Kek Lapis Sarawak - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: Kek Lapis Sarawak

27 August 2010

Kek Lapis Sarawak

Nik Nurehan | Friday, August 27, 2010 | 0 Komen
Salam. Alhamdullilah, akhirnya selesai sudah pmbayaran utk ksemua kek lapis.
aik bkn ke sblm2 ni cik an ada bcerita ttg kek lapis dr afifi..
yeah!! itu tempahan utk rumah saya, tapi kalau utk incik khairi, tempahan nya di buat di website lain plak. hehehe.. lain dari tahun sblm2 ini.
kalau tahun sblm2 ni, cik an beli di tempat yang sama tapi tahun ni ada pebezaan skit.
Bkn apa, saja nk lain2 rasa. walaupun cik an x akan merasa kek lapis di rumahnya tapi x salah kan kalau order yang lain. nanti si dia dtg ke rumah tak kan nk mjamu nya dengan kek yang sama ataupun dari kedai yang sama. x best tu!! hehe.

yang pasti kek lapis yang cik an tempah ni datangnya dari sarawak sana lah ;)

-100% Dari sarawak
-100% buatan bumiputera
-100% halal
-100% bersih
-100% sedap dan lazat
-100% anda berpuashati
kualiti dijaga

diterbangkan terus ke destinasi anda ;) gitu lah moto nya. keke

Semoga kek lapis pd tahun ini rasanya shedap ok. eh bkn kata tahun2 sblm ni x sedap. sedap & chantek ok. cumaa smestinya kita doakan yang baik2 kan.. keke. sapa x mo yang x sedap, yg chantek & smpai dlm keadaan baik. x gitu? :P

KETAHANAN KEK - KEK LAPIS BOLEH BERTAHAN SEHINGGA 1 BULAN JIKA DISIMPAN DI DALAM PETI AIS, NAMUN JIKA IA TERDEDAH, IA BOLEH TAHAN SEHINGGA 7 HARI SAHAJA. KEK YANG DIPERBUAT DARIPADA BUTTER GOLDEN CHURN ADALAH LEBIH TAHAN BERBANDING KEK DARIPADA MARJERIN. KEK LAPIS DIPERBUAT DARIPADA MARJERIN TAHAN 7 HARI JIKA DISIMPAN DI DALAM PETI AIS, MANAKALA 1 BULAN BAGI KEK DIPERBUAT DARI BUTTER.

BEZA KEK BUTTER & MARJERIN - KEK YANG DIPERBUAT DARIPADA BUTTER, RASANYA LEBIH BERLEMAK, TEKSTUR KEK TIDAK KERING DAN LEBIH ENAK MANAKALA KEK YANG DIPERBUAT DARIPADA JENIS MARJERIN RASANYA SEDAP NAMUN IA LEBIH KERING SEDIKIT DAN KURANG KETAHANAN.

KEK TRADISIONAL -ANTARA PELBAGAI KEK YANG POPULAR DI SARAWAK, KEK HATI PARI ADALAH KEK YANG PALING LAMA DI BUAT (SELAMA 8 JAM) DAN ISTIMEWANYA IA MASIH MENGUNAKAN KAEDAH LAMA DALAM MEMBUAT KEK YAKNI KEK DIKUKUS BUKANNYA MENGGUNAKAN KETUHAR SEPERTIMANA KEK LAIN. KEK INI TAHAN BERBULAN BULAN LAMANYA.

Related Posts

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com