Mengubah Trafik Blog Sebagai Sumber Kewangan - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: Mengubah Trafik Blog Sebagai Sumber Kewangan

06 October 2019

Mengubah Trafik Blog Sebagai Sumber Kewangan

Nik Nurehan | Sunday, October 06, 2019 | 1 Komen

Assalamualaikum.
Hi. Hari ini Mama Ann nak kongsikan ya satu tips iaitu pelawat yang datang ke blog anda boleh jadikan sebagai aset yang menjana pendapatan. Apakah yang Mama Ann maksudkan?

Salah satu cara yang boleh digunakan untuk menjana pendapatan dari blog dengan menjual ruangan iklan di blog. Blog yang mempunyai ratusan mahupun ribuan pelawat pada setiap hari boleh dimanfaatkan untuk menjadi tempat memaparkan iklan.

Sebagai contohnya pengiklanan mengenai tempat fitness.
Sewaktu iklan itu berjalan, kita sebagai pengiklan boleh menawarkankan khidmat dengan membuat satu topik khas di blog mengenai Tip hidup sihat. Ini dapat membantu menarik minat para pelawat untuk mengetahui lebih lanjut.


Image result for iklan fitness Image result for tip hidup sihat
Semua orang inginkan badan yang sihat dan hidup yang lebih sejahtera, tetapi bagaimana dengan gaya hidup yang diamalkan? Adakah seiring dengan apa yang kita inginkan?

Untuk mendapatkan badan yang sihat dan hidup yang sejahtera, anda haruslah mengamalkan gaya hidup yang sihat. Bukan sekadar sihat untuk diri anda, bahkan untuk keluarga dan orang di sekeliling anda.
Dari situ juga trafik (pelawat) blog semakin meningkat dan semakin besar tawaran kita pada mata pengiklanan.Taaa Daaaaaaa masyuk juga kan income sampingan kita ini? hehehe..

Ingat, kunci kejayaan dalam sebuah bisnes iklan online adalah kandungan & trafik (pelawat)
Selamat Berjaya.

Related Posts

1 comment:

  1. Wow, amazing weblog structure! How long have you ever been running a
    blog for? you made blogging glance easy. The total glance of your website is excellent,
    let alone the content!

    ReplyDelete

Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com