First Born - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: First Born

23 February 2019

First Born

Nik Nurehan | Saturday, February 23, 2019 | 0 Komen














Assalammulaikum, dengan lafaz bismillah dan penuh kesyukuran, berkat rahmat Allah yang maha kuasa, dengan ini saya memperkenalkan anak kesayangan serta anak sulung kami bernama Hadif Hassani Bin Mohd Khairi.

Hadif Hassani dilahirkan pada 5 April 2012 di Hospital Pakar Perdana Kota Bharu.
Berat : 3.75kg. Alhamdullilah dilahirkan secara normal.
Hari ini ditahun 2019, Hadif Hassani sudah melangkah alam persekolahan iaitu Darjah 1 di Sekolah Kebangsaan Islah, Kota Bharu.

Sebagai mama yang belum pandai lagi cara untuk menjaga/mengasuh anak kecil agak kekok lah walau kita kata ready nak ada baby tapiiiiii sure la tidak dapat 

Alhamdullilah my love husband, papa Khairi banyak tolong and my mom!
Hoiiiii sapa x kekok kalau dah anak tunggal yang tidak ada adik beradik dah tu tak berapa nak suka melayan anak anak kecil kan. hahaha... nangis ko! macam mana nak dukung, macam mana nak breastfeed, macam mana nak mandikannya, macam mana nak basuh berak, macam mana nak sedawakannya, macam mana nak pakaikan baju, macam mana nak tidurkannya. huuuwaaaaaaaaaaaa semua itu sungguh berat!

Beza umur diantara Hadif dengan adiknya cuma 1 tahun 2 bulan shj.
So sory Hadif, slalu sangat mama menyekat dengan berkata..
Jangan buat macam itu, nanti adik ikut!
Kalau si abang bertengkar dengan adiknya, pasti dia yang akan selalu disalahkan
Mama minta maaf sayang.
Pada mama dan papa, kasih sayang tidak luak walau setitik pun. Sayang Abang Hadif Hassani!


No comments:

Post a Comment

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com