Program Digital Business And Trade Exhibition (Date In South) - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: Program Digital Business And Trade Exhibition (Date In South)

01 February 2020

Program Digital Business And Trade Exhibition (Date In South)

Nik Nurehan | Saturday, February 01, 2020 | 0 Komen
Date In South 31 Januari 2020 - 2 Februari 2020 bertempat di Stadium Maharaj Sungai Kolok, Narathiwat Thailand.
Program Digital Business And Trade Exhibition in Southern Thailand memberi peluang untuk jalinan persahabatan dalam bidang perdagangan antara Malaysia dan Thailand yang dilihat mempunyai potensi untuk meningkatkan penjanaan ekonomi bagi kedua-dua pihak. Perdagangan dan pelaburan adalah komponen utama ekonomi Thailand dan Malaysia. Kedua-dua negara perlu memaksimumkan kelebihan ekonomi melalui kedudukan geografi mereka yang berhampiran, selain budaya dan sejarah.
Majlis Perasmian Date oleh Timbalan Menteri Dalam Negeri Thailand, H E Nipon Bunyamanee di Pekan Sungai Golok, Thailand.
Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail berucap,
Jalinan kerjasama ini menghasilkan banyak kebaikan dan keberuntungan antara kedua-dua negara.
"Ia bertepatan dengan slogan 'Makmurkan Jiran Anda’ yang diamalkan kerajaan dengan mengenal pasti potensi negara Thailand dalam menjalin kerjasama strategik dua-hala demi kepentingan serta kemakmuran bersama.”
Kerjasama negara itu diharap dapat dimanfaatkan sebaik mungkin dalam memperkasakan lagi hubungan perdagangan Malaysia-Thailand.
Merupakan satu akses bagi mempromosi dan memasarkan produk usahawan ke luar negara.
Joey Tong Vinspire Sdn Bhd Mohd Khairi MegaTransformasi Timur Kpdnhep Kelantan
#teammalaysia #dateinsouth #malaysia #thailand #malaysiathailand #stadiummaharaj #sungaikolok #motoc #visitmalaysia2020 #visitkelantan2020

Related Posts

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com