4/1/11 - 5/1/11 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: 4/1/11 - 5/1/11
Book Now..!!!??? Lowest Fare?

Book Now..!!!??? Lowest Fare?

firefly - your community airlines.

hurm. tgh sibuk mcari ticket ke.............
tapi x de pulak low cost diantara rm 9 shj.
servey2 paling murah rm 68.95. hurm... hopefully ada promosi dalam msa tdekat ini.
mau pegi balik rm 2++ jgk la kalau rega rm 6+ ni. hurm. tapi nk tak nak, harus jgk beli kan.

tunggu dulu, kalau ada rezki x kemana!!! insyaALLAH ada, tunggu shari dua kan ;)

Best deal 4 your mom!Put a sweet touch n send ur mum flowers on Mother's day!

Best deal 4 your mom!Put a sweet touch n send ur mum flowers on Mother's day!

MAD - RM9.90 FOR 3 ROSES / CARNATIONS FROM PINE TREE FLORIST

MAD Deal of the Day: Mother's Day Special: RM9.90 instead of RM19.90 for 3 Roses / Carnations from Pine Tree Florist, Anson Road.

Offsprings in Penang, rejoice! Put a sweet touch and send your mum flowers on Mother's Day. Tie these roses or carnations alongside with your present and you'll be sure to be hugged out!

Bring your friends along for this too and be rewarded with each purchase!


I'm watching the royal wedding too!

I'm watching the royal wedding too!


Oh yes....dat was romantically beautifulll the way they were looking in each other eyes...

Rakyat Malaysia juga berpeluang berkongsi detik bersejarah ini kerana hanya ntv7 saluran televisyen percuma yang bakal menyiarkannya secara langsung! Tontonilah The Royal Wedding Coverage of HRH Prince William and Kate Middleton pada 29hb April jam 3.00 petang hingga 8.30 malam, yang menampilkan laporan eksklusif oleh krew ntv7 di London, hanya di ntv7, Saluran Ceria Anda.

Butik Perkahwinan.

Butik Perkahwinan.

Baju Pengantin
Butik perkahwinan adalah elemen terpenting bagi setiap pasangan yang ingin melangsungkan perkahwinan kerana ia menyediakan perkara asas dalam memeriahkan sesebuah majlis perkahwinan.

Butik perkahwinan adalah satu industri yang sangat besar dan menguntungkan di Malaysia khususnya.

Jika tidak beribu, kami pasti beratus pasangan melangsungkan perkahwinan setiap minggu di seluruh negara.

Oleh kerana itu, butik perkahwinan tumbuh seperti cendawan selepas hujan.

Ada saja syarikat - syarikat atau individu - individu yang membuka perniagaan butik pengantin saban hari.

Selain itu, ada juga butik perkahwinan yang dijalankan secara part - time sebagai 'famili business' oleh sesebuah keluarga yang mempunyai kemahiran seperti menggubah hantaran dan menghias pelamin.

Secara amnya, perniagaan butik perkahwinan memang menguntungkan dan industri ini tidak akan pupus selagi manusia hidup.
Butik Perkahwinan
Fungsi utama butik perkahwinan adalah membekal pakaian untuk bakal raja dan ratu sehari.

Selain itu juga, terdapat butik perkahwinan yang menyediakan pelbagai khidmat lain seperti gubahan hantaran, menghias pelamin, catering perkahwinan, photographer perkahwinan dan sebagainya.

Bagi pasangan yang akan berkahwin, butik perkahwinan adalah antara top list yang harus diselesaikan.

Mahu tak mahu, butik perkahwinan harus di cari dan di dapatkan seawal mungkin kerana butik perkahwinan adalah pusat bagi menentukan adakah aura mempelai akan terserlah atau tidak pada majlis mereka.

Suka atau tidak, banyak masa akan dihabiskan di butik perkahwinan bagi membincangkan pelbagai perkara antaranya design baju, pelamin, gubahan hantaran dan sebagainya.

Infinity - Perfect Pair from now to forever!!

Infinity - Perfect Pair from now to forever!!


