Perlancaran Sambutan Bulan Sukan Negara Peringkat Negeri Kelantan. - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: Perlancaran Sambutan Bulan Sukan Negara Peringkat Negeri Kelantan.

17 November 2019

Perlancaran Sambutan Bulan Sukan Negara Peringkat Negeri Kelantan.

Nik Nurehan | Sunday, November 17, 2019 | 0 Komen
Sambutan Hari Sukan Negara Peringkat Negeri Kelantan yang diadakan di Dataran Warisan Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu pada hari kelmarin 16 November 2019.
 Program inisiatif Kementerian Belia Sukan Negara Malaysia bagi merealisasikan wawasan 2020 dengan hasrat serta inspirasi menjadikan Malaysia sebuah Negara yang maju. Menggalakkan gerakan ke arah membudayakan sukan untuk kesejahteraan rakyat.


Tahun 2019,ada perubahan dari Hari Sukan Negara kepada Bulan Sukan Negara. Kalau sebelum ini disambut 1 hari sahaja tetapi tahun ini disambut selama sebulan untuk meningkatkan lagi prestasi kesihatan di Malaysia ini dengan membudayakan bersukan.

Malaysia memberi peluang kesemua lapisan masyarakat untuk menyertai Bulan Sukan Negara. Julung kali diadakan sukan Sepak penalti untuk kurang upaya
Persatuan orang pekak kelantan aktiv bermain sukan khususnya bermain bola sepak. Pasukan Kelantan terdiri orang pekak telah menjadi Johan peringkat MALAYSIA.
Sudah 3/4 tahun berturut turut menjadi Johan. Seramai 7 orang pemain dipilih ke peringkat Kebangsaan.

 
Alhamdullilah berkat kerjasama semua, pelancaran pagi tadi berjalan dengan lancar. 
Tahniah buat Pemenang dan peserta peserta yang mengikuti program bersukan untuk hari ini.
Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan & NGO Negeri Kelantan

ADUN Pengkalan Kubor

Penolong Setiausaha 3 PAS Kelantan

Naib YDP PAS Kawasan Tumpat

Related Posts

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com