7/1/11 - 8/1/11 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: 7/1/11 - 8/1/11
Ann memang sangat teruja...

Ann memang sangat teruja...

Tahun ini merupakan tahun pertama buat Ann utk berpuasa bersama suami tercinta,Mohd Khairi Abdul Rahman. Sudah pasti pengalaman berpuasa kali ini berbeza dengan tahun-tahun sebelum ini. * tahun ni berbsahur & bbuka brempat lor. pasti myeronokkan... weeeeee ;P

Ann akui memang saya tidak sabar-sabar hendak lalui saat-saat ini.

InsyaALLAH, esk kita akan bpuasa bsama sayang! Jangan liat nk bgn bsahur oke. Heeee bkn liat nk mkn sahur tp liat nk tolong bini wt keje dapur. Maklum la konfirm mata ngantuk!! heee...

Hari esok kita berpuasa, setahun sekali hanya sebulan. Sempatkah kita menyempurnakan hingga sampai ke penghujungnya?

May this ramadhan brings us barakah and maghfirah, selamat menyambut ramadhan.

Putus Tunang!!??

Putus Tunang!!??

khairul fahmi putus tunang
Berikut merupakan penjelasan Apek dipetik dari HMetro mengenai isu yang heboh disebarkan melalui internet dan keputusan memutuskan pertunangan.

“SEBENARNYA, saya tampil membuat kenyataan kepada MA(METRO AHAD) kerana tidak mahu perkara membabitkan saya dan Elia berpanjangan. Selepas berfikir panjang dan berbincang bersama keluarga, saya perlu memberitahu peminat mengenai perkara sebenar.

Saya tahu cerita mengenai saya bersama wanita lain tersebar luas dalam pelbagai laman web dan blog. Begitupun, saya ingin menjelaskan semua itu tidak benar. Saya bukan kaki perempuan atau ‘playboy’. Semua itu adalah tuduhan yang tidak berasas.

Kerana isu berkenaan, hubungan saya dengan Elia (tunang) semakin renggang. Malah, sejak ia menjadi lebih teruk, Elia memberitahu saya dia mendengar cerita kononnya saya berjumpa seorang wanita lain di luar dan berpimpin tangan.

Selain itu, beberapa gambar wanita lain turut tersebar di Internet dan ia dikaitkan dengan saya. Dalam banyak-banyak gambar, hanya beberapa yang saya kenal. Antaranya ialah Dahlia.
Namun, Dahlia bukan kekasih saya seperti didakwa ramai pihak. Dia sekadar kawan dan kami juga tinggal sekampung (di Kelantan). Malah, saya juga rapat dengan keluarganya.

Hubungan saya dengan Dahlia tidak lebih sebagai seorang abang dengan adik, lebih-lebih lagi dia masih berusia belasan tahun.

Selain itu, ada yang mengatakan wanita yang berdua-duaan dengan saya dalam gambar adalah Dahlia. Sebenarnya, gambar itu diambil ketika sesi temubual saya bersama wartawan dan wanita yang bergambar dengan saya adalah rakan kepada seorang daripada wartawan. Jadi, tidak timbul isu saya bergambar mesra dengan Dahlia atau wanita lain.

Saya juga dikatakan membeli sebuah kereta dan menghadiahkannya kepada Dahlia. Hakikatnya, tuduhan itu tidak berasas. Kereta dimaksudkan itu milik kakak saya. Malah, kereta itu juga atas nama kakak saya. Jadi, macam mana cerita ini boleh timbul?

Kerana pelbagai tuduhan berkenaan, Dahlia dan keluarganya pula menjadi mangsa dan menerima pelbagai tohmahan serta kata-kata kesat daripada pelbagai pihak. Kerana tidak tahan dengan masalah itu, mereka meminta saya menjelaskan segala-galanya, lebih-lebih lagi mereka tidak ada kena mengena dalam isu ini.

Selain itu, timbul isu kononnya saya tidak hormat orang tua, memarahi dan menengking ibu Elia. Saya tidak menafikan ada bercakap dengan mak cik (ibu Elia) tetapi tidaklah sampai menengking atau meninggi suara. Pada saya, semua itu lebih kepada perbincangan bagi menyelesaikan masalah antara saya dan Elia.

Mungkin, kenyataan dikeluarkan Elia di laman Facebook miliknya tempoh hari mengatakan saya memarahi ibunya disebabkan perasaan marah kerana pelbagai isu ini.
facebook aimie harmelia Khairul Fahmi Che Mat (Apek) Putus Tunang   Penjelasan Kemelut yang Melanda
Terus terang, saya masih menyayanginya. Malah, perkenalan yang dibina selama dua tahun membawa kami melalui pelbagai perkara bersama. Cuma, bila keadaan menjadi bertambah keruh dan berpanjangan, saya perlu membuat keputusan muktamad.

