Bersarapan Di NDAT (Nasi Dagang Atas Tol) TERENGGANU. Nasi Dagang + Tea beng Ombak Rindu - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: Bersarapan Di NDAT (Nasi Dagang Atas Tol) TERENGGANU. Nasi Dagang + Tea beng Ombak Rindu

09 October 2020

Bersarapan Di NDAT (Nasi Dagang Atas Tol) TERENGGANU. Nasi Dagang + Tea beng Ombak Rindu

Nik Nurehan | Friday, October 09, 2020 | 0 Komen

Kami dari Kotabharu, bertolak jam 4.10pg. Behenti sembahyang subuh di Masjid. 7pagi sudah beratur di Nasi Dagang Atas Tol(1)
Dah ramai beratur panjang. Kemungkinan 6.30-6.45pagi orang ramai mula beratur&menunggu. Maklumlah hari minggu, Jumaat.
Alhamdullilah, kerusi plastik juga tersedia, tiada alasan lengguh lengguh kaki. Hehe.
First time kami sekeluarga datang makan di sini.
NDAT ini jadi bualan di facebook jadi kami mengambil kesempatan untuk mencuba juga lah. Banyak pengusaha nasi dagang disini. Tepuk dada tanya selera. Mana nak pegi, waze sahaja.
Nasi dagang ni Menu sarapan tradisional Terengganu dan menu wajib makan lah kalau ke sini. Kalau kelantan pun sama jea. Nasi dagang&Nasi Berlauk.
Nasi dagang Terengganu mempunyai kuah rempah yang berbeza tetapi seakan-akan kari. Acar timun juga disediakan untuk melengkapkan hidangan ini.
Di NDAT(Nasi Dagang Atas Tol) Mereka asingkan Ikan Tongkol dengan kuah Nasi Dagang. Kuahnya pekat likat.
Kalau air pulak famouse dengan Air Teh Ais Ombak Rindu. Ianya adalah seperti teh ais yang biasa tetapi ianya menjadi unik kerana ianya ditarik sehingga buih melimpah. Bagi pendapat husband, Biasa biasa sahaja. Hurm..
Tak dapat bagi pendapat sendiri sbb diri sendiri minum air suam sahaja. Hehe.
Anda jangan risau tempat parking luas&tempat makan pun ada konopi soo tak panas la beb. Hari hujan pun selamat. Boleh enjoy makan! Haaaaa sebut hujan baru teringat, Payung pun disediakan okey ketika beratur.
Jom ke NDAT (7.00 pg - 11.30pg)
Waze :
Nasi dagang atas tol 1 (kg atas tol)
Nasi dagang atas tol 2 (Padang negara)

Related Posts

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com