My choices of wedding ring
By .......... ;p

The inifinity brand dedicated itself to meticulously crafted engagement rings & wedding bands. Made from classic contemporary insporations every infinity ring bears our trademark enamel symbil that signifies your never-ending love & devotion. The unique comfort ft design further ensured the best most comfortable fit for everylasting wear.the iconic collections of infinity is now available to commemorate your sweetest moments.

* Da Gem - As for wedding bands, they have the brand Infinity ring. They hardly carry platinum and their rings are mostly not resizable. Sales staff very friendly. If you’re in the One Utama outlet, look for a man named Andy. He’s great.

* Habib – The Hearts on Fire diamonds are pretty nice but pricey. Might as well go for Lazare.

x de MOOD!

x de MOOD!

tak excited spt hari2 sebelum ini. huh.
biasa la kalaua da seseutu yang membuatkan cik an x bpuas hati mula la nk down.
mudah/cepat sgt nk down. x reti nk control diri neh. ada sesiap boleh membantu?? huhu.
x suka dengan 'rasa' cam gini okeh! x de kgembiraan/happy2.
sesuatu yang myekat rasa kegembiraan ku! sobsobsob..

Pilihan warna tema perkahwinan / Wedding theme

Pilihan warna tema perkahwinan / Wedding theme

Talking about "wedding seasons", what is the wedding colour trend for this year, 2011? I guess many of the bride and groom still in favour of white, pastel and sweet colour, although some of them are bold enough to wear/use extreme/bright colour like bright pink, orange, black and red chilli colours.
Warna yang selalu menjadi pilihan adalah:
(sumber/sources: Martha Stewart di sini/here )
ungu + putih
*
merah jambu + putih
*
turqouise
*
biru muda
*
hijau muda/hijau epal
*
putih + putih
*
Ada juga yang campurkan dua warna contohnya:
putih + hitam
*
kelabu + ungu
(adik saya guna ini hujung tahun lepas)
*
hitam + pink
*
oren + hijau
*
turqouise + pink
Yang mana satu menjadi pilihan anda? Jangan lupa masukkan putih/cream/off white atau ton senada (contohnya biru gelap + biru muda) untuk mendapatkan seri lembut kerana jika garang sangat warna akan menyakitkan mata, huhu ;) Selamat berkreatif ya!

She's already the winner!!

She's already the winner!!

Terbaek dari Salma fear Azla da typewritter! Memang meletop! Kebabom!

Untuk tiga konsert berturut-turut, protege Erra Fazira ini berjaya mengekalkan kedudukannya di tangga teratas Kumpulan B Mentor 5. Superb la sore dia kan ;)

Tema Kahwin...!!??

Tema Kahwin...!!??

Bride And Groom Clipart Image: Blond Bride with Her Groom Cartoon
Memang banyak kombinasi warna yang dicadangkan di internet tapi yang PALING PENTING, lebih baik ikut warna yang kita dan pasangan kita suka. Sebabnya, warna yang kita selesa pakai, akan tercermin pada muka kita yang kita selesa pakai baju tu.
Jadi apa lagi, pilih lah warna kegemaran anda dan anda mesti suka dengan warna baju yang dipilih, nanti auranya terserlah pada muka anda berdua. Siapa setuju, angkat tangan!!!!

Buffered Earnings utk bulan APRIL ini!! TQ NUFFNANG!

Buffered Earnings utk bulan APRIL ini!! TQ NUFFNANG!

CAMPAIGN NAMEBLOGCTR
BONUS
CURRENT EARNINGCTR
Nokia E7 LBwitch-mp3+RM 4.16RM 16.630.38%
Nokia E7 LRan-wardrobeRM 7.870.08%
STB Thematic Branding (Brand Film) Phase II LRan-exclusiveRM 0.080%
Biar Betul SSan-exclusiveRM 0.030%
TuneTalk Justin Bieber Movie SSan-exclusiveRM 0.070%

Metered Earnings

CAMPAIGN NAMEBLOGSTART DATECTR
BONUS
AMOUNTCTR
Celcom Great Sales (BLUE) LRan-wardrobe23 Feb 2011+2.59.980.25%