Kini, selepas berfikir panjang dan berbincang dengan keluarga, saya mengambil keputusan yang saya rasakan sesuai bagi menjaga hati semua pihak iaitu memutuskan tali pertunangan kami.

Saya yakin, ini keputusan tepat dan saya juga sudah berbincang dengan Elia. Namun, dia tidak pasti mahu menerimanya atau tidak. Bagaimanapun, saya pasti ini keputusan terbaik untuk membersihkan nama semua pihak terbabit.

Keputusan yang saya ambil bukan kerana mahu mengambil jalan mudah. Saya sudah fikir masak-masak dan ia untuk kebaikan bersama. Tidak lama lagi, perkara ini akan diselesaikan oleh keluarga saya apabila mereka berjumpa keluarga Elia.

Saya ingin tegaskan, keputusan ini tiada kaitan dengan orang ketiga. Saya tahu pasti akan ada cerita tidak enak apabila kenyataan ini dibaca oleh masyarakat. Suka atau tidak, saya perlu berdepan semua kritikan demi membela semua orang yang saya sayangi.

Lagipun, masalah antara kami sudah lama berpanjangan. Cuma ia tidak diperbesarkan, lebih-lebih lagi ia cuma membabitkan kami berdua. Namun bila ia merebak dan melampaui batas, saya perlu segera menyelesaikannya.

Ramai juga mengatakan saya semakin lupa diri dengan kejayaan yang saya miliki. Sebenarnya, saya belum berjaya lagi. Perjalanan karier sebagai pemain bola sepak masih jauh. Lagipun, saya masih muda. Banyak perkara perlu saya pelajari sebelum saya bersedia menempuh alam perkahwinan.

Untuk setahun dua ini, saya bertekad mahu fokus sepenuhnya kepada bola sepak. Saya tidak mahu sebarang kontroversi merencatkan perjalanan kerjaya saya dan ia antara sebab kenapa saya buat keputusan berkenaan.”

RUJUKAN : harian metro, 31 Julai 2011, Tiada Orang Ketiga,

Sumber: http://selangor2u.com/blog/current-issues/sukan/khairul-fahmi-che-mat-apek-putus-tunang-penjelasan-kemelut-yang-melanda/#ixzz1TdtlbgsA
www.s2u.my

* Skadar berkongsi info mgenai pmain bola yang tgh femes skg ni. tipu lorr kata an x minat APEK ni tapi x de la tsangat suka. heeeeee...
Luahan seorang isteri ;P

Luahan seorang isteri ;P

Assalamualaikum.
Incik suami sedang nyeyak ketiduran di dalam bilik.
Sedangkan saya? keseorangan, kebosanan di ruang tamu. huwaaaaaaa..
Nati joi incik suami, mata ku tidak mgantuk lorr.
Puas dah baring, pusing sana sini tetap jgk mata ni tak tidur tau.
Apa la yang nk dibuat yerk. Bosan neh!
Nak layan tv, x de citer besh. Huwaaa...
Ada sesiapa mau memberi cadangan atau menemani saya..?
Trasa nk ke mall pun ada tau.
Trasa mau shopping2 shj..Heeeee..

Tapi duet agak terhad, ada tu ada tak kan krn menda x penting kita nk beli kan.
Itu namanya mengikut nafsu.
X pasal2 saya menjadi borosss x tentu pasal.
Pantang ke mall, ada jerk bkenan. mahukan! Heeeeeeee spt mana anda jgk kan ;P

Ok lah, Bye Bye!

FREE RM 10 CASH VOUCHER (29 JULAI - 1 OGOS 2011)

FREE RM 10 CASH VOUCHER (29 JULAI - 1 OGOS 2011)

Anda suka membeli di tesco...? Ari minggu pasti anda mnerjah ke sana utk membeli kperluan barang dapur/barang2 elektrik/keperluan diri...?
Kalau Ann mmg suka giler beli brg kt tesco lebih2 lg hari jumaat. Ye lah hari jumaat hari cuti.
Hari lain incik suami bkerja, balik2 dh lewat petang. Malam sudah penat..

Selalunya kupon tesco ni ada jerk kluar di surat khabar pd hari ahad tapi hari ini, kuar di website tesco sndiri tau. yahooooo.....!! jimat rm10 kira manyak dh tu. Tapi perlu diingatkan pembelian harus lah mcecah rm 100. kalau korang beli kurang drpd itu, x leh nk guna la kupon neh!! Heee.. Korang jgn salah paham beli rm30 dh boleh guna kupon ni plak. huhu..

Kat sini Ann nk share dgn korang2 ek. Boleh la korang print n gunakan ;)

sila print je voucher tu..dah jimat RM10
* Kupon tidak boleh ditukarkan kepada wang tunai.
* Terhad kpd 1 kupon utk 1 transaksi shj.
* Tidak sah digunakan di medan selera.

