My Site is now Ready to serve Ads on AdSense - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: My Site is now Ready to serve Ads on AdSense

02 October 2019

My Site is now Ready to serve Ads on AdSense

Nik Nurehan | Wednesday, October 02, 2019 | 0 Komen



Alhamdullilah
Alhamdullilah
Alhamdullilah.
Gembira tidak terkata. Setelah sekian lama, meninggalkan dunia blogging alhamdullilah kembali muncul insyaALLAH kali ini dengan lebih aktiv seperti tahun tahun lepas. Haha.
Bila dah meninggalkan dunia blog ni banyak rasanya diri ini ketinggalan. Nak sesuatu contohnya Google Adsense punya la rasa macam nak pecah kepala. Macam mana nak apply ya.
Berkat sabar dan adanya blog blog lain yang membantu dari segi tutorial alhamdullilah berjaya!
Boleh dikatakan cepat jugak la permohonan Mama Ann di terima cuz Mama Ann baru je apply kelmarin petang iaitu 1/10/2019 dan alhamdullilah malam ini 2/10/2019  Mama Ann dah berjaya untuk  mendapatkan pengiklanan google adsense.

Moga Allah murahkan lagi rezeki Mama Ann lepas ni. Ni yang semangat nak blogging ni. Hari Hari nak UPDATE! hahaha..
Bila dah Approve dan Successful, iklan boleh terus dipasang masyukk ke dalam blog. Fuuuhhhhh laju!

Mama Ann share ilmu sedikit ya.
Sign up Google AdSense melalui blogger.com tau.

Dashboard --> Click Earning --> Sign up ler. Ia akan direct korang ke page google adsense. Sign in guna gmail. Kalau lagi senang pakai gmail blog korang. Lepas apply tunggulah sama ada korang berjaya atau tidak. Doa bebanyak ya biar senang LULUS!

Kelebihan Google AdSense:

*Lebih lumayan (pay in USD)
*Iklan macam CPUV nuff, dibayar jika dilihat.
*Iklan dibayar jika di click macam CPC Nuff

Amaran: korang jangan sesekali klik iklan adSen korang sendiri. Google boleh disqulified akaun korang.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com