Alhamdullilah syukur kehadrat illahi, krana diberi peluang utk mempromosikan iklan2 yang hebat2 ini. Anda2 semua boleh lihat aja di blog2 yang dibawah Cik An. walaupun x smaju korang kut tapi bsyukur sgt2 la. smoga btambah2 la BE ke dalam blog Cik An ini! suka sangat bila iklan duk liplap liplap ok. Rasa perfect jerk. kalau la takde adoii rasanya suram jerk. mood nk berblogging pun kurang kalau x de sokongan dari incik nuffnang. Trima kaseh kpd pihak nuffnang krn memberi kpercayaan kpd Cik An. TQ so much!! x kan curang/beralih arah kpd yg lain!! TQ!! pssstttttttt! hey korang nk tahu apa yang Cik An buat dengan hasil nuffnang yang ari itu...........? hihi. berbelanja sakan dengan membel hadiah utk ayah tcinta!!! besday yg ke 72. Smoga panjang umur & dimurahkan rezki!. Amin.


Free dessert! A perfect way to de-stress my week. Redeem them today!

Free dessert! A perfect way to de-stress my week. Redeem them today!

Hello Churpers!

What do you long for after a hectic day at work or a shopping session? Think sweet. Think cold. Mmm.. Dessert.

Be the first 100 lucky winners to comment on My Honeymoon's Facebook Fanpage and you would be instantly rewarded with the free dessert of the week along with discount vouchers.

How to win:

1. Go to http://www.facebook.com/myhoneymoon and click ‘Like’ on its Facebook Fanpage.

2. Look out for updates from My Honeymoon with the hashtag, #myhoneymoon.

3. Pick one My Honeymoon outlet of your choice:
a. Kepong
b. One Utama
c. Puchong IOI
d. Sunway Pyramid
e. Kuchai Lama
f. Kota Damansara

4. Leave a comment on My Honeymoon’s Facebook Fanpage with this sentence, “I want to have [insert dessert of the week] at [insert your desired outlets] today. Thank you, My Honeymoon!”

Easy peasy? Share this with your family and friends today. Have fun!

Our Desserts, your Honeymoon.


I'm on The Great ChurpChurp Race. Are you in it too? WOOOO! IPAD 2!! sapa x mo ipad 2 kan. jom ;)

I'm on The Great ChurpChurp Race. Are you in it too? WOOOO! IPAD 2!! sapa x mo ipad 2 kan. jom ;)

THE GREAT CHURPCHURP RACE IS ON!

We are gonna make this... LEGENDARY.

There is the F1 Race, and there will the THE GREAT ChurpChurp RACE! So great farm crops and poker chips might just have to wait.

Be on the edge and swerve through your way in The Great Churp Churp Race and be one of the racer without having to be in a hot racing suit all put into a small compartment for 2 hours and win iPad 2!

All you've gotta do for this race is:

Step One - Bring friends to Join the Race!
Step Two - Beat friends who's in the race! Come on, BFFs can wait!
Step Three - WIN iPad 2, BB Bold 3, iPod Touch and a pair of movie passes!

Quick, start your engines and speed your way to the finishing line! Remember, no long pit stops as you may just lose out!



Tahniah The Red Warriors - tangga ke 2 Liga Super dgn 27 Mata.

Tahniah The Red Warriors - tangga ke 2 Liga Super dgn 27 Mata.

larik topic skit ini malam.
slepas kepenatan, mari kita rileks2 mgadap blog dgn mceritakan ttg bola! aikk tetiba pulak.
entah mai mana aura nk cerita pasal bola. agaknya slepas medengar yang kelantan menang 4-0 dengan perlis kut! muahahaha..

Liga Super Malaysia 2011
Showing at 20:30 on Astro Arena
Liga Super Malaysia 2011: Kelantan lwn Selangor dari Stadium Sultan Mohammad Ke-IV, Kota Bharu, Kelantan.

