah pun nyapuh2 td.
Nk detim2 sama Incik Kery? si dia sibuk daaa...
Huwaaa....

Alangkah indahnya kalau leh kuar2 sama dia neh.
Mkn2 di luar, jejalan di mall bsama. adoiii.......
Jalan2 dipantai? mintak ampun x bminat lebeh2 cuaca skg neh pehhhh panas giler!!!
Buhsan nyer sayerp...
;(
Bsama Cousin+Pgantin

Bsama Cousin+Pgantin

Sedey+Sakit

Sedey+Sakit

Malam neh x brapa happy la.
Jak petang lagik trasa x best.
Mood excited+happy mggila mcm blalu begitu sajerk :(
Sedey!
Jangan kata hati jerk nangis. air mata mula la turun. Huh! Snsitip tul.
Nangis la sorang diri di bilik..Opsss ye ker? eeeeeeeee ngader!!
Dah la x happy tut2 tangan pulak bmasalah. huh!
Ni haaa kat bahagian lengan neh.
pehhhhhhhh lenguhh gilerrr!!
Ni lah akibatnya kalau dh lama x wt keje rumah(berikut ke kl)
cuti tanpa buat sbrang keje. pegi mkn tido jerk.
Haaa balik2 neh. dh start rutin spt biasa.
Huhh!! dari pagik until la tgh hari td, wt keje itu ini..
Mmg x hentik shinggalah jam 2 td. huh.
Penat2. eh x penat mana cuma lengan ni. adesh tak tahan tul
Lenguh giler ahh!!!
Dengan x malunya nangiss depan my mumm.
Krn apa? Kerana lenguh tangan okeh. hahahaha...
My mum apa lagik mula la urut2 lengan ank manjanya..
Huuwaaa cakittttt :(
Terusss menelan 2 biji panadol. Smoga bransur pulihh!!!
Happy birthday mak ;)

Happy birthday mak ;)

happy birthday mama Pictures, Images and Photos
Dear Mak,

Happy Birthday!
You are the strongest woman ever on earth. You have the greatest patience that may others don’t have. You sacrife a lot and try your best to make me happy at home. You are the best mom. You are the best cook. You are the best wife to my dad.

You hide your tears sometimes. You hide your sadness. You want your space but you have huge responsibilities at home. You try to understand each situation and try to be rational. Even though sometime you lose on your trial. But you never give up. You try to listen and talk even though others hurt you directly/indirectly.
Happy birthday Mak. May you have a great life and happiness always. My love is always for you.
Mak,

You are my mom,

You are my friend,

You are my truly girlfriend.

Sometime, I hurt you,

Sometime I make you smile

Sometime I make you cry

Sometime I make you happy

Sometime I make you sad

And sometime I can be so naughty. (hehehe).

Mak,

Without your blessing, I won’t be here,

Without your blessing, I won’t be who I am now,

Because I know, through your blessing,

I can feel your tender, love, care to me,

Thank you for your blessings.

Mak,

I want you to be happy,

I want you to have a great life,

I want you not to worry so much,

I want you to know,

I love you so much. This is my wish just for you: I love you, I miss you and

Happy birthday my dearest mak, Nik Rosnah Nik Hussain. xoxox..
Dewan Perdana Felda 1

Dewan Perdana Felda 1

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com