Istimewa Pada 11.11.11 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: Istimewa Pada 11.11.11

11 November 2011

Istimewa Pada 11.11.11

Nik Nurehan | Friday, November 11, 2011 | 0 Komen
KATA orang tarikh cantik senang hendak diingat. Benarkah itu saja yang dimaksudkan atau ada simbolik di sebalik pemilihan tarikh tersebut?
Tarikh lahir misalnya adalah sesuatu yang sudah ditentukan dari azali. Namun, bagi yang melahirkan anak secara pembedahan kadang kala berpeluang merancang dan memilih tarikh untuk melahirkan bayi mereka.

Untuk peristiwa bersejarah pula terutamanya hari pernikahan memang menjadi lumrah bagi sesetengah pasangan memilih satu tarikh yang menarik, bermakna serta mudah diingati semua.

Trend memilih tarikh yang cantik memang semakin popular apatah lagi apabila nombor yang dipilih berganda seperti 11.11.11 yang jatuh pada hari ini.
Selain mudah diingati, nombor tersebut juga tampak eksklusif pada pemiliknya dan seakan memberitahu kepada umum bahawa mereka adalah golongan yang sentiasa berada di hadapan atau nombor 1.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Memandangkan hari ini mungkin hari bersejarah bagi ramai orang sebab tarikhnya yang sangat unik.. Kalau sebelum ini kecoh dengan tarikh 10.10.10, harini kecoh di twitter dan jugak facebook dengan tarikh 11.11.11 pulak..

11.11.11 | Ada apa dengan tarikh ini?

Nothing much, cuma terfikir tarikh ni mesti ramai orang kahwin, ibu2 hamil melahirkan ank dia rang x kisah la yang pertama atau kdua or sterusnya... Hehe..
Kepada yang sambut birthday, slamat hari lahir.

p/s: Congratulation Shaizhar & Kak Nazuha.
Selamat menjalani alam rumahtangga...semoga kekal hingga ke akhir hayat & dikurniakan anak2 yg comel2 soleh & solehah :-)

* Hari ni jgk merupakan hari lahir Shaizhar,
Semoga sentiasa dimurahkan rezeki yang penuh keberkatan dan dilanjutkan usia dalam kebaikan. Amin.

Related Posts

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com