SCHOOL HOLIDAY LOST WORLD OF TAMBUN PERSK - I luv evrything about ..... I luv evrything about .....: SCHOOL HOLIDAY LOST WORLD OF TAMBUN PERSK

11 June 2022

SCHOOL HOLIDAY LOST WORLD OF TAMBUN PERSK

Nik Nurehan | Saturday, June 11, 2022 | 0 Komen

Cuti Sekolah Penggal Pertama 2022 sudah bermula. We all bercadang nak bayar anak anak ke LWOT di Perak.

So sebelum cuti sekolah lagi kami dah mula survey blog sana sini, baca baca pengalaman keluarga lain yang telah ke sana. That’s why la blog ini bagus. Dengan adanya penulisan secara ringkas pun dapat membantu orang lain untuk mendapatkan maklumat serba sedikit.


Perjalanan ke Perak dari Kota Bharu mengambil masa 5 jam juga. We all bukan nya jenis mau laju laju cepat sampai. Hehe. My Husband just bawa slow & steady aja. Tak ada yang mau dikejarkan. Jadi perjalanan kami bermula pada jam 9.30 pagi. Singgah di Gerik untuk lunch. Then sambung drive terus ke Ipoh Perak. Kami stay 1 malam di Bandar Ipoh Perak.

Pada mulanya kami nak gerak awal pagi menuju terus ke LWOT. Memandangkan perjalanan jauh aiiiii macam tak ada energy jea nak habiskan masa 1 hari di dalam tu kan. Confirm tak akan enjoy sampai malam. Mandi mandi ni penat. So kami amik keputusan untuk gerak 1 hari awal.

Bila dah sampai Bandar Ipoh dah pun petang. Nak kesana ke sini pun macammm dah lewat. 

Kami cuma sempat masuk ke ‘Petting Zoo’ yang berdekatan dengan Gua Lang. Itu pun setengah jam sahaja. Hurm dah memadai dari tiada sebarang aktiviti kan.

Habiskan masa di sini dengan anak anak terus ke Aeon Mall untuk dinner di Chicken Rice Shop then pulang ke Palm Hotel untuk berehat. Kumpul energy untuk main Air. Yeay!!

Taman Rekreasi Gunung Lang yang terletak diseberang tasik. Untuk ke sana, pengunjung harus menaiki bot kurang dari 5 minit. Memang tak dapat la pengalaman menaiki boat.

Keesokkan harinya, pepagi pun sekitar jam 7.30pagi begerak ke LWOT. Dari Hotel Palm Hotel Perak ke LWOT mengambil masa 35minit sahaja. Nak Check in hotel dah tentu tak boleh. Nak masuk LWOT sah sah la belum dibuka kerana masih pagi. Jadi kami singgah di Kedai Mamak yang berdekatan untuk bersarapan pagi.

Next door Mama An akan share details Palm Hotel Ipoh Perak yea. Boleh la buat persinggahan ala kadar. 

Related Posts

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

I luv evrything about ..... © . Designed by MaisarahSidi.com