Kelantan Kembali Mengejar Persada Liga, naik kedudukan ke-2! Tahniah!

note : tgh bz neh. adoi, jari jemari yg halus ni sudah sakit2 loll.

Mahukan Handguns!!

Mahukan Handguns!!

Glue Pistol In Hand
saya mahukan ini! benggg!! bengg!!! mahukan hari ini jgk!!
yunk! nanti kita singgah kdai craft okey ;) mahukan ini. tsangat la penting utk meneruskan misi tetttt!!! rahsia dulu oke. kikihkih. nk cerita lebih2 x leh jgk sbbnya x start lg. kang angat2 taik meow lak. bila dah jadi depan mata ok cik an tayang kan ek. bila?? nanti2 loll. satu hari, satu masa, satu ketika ;P murah shj, rm 12 lebih jerk!!

Wedding Sets - Songket/Full Set

Wedding Sets - Songket/Full Set

Contoh : Songket bunga penuh

Consisting of a matching set of traditional songket wedding material to make into a wedding dress (uncut, unstitched) for both the bride and groom. Sets included would be sufficient to make the following parts of a traditional Malay wedding dress.
FULL SET

Complete eight piece set consisting of:

• Tengkolok
• Bengkung
• Samping
• Long Sleeve shirt
• Pants for the groom
• Selendang
• Long Sleeve Blouse
• Sarong for the bride

Bride
1. Long sleeved top (blouse)
2. Selendang (shawl)
3. Ladies Sarong

Groom
1. Stanjak (headgear)
2. Long sleeved top (shirt)
3. Pants
4. Bengkung (Wide waist belt)
5. Samping (mini sarong)

Contoh : Songket bunga tabur

Warisan Budaya Malaysia - Songket

Warisan Budaya Malaysia - Songket

Kain Songket adalah hasil daripada tenunan benang sutera atau kapas yang ditenun bersama-sama dengan benang emas atau perak. Ia telah terkenal di Malaysia sejak abad ke 15 yang lampau. Perkataan songket berasal daripada perkataan sungkit iaitu teknik menyungkit. Industri tenunan songket ini telah berkembang pesat terutamanya di negeri-negeri Pantai Timur seperti di Terengganu dan Kelantan. Bunga atau hiasan di kepala kain di tenun mengikut citarasa penenun. Corak atau ragam hias tersebut dikenali dengan nama-nama seperti tapak manggis, pucuk rebung, lawi ayam dan sebagainya.

Tenunan songket ini dilakukan sebagai industri kecil, yang mana kemahiran seseorang penenun itu mengambil masa selama enam minggu untuk menghasilkan sehelai kain songket yang panjangnya di antara 20 hingga 40 meter. Sesuatu yang mengkagumkan tentang seseorang penenun mahir ialah, dia tidak melakar corak songket di atas kertas sebelum kerja-kerja menenun dilakukan sebaliknya ia tercetus daripada daya kreativiti dan imaginasi yang tinggi lagi unik.
Motif

Motif yang digunakan untuk menenun songket diilhamkan daripada alam semulajadi. Antara motif-motif songket:

Motif Tumbuh-tumbuhan
Motif Binatang
Motif Alam/Benda
Motif Kuih

Corak

Corak kain songket lazimnya terdiri dari:

Susunan bunga penuh
Susunan bunga bertabur
Susunan bercorak

Penggunaan

Pada zaman dahulu songket melambangkan kebesaran. Raja-raja dan pembesar-pembesar istana sahaja yang bekemampuan memakainya. Kegunaannya adalah untuk membuat tanjak, samping, kain selendang dan persalinan diraja. Tetapi di zaman moden songket digunakan untuk pakaian pengantin, perhiasan dinding, beg tangan, alas meja, barang-barang cenderamata dan sebagainya mengikut keupayaan pengusaha untuk mempelbagaikannya.

Setelah sekian lama perusahaan songket berkembang di Malaysia maka kini corak songket mendapat tempat di hati para arkitek. Terdapat beberapa bangunan pencakar langit telah diterapkan dengan corak songket seperti bangunan Perpustakaan Negara Malaysia.

