Penerbangan Firefly JB-KBR-JB sempena Visit Kelantan 2020, Visit Johor 2020 dan Visit Malaysia 2020 - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: Penerbangan Firefly JB-KBR-JB sempena Visit Kelantan 2020, Visit Johor 2020 dan Visit Malaysia 2020

19 December 2019

Penerbangan Firefly JB-KBR-JB sempena Visit Kelantan 2020, Visit Johor 2020 dan Visit Malaysia 2020

Nik Nurehan | Thursday, December 19, 2019 | 1 Komen
Tiupan tetuang Sempena Ketibaan Penumpang FIREFY dari Johor pada hari Pelancaran Penerbangan Pertama iaitu 17 Disember 2019.
Firefly Airlines, penyedia convenice dan perkhidmatan lancar dalam perjalanan udara jarak pendek, meraikan pelancaran penerbangan sulung FY2348 yang berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Senai Johor Bahru pada 9.30 pagi dan tiba di sultan ismail petra lapangan terbang Kota Bhharu pada 11.10 pagi pada 17 Disember 2019

Kami sangat teruja untuk meraikan satu lagi peristiwa penting dan mewarnai penerbangan Firefly di Kota Bharu. Kehadiran Firefly di laluan ini akan membawa pelancong dari semua lapisan masyarakat untuk mengetahui permata yang belum ditemui di Kota Bharu, yang penuh dengan adat budaya melayu. Laluan rangkaian ini juga membawa banyak peluang kepada orang Kelantan untuk mengetahui yang terbaik di Johor Bharu.

Laluan ini berfaedah dalam pelbagai cara untuk kedua-dua pelancong perniagaan dan percutian kerana hanya mengambil masa 1 jam 40 minit untuk sampai ke destinasi. Sejumlah 7.5 jam dapat disimpan untuk menutup tawaran perniagaan atau meluangkan masa dengan orang tersayang atau bahkan untuk menikmati keindahan Kota Bharu, berbanding dengan memandu selama 9 jam, Firefly sangat percaya bahawa laluan ini adalah masa dan tenaga yang cekap seperti serta mempunyai penumpang yang tiba dengan selamat.

Sebagai hala tuju kempen syarikat penerbangan ""discovery-see it,hear it,sense it,feel it,touch it,taste it' 'akan berjalan sepanjang tahun 2020 untuk mengekalkan dan menarik lagi pasaran perniagaan dan santai, Ini adalah langkah lain dan menarik dalam tujuan Firefly untuk menjadikan perjalanan lebih mudah di Semenanjung Malaysia dan seterusnya, dengan Visit Malaysia 2020.

Dari satu sudut lain, ini juga merupakan sebahagian daripada usaha Firefly untuk menarik lebih banyak penduduk tempatan untuk mencari semula tempat dan benda yang tidak diketahui di tanah air kita, Malaysia iaitu Kota Bharu.

Di Kota Bharu terdapat banyak kita temui dan merasai pengalaman dengan memaparkan keunikan sejarahnya. 
Keistimewaan negara ini yang kaya dengan budaya memacu tinggi untuk mengekalkan bentuk seni tradisionalnya dan mempamerkannya dalam pelbagai cara. 

Keseronokan dan pengalaman dapat dirasai melalui penglihatan Adat dan budaya melalui dengan menonton pertunjukan gendang atau silat atau cuba di atas permainan gasing atau marmar. pelawat juga boleh berpeluang mempelajari lukisan batik di pusat-pusat sekitar Kota Bharu dan kampung-kampung sekitarnya dan menonton Wau bulan tradisional atau layang-layang, yang dibuat oleh pembuat layang-layang lama yang dalam perjalanan pulang dari pasar terapung Tumpat.

Syarikat penerbangan Firefly sedang melancarkan laluan baru ini 3 kali seminggu kerana ia melihat permintaan dalam pelbagai pasaran masing-masing. Oleh itu, ia bermatlamat untuk memenuhi keperluan para pelanggan perniagaan dan pelanggan yang setia untuk mengarahkan penerbangan dengan cara yang sesuai untuk kedua-dua cara, mempunyai kelebihan untuk menyambung kedua-dua mata tanpa perlu menghabiskan berjam-jam di jalan. Pada masa yang sama Firefly komited untuk menghubungkan masyarakat pelbagai kepentingan untuk meneroka dan menemui yang belum ditemui di Johor Bahru dan Kota Bharu. Sama ada kerja atau cuti ada banyak lagi untuk menemui dan meneroka di kedua-dua bandar.

#TMK2020 #TahunMelawatKelantan2020 #VisitKelantan2020
#KelantanDiHati
#VisitMalaysia2020 #VM2020 #visitmalaysia
#VisitJohor2020
#MyTravelMediaBuddy
#tourismkelantan #firefly
#pelancaranpenerbanganpertamafirefly #17disember2019
#niknurehandotcom
#MEDSOS_VENTURE

Layari : www.fireflyz.com.my

Related Posts

1 comment:

Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com