Kesimpulannya, Ann rasa disusahkan..

Kesimpulannya, Ann rasa disusahkan..

Jangan sesekali beri orang lain masalah.
Jangan susahkan perkara mudah.
Hidup kat dunia ni kalau boleh janganlah menyusahkan orang. Tolonglah jangan ye!

Cumanya sebelum buat keputusan tu, fikirlah kesan2 kat orang lain gak. Kalau kita rasa happy tapi sebenarnya menzalimi orang lain, elok ke?
Berjuanglah habis-habisan!

Berjuanglah habis-habisan!

The exciting 2014 World Cup qualifying second-leg match between Malaysia and Singapore. will be played at which is schedule to held at Bukit Jalil Stadium KL. The fan can enjoy this and will start at 07:30 PM local time.
Malam ini Malaysia atau Skuad Harimau Malaya akan berentap.
Perlawanan antara Malaysia vs Singapore kali ini pastinya sengit!
I want to say that MALAYSIA BOLEH!!!
  • Match: Malaysia vs Singapore
  • Date: 28th July 2011
  • Day: Thursday
  • Venue: Bukit Jalil Stadium KL
  • Time: 07:30 PM Local Time
Langkawi, Dataran Helang (Eagle Square)

Langkawi, Dataran Helang (Eagle Square)

Dataran Lang - The Eagle Square LangkawiDataran Lang - The Eagle Square Langkawi
Location: Kuah Jetty, Langkawi
Significance: It acts as a symbol of the island of Langkawi.
How To Reach: One can easily reach here by hiring taxis, or by boarding buses from the island.

The Dataran Lang, literally the Eagle Square, is the very first landmark that comes across the sight of visitors, arriving by ferry, to Langkawi. Located next to Lagenda Park near Kuah Jetty, the square boasts of a wonderful statue of a reddish brown eagle all geared for a flight. The eagle, with its huge brown wings, is perched on a massive rock, looking afar at the vast Andaman Sea.

Being in Langkawi, the land of numerous legends and mysteries, this massive eagle also has a story attached to its presence. As per the local folklores, the name Langkawi is derived from two different words 'Lang' or 'Helang' (meaning eagle) and 'Kawi' (meaning reddish brown). For this reason, Langkawi means reddish brown eagle, and the island is marked by its presence.

Dataran Lang - The Eagle Square Langkawi
Dataran Lang - The Eagle Square Langkawi

Langkawi Island Hopping Tour - PART 3 (Last destination of Island Hopping)

Langkawi Island Hopping Tour - PART 3 (Last destination of Island Hopping)

The last destination of Island Hopping is Pulau Beras Basah (weird name eh?)
Pulau Beras Basah literally means Island of Wet Rice. It features lush, mysterious jungle with mountains looming in the background. You can expect to see spectacular sights like the breathtakingly beautiful beach with its white powdery sand and blue-green waters. Do some snorkelling or swimming–or simply relax in the sun.
Most of the people in the beach are just relaxing and playing in the sea.
Taken on the way back to our boat. Goodbye Pulau Beras Basah, it was an unforgettable experience.

* Abaikan kaki jeans ku, heeee.... basah beb kena air. dh la x bwk spare yg lain ;P
* Masa utk pulang, sgt enjoy!!
* Pgalaman yg tak dapat dilupakan,
* Gelap/burn abis tangan/muka&kaki.. heeeeee.. padan muka sapa suh x pakai sun block/lotion. babaju lengan pendek tanpa memakai inner/bbaju lengan pjg. huuwaaaaaaaa....

Sending out these sweet dates, apricots, pistachios or even cookies!

Sending out these sweet dates, apricots, pistachios or even cookies!

Deal 3
RM142 instead of RM177.50 for Syawal Hamper in Rectangle Wooden Tray Box with 2 types of Cookies: Belgian Chocolate Cookies (230gm) and Nutty Bar (600gm) in 2 Tin Boxes and Mini Popia (200gm) in a Jar.

What You'll Get

  • Ramadan Dates, Apricot & Pistachio Hamper in Elegant Suede Box, with Grade AA Mariami Dates (120gm), Dried Apricots (120gm) & Salted Pistachios (120gm) OR

  • Ramadan Cookies Hamper in Elegant Suede Box with 2 Types of Cookies: Belgian Chocolate (130gm) and Nutty Bar (120gm) OR

  • Syawal Hamper in Rectangle Wooden Tray Box with 2 types of Cookies: Belgian Chocolate (230gm) and Nutty Bar (600gm) in Tin Boxes and Mini Popia (200gm) in a Jar


MAD Deal of the Day: Ramadan & Syawal Hampers in Luxurious Representations from as low as RM87.50 + Free Delivery for Klang Valley from Creatively Designed, Taman Melati.