Ivory embossed ;P

Ivory embossed ;P

* skadar contoh shj ok. shj nk kasi info, apa itu embossed. gini lah, jenis timbul2.

and now, the main big thing for wedding preparation is WEDDING IVITATION CARD!!!

Entah brapa kali edit daaa. ada jerk cik an x puas hati. baik edit spuas hati kang dah siap x leh nk wt apa2 dh kan. tut2 buat sakit hati/merosakkan sahaja. dah diberi peluang, gunakan sbaik mungkin. ke an jerk yg crewet?? mengaku!! mengaku!! saya mmg seorang yg sangatttttttt cerewet!! hey!! mesti la skali seumur idup katakan, insyaALLAH. Doakan yg tbaek utk kami oke!!!

APA YANG PERLU ADA PADA KAD KAHWIN!!??

APA YANG PERLU ADA PADA KAD KAHWIN!!??

Kad Perkahwinan
Kad perkahwinan secara amnya mengandungi informasi ringkas dan contact number bagi bakal pengantin dan ibu bapa.

Selain itu, kad jemputan juga biasanya mengandungi kata - kata hikmah dan doa.

Biasanya kata - kata hikmah dan doa ini memang dah sedia ada pada kebanyakan template kad kahwin.

Peta atau plan lokasi ke tempat majlis perkahwinan haruslah jelas dan tepat.

Jangan nanti ada pula rakan - rakan yang tersesat dan singgah di majlis perkahwinan lain.

Data - data dan informasi seperti nama dan nombor telefon juga sebaiknya jangan tersilap.

Berikan seberapa banyak nombor telefon di dalam kad perkahwinan anda yang boleh kerana ini akan membantu rakan - rakan dan sahabat handai yang tersesat jalan, mudah mereka menghubungi ahli keluarga.

Pastikan anda check kad perkahwinan anda ketika anda menerimanya dari syarikat yang membekalkan kad perkahwinan anda. Jika terdapat kesilapan, beritahu mereka agar mereka dapat menyediakan kad perkahwinan yang baru.

Sekurang kurangnya 2 bulan!!!

Sekurang kurangnya 2 bulan!!!

Kad Kahwin
Kad perkahwinan atau lebih mudah disebut kad kahwin adalah antara elemen terpenting didalam sesebuah perkahwinan.

Gunanya kad perkahwinan atau kad jemputan ini adalah untuk mewar - warkan tentang majlis perkahwinan anda yang bakal berlangsung kepada saudara mara terutama yang jauh dan juga sahabat handai dan rakan taulan.

Walaupun zaman telah berubah, teknologi telah menguasai kehidupan seharian manusia, handphone dan juga internet telah sinonim dengan kegiatan seharian kita, namun tradisi menghantar kad perkahwinan atau kad jemputan masih juga diteruskan sehingga ke hari ini.

EVOLUSI KAD PERKAHWINAN

Kad perkahwinan zaman sekarang dah banyak berubah. Zaman dulu - dulu, kad perkahwinan hanyalah sekeping kertas keras yang ringkas tetapi tujuannya tetap sama, memberitahu tentang majlis perkahwinan yang bakal diadakan.

Zaman sekarang, kad perkahwinan ada pelbagai warna, gaya, rupa, corak dan sebagainya.

Kad kahwin bukan lagi sekadar kertas kosong tetapi dipenuhi dengan design - design yang cantik dan menarik serta mempesonakan.

Terdapat juga yang meletakkan gambar pada kad perkahwinan untuk mendapatkan lebih personal touch.

Penyedia perkhidmatan kad perkahwinan juga berlumba - lumba menghasilkan design - design terkini untuk menarik pelanggan.

Perlu ke yg mahal-mahal? Ukur baju di badan sendiri..tak perlu ikut orang lain.

Perlu ke yg mahal-mahal? Ukur baju di badan sendiri..tak perlu ikut orang lain.

Party??!! Bila? Bila?? mesti anda tetanya tanya bila yerp..? Party apa plak ni? tetiba jerk..

