Air Kelapa Pandan Taman Maju Kota Bharu - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: Air Kelapa Pandan Taman Maju Kota Bharu

11 April 2021

Air Kelapa Pandan Taman Maju Kota Bharu

Nik Nurehan | Sunday, April 11, 2021 | 0 Komen

Air nyior palinggg sohor di Kota Bharu mana lagi tak lain, tak Bukan di Taman Maju Kota Bharu.

Sebiji ; Rm 3.50

#airnyor #kelapapandan #airnyortamanmaju

Bulan puasa nanti confirm “laku keras”.

Bukan bulan puasa pun cust tak putus putus.

Alhamdullilah. Perminataan sentiasa on.

Ini hanya sebahagian manfaatnya:

1) Dapat mengurangkan berat badan

Kandungan lemak air kelapa sangat rendah, jadi anda tidak perlu bimbang berat badan naik sekiranya minum secara berlebihan.

2. Baik untuk kulit

Kulit anda akan cantik dan licin berseri jika kerap menikmati air kelapa. Ia juga membantu memulihkan kelembapan semula jadi kulit anda.

3) Melambatkan proses penuaan

Air kelapa mengandungi Cytokinins yang mempunyai kesan antipenuaan pada tisu dan sel-sel kulit. Kuasa penghidratan air kelapa dapat memastikan kulit anda mendapat kelembapan yang cukup untuk membantu dalam melambatkan penuaan kulit.

4) Membantu penghadaman

Jika perut sentiasa kembung dan sukar untuk hadam makanan, air kelapa boleh membantu proses penghadaman. Air kelapa mengandungi kadar serat tinggi yang boleh membantu dan mencegah masalah pencernaan.

5) Menurunkan tekanan darah

Tahap elektrolit yang tidak seimbang di dalam badan boleh menyebabkan tekanan darah menjadi tinggi. Air kelapa mempunyai kandungan elektrolit yang mencukupi dan boleh digunakan untuk mengimbangi semula kandungan elektrolit dalam badan.

Related Posts

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com