Repent and ask for forgiveness this upcoming Ramadan.

But be sure to enjoy it as well and remember to share the joy by sending out these sweet dates, apricots, pistachios or even cookies!
slidepistachios
RM87.50 instead of RM125 for Ramadan Dates, Apricot & Pistachio Hamper in Elegant Suede Box, with Grade AA Mariami Dates (120gm), Dried Apricots (120gm) and Salted Pistachios (120gm)
slidebiscuitsnew
RM87.50 instead of RM125 for Ramadan Cookies Hamper in Elegant Suede Box with 2 types of Cookies: Belgian Chocolate (130gm) and Nutty Bar (120gm) Cookies

Tell your friends about this deal and be rewarded with every purchase they make through your link. http://www.churpchurp.com/niknurehan/share/CreativelyDesigned/

Langkawi Island Hopping Tour - PART 2 (Speedboat/Peddle Boats/Eagle Feeding)

Langkawi Island Hopping Tour - PART 2 (Speedboat/Peddle Boats/Eagle Feeding)

Peddle boat for 30 minutes at RM15. On the other hand, solar powered peddle boats cost RM30. Heeee incik suami amikkan solar powered peddle boats nyer. walau solar tetap kena kayuh la jgk. sbb tlalu sloww! ;P
* Penat gilerrrrrrr nk ke tempat ni. di bwh bukit. manyak giler kena turun tangga. turun tu ok tapi tang nk naik lelah woo, mcm tangga cable car. huh!!....
Then we headed to Pulau Singa Besar to see eagle feeding. There were about 30 eagles of various colors (grey, brown, black) flying around and retrieving chicken meats thrown into the water.
Pulau Singa Besar is an island that has been turned into a nature park come animal sanctuary where visitors can view monkeys, deer, iguanas and peacocks roaming about freely (no cages). Picnic on the pristine beaches and enjoy swimming and snorkelling in the surroundings waters.
Langkawi Island Hopping Tour - PART 1

Langkawi Island Hopping Tour - PART 1

Island hopping is a term that has several different definitions as it is applied in various fields. Generally, the term refers to the means of crossing an ocean by a series of shorter journeys between islands, as opposed to a single journey directly across the ocean to the destination.
Taking the 3.5 hours Island Hopping tour, one will get to visit (with accordance) Pulau Dayang Bunting, Pulau Singa Besar and Pulau Beras Basah.
Pulau Dayang Bunting ( Island of Pregnant Maidens) mendapat namanya dari figura bentuk sebuah pulau seperti wanita sedang mengandung yang sedang berbaring.
We got off the boat at the jetty in Pulau Dayang Bunting to visit another legendary legacy, Tasik Dayang Bunting (Lake Of The Pregnant Maiden) We were given approximately an hour to spend on the island doing whatever we wanted. We climbed a rock stair for 15 minutes to reach the lake and there were a lot of monkeys around. Luckily they were not aggressive.
Tasik Dayang Bunting
Nestled amidst lush forested hill on an island south of Pulau Langkawi is Tasik Dayang Bunting (Lake of the Pregnant Maiden), the largest lake in Langkawi. The outline of hills and rocky outcrops on one side of the lake resembles the shape of a pregnant maiden lying on her back. However, the name of both the island and lake is attributed to the legend of a lovely fairy princess who married an earthly prince. Her first child died shortly after birth. She was so sad and depressed that she buried the child in the crystal clear waters of the lake. Before she returned to her celestial abode, she blessed the waters so that any childless maiden who bathed in the lake would conceive thereafter.
* 15 may 2011, island hopping! incik suami sesenyap buat pembayaran utk trip ni tau. tau2 pun dh lewat petang kata nk g naik boat utk ke 3 pulau. wahh suka tp ketakutan jgk. takut kut2 an ni jenis mabuk laut. heeeeeeee.. tp lum cuba lum tahu. ann ni jenis mabuk tp x tahu la kut2 naik boat ok jer. tnyata!!!!!!!! alhamdullilah perjalanan tsangat2 ok & sangat enjoy!!! Tak sia2 la incik suami wt suprise ini. TQ so much sayang. tsangatt happy ;P

* Len2 kali nak naik boat lg oke!!! ke pulau sterusnya.
* Ada peluang nk g pulau phentian lorr.. heeeeeeeeeee sblm ni takut!! ;P

* A'a baju kita rang sama. beli cap body glove jerk kt langkawi fair. heeee.. murah, rm 69 utk 2 psg kut. x confirm cuz incik suami yg bayarkan. hehe. Orange colour wooooo ;p x penah ada lg. suka!!

13 JULY - 16 JULY - HoneyMoon Part 9

13 JULY - 16 JULY - HoneyMoon Part 9


I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com