Dalam majlis kahwin,kad adalah salah satu elemen yang perlu ada untuk menjemput tetamu bertandang ke majlis perkahwinan kita. Namun ramai dikalangan kita sanggup berhabis beribu ringgit untuk kad kahwin walhal ianya bukan menjadi persoalan sama ada kad kahwin itu mahal atau murah. Apa yang penting adalah keikhlasan kita menjemput orang lain ke majlis tersebut.

Dan tahu tak anda,agak-agak kad yang cantik itu akan ke mana bila majlis perkahwinan itu selesai?Ya ianya pasti akan ke tong sampah.

* x de kene mgena dengan sesiapa pun, yang pasti atas kemampuan masing2 & kpuasan diri kut ;p tak gitu.....?? Jadi ann amat-amat menyarankan agar anda memilih kad yang tidak keterlaluan mahalnya. Cukuplah kad yang sederhana sebagai tanda jemputan.

MITOS KAD JEMPUTAN KAHWIN

Adakah perlu menghabiskan banyak wang ke atas kad perkahwinan? Perkara ini sukar dibincangkan kerana setiap orang mempunyai pendapat masing - masing terutama bagi mereka yang belum mendirikan rumahtangga.

Sediakan belanjawan kahwin sebaik - baiknya kerana banyak lagi yang harus difikirkan antaranya butik perkahwinan, kek kahwin, photographer perkahwinan dan bermacam lagi.

Ingat! Tujuan kad perkahwinan, mahal atau pun murah..tetap sama.!!!!!

How To Terminate the Facebook SMS subscription which automatically renewed every week for RM1 per week charged. ?

How To Terminate the Facebook SMS subscription which automatically renewed every week for RM1 per week charged. ?

Cara Nak Stop Facebook SMS ( Celcom )

1.STOP SERVICE
text : STOP FB
send : 32665


2.STOP RECEIVING SMS
text: STOP SMS
send : 32665

The Weather is so HOT!

The Weather is so HOT!

The weather these days are absolutely hot! The hot weather makes me feel lazy to even step out of the house. ..Ahhhhhhhhhhhhhh, the weather is so hot today!


Fruits are important to your dietary. Eat it as a dessert at #Fruitland at RM6.90. #MilkADeal

Fruits are important to your dietary. Eat it as a dessert at #Fruitland at RM6.90. #MilkADeal

Craving for dessert? Why not try #Fruitland desserts for only RM6.90.

Grab it from http://www.milkadeal.com/deals/RM6.90-instead-of-RM16.80-for-Rainbow-Lolo-any-choice-of-fruity-lolo-at-ikano-usj-15

Malaysians are known for their sweet tooth and their love for desserts. However when taken in excess, sugar doesn't sweeten our lives, but in fact adds bitterness and grief with all the health risks posed.

With such gravely depressing news, how can one possibly indulge in sweetness without risking getting sick in return?

Say thanks to Fruitland and warm up to the au naturale Fruity Lolo, a delicious and nutritious crossover of Fresh Fruit sago lolo and the famous Tao Fu Fa glutinous rice ball. Fruity Lolo is made from fruits with fructose (natural and occurring sugar) that then metabolizes in the liver which prevents a drastic increase in blood sugar unlike how refined sugar does.

inside2

The interior is also as sweet as fruits

inside1

Now’s the time to change your diet. Try out this healthier dessert option. For only RM6.90, get a Rainbow Lolo and any choice of Fruity Lolo worth of RM16.80. This offer can only be redeemed at Ikano Power Center or SS15, Subang Jaya branch.

Print

With 4 mobile outlets bringing Fruity Lolo across 27 night markets over Malaysia since 1996, Fruity Lolo offers a wide range of hot and cold desserts, apart from multiple flavors of Fruity Lolo, such as soya bean milk, tau foo fa, main dishes like nasi lemak as well as snacks. In other words, sweet or savoury, you'll find it all at Fruitland.

Add sweetness to your smile but reduce sugar in your lifestyle with Fruitland.

Grab this sweet deal today!

inside4

Nasi lemak is available too!

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com